slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δωδεκανήσιοι & Κυκλαδίτες Βουλευτές και Περιφερειάρχης να στηρίξουν την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά



Ας μιλήσουμε έστω μία φορά όλοι την ίδια γλώσσα. Ας αγωνιστούμε για τη νησιωτικότητα, ξεκινώντας από τη στήριξη της τροπολογίας του ΜέΡΑ25, για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας.
Αποτελούμε θεμέλιο λίθο της οικονομίας της Ελλάδας μέσω του Τουρισμού και της αγροτικής δραστηριότητας. Δεν είμαστε θετικά ή αρνητικά πρόσημα λογιστών, ξένων συμφερόντων, που όταν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, μας χρησιμοποιούν ως μεταβλητή σε εξίσωση.
Από την προεκλογική περίοδο, το ΜέΡΑ25, εκφραζόταν ενωτικά στο δημόσιο λόγο του για τη στήριξη

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου»



«Η Τουρκία καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Θάλασσα του 1982 όπου ρητά στο Άρθρο 121 αναφέρεται ότι τα νησιά που κατοικούνται και έχουν οικονομική ζωή έχουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΚΕΔΕ: Πανηγυρική εκλογή Δ. Παπαστεργίου, παρουσία Κ. Μπακογιάννη



Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ με 23 ψήφους υπέρ και έξι λευκά εκλέχθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά την ψηφοφορία που έγινε σήμερα στην έδρα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αύριο Τετάρτη στη Σύρο οι υπουργοί, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης




Η ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων σας καλεί την Τετάρτη 04/12/2019 στα γραφεία της και ώρα 11.00 π.μ. , όπου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Βρούτσης , στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Σύρο , θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να παρευρεθείτε.

Ο Παροναξίας Καλλίνικος στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού




Την Κυριακή 1-12-2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών). Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Προ της Απολύσεως, προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της ανιψιάς του Ειρήνης Ψαρρά (του Αποστόλου και της Στυλιανής).