slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΕΡΤ: Δεν είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα ισότητας…

 Πολλοί έγραψαν, γράφουν και θα συνεχίσουν να γράφουν για το αν έπρεπε να κλείσει ή όχι η ΕΡΤ. Για το αν έπρεπε να γίνει με αυτό τον τρόπο ή όχι. Για το αν η δυσωδία της ΕΡΤ ήταν μεγάλη ή μικρή (μόνο σε αυτό διαφωνούν, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ότι η ΕΡΤ βρωμούσε).

Και κάποιοι τέλος τολμούν και θέτουν και θέμα δημοκρατίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κάποιοι αναδεικνύουν το ζήτημα στο μείζον για τη χώρα.

Κάποιοι τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Αυτοί οι ίδιοι, στα 3 χρόνια του μνημονίου, δεν μίλησαν για τίποτα άλλο.

Δεν είδαν άραγε τίποτα στα 3 αυτά χρόνια?

Τους απολυμένους σε εργοστάσια, το κλείσιμο εταιρειών, μαγαζιών, περιπτέρων, την εξαφάνιση κλάδων, που δεν θα ξανανοίξουν όχι σε ένα τρίμηνο, αλλά ούτε σε δέκα χρόνια. Τις οικογένειες αυτών των απολυμένων, την αξία της εργασίας τους, την ανάγκη άμεσης αποκατάστασής τους.

Όχι φίλε μου, αυτά δεν τα είδαν. Δεν τα κατήγγειλαν, δεν αντέδρασαν, δεν προσπάθησαν να ρίξουν κυβερνήσεις για αυτά.

Μπορεί βέβαια να απεργούσε τότε η ΕΡΤ -  για να μην χάσει η συντεχνία τα προνόμια όπως συνέχεια τα τελευταία χρόνια - και να μην ενημερώθηκαν.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι απλά δεν νοιάστηκαν, γιατί ο εργάτης, ο περιπτεράς, ο υπαλληλάκος, ο ταμίας, η γραμματέας, η τηλεφωνήτρια, ο courier, ο φύλακας δεν έχουν μικρόφωνο και κάμερα.

Γιατί απλά δεν είναι ο κομματικός μηχανισμός προβολής τους.

Γιατί απλά έχουν δική τους φωνή, αλλά δεν μπορούν να τη μεταδώσουν.

Δυο πράγματα σε όλη αυτή την υπόθεση με βασανίζουν πιο πολύ και θα τα μοιραστώ:

1.       Άραγε τι σκέφτονται για όλα αυτά οι απολυμένοι του 902, που δεν βρήκαν συμπαράσταση από κανέναν, όταν ο σταθμός τους κήρυξε τον ανένδοτο για να μην απολυθούν οι κηφήνες της ΕΡΤ?

2.       Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κακώς τον καθύβριζε ο κόσμος σε παρελάσεις, όταν έβλεπε απολυμένους κάθε μέρα, όταν τον καλούσε ο κόσμος να πάρει θέση σε περικοπές συντάξεων και μισθών, γιατί δεν έκανε ούτε μια διαρροή?

 

Γι΄αυτό σας λέω, δεν είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα ότι εσύ κι εγώ δεν είμαστε ίσοι με τους άλλους.

Βλέπεις εσύ κι εγώ δεν έχουμε ούτε κάμερα ούτε μικρόφωνο.

 


Αύριο Σάββατό το τουρνουά μπάσκετ της ΚΝΕ ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ


-Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 6,30 στη λέσχη του Συλλόγου μας, ο συγχωριανός μας Πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας, τέως Βουλευτής και ΕυρωβουλευτήςΜίκης Πρωτοπαπαδάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: Στο χάος της παγκοσμιοποίησης"
-Την Κυριακή 16 Ιουνίου το πρωί συνδιοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή με το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου στο Ναύπλιο- Μυκήνες.
Η συμμετοχή είναι....

Λιτή, σεμνή και συναισθηματικά φορτισμένη η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο ΕΕΕΕΚ Νάξου



Με μια λιτή και σεμνή, αλλά με έντονα συναισθήματα και ουσιαστικά μηνύματα, εκδήλωση έκλεισε η σχολική χρονιά για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάξου την Πέμπτη 13 Ιουνίου, παρουσία επισήμων, γονέων, φίλων, μαθητών και ....εκπαιδευτικών. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου κ. Σταματούλα Βαθρακοκοίλη-Κατσούλη, η Πρόεδρος του...
Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου κ. Ανθούλα Ανεβλαβή-Κουτελιέρη, ο Διευθυντής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Νάξου κ. Δημήτριος Δαβιλάς και η Εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Νάξου κ. Παρασκευή Γαλάνη.
Η εκδήλωση άρχισε με Τουρνουά Ομαδικού και Ατομικού στο Πινκ-Πονκ μεταξύ των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νάξου. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Νάξου, κ. Στράτος Φουτάκογλου, πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, οι γονείς και το λιγοστό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ αλλά και όσα κατάφεραν δουλεύοντας σκληρά ως  μάδα. Πέραν της συνέχειας της εύρυθμης λειτουργίας των ειδικών σχολείων στη Νάξο που πρέπει να εξασφαλιστεί, κύριο μέλημα για την κοινωνία πρέπει να αποτελέσει η δημιουργία άλλων ειδικών μονάδων, όπως ΚΔΑΠΑΜΕΑ, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, Ίδρυμα Αναπήρων.
Στη συνέχεια εξήρε το έργο της κ. Ανθούλας Ανεβλαβή-Κουτελιέρη, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου και της απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη και πολυετή (16ετή) προσφορά της. Συγκινημένη εκείνη από τη βράβευση ανέφερε ότι όλες οι προσπάθειες του Συλλόγου έγιναν και γίνονται για το καλό των παιδιών.
Ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Μανώλης Μαργαρίτης, χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για την τοποθέτηση των δυο αιθουσών, στις αρχές του χρόνου, στο χώρο του σχολείου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Νάξου. Τόνισε κι εκείνος την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας ειδικής μονάδας που θα φιλοξενεί παιδιά χωρίς ηλικιακό κριτήριο. Στη συνέχεια παρέδωσε στο σχολείο το βιβλίο του ιατρού και συμπατριώτη μας, κ. Νικολάου Ι. Λεγάκη, με τίτλο «Τα μικρόβια και ο άνθρωπος», το οποίο δώρισε στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η κ. Θέμις Χατζηγιάννη με σκοπό να εμπλουτιστούν οι σχολικές βιβλιοθήκες των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, υποσχέθηκε να δοθούν τα έσοδα μιας εκ των καλοκαιρινών συναυλιών του Δήμου στο ταμείο του ΕΕΕΕΚ.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Νάξου, κ. Αθανασία Αμούντζια, σε άκρως συγκινητικό κλίμα αποχαιρέτισε μαθητές και γονείς μετά από παρουσία δυο ετών στο σχολείο, λόγω μετάθεσης, τονίζοντας ότι κάθε παιδί ξεχωριστά είναι μοναδικό και αξιαγάπητο, κάνοντας τα παιδιά και τους γονείς να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή στους μαθητές των διπλωμάτων συμμετοχής στις δραστηριότητες του σχολείου από τους καθηγητές τους καθώς και το κύπελλο και τα μετάλλια που κέρδισαν στο Τουρνουά Πινκ-Πονκ.
Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τις κατασκευές των μαθητών που εκθέτονταν στο χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν τις όμορφες στιγμές της χρονιάς σε προβολή φωτογραφιών και γεύτηκαν λιχουδιές από τον μπουφέ, χορηγία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου.
Έτσι όμορφα ολοκληρώθηκε ένα δημιουργικό σχολικό έτος για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάξου.

Αλματώδης αύξηση, 18,4%, τουριστών


www.kathimerini.gr
Του Σταθη Κουσουνη
Ήρθαν 222.000 περισσότεροι τουρίστες στη χώρα τον Μάιο
Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 18,4% παρουσίασαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για τον Μάιο, αποτυπώνοντας τη δυναμική που έχει τη φετινή σεζόν ο ελληνικός προορισμός.
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αφίξεις στο πεντάμηνο κινήθηκαν, επίσης, σε θετικό έδαφος παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε....

ΕΡΤ: Λαθρομετανάστης βγάζει «διάγγελμα» !!! (Video)

Ντροπή σε όλους εσάς που αφήσατε τους ψευτοπροοδευτικούς κύκλους της αριστεράς να κατευθύνει την διαμαρτυρία των ανέργων πλέον, πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.  Από την πρώτη στιγμή του λουκέτου της ΕΡΤ, ο χώρος έχει μετατραπεί σε άντρο της οποιασδήποτε αριστεράς κοινοβουλευτικής ή μη δύναμης.
Ήδη όπως βλέπετε και στο video μιλούν για την ΕΡΤ αλλοδαποί οι οποίοι ούτε καν γνωρίζουν τι είναι η ΕΡΤ και τι πρεσβεύει για τον ελληνισμό και οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, όπως ο ίδιος ομολόγησε λέγοντας "είμαι η φωνή.....

Παράπονα άκουσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στην Άνδρο

perifereiako andros 2
Βροχή παραπόνων δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανάσιου στην Άνδρο.
Βρέθηκε στο νησί την Πέμπτη προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών που πραγματοποιείται στο νησί.
Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του, συμμετείχε σε μέρος της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας στο νησί.
Ο κ. Αθανασίου έγινε αποδέκτης έντονων, αλλά κόσμιων παραπόνων από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και για τον ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 12ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

Προς Τα μέλη του Δ.Σ.
Παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. την 14η ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00μ.μ.
για τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα ημερησίας διατάξεως:
1. Προμήθειες βιβλίων Ναξιακού ενδιαφέροντος, έγκριση δαπανών, ψήφιση διάθεσης πιστώσεων.
2. Εκδοση Πρακτικών Δ΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου με......

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου,  η προγραμματισμένη κατάληψη στο Δημαρχείο  Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της Κωμιακής, την Επιτροπή Αγώνα Μέσης, φορέων, την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων κατοίκων της Νάξου διεκδικώντας την επίλυση των.....