slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Χατζημάρκος: "Οι μεγάλες νίκες έρχονται με την δράση"



Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, πραγματοποίησε χθες, ο Ζοέλ Μπουζού, Πρόεδρος του Οργανισμού “Peace and Sport”, συνοδευόμενος από τον Λοράν Ντιπόν, Διευθυντή και Τζορτζ Βάντερσμιτ, Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, αντίστοιχα, ενόψει της έναρξης του ετήσιου φόρουμ του “Peace and Sport”, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και θα συνεχιστούν το απόγευμα στο

Λειτουργία Ενδοκρινολογικού και Παιδοψυχιατρικού Ιατρείου μέσω τηλεϊατρικής στο Νοσοκομείο Νάξου:

 

Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Κώστας Απιδόπουλος, ενημερώνει, ότι στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου λειτουργεί Ενδοκρινολογικό και Παιδοψυχιατρικό Ιατρείο μέσω τηλεϊατρικής... Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά και ώρες 12:00-15:00 στο γραφείο των Επισκεπτών Υγείας (τηλ. 2285360645). 

1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου

aimodosia koronidiates
Την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει στην Αθήνα ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου.

ΓΣΕΒΕΕ και Νέα Δημοκρατία ανταλλάσσουν απόψεις για τα ασφαλιστικά & εργασιακά θέματα






20181016 175908


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/10/2018 στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Δημήτρη Βαργιάμη και Γιώργο Ασμάτογλου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Κουράση, την Διευθύντρια του ΚΕΚ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κα Νατάσα Αυλωνίτου καθώς και επιστημονικών στελεχών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: 1) κ. Γιάννη Βρούτση, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και 2) Νότη Μηταράκη, Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης και τα επιτελεία τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά θέματα, την αδήλωτη εργασία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, τον ρόλο των θεσμικών εταίρων και τα ασφαλιστικά θέματα, τις ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών και εργοδοτών, το ύψος και την διαδικασία απονομής των συντάξεων κ.ά.
Οι θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ, όπως εκφράστηκαν στην συζήτηση, έχουν ως εξής:

Ο πρώτος μεταμνημονιακός Προϋπολογισμός με προοπτική σαφούς ανάπτυξης και με κοινωνικό πρόσημο

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Προϋπολογισμό. Για τον πρώτο προϋπολογισμό, μετά το επιτυχές τέλος των μνημονίων, έναν προϋπολογισμό με προοπτική σαφούς ανάταξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και παράλληλα έναν προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσημο, έκανε λόγο ο Ειδικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου προϋπολογισμού.
Όπως ανέφερε ο Ν. Συρμαλένιος: «Όλοι οι

Στραταρχική Ράβδος, Ρεμπούμπλικο και Σκόρπιες Σκέψεις.


Αποτέλεσμα εικόνας για ρεπουμπλικο ραβδος
Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*
Περιορισμένης χρήσης, μόνο για στρατιωτικούς

Σε συνέχεια του άρθρου «Μάτι, Γουδί», χρειάζεται μια διευκρίνιση. Αυτό μου έφερε και μερικές «σκόρπιες σκέψεις». Πρώτα η διευκρίνιση.

-- Είχαμε γράψει:
«Και όταν υπολείπονται  κάποια «μίνιμουμ», τα απαιτείς έναντι της παραιτήσεώς σου. Και γι αυτό πρέπει να είναι ενήμεροι και σύμφωνοι, προς διασφάλιση της ορθότητας και πιστότητας της άποψης γνώμης, και οι 10 επόμενοι στρατηγοί».

Αναδείχθηκε ομόφωνα ο προσωρινός ανάδοχος για την Αφαλάτωση

Εγκρίθηκε ομόφωνα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το από 11 Οκτωβρίου 2018 πρακτικό του διενεργηθέντος συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας (Αφαλάτωσης) νερού στο Δήμο και αναδεικνύει προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία SYCHEM A.E. Η εν λόγω εταιρεία ήταν η μοναδική που κατέθεσε εμπρόθεσμα προσφορά...