slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης ΣέργηςΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!: Υποψήφιοι Δημοτικής Κοινότητας Γλινάδου

 Με μοναδικό στόχο το καλό του Γλιναδου!!! Υποψήφιοι Δημοτικής Κοινότητας Γλινάδου 

Υποψήφιες με τον Γιώργο Χατζημάρκο οι Διονυσία Καμπούρη, Άννα Σφακιανού, Ταμάρα-Μαρία Tουμπαζή και Μαρία Ψύρη στην ΠΕ Κω

 

 

Την υποψηφιότητα τεσσάρων γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, της Διονυσίας Καμπούρη, Ταμάρα-Μαρίας Tουμπαζή και Μαρίας Ψύρη από την Κω και της Άννας Σφακιανού από τη Νίσυρο, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

Η κ. Καμπούρη, ιδιωτική υπάλληλος και καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών με πρόσφατη εμπειρία από Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Κοινοτική Σύμβουλος του χωριού Κεφάλου της Κω, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Σε μια περίοδο συνεχών προκλήσεων για τα νησιά μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των συμπολιτών μου, συντάσσομαι και εγώ δίπλα στο Γιώργο Χατζημάρκο, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο μόνος που δεν ακολουθεί τις ειδήσεις αλλά τις δημιουργεί.  Για το μέλλον των νησιών μας, για την πρόοδο που διεκδικούμε, για τα μικρά ή μεγάλα έργα στο Νότιο Αιγαίο, για τις πρωτιές, για να προσπαθήσω και εγώ, μαζί να πάμε το Νότιο Αιγαίο, #μπροστά!»

 

Η κ. Σφακιανού από τη Νίσυρο, νοσηλεύτρια αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Γνωρίζοντας αρκετά  χρόνια  τον κ. Χατζημάρκο και θαυμάζοντας το έργο του αλλά κυρίως την εντιμότητα και τον ζήλο του, αποφάσισα να δεχτώ την πρότασή του και να τον στηρίξω.  Προσωπικά τον θεωρώ άξιο και πετυχημένο πολιτικό, ο οποίος έδωσε και έχει ακόμα να δώσει πολλά σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Εύχομαι και ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών του.»

 

Η κ. Τουμπαζή από την Κω, καθηγήτρια Γερμανικών, επιχειρηματίας και αθλήτρια, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Αποδεχόμενη με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στην παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κύριο Χατζημάρκο Γεώργιο για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της νίκης, έτσι ώστε στη συνέχεια να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου, στηρίζοντάς τους σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν».

 

Η κ. Ψύρη, εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου της Κω, ενεργό μέλος Συλλογικών Διοικητικών οργάνων επί σειρά ετών, με έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

 

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στο σύντομο αυτό δημόσιο λόγο θα ήθελα να εκφράσω τις πηγαίες ευχαριστίες μου στον Γιώργο Χατζημάρκο, στο πρόσωπο που άλλαξε θετικά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών στα μικρά και μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφέρω και να εργαστώ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια για τον τόπο μου.

Στην επαγγελματική μου πορεία, έμαθα να θέτω στόχους και να αγωνίζομαι για να τους κατακτώ, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ταυτόχρονα όμως, με την ιδιότητα του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προσπάθησα να υπηρετήσω και να εφαρμόσω βασικές αρχές του πολιτειακού πλουραλισμού.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ευελπιστώ μέσα από συμμετοχικές δράσεις να συνεχίσουμε την πορεία για να πάμε  Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, να πάμε μπροστά τον τόπο μας».

 

 

Βιογραφικό Διονυσίας Καμπούρη

 

Η Διονυσία Καμπούρη είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργαζόμενη στον Διεθνή Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης». Έχει προϋπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο και ως καθηγήτρια σε φροντιστήρια αγγλικών και γαλλικών.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Γαλλική φιλολογία στο New York University.

Είναι Ελληνοαμερικανίδα, γεννημένη στην πόλη της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., κόρη Ελλήνων μεταναστών από την Κω και από το 2000 μένει μόνιμα στην Κω. 

Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι ενεργό μέλος σε σχολικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς  συλλόγους.

Το 2019 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος του αγαπημένου της χωριού της Κεφάλου στην Κω.   Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

 

Βιογραφικό Άννα Σφακιανού

 

Η Άννα Σφακιανού είναι νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.

Έχει εμπειρία ως νοσηλεύτρια και στην υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι", στη Νίσυρο, ενώ προηγουμένως έχει εργαστεί στον κλάδο της εστίασης.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ΓΝ-ΚΥ Κω.

 

 

Βιογραφικό Ταμάρα-Μαρία Τουμπαζή

 

Η Ταμάρα-Μαρία Tουμπαζή είναι καθηγήτρια Γερμανικών, επιχειρηματίας στον Τουρισμό- ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων- και προπονήτρια ποδηλασίας σε αθλητικά σωματεία της Κω.

Έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Ελβετίας Οικονομικά και Διοίκηση.

Υπήρξε πρωταθλήτρια ποδηλασίας στον στίβο σε εθνικό επίπεδο και στο τρίαθλο για την Εθνική Ομάδας της Ελλάδας και της Ελβετίας με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

 

 

Βιογραφικό Μαρία Ψύρη

 

Η Μαρία Ψύρη είναι δασκάλα, Διευθύντρια  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Από το 1988, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα σε ολιγοθέσια και πολυθέσια σχολεία και αργότερα ως διοικητικό στέλεχος της εκπαίδευσης, καταρχήν  στη Θεσμική θέση της Υποδιευθύντριας από το  2011 έως το 2015 και στη συνέχεια στη θέση διοικητικής ευθύνης ως Διευθύντρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Είναι μέλος Συλλογικών Διοικητικών οργάνων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό Επίπεδο. Συγκεκριμένα, αποτελεί Τακτικό Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Δωδεκανήσου από το 2020 μέχρι σήμερα.

Υπηρέτησε ως Αναπληρωματικό Μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβούλιου Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ) Νοτίου Αιγαίου από το 2006-2010 και ως  Αναπληρωματικό Μέλος του Κεντρικού Περιφερειακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) 2020-2022

Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ που αφορούν στην εργασία της, ως επιμορφούμενη, αλλά και ως επιμορφώτρια.

Διαθέτει επίσης συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε Συλλογικούς τόμους και εισηγήσεις σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο.

Παράλληλα έχει εθελοντικό  κοινωνικό –πολιτιστικό έργο σε τοπικό επίπεδο, ως ενεργό Μέλος στο Λύκειο Ελληνίδων Κω. 

Διετέλεσε Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω –Νισύρου.

Σε πολιτικό επίπεδο, είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) ΚΩ.

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο:

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Ρόδος και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νέες μορφές εκπαίδευσης και μάθησης» του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ και σήμερα είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

 

 

 


--



--


Κοινό Τηνίων Δημοτική Κίνηση: Κοινό Τηνίων - Συζήτηση για την ηχορύπανση και το ωράριο των καταστημάτων


Την Παρασκευή 4/8/2023, μετά από μια επισοδιακή συζήτηση, πέρασε η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα στην Τήνο, μόνο με τις ψήφους της παράταξης Σιώτου. Στο εξής τα καταστήματα θα μπορούν να παίζουν μουσική σε υπαίθριο - ανοικτό χώρο μέχρι τις 02.00.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΔΣ δεν επέτρεπε σε πολίτες - περίοικους να τοποθετηθούν, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν προσκαλεστεί! Ειπώθηκε δε, οτι οι πολίτες δεν χρειάζεται να μιλήσουν γιατί "εκπροσωπούνται από εμάς"!

Μετά από πιέσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο σε δύο πολίτες οι οποίοι περιέγραψαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και πως η τροποποίηση του κανονισμού θα το χειροτερέψει.

Ο Δημοτικός μας Σύμβουλος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να ψηφιστεί η τροποποίηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την τροποποίηση.

Σήμερα Κυριακή 6/8 στις 20.00, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" καλεί όλους τους ενδιαφερομενους φορείς και πολίτες σε μια ανοικτή συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος της ηχορύπανσης και την επαναφορά της ισορροπίας.

Η συζητηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αγ. Αντωνίου στην Παλλάδα, στη Χώρα.

Θηραϊκή Πολιτεία : Αναγγελία υποψήφιου συμβούλου - Κανελλάκης Κωνσταντίνος


Κωνσταντίνος Κανελλάκης του Χρήστου

Απ. Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

Καλωσορίζουμε τον Κωνσταντίνο Κανελλάκη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Κώστας, είναι εν ενεργεία Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Θηραϊκής Πολιτείας. Έλκει την καταγωγή του από Ορεινή Αρκαδία (Κοντοβάζαινα), όμως η Σαντορίνη είναι η δεύτερη του πατρίδα, αφού από το 1985 κατοικεί στο Μεγαλοχώρι με τη σύζυγο του Μαρουλία Μαυρομάτη, με την οποία έχουν δύο παιδιά.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός την Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, από όπου και αποστρατεύτηκε. Η ενασχόληση του με τα κοινά ήταν πάντα ενεργός και έντονη, όντας εκλεγμένος Πρόεδρος στη Δημοτική κοινότητα Μεγαλοχωρίου με τη Θηραϊκή Πολιτεία, την περίοδο 2014-2019. Υπήρξε εθελοντής στο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας κατά την περίοδο 2011-2014.  Η συμβολή στην ευημερία του χωριού του ήταν καθοριστική, αφού κατά τη θητεία του στο Μεγαλοχώρι έγιναν σημαντικά έργα ανάπλασης του δημόσιου χώρου, υπογειοποιήση των καλωδίων ΔΕΗ στον παραδοσιακό οικισμό, πλακόστρωτα και πεζοδρόμια, κ.α.

Επίσης υπήρξε ταμίας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο Εμπορείου, αλλά και ταμίας για 10 χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μετόχι» του Μεγαλοχωρίου.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Κωνσταντίνο Κανελλάκη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Δ. Καπούνης (ΣΚΑΪ 100,3): «Γι' αυτό ξεχωρίζουν τα προϊόντα μας, να στηρίξει τον αγρότη η Πολιτεία!».


Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ 100,3 και στην Πηνελόπη Γκάλιου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα της Νάξου και την παραγωγή τους ιδιαίτερα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αναμφίβολα πιο δημοφιλές εξ αυτών, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.

Επίσης, προανήγγειλε τη διεξαγωγή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, του Food Experience Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και της Γιορτής της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. μαζί, σε ένα event με ένα πολύ ξεχωριστό θέμα!

Ωστόσο, ο Δ. Καπούνης δεν παρέλειψε να αναδείξει για μια φορά ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη Νάξο (και όχι μόνο), τονίζοντας ότι η Πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό του. Είπε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν και θα υπάρξουν προβλήματα. Το γάλα στη Νάξο μειώνεται. Κλείνουν κτηνοτροφικές μονάδες. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Οι τιμές όλων των βασικών για τους αγρότες ειδών έχουν πάει στα ύψη. Τον αγρότη δεν τον σκέφτηκε κανείς! Δεν έχει σταθεί κανένας μα κανένας στο πλευρό του και αυτό πρέπει να το δει η Πολιτεία».

Τέλος, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε ξανά και το σημαντικό πρόβλημα των παράνομων «βαπτισμάτων» προϊόντων και κυρίως της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον ΣΚΑΪ 100,3:

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Μια θάλασσα παραμύθια




Ο Δ. Καπούνης ανέπτυξε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Νάξου



Όπως πέρυσι τέτοιο καιρό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης επισκέφθηκε σήμερα την παραθερίζουσα στο νησί μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου, που είναι λάτρης της Νάξου, την οποία πρωτοεπισκέφθηκε για διακοπές το 1982, φιλοξενείται και φέτος στη Μικρή Βίγλα, στο σπίτι του τέως συναδέλφου της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ήδη προέδρου του δέκατου τμήματος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημητρίου Γρατσία.

Τον Δημήτρη Καπούνη συνόδευσαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαδάκης και Στέλλα Γκαντώνα, που παραθερίζουν επίσης στη Νάξο. 

Παρόλο που η επίσκεψη έγινε για λόγους αβροφροσύνης της μεγαλύτερης οικονομικής μονάδας του νησιού μας προς την ανώτατη πολιτειακή Αρχή της χώρας και παρότι είναι γνωστά τα όρια των αρμοδιοτήτων της Προέδρου, ο Δημήτρης Καπούνης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ενημέρωσε για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου και των νησιών μας.

Έγινε αναφορά:

-στο μεταφορικό ισοδύναμο για τις ζωοτροφές. Η μεγάλη έλλειψη γάλακτος στο νησί (είναι φέτος λιγότερο κατά 1/3), λόγω μείωσης του ζωικού κεφαλαίου ως συνέπεια της αύξησης του κόστους παραγωγής, οδήγησε σε μείωση της παραγωγής της γραβιέρας Νάξου που έχει προδιαγραφές ΠΟΠ. Η διατροφή των αγελάδων και αιγοπροβάτων επιβάλλεται να βασίζεται στη χλωρίδα του νησιού. Άρα για τις εισαγωγές σε νησιά παραγωγής ΠΟΠ, ειδικά στη Νάξο, εκτός από τα μειονεκτήματα της νησιωτικότητας και του μικρού κλήρου, υφίστανται και οι περιορισμοί των προδιαγραφών του ΠΟΠ, οι περιορισμοί από την περιγραφή των όρων παραγωγής της γραβιέρας στην προκειμένη περίπτωση.

-στην ανάγκη επίσπευσης από το αρμόδιο Υπουργείο της διαδικασίας έκδοσης του απαιτούμενου Κανονισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό ως ΠΟΠ των αμνοεριφίων Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων. Είναι γνωστή και σε αγορές εκτός του νησιού η ιδιαίτερη ποιότητα της παραγωγής μας, λόγω της νησιωτικής χλωρίδας και του περιβάλλοντος, και η συνεχής προσπάθειά μας να καταχωριστεί η ονομασία «αμνοερίφια Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων» στο μητρώο των ΠΟΠ, αφού πληρούνται οι σχετικές ενωσιακές προδιαγραφές.

-στον εκσυγχρονισμό του τυροκομείου μας στην πεδινή Νάξο, κόστους 6 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ. και στην προσπάθεια άρσης των τεχνητών εμποδίων κατασκευής άλλου τυροκομείου στην ημιορεινή και ορεινή Νάξο, κόστους 500 χιλ. ευρώ, για παραγωγή του αρσενικού Νάξου που είναι κατοχυρωμένο ως ΠΟΠ από το 2019.

-στην ολοκλήρωση αρδευτικών φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησής τους, δηλαδή του Φράγματος του Τσικαλαριού -εντάχθηκε στις 30/7/2009, δηλαδή πριν από 14 χρόνια, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και ακόμα καρκινοβατεί-, και των Ταμιευτήρων Φανερωμένης και Εγκαρών.

-στη διευκόλυνση δημιουργίας μονάδας βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητα τυροκομείων και σταβλικών εγκαταστάσεων και χρηματοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων για την εγκατάσταση Α.Π.Ε. και πρότυπης ενεργειακής σταβλικής μονάδας της ΕΑΣ, συμβάλλοντας έτσι στην πράσινη ανάπτυξη.

-στη δημιουργία μονάδας για παραγωγή κατεψυγμένης, προτηγανισμένης πατάτας και στην είσοδο της ΕΑΣ στην αγορά τυποποιημένου, παρθένου ελαιόλαδου.

-στην προστασία των αγροτικών προϊόντων με τη διεξαγωγή εντατικών ελέγχων για την αποτροπή της απάτης των ελληνοποιήσεων στις αγορές γάλακτος, κρέατος και προϊόντων Π.Ο.Π.

-σε άλλα γενικά, αλλά εξίσου σοβαρά, προβλήματα (επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, κάρτα καυσίμων κίνησης, επιδότηση της τιμής πώλησης των καυσίμων στην αντλία, τιμή ηλεκτρικής ενέργειας κ,λπ,), για τα οποία η νησιωτικότητα και η πολυ-νησιωτικότητα επιβάλλουν γρήγορες, αποτελεσματικές απαντήσεις, συμβατές με την ιδιαιτερότητα του νησιωτικότητας και του νησιωτικού οικοσυστήματος. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και διεκδικήσεις της ΕΑΣ Νάξου για τα οξυμμένα, υπαρξιακά προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου των νησιών μας και διαβεβαίωσε τον Δ. Καπούνη (τη δραστηριότητα του οποίου παρακολουθεί, όπως είπε) ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

Ο Δ. Καπούνης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε γενικότερα και επίκαιρα ζητήματα του νησιού (μεγάλα έργα υποδομής, προστασία περιβάλλοντος και παραλιών, χωροταξικά κλπ), καθώς αυτά επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων που εκπροσωπεί η ΕΑΣ και συνολικά την τοπική οικονομία. Ο διάλογος που διαμείφθηκε γι' αυτά ήταν επίσης ενδιαφέρων και ουσιαστικός.

Τέλος, ο Δ. Καπούνης προσκάλεσε την κα Σακελλαροπούλου σε προσεχείς εκδηλώσεις της ΕΑΣ και την ευχαρίστησε που προτιμά και τιμά με τις τακτικές επισκέψεις της το νησί μας, συμμερίζεται τα ιδιαίτερα νησιωτικά προβλήματα και τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου μας και εκδηλώνει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή της για την επίλυσή τους.