slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Άκη Πυρπιλίδη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αυτές οι λίγες αλλά εκλεκτές ψήφοι μου έδειξαν ότι έστω και με μηδενική ‘’διαφημιστική’’ προβολή αυτοί που πιστεύουν σε εσένα δεν ζητούν υποσχέσεις ως ειθισται παραδοσιακά παρά μόνον σε τιμούν όπως αυτοί ξέρουν. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συναγωνιστές μου στο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του Μανόλη Μαργαρίτη για την αμέριστη βοήθεια τους και την συμπαράσταση τους. Έδειξαν έτσι ότι.... ο σκοπός δεν είναι η αναζήτηση σταυρού αλλά η πραγματική αναζήτηση του καλύτερου για την επίτευξη του στόχου,που δεν ήταν άλλη από την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αυριανό δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη για την εμπιστοσύνη του σε μένα. Ίσως ο προσωπικός μου προεκλογικός αγώνας να μην ήταν ο συνηθισμένος αλλά δεν μου αρέσε ποτέ τα μέσα προβολής των υποψηφίων εν είδη ανθοπωλειου, να μας αντιμετωπίζουν σαν ερωτευμένους την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Μετά από την ανάμειξη μου με τα κοινά μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επί 15 χρόνια και έχοντας την εμπειρία να αναγνωρίζω τους άξιους και αμόλυντους πολιτικά και όχι μονον, σας παρακαλώ για την μαζική συμμετοχή σας και την επόμενη Κυριακή στις κάλπες για να αναδείξουμε δήμαρχο τον ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ . Η ΝΑΞΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων"


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ
Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που στηρίξατε και τιμήσατε με τη ψήφο σας το ψηφοδέλτιό μας. Ευχαριστούμε και εκείνους που στάθηκαν κριτικά απέναντί μας, γιατί έτσι μάς βοηθούν να επανεκτιμήσουμε προβληματικά σημεία της πορείας και των προτάσεών μας.
Τα κύρια συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας, το νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι κατά τη γνώμη μας τα εξής:
-Η αποχή(36,34%), λίγο μικρότερη σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο(38,93%), αλλά αξιοπρόσεκτη.
-Η εκπροσώπηση στο........
νέο δημοτικό συμβούλιο τεσσάρων παρατάξεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και αποτελεί θετικό γεγονός, γιατί το εμπλουτίζει με νέες δυνάμεις που εκφράζουν ευρύ φάσμα της κοινωνίας μας και τις ανησυχίες των δημοτών μας.

-Οι απώλειες της παράταξής μας στην πόλη της Νάξου, απόρροια της πικρίας κάποιων συμπατριωτών μας για την μη έγκαιρη και επαρκή αντιμετώπιση προβλημάτων και πτυχών της καθημερινότητας.

-Η υποστήριξη του συντηρητικού ψηφοδελτίου, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασης κάποιων στην πολιτική συγκυρία ή λόγω της διάστασης που εκδηλώθηκε σε τοπικό επίπεδο, κάτι που δεν συσπείρωσε όλους τους ψηφοφόρους του συνδυασμού μας.

-Οι ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις και η σκόπιμη υποβάθμιση ή ο μηδενισμός του έργου μας.

Αγαπητοί μου συνδημότες,



Κάναμε μαζί έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα την πρώτη Κυριακή. Είμαστε ήδη ένα βήμα πριν την τελική νίκη, που θα είναι νίκη του λαού του Δήμου μας, νίκη των νησιών μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ως την Κυριακή, για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά μας, η προσπάθεια για μια νέα πορεία με όραμα και δημιουργικό οίστρο, με παραγωγικές ιδέες και πρωτοβουλίες, με σχέδιο, με θετικά αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους και δημότες μας.

Όπως τονίζαμε και στη Διακήρυξη του συνδυασμού μας, πρέπει να συνταιριάξουμε την πείρα και τη γνώση με την καινοτομία και τη νεανική ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή, να αδράξουμε τις νέες ευκαιρίες για να ανεβάσουμε ψηλά το νέο Δήμο μας, να λύσουμε τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματά του, με στόχο την ευημερία των κατοίκων του και την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του.

Ειδικά στην εποχή μας, εποχή μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής κρίσης, εποχή εφαρμογής και δοκιμασίας νέων αυτοδιοικητικών θεσμών, χρειάζεται μια Διοίκηση, ειδικότερα στην περιοχή μας, με γνώση, αποφασιστικότητα, ικανότητα και αποτελεσματικότητα, που θα δώσει προτεραιότητα στα κοινωνικά προβλήματα, στο περιβάλλον και στην αρμονική ανάπτυξη των νέων δημοτικών ενοτήτων.

Τα διακυβεύματα λοιπόν, τα στοιχήματα αυτής της εκλογικής μάχης είναι η αξιοποίηση και τροποποίηση, όπου χρειάζεται, ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας, η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, με ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Αγωνιζόμαστε για το μέλλον του νέου Δήμου μας, με διεκδικητική εφαρμογή των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», τον οποίο θεωρεί ως «αγγαρεία» ο αντίπαλός μας και δηλώνει παντού οτι «αναγκάζεται να τον εφαρμόσει», χωρίς να μάς λέει ακριβώς τι θα κάνει σχετικά στην υποθετική περίπτωση που εκλεγεί.

Αγωνιζόμαστε για τα καθημερινά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των νησιών μας.

Στεκόμαστε αταλάντευτα πλάι σε ό,τι προάγει το καλό του τόπου.

Είμαστε ασυμβίβαστα απέναντι σε ό,τι και σε όποιον προσβάλλει τον τόπο μας, αδέσμευτοι από κάθε είδους εξαρτήσεις και δουλείες, με ανοιχτούς ορίζοντες στον κόσμο και στην πρόοδο.

Καλούμε τους πολίτες που για πολλούς και διάφορους λόγους απείχαν από τις κάλπες των νησιών και των χωριών μας την προηγούμενη Κυριακή να επανεκτιμήσουν τη στάση τους. Τους θέλουμε κοντά μας ενεργότερα και ουσιαστικά, καθημερινά και όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές. Με την αποχή τους θέλουν Δήμαρχο που δεν διάλεξαν, δηλαδή εκλεκτό των άλλων;

Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς να προτάξουν στην απόφασή τους για την επόμενη Κυριακή την ανάγκη κοινής προοδευτικής πορείας με ένα πολυφωνικό δημοτικό συμβούλιο, μακριά από ηγεμονισμούς και παθογένειες που δυναμιτίζουν κάθε δυνατότητα συνεργασίας.

Την επόμενη Κυριακή ξεκινάμε μια νέα πορεία για τον τόπο μας, αξιοποιώντας κάθε συμπατριώτη και δημιουργική πρόταση σε όφελος των νησιών μας.

Την επόμενη Κυριακή ξεκινάμε ένα ενδιαφέρον ταξίδι με σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα.

Η νίκη ανήκει στους αγέρωχους και περήφανους ανθρώπους των νησιών μας, σε όλους εσάς.


Με εκτίμηση

Νίκος Μαράκης

Δήμαρχος Νάξου

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νεοδημοκράτικη ΚΑΝΤΑΤΙΑ δεξιοί για γέλια και για κλάματα μαζί η υπόθεση.

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΕΣ

Όταν κάποιοι λένε ότι οι Νεοδημοκράτες είναι αυτοί που συντηρούν το καθεστώς Δεκαβάλλα έχουν άδικο; Αμ δεν έχουν και καθόλου μάλιστα. Όπως δεν έχουν καθόλου άδικο και αυτοί που το συντηρούν.
Κ. Γαβιώτης
Στην εκλογική περιφέρεια Ερμούπολης, οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς του ψηφοδελτίου του Γιάννη Δεκαβάλλα, προέρχονται από το χώρο της ΝΔ.
Πέτρος Μώτος, Γιάννης Κεράνης, Κώστας Γαβιώτης. Μήπως λέμε ψέματα και ανακρίβειες; Είναι ή δεν είναι έτσι αγαπητοί φίλοι του blog;

Και κατά τα άλλα ΦΤΑΙΕΙ Ο ο Κώστας Απέργης για τα χάλια της παράταξής στην Σύρο.

Γ. Κεράνης

Θυμίστε μου, αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Δεκαβάλλας, να σας μετρήσω πόσους Νεοδημοκράτες έχει συνολικά στο συνδυασμό του.
syrianospolitis

Ευχαριστήριο μήνυμα απο την υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλο Σαρρή Παπακυρίλλου Δώρα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου Παριανούς που με στήριξαν στις Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή.



Συγχαίρω τους άξιους συνυποψήφιούς μου που εκλέχτηκαν στην <<Νέα εποχή για τα νησιά μας>> και εύχομαι η παρουσία τους να συμβάλει στο όφελος των νησιών μας.


Η Πάρος, δεν έχει χρόνο και ευκαιρίες για χάσιμο. Προσβλέπω, στους μελλοντικούς αγώνες που θα δώσουμε μαζί για τον τόπο, ανεξάρτητα από το μετερίζι που θα βρίσκεται ο καθένας από εμάς».



Με εκτίμηση

Σαρρή-Παπακυρίλλου Δώρα

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου


Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Φίλες και Φίλοι, Θέλω, εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη του συνδυασμού μας «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την πρώτη μεγάλη και σημαντική νίκη που μας χαρίσατε.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας ότι κερδίσαμε παρά την πολύμηνη επίθεση - απαξίωση που δεχθήκαμε.

Χαιρετίζουμε την επιτυχία της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ» με τον Μανώλη Γλέζο και της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» με τον Κώστα Ροκονίδα, που τους δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστεύουμε, όπως δηλώσαμε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο θετικά θα λειτουργήσει στις αυξημένες αρμοδιότητες του Καλλικρατικού Δήμου Πάρου.

Ο αγώνας συνεχίζεται, η νίκη στις 14 Νοεμβρίου θα εδραιωθεί και η πορεία ανάπτυξης και προόδου της Πάρου θα συνεχισθεί.

Σας καλούμε όλους και όλες σε αυτή την προσπάθεια να είστε μαζί μας για το καλό του νησιού μας.

Το γραφείο Τύπου

του συνδυασμού

«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Οι "πολίτες για τα νησιά μας" ευχαριστούν όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ‘ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’ θέλει να ευχαριστήσει όσους την τίμησαν με την ψήφο τους και της έδωσαν ποσοστό ικανό για την ένταξή της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με μια έδρα, στην επικεφαλής του συνδυασμού κ .Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου. Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ‘ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’ δεν εξάντλησε τη δυναμική της στις εκλογές. Η συμμετοχή στον Δήμο είναι ένας από τους στόχους και επιτεύχθηκε, κάτω από περιβάλλον κομματικής πόλωσης, που τα αυτοδιοιηκητικά κριτήρια, τα προγράμματα και οι ικανότητες, ήρθαν σε δεύτερη μοίρα στην κρίση των πολιτών. Η συνεχής δράση ‘ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ‘ στην καλλικρατική πραγματικότητα, πιστεύουμε πως θα ανοίξει νέους δρόμους.
Μέσα και έξω από τον νέο Δήμο, για το καλό του τόπου.
Νάξος 08/11/2010

Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ποσοστό Ψήφοι ’Εδρες
Μαργαρίτης Εμμανουήλ 44,29% 5.880 6

Μαράκης Νικόλαος 43,07% 5.718 6


Ψαρρά Ευδοκία 8,29% 1.101 1

Κίζη-Χατζηανδρέου Θέκλα 4,34% 576 1
Με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια στο 100% των εκλογικών τμημάτων του δήμου Νάξου και Μικρών και Κυκλάδων

Γραμμένοι Ψήφισαν Έγκυρα
21.446 13.652/63,66% 13.275/97,24%

Άκυρα Λευκά
272/1,99% 105/0,77%





Αναλυτικά τι πήραν οι υποψήφιοι:

Εκλογική Περιφέρεια Ποσοστό Ψήφοι

Μαράκης Νίκος

Δονούσης 52,43% 54

Δρυμαλίας 45,81% 2.412

Ηρακλειάς 61,11% 55

Κουφονησίων 33,64% 73

Νάξου 40,82% 3.041

Σχοινούσης 54,97% 83


Μαργαρίτης Μανόλης

Δονούσης 42,72% 44

Δρυμαλίας 41,18% 2.168

Ηρακλειάς 37,78% 34

Κουφονησίων 51,15% 111

Νάξου 46,42% 3.458

Σχοινούσσης 43,05% 65


Ψαρρά Ευδοκία

Δονούσης 4,85% 5

Δρυμαλίας 9,55% 503

Ηρακλειάς 1,11% 1

Κουφονησίων 15,21% 33

Νάξου 7,5% 559

Σχοινούσσης 0,00% 0


Κίζη-Χατζηανδρέου Θέκλα

Δονούσης 0,00% 0

Δρυμαλίας 3,46% 182

Ηρακλειάς 0,00% 0

Κουφονησίων 0,00% 0

Νάξου 5,25% 391

Σχοινούσσης 1,99% 3