slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Προσθήκη λεζάντας
Το οδοιπορικό μας είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί. 15 μοτοσικλέτες 21 αναβάτες είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν.Κοντά μας την φετινή χρονιά οι άνθρωποι με τις επιχειρήσεις τους που επιβραβεύουν την δυναμική παρουσία της λέσχης μας στο νησί μας.Τους ευχαριστούμε πολύ.Η λέσχη μας παρέχει ασφάλιση στα μέλη της όλες τις μέρες του οδοιπορικού μέσω της INTERAMERICAN.
Ευχή της ΛΕ.ΜΟ.Ν να έχει δίπλα της νέους ανθρώπους που αγαπούν την μοτοσικλέτα και

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σύρου: «Μόνο σας έργο η απεμπόληση της νησιωτικότητας»

Για άλλη μια φορά γίναμε θιασώτες μιας φιέστας σαν αυτές που η Κυβέρνηση των Συριζ-Ανελ συνηθίζει απλόχερα να προσφέρει στους πολίτες.
Εκμεταλλευόμενη την ανάγκη ύπαρξης βασικών δομών υγείας και έργων υποδομής στη σκληρά δοκιμαζόμενη νησιωτική περιοχή των Κυκλάδων σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, η Κυβέρνηση, για

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης για τα καναλια


ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με 14 ψήφους


Αντισυνταγματικός κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες με ψήφους 14-11. Πρόκειται για μεγάλη ήττα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΒΙΝΤΕΟ- Η Δούρου έγινε μνημονιακή... και μαζεύει με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια


Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια με τον ίδιο τρόπο οι αντιμνημονιακοί έλεγε η Δούρου... Τώρα η Περιφέρεια ενέκρινε τη μελέτη για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού:

Βίντεο από πλειστηριασμό που ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ : Παλιοκοράκι, μας κουνάς και το κεφάλι!


«Θα πρέπει να ντρέπεσαι» - «Εσύ να ντρέπεσαι» - Καβγάς αλληλέγγυων με συμβολαιογράφο - Το κίνημα δεν πληρώνω και φίλοι της ΛΑΕ ανησυχούν ότι μπορεί να εκπλειστηριαστούν σπίτια
«Θα πρέπει να ντρέπεσαι!» λέει ένας αλληλέγγυος από τα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας που έχουν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.
«Εσύ να ντρέπεσαι» του απαντά η συμβολαιογράφος και ο εριστικός διάλογος συνεχίζεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Καταδίκη της εφημερίδας «Μάσκας» για δημοσίευμα

Για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου καταδικαστήκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Μάσκας» Γιώργος Καμβύσης  και o Γιάννης Μπαρδάνης του Φλωριού . Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και τελείωσε στις 18.00 απόγευμα καταδίκασε σε....

Πυρκαγιά Μέγα Γιαλού: Μετρούν τις πληγές τους… (ΦΩΤΟ)


Το φως της ημέρας φανέρωσε το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής - Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη - Ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης
Το φως της ημέρας έδειξε το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής
3.700 στρέμματα χορτολιβαδικής-δασικής έκτασης έγιναν στάχτη

Πολλές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών

Κάηκαν κάποια θερμοκήπια, αποθήκες, αυλές σπιτιών

Εικόνες… βιβλικής καταστροφής έφερε η επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μέγα Γιαλό

Οι όμιλοι του Πανναξιακού πρωταθλήματος Τάβλι 2016 "Heaven's Cafe"


Ολοκληρώθηκε απόψε όπως είχε προγραμματιστεί η κλήρωση των ομιλών στο 4o ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ "HEAVEN'S CAFE". Η αύξηση στις συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι άγγιξε το 22% συνεχίζοντας έτσι την διαρκώς ανοδική πορεία του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειώσουμε και την παρουσία των 2 γυναικών που αποφάσισαν να συμμετέχουν έτσι στο......πανέμορφο αυτό αλλά ανδροκρατούμενο παιχνίδι, οι οποίες μάλιστα σ΄αυτή την 1η Φάση θα αναμετρηθούν μεταξύ τους αφού κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Έγγραφο του προέδρου Τ.Κ. Κορωνίδας για την κατάσταση του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης

 Προς  Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 
Δήμαρχο κ. Μ. Μαργαρίτη
Αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μ. Πολυκρέτη
Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δρυμαλίας κ. Δ. Μανιό
ΘΕΜΑ:  Κατάσταση Κεντρικού Δικτύου Αποχέτευσης Κωμιακής Τ.Κ. Κορωνίδας
    Σχετ. 1. Το υπ. Αρ. 52/4-12-2014 έγγραφό μου
            2. Την από 14-9-2014 ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης Τ.Κ. Κορωνίδας
            3. Το υπ. Αρ. 49/11-5-2015 έγγραφό μου
            4. Το υπ. Αρ. 102/12-9-2015 έγγραφο μου
            5. Την από......

Περιφερειακή Ενότητα Νάξου: Ξεκινά η απογραφή αιγοπροβάτων 2016

Όπως ανακοινώνει το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, οι κάτοχοι αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου. (Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησής της στην οικεία κτηνιατρική αρχή).

Απογραφή πραγματοποιείται για όλες τις ενεργές εκμεταλλεύσεις, ακόμη και αυτές που έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων, η κοινοποίηση είναι δυνατό να διενεργηθεί:

Ο Χρήστος Μπούσιος νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο

Συνεδρίαση πραγματοποίησαν την Κυριακή τα νέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης Νάξου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα. Μετά από διεργασίες, γραμματέας εκλέχθηκε ο Μπούσιος Χρήστος, αναπληρωτής γραμματέας ο

Ο Θ. Φορτσάκης στην Πάρο: «Λυπάμαι για τις μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη… Λυπάμαι για τον Υπουργό Δικαιοσύνης…» (Βίντεο)


Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής και πρώην πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α, βουλευτής Επικρατείας και συντονιστής μορφωτικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου την Πάρο στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.
Ο κ. Φορτσάκης, θα εκθέσει τις απόψεις του σε δημόσια συζήτηση με θέμα «Παιδεία – Νησιωτικότητα», η οποία θα

Εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ Πάρου – Αντιπάρου "Παιδεία-Νησιωτικότητα" (Φωτό + Βίντεο)

«Διήμερη Επίσκεψη και ομιλία
 Θ. Φορτσάκη στην Πάρο»
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάρο ο Βουλευτής Επικρατείας και συντονιστής Μορφωτικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Στις 12:30 παραχώρησε συνέντευξη στον Αναστάσιο Σκαραμαγκά (www.psts.gr). Μετά το πέρας της συνέντευξης περπάτησε στην αγορά της Παροικίας μαζί με μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου και συνομίλησε με πολίτες. Στις 14:30 επισκέφθηκε το Επαρχείο Πάρου όπου είχε ενημέρωση από τον Έπαρχο κ. Κώστα Μπιζά για τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Στο γραφείο του Επάρχου συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Τάσο Φαρούπο καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Βασιλόπουλο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου παρουσία των Βουλευτών (Γ. Βρούτση- Θ.Φορτσάκη), των πολιτευτών (Κ. Μονογυιού, Γ. Βακόνδιου, Γ. Χριστόπουλου), του εκπροσώπου από το Οργανωτικό (Φ. Παρασκευόπουλος), καθώς και του Συμβούλου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Φ. Φόρτωμας) όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η διοίκηση της «Αυγής» (ανανεωμένο)


Έντονη κρίση έχει ξεσπάσει στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή» εδώ και αρκετές μέρες με αποκορύφωμα τις σημερινές παραιτήσεις της διοίκησης , οι οποίες ωστόσο κρατούνται μυστικές και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η γκρίνια, τόσο στην «Αυγή» όσο και στα άλλα κομματικά μέσα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τα πυρά να στρέφονται εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι έχει εγκαταλείψει τα κομματικά μέσα και