slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κ. Μονογυιού: Τα παιδιά και τα άτομα της τρίτης ηλικίας πρέπει να νιώσουν το ενδιαφέρον και τη ζεστασιά όλων μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κατερίνα Μονογυιού, ως βουλευτής Κυκλάδων, επισκέφθηκε τον οίκο ευγηρίας Αγίου Ιωάννη Ταλάντων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Επισκέφθηκε και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσαν για τα παιδιά το 1ο Γυμνάσιο , 1ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο , ΕΠΑΛ Σύρου, τα κατηχητικά σχολεία της Μητρόπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου...

Εκδήλωση "σε Αναμονή"


Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 20.00 σας περιμένουμε στο παλιό Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
Ο Δημήτρης Πανέλης , δημιουργός της δράσης σε αναμονή ,θα μας προβάλει την νέα του ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Life on Hold".
Θα κουβεντιάσουμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την ενδυνάμωση στο νησί μας της δράσης «Σε Αναμονή»
                      Καλά Χριστούγεννα σε όλους
                                      για την 
              Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου
τηλ. Επικοινωνίας +306909085678 και +306955778797
        νέο e-mail: solidarity.tinos@gmail.com

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 17:30 στο Ανδρονίκειο στη Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του Συλλόγου Δάμαρις Δαμαριώνα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Σας περιμένουμε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 17:30 στο Ανδρονίκειο στη Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του Συλλόγου! Μαζί μας θα είναι και ο Άγιος Βασίλης, με δωράκια για τα παιδιά!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου      Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων  των Κοινοτήτων Νάξου, ∆ονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων, Σχοινούσας, Φιλωτίου,  Γαλανάδου, Γλινάδου, Σαγκρίου, Χαλκείου, Κορωνίδας, Βίβλου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3) Προς τον Προέδρο της Κοινότητας Ποταμιάς

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 27 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 13.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση υποβολής πρότασης συμμετοχής στο............

Ανακοίνωση της Sky Express για την πτήση GQ260 από Αθήνα προς Κεφαλλονιά


Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου
Αναφορικά με την πτήση GQ260 από Αθήνα προς Κεφαλλονιά, το Γραφείο Τύπου της Sky Express, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των..........
Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο.

Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας.

Ευχαριστήριο για τους εθελοντές και τους χορηγούς του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνΣημαντική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε μια ξεχωριστή εθελοντική δράση κοινωνικού χαρακτήρα με εικαστική χροιά, για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων ειδών και κατασκευών.
Τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν ενίσχυσαν τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar των  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Φιλωτίου, ΕΕΕΕΚ Νάξου και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νάξου, ενώ μέρος αυτών προσφέρθηκε στις ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες που

Θεατρική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών»


Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου
19:00 Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»  

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου
12:00 Φιλώτι

«Η επιστροφή των παραμυθιών»

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά 

τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.

Κάλαντα στα σοκάκια του Κάστρου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!Τα γραφικά σοκάκια στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου πλημμυρίζουν απο χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι εικόνες των μικρών μαθητών από το Φιλότι φέρνουν στον νου τον υπέροχο ποιητικότατο πίνακα «Τα Κάλαντα» του Νικηφόρου Λύτρα!
Οι μικροί μαθητές από το Φιλότι, μέλη του τοπικού Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου, ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών. Όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι παππούδες τους, κατεβαίνουν από τα ορεινά και ψέλνουν κάθε μέρα τα Ναξιώτικα κάλαντα σε διαφορετικά σημεία του Κάστρου παίζοντας παραδοσιακά όργανα (τσαμπούνα και ντουμπάκι). Με αγάπη συλλέγουν χρήματα και τοπικά προϊόντα τα οποία, μαζί με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, θα δώσουν στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. Ένα σπίτι το.....