slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Χατζημάρκος στο ethnos.gr: Οι μεγάλοι πόλεμοι που κερδίσαμε στο νότιο Αιγαίο, το τσουνάμι που έρχεται και οι ιθαγενείς

Κώστας Ασημακόπουλος

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Το μεταναστευτικό, η πανδημία covid-19, η καραντίνα, η οικονομική κρίση, η ανεργία, η επιθετικότητα της Τουρκίας, η άγνωστη "ναυμαχία" Ελλήνων και Ιταλών ψαράδων, τα αιολικά πάρκα είναι οι γνωστοί και άγνωστοι "πόλεμοι" που δίνει καθημερινά η Ελλάδα στο Νότιο Αιγαίο.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μιλάει στο ethnos.gr για αυτά που γνωρίζουν οι λίγοι και πρέπει να μάθουν οι πολλοί και φωτίζει τους άθλους που επιτεύχθηκαν σε μία εποχή που όλοι οι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί έβαλαν λουκέτο και έφεραν τα μικρομεσαία νησιά μας στην κορυφή των θετικών επιδόσεων.
32.000 πτήσεις σε πέντε αεροδρόμια

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την ένταξη έργων ύψους 4,5 εκ € σε Άνδρο, Τήνο, Μήλο & Ανάφη

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την ένταξη έργων ύψους 4,5 εκ., ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που πέτυχαν οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Μήλου και Ανάφης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα εν λόγω έργα θα αλλάξουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των νησιωτών μας και θα βελτιώσουν καθοριστικά τις υποδομές των νησιών μας. Σταθερή στις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενεργοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία, που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Δύο νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κω και Κάλυμνο από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.



Ομόφωνα εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ (ΦοΔΣΑ), που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη τη 12η Ιανουαρίου 2022. 

Μεταξύ αυτών, η έγκριση υποβολής «Αίτησης Υπαγωγής» και υλοποίησης του έργου «Μονάδες Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων Δήμων Κω & Καλυμνίων», με Σ.Δ.Ι.Τ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3389/2005. Πρόκειται για δύο νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κω και στην Κάλυμνο από το ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ. Η πρόταση θα σταλεί προς τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου: «ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΩ & ΚΑΛΥΜΝΟΥ»», με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. 

Νίκος Συρμαλένιος: «Το κλείσιμο πολλών νησιωτικών ΔΟΥ το 2012 – 2013 έβαλε σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες, διότι δεν είχε προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός»


 

Ομιλία του βουλευτή στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα την αξιολόγηση της φορολογικής διοίκησης στα νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές

 

 

Ο ηλεκτρονικός μετασχηματισμός της φορολογικής διοίκησης που ξεκίνησε το 2012 με το βίαιο κλείσιμο πολλών νησιωτικών ΔΟΥ, προχώρησε βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο, διότι έγινε πριν ξεκινήσει ουσιαστικά το ηλεκτρονικό ψηφιακό σύστημα. Έτσι το κλείσιμο πάρα πολλών ΔΟΥ στα νησιά το 2012 και 2013 είχε ως συνέπεια μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα των κατοίκων με

Μετά την κατακραυγή η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου υποχρεώθηκε να αναζήτησει το Θυρεό του ιστορικού κτιρίου του Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου


Μετά την κατακραυγή η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου  υποχρεώθηκε να ψάξει  τον... Θυρεό!

Μετά την κατακραυγή και τις  έντονες αντιδράσεις για τη στέγαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Δ. Σ. Α.) και της "Αναπτυξιακής Κ2" της Π. Ν. Α. στο ιστορικό  κτίριο του Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου επί Ιταλοκρατιας (ενώ η χρήση του προορίζονταν για Μουσείο Ιστορίας της Δωδεκανησου), η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου υποχρεώθηκε  να αναζήτησει(μόλις χθες...) το Θυρεό του κτιρίου!

Το κωμικοτραγικό είναι ότι:
Α)  δεν αναζήτησαν το Θυρεό(Σύμβολο του κράτους) τόσο καιρό και πάρα το γεγονός  ότι  εγκαινίασαν πρόσφατα τη στέγαση των δυο(2) αυτοδιοικητικών εταιρειών  στο ανωτέρω ιστορικό κτίριο
και
Β) σύμφωνα με το έγγραφο χθεσινό αίτημα (στις 12.1.22) της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου προς το Γενικό Αρχείου του Κράτους - αυτός αφαιρέθηκε σε εκδήλωση της....Περιφερειας  Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α)  με το Ιδρυμα της  Ελληνικης Βουλής τον   Οκτώβριο  του 2017!

Δυστυχώς ο πανικός και η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας και ρεαλισμού οδηγεί σε φτηνές και υποκριτικές κινήσεις εντυπωσιασμου, επιστράτευση  εκλεκτών" σιτιζομενων"  της Περιφερειακής Αρχής για..."αυθόρμητες" ανακοινώσεις και  μπόλικη ειρωνεία και υβρεολογιο στους έχοντες διαφορετική άποψη.

Επαναλαμβάνουμε   την  πρόταση μας:
Αλλαγή του χώρου στέγασης των δύο (2) αυτοδιοικητικών εταιρειών,  σεβασμός στους πολίτες και στην ιστορία του τόπου με πράξεις.

ΥΓ1:Ας ελπίσουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου του κ. Χατζημάρκου δεν θα μεταφέρει τα γραφεία των αυτοδιοικητικών  εταιρειών σε άλλα ιστορικά μνημεία της Ρόδου όπως το Εθνικό Θέατρο Ρόδου και ο Βωμός της Πατρίδος!

ΥΓ2: Οι αγκαλιές και τα φιλιά του Γιώργου... με το Νεκτάριο και τον Δημήτρη και η θερμή υποδοχή στο γραφείο του το βράδυ των Εθνικών εκλογών τον Ιανουαρίου του 2015 και τα θερμά χειροκρότημα  στον Αλέξη στη Νίσυρο... σε σύγκριση με το σήμερα και την ανταλλαγή ανακοίνωσεων έχει εξήγηση για τους απορούν τες! Του "έκαναν τη δουλειά" μια ολόκληρη θητεία και τώρα θεωρεί ότι ... δεν του είναι απαραίτητοι!




ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξαρτήτου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Πενθήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο

 

Πενθήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο


Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού μετά την επίσκεψη της στη Σύρο για την εορτή των Θεοφανείων, επισκέφτηκε για λίγες ώρες την Τήνο όπου και συνάντησε τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τήνου κ. Αργύρη Δεσύπρη και συζήτησαν για θέματα επικαιρότητας του νησιού. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Άνδρο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να επισκεφτεί καταστήματα της Χώρας, του Μπατσίου και του Κορθίου και να ανταλλάξει ευχές για τη νέα χρονιά με επαγγελματίες του νησιού.


Η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη και ενημερώθηκε για την πορεία των σημαντικών και αναγκαίων έργων. Στη συνέχεια, η βουλευτής κ. Μονογυιού συνάντησε την Πρόεδρο της Κοινότητας Μπατσίου κ. Άννα Βολίκα, με την οποία και συζήτησαν για αποτελεσματικές λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας στο Μπατσί.

Η βουλευτής έδωσε το παρόν και στην εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, όπου και συνεχάρη τον κ. Λευτέρη Μπάλλα για την επανεκλογή του.

Στη συνέχεια της περιοδείας της, η Κατερίνα Μονογυιού συνάντησε τα νέα μέλη και τη νέα διοίκηση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Άνδρου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά, με τα νέα μέλη της οργάνωσης, την ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας του νησιού.

Τέλος, η κ. Μονογυιού παρευρέθηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Γιαννισαίου και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας και στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωρόθεου Β'. 




Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΜΗΕ: ΝΕΟ ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΜΗΕ 2023-2032


Σημαντικά νέα έργα που θωρακίζουν την ανθεκτικότητα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς και ενισχύουν τις εγχώριες και διεθνείς ηλεκτρικές διασυνδέσεις, περιλαμβάνει το Προκαταρκτικό Σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) 2023-2032 του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Με το νέο ΔΠΑ 2023-2032, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. Ευρώ ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει δυναμικά το επενδυτικό του πρόγραμμα, το οποίο έχει εμπροσθοβαρή σχεδιασμό, καθώς περισσότερα από τα μισά κεφάλαια θα επενδυθούν έως το 2026.

Έργο "Αγωγός ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου - Βίβλου"

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού αγωγού 

Κοινοτήτων Σαγκρίου - Βίβλου


Ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής, που θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, ξεκινά με τη νέα χρονιά να υλοποιείται στους οικισμούς Σαγκρίου και Βίβλου, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού των δύο Κοινοτήτων.


Σύμφωνα με τη μελέτη που θεωρήθηκε και εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κεντρικός αποχετευτικός αγωγός θα ξεκινά από τον Επαρχιακό δρόμο που ενώνει το Σαγκρί με τη Βίβλο και θα καταλήγει, μετά από διαδρομή 8 χλμ περίπου, στο υφιστάμενο Αντλιοστάσιο του Συνδέσμου, που

Ανακοίνωση για τις άδειες οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων


  


Σας ενημερώνουμε ότι οι υπάλληλοι του  Τμήματος  Μεταφορών και Επικοινωνιών Νάξου, από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, δεν θα είναι εφικτό να εξυπηρετούν το κοινό σε θέματα, που έχουν σχέση με άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.

   Το διάστημα αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και

Νίκος Συρμαλένιος: «Συνεχιζόμενη η υποστελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας, εν τω μέσω πανδημίας»

 



O βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Δημάρχου Κέας, κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, που εκφράζει την έκκληση της για άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ βρισκόμαστε στην δίνη του πανδημικού κύματος.

Δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα μετά το τέλος της νοσηλείας του



Μετά από την πολυήμερη νοσηλεία μου στο ΓΝΑ λόγω της νόσησής μου από τον Covid 19, επιστρέφω σήμερα υγιής και ευγνώμων στο σπίτι μου και στα καθήκοντά μου.

Η δύσκολη αυτή περιπέτεια της υγείας μου είχε αίσιο τέλος και σε αυτό βοήθησε καθοριστικά το μοναδικό όπλο που μας έχει απλόχερα προσφέρει η επιστήμη, το εμβόλιο!

Συνεργασία Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - Έναρξη του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

 


Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB κάνει πράξη  τις  πρωτοβουλίες για την στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την διεύρυνση του αριθμού των χρηματοδοτούμενων από το τραπεζικό σύστημα επιχειρήσεων.

"Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ"

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ


Το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι επισκέφθηκαν σήμερα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και στελέχη της ΟΝΝΕΔ με στόχο να ξεναγηθούν στη νέα εγκατάσταση και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες του συστήματος διαλογής αντικειμένων. 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για την ασφαλή λειτουργία  των σχολείων με τα τις διακοπές

 

 Την ώρα που καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται τόσο στη χώρα όσο και στα νησιά μας, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με τους ίδιους όρους που λειτουργούσαν όταν έκλεισαν εφαρμόζοντας την ίδια αντιεπιστημονική κα ανορθολογική πολιτική παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε ανεξέλεγκτη διασπορά μέσα στις σχολικές δομές.

Σε καμιά περίπτωση ο πληθυσμός δεν προστατεύεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50% + 1 στα σχολεία, με μείωση του χρόνου καραντίνας για όσους νοσούν, με λεωφορεία που μεταφέρουν του μαθητές μαζί με επιβάτες για μεγάλες αποστάσεις όπως γίνεται στο νησί μας και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει και συνωστισμός.

Το ότι, η κυβέρνηση, αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συνδικάτων πάνω από ένα χρόνο, δείχνει με το χειρότερο τρόπο ότι θεωρεί κόστος τόσο τη μόρφωση των παιδιών μας όσο και την υγεία όλων μας.

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία από τον κορονοϊό και όχι με μέτρα που οδηγούν στην «ανοσία της αγέλης» πράγμα που επιδιώκει η κυβέρνηση για το «καλό της οικονομίας», όπως προκλητικά λέει.

 Άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Δήμος στο βαθμό που του αντιστοιχεί, να προχωρήσουν αποφασιστικά στη λήψη μέτρων απαραίτητων για τον περιορισμό της πανδημίας:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές ανά αίθουσα, όχι στις συγχωνεύσεις / συμπτύξεις τμημάτων. Να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες διδασκαλίας.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία.

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό καθαριότητας. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.

  •  Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες  προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης  παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών με αποκλειστικά σχολικά οχήματα τα οποία δεν θα μεταφέρουν και πολίτες, μεγαλύτερα για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και περισσότερα δρομολόγια όπου είναι απαραίτητο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Μάρκος Κωβαίος: Ρεκόρ αφίξεων ιδιωτικών jets στο Αεροδρόμιο της Πάρου



Η Πάρος αποτέλεσε το τελευταίο τρίμηνο του 2021 το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που, μαζί με άλλους νησιωτικούς προορισμούς, συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς για πτήσεις με ιδιωτικά jets. 

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από την αμερικανική εταιρία Net Jets που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Berkshire Hathaway του Αμερικανού κροίσου Warren Buffett. Σύμφωνα με αυτά, όπως αναδημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στην εκτός βασικής τουριστικής περιόδου διάρκεια Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, η Πάρος μαζί με την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, την Κεφαλονιά, τη Ρόδο και την Κω, δέχτηκε τις περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις, πράγμα που αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ποιοτικής «στροφής» του νησιού. Και αυτό, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αφίξεων στο αεροδρόμιο, όπου, σύμφωνα με  στοιχεία της ΥΠΑ, το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2021 η Πάρος δέχτηκε 92.399 επιβάτες.

Αποκαλυπτικά και ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα της χρονιάς που πέρασε, είναι και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον κύκλο εργασιών σε επιχειρήσεις με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων του κλάδου παροχής καταλυμάτων για την περίοδο από Μάϊο έως Οκτώβριο 2021. Σύμφωνα με αυτά στην Πάρο εισπράχθηκαν 21.177.973 ευρώ ενώ ειδικά, στο τρίμηνο από Ιούνιο έως Αύγουστο καταγράφηκαν τον Ιούνιο 1.807.031, τον Ιούλιο 5.655.309 και τον Αύγουστο 9.069.290 ευρώ. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Για μια ακόμα φορά το αεροδρόμιο της Πάρου αποδεικνύεται σημαντικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, γεγονός που εναρμονίζεται πλήρως με τη γενικότερη στόχευση της τουριστικής πολιτικής του νησιού».


Fwd: Σε λειτουργία το anagnorisi.emvolio.gov.gr για τη δήλωση εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό


 

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας

 

Σε λειτουργία τέθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας η πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr για τη δήλωση εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Έτσι, όσοι διαθέτουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID ή ψηφιακό πιστοποιητικό τρίτης χώρας που έχει προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταχωρούνται ηλεκτρονικά ως εμβολιασμένοι στο Μητρώο εμβολιασμών εξωτερικού που τηρεί η ΗΔΙΚΑ.

 

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά και αφορά σε πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα και ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους:

  • είτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • είτε σε τρίτη χώρα (ή έδαφος) που έχει προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ με βάση τις αποφάσεις ισοδυναμίας της ΕΕ.

Η διαδικασία δήλωσης είναι ιδιαίτερα απλή:

  1. Αρχικά ο πολίτης ταυτοποιείται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του στο Taxisnet.
  2. Στη συνέχεια, καταχωρεί τον ΑΜΚΑ (ή, εναλλακτικά, τον ΠΑΜΚΑ ή τον ΠΑΑΥΠΑ του), καθώς επίσης και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου του.
  3. Κατόπιν, ο πολίτης αναρτά στην πλατφόρμα το πρωτότυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού του σε μορφή pdf.
  4. Μέσω του QR code του πιστοποιητικού, η πλατφόρμα ελέγχει αυτόματα την εγκυρότητά του και εξάγει τα στοιχεία του εμβολιασμού που αναγράφονται σε αυτό.
  5. Αμέσως μετά τον έλεγχο, η δόση του εμβολιασμού που βεβαιώνεται από το πιστοποιητικό εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη και ο πολίτης καλείται να καταχωρήσει στοιχεία τυχόν προηγούμενων δόσεων (είδος εμβολίου, ημερομηνία και χώρα εμβολιασμού). Για παράδειγμα, αν το πιστοποιητικό αφορά σε δεύτερη δόση, ζητούνται τα στοιχεία της πρώτης ή,  αν αφορά σε τρίτη δόση, ζητούνται τα στοιχεία των δύο προηγούμενων κοκ.
  6. Η διαδικασία ολοκληρώνεται, η συναλλαγή λαμβάνει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό και ο πολίτης μπορεί να εκτυπώσει το αποδεικτικό καταχώρησης.

Από την επόμενη ημέρα, ο πολίτης μπορεί να εκδίδει είτε εθνική βεβαίωση εμβολιασμού, είτε Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID για τον εμβολιασμό του. Επιπλέον, θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να προγραμματίζει ραντεβού για αναμνηστική δόση στην Ελλάδα μέσα από το emvolio.gov.gr.

 

Σημειώνεται ότι για να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία πρέπει τα αναγραφόμενα στο πιστοποιητικό στοιχεία του πολίτη να ταιριάζουν με τα αντίστοιχα στοιχεία που αντλούνται από την πλατφόρμα. Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται όλα τα κριτήρια που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19, όπως εκάστοτε ισχύουν. Συνεπώς, το πιστοποιητικό που αναρτά ο πολίτης στην πλατφόρμα πρέπει:

  • Να είναι ακόμα σε ισχύ και
  • Να περιέχει στοιχεία εμβολιασμού, με αναγνωρισμένο από την Ελλάδα εμβόλιο.

Σε κάθε διαφορετική από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Το anagnorisi.emvolio.gov.gr υλοποιήθηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, με τη συμβολή του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάλογος των τρίτων χωρών (ή εδαφών) που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ με βάση τις αποφάσεις ισοδυναμίας της ΕΕ ανανεώνεται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή οι χώρες (ή τα εδάφη) ανέρχονται σε 33 και είναι οι: Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Πράσινο Ακρωτήριο, Ελ Σαλβαδόρ, Φερόες Νήσοι, Γεωργία, Ισραήλ, Ισλανδία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Παναμάς, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τόγκο, Τουρκία, Δημοκρατία της Ουκρανίας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουρουγουάη, Βατικανό. Περισσότερες πληροφορίες για την αμοιβαία αναγνώριση ψηφιακών πιστοποιητικών μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών μπορείτε να βρείτε εδώ: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_el#-covid---4

 

Σχετικές οδηγίες για τη διαδικασία μέσω του anagnorisi.emvolio.gov.gr μπορείτε να βρείτε εδώ: https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/selfsubmanual.pdf

 

 

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση: Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, ΤΚ: 101 63, Καλλιθέα

τηλ: (+30) 210 9098606 email: press@mindigital.gr

 

Οι κλέφτες της ηλεκτρικής ενέργειας

Του  Γιάννη  Δ. Πρεβενιού
Οι κλέφτες της ηλεκτρικής ενέργειας ξανακτύπησαν.
Πάλι δεν μέτρησαν στο τετράμηνο και έστειλαν λογαριασμό 447€ ΕΝΑΝΤΙ όπου η χρέωση για το ρεύμα είναι μόλις 43€ τα υπόλοιπα 404€ τι είναι ??? Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω αυτούς που φωνάζουν στις ζωντανές συνδέσεις των καναλιών  "Μητσοτάκη