slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔΜε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε χτες ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για θέματα που αφορούν το νομό Κυκλάδων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, με τους οποίους είχε συναντηθεί ο κ. Φόρτωμας κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο κ. Μάρκος Βουτσίνος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ο κ. Γιάννης Μπάϊλας Γραμματέας, ο κ. Αντώνης Χατζαντώνης Πρόεδρος των εργαζομένων Νεωρίου και ο Γραμματέας κ. Μάρκος Ρηγούτσος, η κ. Ολυμπία Βλασοπούλου Δικηγόρος και ο κ. Παναγιώτης Κορδάτος εκ μέρους της ΓΣΕΕ.
Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στον Διοικητή του ΟΑΕΔ από τον Βουλευτή Κυκλάδων και τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ήταν η συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Εργατικό κέντρο στην Ερμούπολη,  ένα διατηρητέο νεοκλασικό ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ με έντονο πρόβλημα που δυσχεραίνει την εργασία αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή όσων εισέρχονται σε αυτό. 
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της μαθητείας καθώς δεν υπάρχει σχολή επαγγελματική στη Σύρο που να δέχεται αιτήματα κατάρτισης για ειδικότητες που αφορούν το Νεώριο. Επιθυμία και στόχος λοιπόν του φορέα είναι η δημιουργία  ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης  των εργαζομένων για την καλύτερη εκπαίδευση τόσο των υπαρχόντων εργαζομένων αλλά και των νέων του νησιού, ώστε να αποκτούν κατάρτιση σε έναν τομέα που μπορούν να βρουν εργασία πιο εύκολα. 
Επίσης, ετέθη το θέμα του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζομένους του ΝΕΩΡΙΟΥ με την προηγούμενη εργοδοσία, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι αδυνατούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και στερούνται του επιδόματος. Το θέμα το επεξεργάζεται η Διοίκηση του ΟΑΕΔ. 
Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έθεσε προς συζήτηση γενικότερα εργασιακά ζητήματα και θέματα ανεργίας που αφορούν τον νομό Κυκλάδων βάζοντας στην ατζέντα την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στα νησιά λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και της σημαντικής ύφεσης που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός. 
Στο τέλος της συνεργασίας, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε ικανοποιημένος από την προθυμία του Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν αλλά και από τη γενικότερη κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για ενίσχυση των νησιωτών σε θέματα αρτιότερης εκπαίδευσης, ώστε να δίνονται περισσότερα εφόδια και συνεπώς ευκαιρίας σε νέους και άνεργους νησιώτες. 
Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους των Κυκλάδων 


Virus-free. www.avg.com

Τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου ΟικονομικώνΣτην ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας». 

Ο κ. Φόρτωμας είπε ότι το παραπάνω νομοσχέδιο εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της κυβέρνησης για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και ρεαλιστικού οικονομικού σχεδίου για τη χώρα. 

Σε γενικότερο επίπεδο, ο κ. Φόρτωμας, υπογράμμισε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχονται από το εν λόγω νομοσχέδιο για όσους δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κρίση λόγω πανδημίας, ώστε με την εφαρμογή ανακουφιστικών μέτρων να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στην απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών οι οποίοι μετρούν πενταετία ένταξης στον ΦΠΑ, καθώς και παράκτιων αλιέων των μικρών επαγγελματικών σκαφών. 

Επίσης, εστίασε στο άρθρο 90 του νομοσχεδίου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, καθώς παρέχει δυνατότητα προς όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ρυθμίζουν την αποπληρωμή των οφειλών τους αλλά και των απαιτήσεων με τους οφειλέτες τους. 

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Φόρτωμας έδωσε έμφαση στην Υπουργική Τροπολογία με αριθμό 440/65 και ειδικότερα στο άρθρο 8, με το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα η στήριξη της κυβέρνησης προς τα ΚΤΕΛ προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, καθώς εντάσσονται στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης των Επιχ/σεων με μειωμένο τζίρο. Αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο 9 της παραπάνω Τροπολογίας, με το οποίο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων, με την άμεση καταβολή του κόστους απευθείας στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των Νησιών.
 «Οι φορολογικές παρεμβάσεις που αναφέρονται στο εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιλαμβάνει διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων, τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου φορολογικού περιβάλλοντος, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων και την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών, που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Όλα τα παραπάνω κρίνονται αναγκαία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας», είπε στον επίλογο της ομιλίας του ο Βουλευτής Κυκλάδων. 

Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου και βίντεο από την ομιλία του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών 


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7,30

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ
                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7,30 
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΑΠΕΡΑΘΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ.
Λόγω της εκρηκτικής καταστάσεως που επικρατεί στα θέματα της σμύριδας και ενόψει της επικείμενης πορείας, παρακαλούμε όλους τους σμυριδεργάτες, αλλά και όλους τους πολίτες να είσαστε άπαντες παρόντες.
30/7/2020
ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδεργατών      ο γραμματέας
Νικόλαος Κουμερτάς                                         Γεώργιος Κουφόπουλος


---------- Forwarded message ---------
Από: giannis konstantakis <Giannis-tzouanou@hotmail.com>
Date: Πέμ, 30 Ιουλ 2020, 22:02
Subject:
To: naxios.blogspot.com@gmail.com <naxios.blogspot.com@gmail.com>
Εστάλη από το Outlook

ΔΤ-ΤΟ 64% ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΟΥΝ "ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ" ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ


---------- Forwarded message ---------
Από: southaegean official <southaegeanofficial@gmail.com>
Date: Παρ, 31 Ιουλ 2020, 11:20
Subject: Fwd: ΔΤ-ΤΟ 64% ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΟΥΝ "ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ" ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
To:Επισυνάπτεται αναλυτικό Δελτίο Τύπου 

Μαρία Σμιλίδου
Εκπρόσωπος Τύπου της Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για την προώθηση της εικόνας του Ν.Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού.
Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 8,
Ρόδος
Κινητό: +30 6907888009Θέμα: Πρόσληψη από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης


---------- Forwarded message ---------
Από: Emporikos Naxou <emporikosnaxou@gmail.com>
Date: Παρ, 31 Ιουλ 2020, 11:40
Subject: Θέμα: Πρόσληψη από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης
To:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του κ. ΚράνηΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό.

Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές.

 

31/7/2020

 

"Ο ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ"

Σας α
ποστέλλουμε τη συνέντευξη του Νίκου Μανιού  στο aegean voice 107.5 "η φωνή του αιγαίου", στην εκπομπή "Στο βάθος κήπος" και στη δημοσιογράφο κα Ειρήνη Προμπονά, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Σύνδεσμος