slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκε , στον Απόλλωνα χθες παραμονή των κορυφαίων Αποστόλων ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ , με μεγάλη επιτυχία, η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ .
Η γιορτή , που θα μείνει ομολογουμένως αξέχαστη , ξεκίνησε με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που εψάλη στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου , ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των Αγίων στο χωριό και εψάλη δέησις υπέρ υγείας και ευοδώσεως των προσπαθειών των απανταχού ψαράδων στον μικρό μώλο του λιμανιού. Με την επιστροφή της Ιεράς πομπής στον περίβολο του Ναού ξεκίνησε μεγάλο γλέντι κατ’ αρχάς με το τραπέζι σε όλους τους παρισταμένους, με άφθονα ........

Συμπαράταξη:«Παράνομη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεκλισμένων των Θυρών»



Με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή αρέσκεται σε συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης στις 4 Απριλίου 2011, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σήμερα 29/6/2011.
Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής οδήγησε στην επιστράτευση της Αστυνομίας προκειμένου να αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ


Homewww.edupame.gr 
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
 καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, την εκτεταμένη χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.
Καταγγέλλει επίσης την επίθεση σε εκπαιδευτικούς κάτω από τα γραφεία της ΔΟΕ (Σύνταγμα-Ξενοφώντος), τη χρήση χημικών γύρω και μέσα στο κτήριο και τον τραυματισμό τριών εκπαιδευτικών. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στο χτύπημα και στην τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον .....

Φτωχότερη από σήμερα η Κ.Ο της Ν.Δ !!!

Μπράβο  χρυσαφικό η Ελσα 
Τα πιτσουνάκια  μου
Τί ατυχία για το κόμμα αυτό ...
Από απώλεια σε απώλεια...

Η βουλευτής της ΝΔ (για πόση ώρα ακόμα δεν γνωρίζω...) Έλσα Παπαδημητρίου είπε «Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της.

Ευθύνες στον Παπουτσή επιρρίπτει ο Μιχελάκης

Ευθύνες στον Παπουτσή επιρρίπτει ο Μιχελάκης«Η αλόγιστη χρήση χημικών έχουν μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε “κόλαση”»
Βολές εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη...

Κόλαση στο Μετρό Συντάγματος

Κόλαση στο Μετρό ΣυντάγματοςΈκκληση για βοήθεια από τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών  Κωνσταντίνου  Λουράντου , μεσω ALTER ο οποίος βρίσκεται και αυτός στο Μετρό Συντάγματος και...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα. Βασιλεύει το χάος

Bίντεο με το λιντσάρισμα του βουλευτή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ


ΜΕ 155 "ΝΑΙ" ΚΑΙ 5 ΠΑΡΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ..

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
Πέρασε με 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Όπως αναμενόταν δηλαδή. Παρά την έκπληξη που προήλθε από τον Α. Αθανασιάδη ο οποίος ψήφισε "ναι", λίγο νωρίτερα ήρθε το "όχι" του Κουρουμπλή και το "ναι" της ανεξάρτητης πλέον... Έλσας Παπαδημητρίου.

Γιαούρτια έφαγε η Κανέλη που έκανε τον παληκαρά και πήγε να διαπραγματευθεί μαζί τους

ΩΡΑ 09.45 Η ΚΑ ΚΑΝΕΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣΗταν λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν η βουλευτης Λιάνα Κανέλη με ένα μικρό smart επιχείρησε να πάει στη Βουλή μέσω της Β. Σοφίας. 'Οταν έγινε αντιληπτή από τους διαδηλωτές ακούστηκαν γιουχαϊσματα και κάποιοι μπλόκαραν το αυτοκίνητό της.

Βγήκε έξω να διαπραγματευθεί μαζί τους και τότε όπως δήλωσε και η ίδια στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 της πέταξαν γιαούρτι. Τελικά την άφησαν και πέρασε αφού έφαγε το γιαούρτι.

Αν γίνει στάση πληρωμών, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;

Επειδή οι άρχοντές μας, λειτουργούν, όχι για το λαό, αλλά για τους δανειστές μας, ας δούμε μερικά απλά νούμερα, από τον προϋπολογισμό του 2011 - απολογισμό του 2010. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει αν προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών ...των δανειστών, όχι των Ελλήνων φορολογουμένων. Εδώ είναι και το κρίσιμο ζήτημα: όταν τα..
πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, τότε σίγουρα θα υπάρξει "στάση πληρωμών". Το ζήτημα όμως είναι πληρωμών ποιών; Για μας στάση πληρωμών σημαίνει στάση πληρωμών των δανειστών (δεν έχουμε κύριοι, δεν παίρνετε). Για τα παπαγαλάκια που τρομοκρατούν τον κόσμο, στάση πληρωμών είναι στάση πληρωμών μισθών κι συντάξεων.
Το απλό ερώτημα είναι: αν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα, γιατί να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους και να μην πληρώνουμε πρώτα τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους;
Δείτε μερικά απλά νούμερα που μιλάνε από μόνα τους:
Με απλά λόγια:
1) Τα φορολογικά έσοδα του κράτους είναι 53 δις και οι μισθοί-συντάξεις 22 δις. Το κράτος πληρώνει ανετότατα μισθούς και συντάξεις με το 40% μόνο των φορολογικών εσόδων.
Ό,τι και να γίνει λοιπόν, μισθούς και συντάξεις, θα έχει να πληρώνει το κράτος !
2) αν δεν είχαμε τους τόκους θα είχαμε πλεόνασμα.
3) Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώσουν τα πάντα, εκτός από τόκους !


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010


ΕΞΟΔΑ
ΕΣΟΔΑ
ΜΙΣΘΟΙ15.790ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ21.408
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ6.230ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ31.787
ΚΟΙΝΩΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ15.089ΛΟΙΠΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛ.4.606
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ8.702ΕΣΟΔΑ ΔΗΜ.ΕΠΕΝΔ.3.015
ΤΟΚΟΙ ΔΑΝΕΙΩΝ13.209ΕΠΙΣΤΡ.ΕΣΟΔΩΝ5.100
ΠΔΕ (ΔΗΜ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ)9.000

συολο δαπανών68.020 σύνολο εσόδων65.916
ΕΞΟΔΑ ΑΝΕΥ ΤΟΚΩΝ54.811





ΜΙΣΘΟΙ + ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ22.020ΣΥΝ.ΦΟΡΟΛ.ΕΣΟΔ.53.195


Οι προϋπολογισμοί του κράτους δημοσιεύονται στο Υπουργείο Οικονομικών, μπορείτε να τους μελετήσετε και να βγάλετε και εσεις τα συμπεράσματά σας.

Η κ. Θέκλα Γκύζη κατάγγειλε το αστυνομικό κράτος του Δημάρχου και αποχώρισε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου

Αποχώρισε   από την από την κεκλισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβούλιου που θα αποφάσιζε   την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου στην Κορφή Ξύδη . Αφού  κατάγγειλε το αστυνομικό κράτος του Δημάρχου Νάξου η  κ. Θέκλα Γκύζη.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΕΚΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Fax: 2285041552

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διαφωνεί κάθετα και εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση με τις συνεδριάσεις κεκλισμένων των θυρών είτε αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο είτε τις επιχειρήσεις του Δήμου, τα νομικά του πρόσωπα και τις διάφορες επιτροπές του.
Την αντίθεσή μας αυτή την έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευκαιρία την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τους συμπολίτες μας.
Η δημοτική αρχή αποδεικνύει περίτρανα με αυτή της την απόφαση ότι κάνει επικοινωνιακά και αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με όσα διατυμπάνιζε πριν λίγες μέρες για την επιθυμία της για διαφάνεια και τα μέτρα που παίρνει σ'  αυτήν την κατεύθυνση.

Α. Σαμαράς: «Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα»,

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2010/12/Samaras1-434x300.jpgΈνα «δημιουργικό σοκ» στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με εξισορροπητικά μέτρα κοινωνικής συνοχής, αντιπρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβάλλοντας την καταψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως δείγμα σοβαρότητας και θάρρους της, να εναντιώνεται σε μία εσφαλμένη πολιτική, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για εμμονή σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος, αλλά και την τρόικα για «πολλά λάθη στους υπολογισμούς της», με κυριότερο τις προσδοκίες της για το ύψος των φορολογικών εσόδων

Στις 10:30 περίπου το βράδυ λύθηκε η κατάληψη των 100 στο δημαρχείο Νάξου


Με αφορμή, το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί για κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Νάξου. 100 περίπου Εγγαρίτες , και Γαλήνιωτες με την βοήθεια και της Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ πραγματοποίησαν κατάληψη του δημαρχείου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων λίγο πριν την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 19:00 λύθηκε, περίπου στις 10:30 το βράδυ  επέδωσαν ψήφισμα στο δήμαρχο Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων

Ίσως είναι η τελευταία μας ... ευκαιρία!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες ώρες το χαφιεδοτσουρμό έχει μεθοδευμένο εναγκαλισμό  με τις δυνάμεις προστασίας των κυβερνόντων και συνεργάζονται από κοινού για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες που κατέβηκαν αλλά το κυριότερο προτίθεται να κατεβούν τις επόμενες ώρες στο Σύνταγμα.
Οι προδότες έχουν τρομοκρατηθεί και φοβάμαι ότι θα ...

Γραμματεία ΠΑΜΕ Νάξου : οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και οι εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789




;
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  28/6/2011  Η γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των 48ωρων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα) που προωθεί προς ψήφιση η...