slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου: Ενημέρωση διακοπής κυκλοφορίας σε τμήμα δρόμου στην περιοχή Λαμπαδά, νότια της Αλυκής στην Κοινότητα Αγίου Αρσενίου

 


Στο πλαίσιο του έργου: “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το

Δ. Καπούνης στο Mega: «Ο Αγρότης θα φύγει από το χωράφι, να σταθεί δίπλα μας η Πολιτεία!».

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δίνει το «παρών» στο σημερινό μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, στεκόμενη στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα που ζητούν την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος μίλησε ζωντανά από το συλλαλητήριο στο «Mega Σαββατοκύριακο» και σχολίασε τα μέτρα στήριξης στους αγρότες που ανακοινώθηκαν, ενώ άκουσε και τις απαντήσεις και τα σχόλια του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (νυν Επικρατείας), Μάκη Βορίδη, που βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής.

«Ήλθαμε από τη Νάξο στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των αγροτών. Τα δίκαια αιτήματά μας πρέπει να τα εξετάσει η κυβέρνηση και να μας συμπαρασταθεί», ξεκίνησε να λέει ο Δ. Καπούνης.

Έπειτα, επεσήμανε: «Η νέα ΚΑΠ έχει μειωθεί κατά 25-30%. Δεν έγινε σωστή διαπραγμάτευση στη νέα ΚΑΠ. Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, το πετρέλαιο δίνεται κάθε χρόνο – επίσης, στη Νάξο, που εμπίπτει στη νησιωτικότητα και ο κλήρος είναι μικρός, οι παραγωγοί, που θα δηλώσουν 20-30 στρέμματα, θα πάρουν 60-90 ευρώ. Θα σωθούν με αυτά; Δεν ζητάμε αυτό. Εμείς θεωρούσαμε πως η κυβέρνηση, που κατέβηκε στα μπλόκα, θα λύσει τα προβλήματα. Δεν τα λύνει όμως, τα μεταφέρει. Ο αγρότης θα φύγει από το χωράφι, εδώ και χρόνια το λέω. Στη Νάξο δεν υπάρχει κτηνοτρόφος κάτω των 35 ετών. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου».

Στη συνέχεια, ο Δ. Καπούνης ανέφερε: «Στη Νάξο ποτίζαμε με 7 ευρώ/ώρα από γεωτρήσεις και τώρα έχει πάει 30 ευρώ. Πρέπει να μειωθεί το ρεύμα. Έχουμε ζητήσει να υπάρχουν και έλεγχοι στην αγορά – δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Πρέπει να δούμε πώς είναι οι τιμές όχι από το χωράφι στο ράφι, αλλά από τη μεταποίηση στο ράφι. Ακόμη, τα βρήκε η κυβέρνηση με τις αλυσίδες να χαμηλώσουν τις τιμές στα γαλακτοκομικά. Δεν μείωσαν οι έμποροι τα έσοδά τους, δεν είναι χαζοί. Μειώθηκε η τιμή του γάλακτος στον κτηνοτρόφο και από 1,60 και 1,70 ευρώ πήγε στο 1,10 και στο 1,20».

Τον λόγο πήρε, κατόπιν, ο Μ. Βορίδης, ο οποίος μάλιστα έδωσε και μία… είδηση!

Αρχικά, είπε: «Ο κ. Καπούνης λέει κάτι σωστό, αυτό που έχει να κάνει με τη μείωση της βασικής ενίσχυσης. Από εκεί υπάρχει μία απώλεια. Αυτό που κατορθώσαμε τελικώς στη διαπραγμάτευση από πλευράς ΚΑΠ είναι, συνολικά τα ποσά (βασική ενίσχυση συν οικολογικά σχήματα), να είναι τα ίδια. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται ότι παίρνουν λιγότερα επειδή λαμβάνουν τη βασική ενίσχυση, που είναι μειωμένη εξ αιτίας μετακινήσεων χρημάτων προς "πρασινίσματα" και οικολογικές πολιτικές σε σχέση με τη γεωργία».

Εν συνεχεία, αποκάλυψε: «Ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα και δόθηκαν κάποιες ενισχύσεις, όπως π.χ. το πετρέλαιο και θα δούμε τι μπορεί να γίνει ακόμα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Θα δούμε, όταν έρθει η ώρα εκείνη, ο Σεπτέμβριος δηλαδή, τι είναι το πρόσθετο και χρειάζεται και μπορεί να γίνει. Να μην ξεχνά κανείς πως έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στον προϋπολογισμό που τώρα ξεκίνησε να εκτελείται. Θα δούμε την εκτέλεσή του και τις δυνατότητες που έχουμε. Επί του παρόντος, πάντως, δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι».

Στο τέλος της live σύνδεσης ο Δ. Καπούνης ανέφερε στον Μ. Βορίδη την κίνηση που πραγματοποίησε προ μερικών μηνών για να επιβεβαιώσει αλλά και να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα που προκαλούν στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία δηλώνουν στρέμματα στο νησί μας χωρίς να τα έχουν στην κατοχή τους και, δίχως διασταύρωση στοιχείων, λαμβάνουν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις, στερώντας έτσι χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς.

Ειδικότερα, του δήλωσε πως έκανε, στις 3 Οκτωβρίου 2023, την σχετική αίτηση, δηλώνοντας 7.661 στρέμματα και είδε να μπαίνει στον λογαριασμό του το ποσό των 16.661 ευρώ (το οποίο άμεσα επεστράφη στον ΟΠΕΚΕΠΕ), ενώ άφησε την αίτηση να υπάρχει, ώστε να μην είναι εφικτό να ξαναγίνει από κανέναν αίτηση για τις εν λόγω εκτάσεις και αυτές έτσι να προστατευθούν και τόνισε: «Όλα αυτά τα χρήματα που πάνε; Όλοι αυτοί οι έλεγχοι πού είναι; Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας, μού έχει πει ότι σε 16.000 ΑΦΜ δίνουν πάλι τα χρήματα χωρίς έλεγχο!».

Δείτε το απόσπασμα:

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού με το ΔΣ του ΠΣΑΠΠ και αντιπροσωπεία πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη και του ΠΑΣ Γιαννινα για τα οφειλόμενα τους

vr of2smΓ. Βρούτσης: «Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία, η δικαιοσύνη και η νομιμότητα στα πρόσωπα των αθλητών»

Details Pa

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και των 45 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την υπαγωγή των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο (οικονομικής εξυγίανσης) άρθρο 44 πριν από 20 χρόνια.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΠΠ Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους των 45 ποδοσφαιριστών με τις οφειλές οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιάννης Κατσαρός, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιαρός.

Κάλεσμα ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Terranaxia στους Ναξιώτες της Αθήνας στο ντέρμπι απέναντι στον «κακό δαίμονα» της ομάδας μας, τον Πανελευσινιακό…

 Άλλο ένα ντέρμπι για τον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Terranaxia!

Αυτή την φορά εκτός έδρας απέναντι στον «κακό δαίμονα» της ομάδας μας, τον Πανελευσινιακό…

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες της ομάδας που βρίσκονται στην Αθήνα, να βρεθούν στον γήπεδο, για να συνδράμουν στην υπέρβαση που θα επιχειρήσουμε!!! 

Το αυριανό ματς αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχουμε κερδίσει ποτέ!

Ο Λάζαρος Θεόφιλος στον Aegean Voice για το Ίδρυμα Στήριξης, το έργο του, την σύνθεση του Δ.Σ. του και τη διαθήκη Κατσούλη ΒΙΝΤΕΟ

Για το Ίδρυμα Στήριξης του Κ.Υ.-Νοσοκομείου Νάξου μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο πρόεδρός του Λάζαρος Θεόφιλος. Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και απάντησε στην κριτική που δέχεται σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση φορέων σε αυτό με βάση του καταστατικό του. 

ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΣΥΡΟ




Σας επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου του βουλευτή κ. Μάρκου Εμμ. Καφούρου με θέμα  Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την λειτουργία της πτητικής βάσης ΕΚΑΒ στη Σύρο.

 

Με εκτίμηση

 

Πολιτικό γραφείο βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ Μάρκου Εμμ.Καφούρου

Μητροπόλεως 1 Αθήνα, Τ.Κ 10557, 6ος όροφος

Τηλ.210-3709665 / 3709666

E-mail : m.kafouros@parliament.gr


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σας ενημερώνουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σύμφωνη με το άρθρο 6 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών δεδομένων της Ε.Ε. (ΕΕ 2016/679), όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το νόμο 4624/2019 ΦΕΚ 137/Α/29-8-2019.
Προς το σκοπό αυτό συλλέγουμε τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως το email σας,  για ενημερωτικούς και προωθητικούς σκοπούς και τηρούμε ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο ανανεώνεται και από το οποίο διαγράφονται τα προσωπικά σας δεδομένα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν μεταβιβάζονται σε τρίτα μέρη, εντός ή εκτός της Ε.Ε., ενώ δεν γίνεται επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Σας ενημερώνουμε ότι έχετε πάντα τη δυνατότητα απεγγραφής και διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων από τα αρχεία μας όπως και ότι μπορείτε να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τα άρθρα 15 επ. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, όπως το δικαίωμα πρόσβασης, ενημέρωσης, το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα στη φορητότητα και το δικαίωμα εναντίωσης κατόπιν αιτήματος που μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email c.apostolopoulos@parliament.gr, στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
 
PRIVACY NOTICE
The protection of your personal data is very important to us. We inform you that the processing of your personal data is in accordance with article 6 of the General Data Protection Regulation of the EU- GDPR (EU 2016/679), as incorporated into the Greek legal order by Law 4624/2019 Official Gazette 137/A/29-8-2019.
To this end, we collect your absolutely necessary personal data, such as your email, for informational and promotional purposes and keep an electronic file, which is updated and from which your personal data is deleted in a reasonable period of time. Your personal data is not sent to third parties, inside or outside the EU, while no sensitive personal data is processed.
We inform you that you that you always have the possibility to unsubscribe and delete your personal data from our files and that you can exercise all rights deriving from articles 15 et seq. of the GDPR , such as the right of access, information, the right of correction and deletion, the right to limit processing, the right to portability and the right to object upon request that you can send electronically to the email address c.apostolopoulos@parliament.grto which you can contact for any other information regarding the processing of your personal data.