slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Φλώρα Καισαρίτη από την Μήλο υποψήφια με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού

Η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα της Φλώρας Καισαρίτη από την Μήλο.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, την καλωσόρισε δηλώνοντας τα εξής:

Συνάντηση με το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κορρέ, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Παρασκευή 12 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα μέλη του ΔΣ στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε επισήμαναν τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του δήμου από την έλλειψη προσωπικού, την εντατικοποίηση της δουλειάς, καθώς και την ελλιπή στέγαση των υπηρεσιών του δήμου.
Τόνισαν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε τομείς όπως η καθαριότητα, η ύδρευση και αποχέτευση, ηλεκτρολόγων και λοιπών ειδικοτήτων, προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου του δήμου.
Από την πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημάναμε πως όλα αυτά είναι απόρροια της γενικότερης κεντρικής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ, η οποία βλέπει τις ανάγκες των εργαζομένων ως κόστος και γι αυτό το κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να ενιαίο σε όλα τα επίπεδα. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, αφού  είναι η μόνη δύναμη που  όλα αυτά τα χρόνια ήταν διαρκώς στο πλευρό των εργαζομένων και στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Δέσμευση μας είναι πως σαν Δημοτική Αρχή θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα  ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες, για κρατική χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και για την ελάφρυνση των δημοτών με τη μείωση των δημοτικών τελών. Στόχος μας η καλυτέρευση και η προστασία της ζωής των δημοτών με έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης και όχι η εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και την λογική της λειτουργίας των δήμων με εργολαβίες.
Οι συνδημότες μας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τόσο από τη στάση και την τακτική της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και των άλλων δημοτικών παρατάξεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν και με τον αγώνα και την ψήφο τους να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ παντού.

Νάξος, 15-4-2019

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη» - Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ


Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη»

Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Μετά τις αντιδράσεις η Κυβέρνηση αποσύρει τις εξαιρέσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων σε αιγιαλούς

Μετά τη σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση και τον φόβο να κηρυχθούν αντισυνταγματικές η Κυβέρνηση αποσύρει τις εξαιρέσεις κατεδάφισης αυθαιρέτωνσε αιγιαλούς.

Συγκεκριμένα, με νομοτεχνική βελτίωση η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απέσυρε την ρύθμιση που προέβλεπε τη μη κατεδάφιση αυθαιρέτωνπου «σηκώθηκαν» στον αιγιαλό.

Η (για ακόμη μία χρονιά) καθυστέρηση έγκρισης προϋπολογισμού και το μαχαίρι και το πεπόνι του κ. Λιανού


Σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται προς έγκριση ο προϋπολογισμός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το ...2019, δηλαδή 3,5 μήνες αφότου μπήκε το 2019. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στις Κυκλάδες που δεν έχει ψηφισμένο προϋπολογισμό. Και για όποιον αναρωτιέται γιατί συμβαίνει αυτό, να θυμίσουμε ότι η απάντηση έχει δοθεί από τον αντιδήμαρχο και

Γιάννης Τζανετής (*) "Κυκλάδες 2030" - Υπάρχει χώρος για τον Πρωτογενή Τομέα;


Συχνά ακούμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μία από τις ελπίδες της χώρας να επιτύχει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον, να ενισχύσει την απασχόληση και τελικά να ξεφύγει από τον τοξικό κύκλο της αποεπένδυσης και της παρακμής.

Του Γιάννη Τζανετή (*)

Η άποψη αυτή έχει σημαντικά στοιχεία αλήθειας καθώς ο κλάδος είναι ήδη ένας από τους σημαντικότερους της Ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει και από μελέτες αναγνωρισμένης αξιοπιστίας και κύρους. Για παράδειγμα στην έρευνα «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» ο πρωτογενής τομέας ήταν πέμπτος σε σπουδαιότητα μεταξύ των Κλαδών Παραγωγής ενώ απασχολούσε το 13% του ενεργού πληθυσμού και μόνο το εμπόριο απασχολούσε περισσότερους εργαζόμενους.

Μ. Γλυνός από Τήνο: Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες

Ο Μανώλης Γλυνός στο Εργαστήρι Μαρμάρου 
Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου


Ο Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τήνου, Γιάννη Σιώτο, ο οποίος παρουσίασε στον υποψήφιο περιφερειάρχη την κατάσταση και τις προτεραιότητες αναφορικά με θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση των κατασκευών στο λιμάνι, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην εξέλιξη του ΒΙΟΚΑ, καθώς επίσης και σε άλλα ζητήματα τεχνικών υποδομών που απασχολούν το νησί.

Ο Πρίντεζης αγόρασε τη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου στην Σύρο


Στην περιοχή Τρία Λαγγόνια, στη νότια πλευρά της Σύρου, το Αιγαίο ξεδιπλώνει τα τιρκουάζ νερά του μπροστά από τη γειτονιά με τις πολυτελείς κατοικίες, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από τη βίλα που είχε αγοράσει εκεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.