slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

,Και οι σμυριδορύκτες θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού Η απόφαση για τα 800 ευρώ σε 160.000 νέους δικαιούχους!

Μαίρη Λαμπαδίτη,
Aλλοι 160.000 εργαζόμενοι αναμένεται να μπουν στην ασπίδα προστασίας των 800 ευρώ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα (δείτε εδώ την ΚΥΑ). Το επίδομα θα καλύψει και εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση, που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή από όλους τους εργοδότες.
Ειδικότερα, προϋπόθεση για να λάβει ένας μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση την αποζημίωση ειδικού σκοπού κι εφόσον δεν έχει τεθει σε αναστολή από όλους τους εργοδότες του είναι προφανώς να εργάστηκε κατά κύριο λόγο με μερική απασχόληση στον εργοδότη που συνεχίζει να τον απασχολεί και να τον διατηρεί εκτός αναστολής.

Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.


Γ. Χατζημάρκος και Α. Καμπουράκης : «Τα νησιά μας δεν ζητούν προνόμια.
Ζητούν μόνο το δικαίωμα να συναγωνισθούν άξια, με τα ίδια όπλα που διαθέτουν σήμερα οι διεθνείς Τουριστικοί Ανταγωνιστές μας»
Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη από κοινού στην τελευταία ευρεία τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Έπαρχων Νοτίου Αιγαίου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, απέστειλαν, σήμερα, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την κοινή θέση της Περιφέρειας και.......

Γιάννης Κωνσταντάκης : Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι οι σμυριδεργάτες θα πάρουν το βοήθημα των 800,00 ευρώ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, μου διαβεβαίωσε ότι αποφάσισε να δώσει το βοήθημα των 800,00 ευρώ και στους σμυριδεργάτες.
Τον ευχαριστούμε για αυτήν του την απόφαση διότι δίνει συνέχεια  στην ζωή στα σμυριδοχώρια.
ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου
Γιάννης Κωνσταντάκης

Ανακοίνωση του Γιάννη Βλασερού για την επερώτηση τού Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή για το Νοσοκομείο Σαντορίνης


Αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία τού Νοσοκομείου της Σαντορίνης για την περίθαλψη των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών και διαπιστώνοντας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ( όπως τα εξέθεσα σε προηγούμενο άρθρο μου «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Σαντορίνης» )με συνεργασία μου με τούς βουλευτές Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Πουλά το Κίνημα Αλλαγής την 16/4/2020 κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή με θέμα « Τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως» υπογραφόμενη από τους παραπάνω βουλευτές.(Η επερώτηση συνυποβάλλεται).
Προς: Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια  

Μανώλης Κεφαλογιάννης : «Μέτρα για την ασφαλή μετάβαση των πολιτών και την στήριξη του Τουρισμού», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Μέτρα για την ασφαλή μετάβαση των πολιτών και την στήριξη του Τουρισμού», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης
 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το μεγάλο πλήγμα που αναμένεται να επιφέρει στο διεθνή Τουρισμό ο αντίκτυπος από τον Covid-19 ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και μία πανευρωπαϊκή πολιτική που θα προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους από χώρα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Αναλυτικά η ερώτηση:

Ο Δημήτρης Καπούνης live στην εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΪ! (19/4/2020)Κρατώντας αγκαλιά ένα γλυκύτατο προβατάκι και με φόντο το γραφικό εκκλησάκι του Άη-Γιώργη στην πανέμορφη παραλία του Αλυκού στη Νάξο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, βγήκε live, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, στην εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΪ και έστειλε τις δικές του ευχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ έκανε, ξανά και μια αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι λόγω της κατάστασης που δημιούργησε ο κορονοϊός.

Ωστόσο, η… είδηση είναι ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Αυτιάς, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει νέα για το θέμα των κτηνοτρόφων (νέα, τα οποία περιμένουμε με αγωνία)!

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής με τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στο παρακάτω link: