slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης , αδελφός του Γιάννη Δημητροκάλλη



Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου ο Άκης Δημητροκάλλης, γιος του δασκάλου Γιώργου Δημητροκάλλη από το Γλυνάδο Νάξου. Απέκτησε έναν γιο τον Γιώργο, μία κόρη τη Μαριλένα και τρία εγγόνια, τον Φίλιππο, τον Στέφανο και τον Ιάσωνα.
Ήταν αδελφός του Γιάννη Δημητροκάλλη, πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα, ενώ ως πολιτικός δραστηριοποιήθηκε και διακρίθηκε στον τομέα της κομματικής οργάνωσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ΝΕΑ: Και ο Ηλιοπουλος ανάμεσα στους δελφίνους του ΣΥΡΙΖΑ


«Άρχισαν τα όργανα» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τη συντριπτική ήττα των εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου, με τους δελφίνους να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας του κόμματος, κατηγορώντας όμως παράλληλα την κοινωνία για την ψήφο της, καθώς είπε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οδυνηρό για την κοινωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος δεν έγινε δεκτή, ώστε να συνεχίσει ως τις εκλογές, όμως ήδη «πέφτουν στο τραπέζι» ονόματα μνηστήρων για την επόμενη μέρα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν από τους πρώτους που έλαβαν ξεκάθαρη θέση, λέγοντας ότι ήταν «μια ήττα σοκ» ζητώντας παράλληλα ανασύνταξη της παράταξης, για την οποία πρέπει να βγουν «μπροστά» Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος μαζί με Τσίπρα για τις επόμενες εκλογές.

Όσο περνούν οι μέρες, οι φωνές για τα λάθη της ηγεσίας πληθαίνουν με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου να κάνει λόγο για στρουθοκαμηλισμό και τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει με ανάρτησή του στα social media ότι «Μας φτύνουν, δεν βρέχει».

Σήμερα, «Τα Νέα» κυκλοφορούν με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – Στο βάθος οι πρώτοι δελφίνοι» στο πρωτοσέλιδο, με τις φωτογραφίες της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση αλλά και του Νάσου Ηλιόπουλου.
https://ellada24.gr/ellada/2023-05-24-ta-nea-kai-o-iliopoylos-anamesa-stoys-delfinoys-toy-syriza



Εντύπωση προκαλεί το τελευταίο όνομα, καθώς έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ βουλευτής έως τώρα, ενώ οι δηλώσεις του κατά καιρούς έχουν προκαλέσει εντυπώσεις.

Μία από τις πιο πρόσφατες μάλιστα, στο Kontra ήταν ότι φύλαξη συνόρων είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ λίγο πριν τις εκλογές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η άγνοιά του, σε αντιπαράθεση με τον κ. Σκυλακάκη, για το πότε γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις.

Παρόλα αυτά, το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που ακούγονται για την επόμενη μέρα για την ήδη καταποντισμένη αξιωματική αντιπολίτευση. Οψόμεθα…

Η στρατηγική της Ν.Δ. με το βλέμμα στις 25 Ιουνίου – Η νέα ομάδα κρούσης

Οι παρεμβάσεις ή αλλαγές στρατηγικής, για τις εκλογές της 25 Ιουνίου, είναι το αντικείμενο συσκέψεων στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στη Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτηθεί μια ομάδα κρούσης η οποία αφενός αποκρυπτογραφεί το εκλογικό αποτέλεσμα αφετέρου εφοδιάζει την ομάδα στρατηγικής στο Μέγαρο Μαξίμου με τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση της στρατηγικής, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η νέα ομάδα

Τέλος στα Παραμύθια. Τι ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι - Ποιο κόμμα στήριξαν οι αγρότες

Η «ακτινογραφία» της κάλπης - Πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος δήλωσε στο exit poll ότι ψήφισε με θετική αξιολόγηση το κόμμα που προτιμάει.
Ποιοτικά στοιχεία σχετικά με το πώς ψήφισαν στις εκλογές 2023 οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και οι αγρότες, έδωσε στην ΕΡΤ ο εκλογικός αναλυτής, Παναγιώτης Κουστένης.
Για την ψήφο από τους δημοσίους υπαλλήλους, η Νέα Δημοκρατία ξαναπαίρνει το προβάδισμα. Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 το προβάδισμα στη συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η Νέα Δημοκρατία έχει ανεβάσει τα ποσοστά της και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ με την πτώση του έχει υποχωρήσει και είναι σε δεύτερη θέση με απόσταση 12 μονάδων.

Αναγγελία Υποψήφιου Συμβούλου - Ιάκωβος Λιγνός

 


Ιάκωβος Λιγνός (Πανορμίτης)
Λογιστής – Φοροτεχνικός
Ο Ιάκωβος ένα εξέχον πρόσωπο της Σαντορινιάς κοινωνίας, ένας ενεργός πολίτης με όραμα για τον τόπο μας. Με καταγωγή από την όμορφη Μεσσαριά, σήμερα ζει με τη σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά στο ιστορικό χωριό του Βουρβούλου.
Ένα σπουδαίο αντάμωμα στη Χάρη Του Ταξιάρχη Πανορμίτη, γίνεται κάθε χρόνο στην ιδιωτική του εκκλησία στο Βουρβούλο. Το μεγάλο προσκύνημα μετατρέπεται σε γιορτή, σε πανηγύρι, σε συνάντηση συγγενών, φίλων και προσκυνητών. Εκεί τιμάται η θρησκευτική μας παράδοση και αναβιώνουν τα έθιμα του νησιού, σε μια ημέρα αγάπης, αλληλεγγύης, πολιτισμού και παράδοσης.

Το φαινόμενο Μητσοτάκης -Τι απέδειξαν οι εκλογές

Της ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Πήρε τη Νέα Δημοκρατία στο 28% και την έφθασε στο 41%, επειδή τη μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο κόμμα. Βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 36% και τον «βούλιαξε» στο 20%.
Απλοί αριθμοί πιστοποιούν το «φαινόμενο Μητσοτάκης». Το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση εξακολουθεί να μη μπορεί να κατανοήσει και να αναλύσει. Ωστόσο, η επικράτηση Μητσοτάκη ήταν καταλυτική, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, σε όλες τις ηλικιακές αλλά και επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.