slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έπαιζαν με τα λεφτά μας, αλλά τα δικά τους ασφαλισμένα έξω

του Γιάννη Σιδέρη

Η ιστορία γνωστή από τον Αρριανό. Ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε άρον άρον από την Ινδία προς Βαβυλώνα γιατί στασίασε το κουρασμένο από τους πολέμους στράτευμά του και δεν ήθελε να προχωρήσει άλλο στα βάθη της Ασίας. Περνώντας από την έρημο της Γεδρωσίας, το στράτευμα άρχισε να αποδεκατίζεται από έλλειψη τροφής και νερού. Οι στρατιώτες μέσα στην έρημο κατάφεραν να βρουν ελάχιστο, το έβαλαν σε ένα κράνος και το πήγαν στον

Η μάχη κατά του αντισημιτισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ισραηλινής Ένωσης με θέμα «Απονομιμοποίηση του Ισραήλ: Το αποδεκτό πρόσωπο του αντισημιτισμού»

Δημοπρατήθηκαν τα έργα βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου, Νάξου και Θήρας, προϋπολογισμού 0,8 εκατ. ευρώ
Τα έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

Το μέγιστο των διαθέσιμων πόρων της επενδύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των νησιών της, η ασφάλεια του οποίου αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος οδικών έργων που υλοποιεί,  από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, διενεργήθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου "Βελτίωση και Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσων Πάρου, Νάξου, Θήρας" , προϋπολογισμού 805.000,00 ευρώ.

Ν. Συρμαλένιος: Καμία απάντηση για το θέμα της καταστροφής του εναέριου μεταφοράς σμύριδας Νάξου


 
Με τη συμπλήρωση σχεδόν δύο μηνών από την κατάθεση της Ερώτησης μας σχετικά με την αποκατάσταση του εναέριου μεταφοράς σμύριδας, από καταστροφική επέμβαση αγνώστων μετά την χαλάρωση του συρματόσχοινου που ίσως προκλήθηκε από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, μας κοινοποιήθηκαν οι σχετικές απαντήσεις τα συναρμόδια υπουργεία.
Δυστυχώς από αυτές δεν εξάγεται καμία απολύτως δέσμευση ότι έχουν προγραμματιστεί ή πρόκειται στο εγγύς μέλλον να προγραμματιστούν συγκεκριμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του σημαντικού βιομηχανικού μνημείου της νεότερης Ελλάδας, που χαρακτηρίζει ιστορικά την περιοχή της ορεινής Νάξου. (Παρατίθενται  συνημμένες)

Το δικαίωμα υψούν στο Εμπράγματο Δικαιο και στη Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσης


Του Κωστή Στυλ. Λεβογιάννη
Το  δικαίωμα υψούν και το απαρέμφατο
των εις -όω= συνηρημένων ρημάτων
   Το δικαίωμα «ὑψοῦν»  (ο «αέρας» σε μία οικοδομή) είναι εμπράγματο δικαίωμα και σημαίνει το «δικαίωμα επεκτάσεως καθ'  ύψος»  όταν σε μία  (συν)ιδιοκτησία υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως. Άρα, το υψούν έχει την έννοια ενός μελλοντικού ορόφου. Ή,άλλως, το δικαίωμα υψούν είναι το δικαίωμα ανεγέρσεως ορόφων μέχρις εξαντλήσεως του συντελεστή δομήσεως.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 26/9

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου      Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων  των Κοινοτήτων Νάξου, Αγίου Αρσενίου, Φιλωτίου, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Δονούσας, Κουφονησίων, Σαγκρίου, Απειράνθου και Μελάνων  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 30  Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 19.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.       Λήψη απόφασης για την μετονομασία του Δημοτικού και .....

CLLD/LEADER – 1η Πρόσκληση Για Την Υποβολή Προτάσεων Εργων Δημοσίου Χαρακτήρα


Στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014 – 2020 και ειδικότερα του ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», η Ομάδα Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στις κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων:

·         ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού και φορείς τους.....

«Η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η πτώχευση της THOMAS COOK απαιτεί μεγάλη στήριξη στους πληγέντες συμπατριώτες μας από την Πολιτεία και την Κομισιόν»

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΙΟΥΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
«Η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η πτώχευση της THOMAS COOK απαιτεί μεγάλη στήριξη στους πληγέντες συμπατριώτες μας από την Πολιτεία και την Κομισιόν»