slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. «μάγεψε» Κολωνία και Θεσσαλονίκη!

Ολοκληρώθηκε, με δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις οινογευσιγνωσίας σε δύο διαφορετικές πόλεις και χώρες και ασφαλώς με μεγάλη επιτυχία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese andWines!
Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο ήταν τριετές, συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με την εκλεκτή, ξακουστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ο Ε.Ο.Σ. Σάμου με τους γλυκείς και διακεκριμένους Π.Ο.Π. οίνους του και η ιταλική EnotecaRegionaleEmiliaRomagna με τους δικούς της σπουδαίους Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνους.

«Ήρθεν ο Βασιλεύς!»

Σάκης Μουμτζής
Από ώρα σε ώρα αναμένεται η άφιξη του Άνακτα στην Αθήνα, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου Καρόλου, στη Σκωτία όπου και κλείστηκε το σχετικό deal. Ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση που εξέπληξε τους πάντες πλην των λαγωνικών της «Εφημερίδας των Συντακτών», που η μύτη τους μυρίστηκε πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτή την επίσκεψη. Παρά το πρωτοσέλιδο, η παλινόρθωση της Μοναρχίας δεν αποτράπηκε.

Σχέδιο Νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας έργων ΑΠΕ

Με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ, επιτυγχάνεται η περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για έργα αποθήκευσης ενέργειας.
Τα νέα έργα ΑΠΕ και τα συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλουν στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, στην ενίσχυση της επάρκειας ισχύος και της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας και στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
H επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση του κόστους ενέργειας, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο είναι πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με την παραγωγή από ορυκτά καύσιμα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου ανάπτυξης και υλοποίησης έργων ΑΠΕ και τη θεσμοθέτηση του κατάλληλου πλαισίου για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας.
Οι βασικοί στόχοι της νομοθετικής πρωτοβουλίας συνοψίζονται ως εξής:

Υπάρχει ενεργειακή επάρκεια – Δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη για την ενεργειακή επάρκεια, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας. Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης ότι από το Υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Aναστάσιμες ευχές από την Ο.ΝΑ.Σ.

 



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
Για να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας!

Χρόνια πολλά σε όλους...
με Υγεία, Αγάπη, Χαρά!

Ο Πρόεδρος
και 
τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Αναζητείται ακόμη η άγνωστη παθογόνος αιτία της νόσου


Βασίλης Βενιζέλος
Με όπλο την ψυχραιμία επαγρυπνούν οι παιδίατροι και στη χώρα μας – Τα «ύποπτα» συμπτώματα

Την πλέον σοφή όσο και συνετή συμβουλή προς όλους δίνει, μέσω του parapolitika.grο μάχιμος κλινικός παιδίατρος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, Νίκος Καρανταγλής, σχετικά με τα αργά, αλλά σταθερά αυξανόμενα διεθνώς καταγεγραμμένα κρούσματα της αγνώστου αιτιολογίας οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, ηλικίας έως 16 ετών: Ψυχραιμία και ηπιότητα.