slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: «Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή Debate»... ενώ εσείς....

[Γκράντε μαλακ@@ της ΝΔ. Ότι και να λέει ή να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μη διεξαγωγή θα την χρεωθεί η ΝΔ που δεν έχει κανέναν στα ΜΜΕ να υποστηρίξει την άποψή της. Ότι και να έλεγε ο Τσίπρας έπρεπε να το δεχτούν και ας το λέγανε:"Διαφωνούμε αλλά θα το δεχτούμε για να δούμε μέχρι που θα φτάσουν"... τι ανοησίες είναι αυτές ότι είχε συμφωνηθεί ο "αντικειμενικός" Χατζηνικολάου και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο παιχνίδι άλλον δημοσιογράφο;Όποιον και να έβαζε πιο αντικειμενικός από τον Χατζηνικολάου θα ήταν (λένε ότι ενώ είχε συμφωνήσει αντιπρότεινε ξαφνικά...Έ. Στάη). Έχουν μπει στη σελίδα του να δούνε ότι από τις 10 αναρτήσεις του οι 5 αβαντάρουν τον Καμμένο; Στιςπροηγούμενες εκλογές δεν ήταν αντικειμενικός ο Χατζηνικολάου και τώρα είναι; Άλλαξε κάτι στη σελίδα του και δεν το είδαμε; Λίγη σοβαρότητα και προπάντων λίγη συνέπεια... αλλιώς θα ψάχνουν πάλι την ψήφο τους στις εκλογές...]

Γιάννης Βλασερός σε Αμοργό και Νάξο

Με αρκετούς Αμοργιανούς, φίλους αλλά και ανθρώπους που γνώρισε πρώτη φορά, βρέθηκε ο καρδιολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βλασερός, στο όμορφο νησί της Αμοργού. Ξεκίνησε την μικρή περιοδεία του στο γαλάζιο κυκλαδονήσι από τα Κατάπολα και κατέληξε στη Χώρα. Σε όλη τη διάρκει της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολύ κόσμο, να ακούσει απόψεις -και, κυρίως, απόψεις δυσαρεστημένων από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ πολιτών- από διαφορετικούς ανθρώπους -κάτι που, όπως είπε, θεώρησε "εξαιρετικά σημαντικό και εποικοδομητικό. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί είχε πολλαπλά οφέλη".
Απόψε το βράδυ ο Γιάννης Βλασερός βρίσκεται ήδη πίσω στη "βάση" του, τη Νάξο, σε μια όμορφη συγκέντρωση στους Τρίποδες Νάξου.

Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχαμε συμφωνήσει σε ντιμπέιτ... αλλά είχαμε συμφωνήσει!!!

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, Νίκος Παππας για τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ  Γιώργο Μουρούτη για το debate.  Προσέξτε που παρόλο που λέει ότι δεν είχαν συμφωνήσει, αλλά είχαν προτείνει κάποια πράγματα... σε ένα σημείο του ξεφεύγει και λέει ότι είχαν συμφωνήσει στη μετάθεση της ημερομηνίας:
«... Προτείναμε, επίσης, τη συμμετοχή δύο δημοσιογράφων – ενός από τη φιλοξενούσα δημόσια τηλεόραση και ενός, εγνωσμένου κύρους, εκτός ιδιωτικής τηλεόρασης αυτήν την περίοδο, ώστε να μην τεθούν θέματα ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με αυτό το σκεπτικό, κάναμε σαφές ότι το στείρο μοντέλο των παράλληλων μονολόγων του ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου το 2009 δεν εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις συστηματικές διαρροές της Συγγρού ότι δήθεν είχαμε συμφωνήσει στο μοντέλο του ντιμπέιτ του 2009.

Αποδεχτήκαμε, χωρίς να ζητήσουμε εξηγήσεις από τη ΝΔ, τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ από την Πέμπτη 7 Ιουνίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Με τη σημερινή μας ανακοίνωση ξεκαθαρίζουμε δημόσια τις θέσεις μας για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Η ΝΔ έχει κάθε δυνατότητα να εξηγήσει, δημοσίως πλέον και όχι με διαρροές, σε ποια σημεία συμφωνεί και με ποια διαφωνεί.

Γ. Μουρούτης: Μην τρελαθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ντιμπέιτ!!

[Φυσικά αυτό που γράψαμε εδώ για τη ΝΔ, ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει ο Γ. Μουρούτης... και μη μας το παίζουν οι θολούρες ότι θέλουν το ντιμπέιτ!!!]

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Μουρούτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λυπηρό για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού να ψεύδεται ασύστολα.
Ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο μία συνάντησή μου με τον κ. Παππά, σήμερα το πρωί, και ότι δήθεν δεν είχε συμφωνηθεί τίποτε. 

Δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, τα sms που αντηλλάγησαν μεταξύ εμού και του κ. Παππά, είναι αδιάψευστός μάρτυρας και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της μεταξύ μας συμφωνίας.

Το μόνο που απέμεινε ήταν η ανακοίνωση της συμφωνίας μέσω κοινής δήλωσης των κομμάτων.

Όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Γιάννης Βρούτσης: Θα αποκαταστήσουμε τις χαμηλές συντάξεις μέχρι τα 700 ευρώ

Σημαντικές πληροφορίες και λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο των ρυθμίσεων που θα επιδιώξει να εφαρμόσει η ΝΔ με στόχο την αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών και την μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που υπέστησαν, εξαιτίας του μνημονίου, εκατομμύρια Έλληνες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αποκαλύπτει στον" ΤτΚ" ο βουλευτής Κυκλάδων του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τα όσα ξεκαθαρίζει ο βουλευτής της ΝΔ η αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών που θα επιδιωχθεί αφορά σε όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές μέχρι του επιπέδου των 700 ευρώ και τις πολύτεκνες οικογένειες που έχασαν το επίδομά τους εξαιτίας της επιβολής πλαφόν 45000 ευρώ στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

Μυστική δημοσκόπηση: Πρώτη στην Α' Αθήνας η Ν.Δ.

Τις τελευταίες ώρες έχουν την τιμητική τους, οι μυστικές δημοσκοπήσεις. Τα επιτελεία των κομμάτων, έχουν προχωρήσει (ήδη) στις σχετικές παραγγελίες, παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο δείγμα στην περιοχή της Αττικής, η Ν.Δ., καταγράφει προβάδισμα στην Α' Αθήνας, ενώ στην Β' Αθήνας, φαίνεται να αυξάνει δυνάμεις, μειώνοντας την απόσταση που την χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά των δύο κομμάτων, στις δύο (κρίσιμες) εκλογικές περιφέρειες, κινούνται πάνω από το 20%. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί, η πληροφορία που θέλει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να ρίχνει το βάρος της στρατηγικής του, στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής. Τις επόμενες μέρες, αναμένονται δράσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Πηγή:apospasma.gr

Δεν υπάρχουν πια περιθώρια χαμένης ψήφου

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο αρχηγός των συνιστωσών του, ουσιαστικά συνιστά το νέο "λεφτά υπάρχουν" και μάλιστα σε πιο πλούσια εκδοχή. Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", οι σύμβουλοι του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές μετακομίζουν από την Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι...η καταγγελία του μνημονίου που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από το ευρώ και σε υποτιμημένη δραχμή, γεγονός που ισοδυναμεί με μια νέα μικρασιατική καταστροφή! Η επικράτηση του αριστερού λαϊκισμού, όπως επεσήμανε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ελλοχεύει τον κίνδυνο εθνικής συμφοράς. 

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι "η μητέρα όλων μαχών". Δεν συγκρούονται απλά δυο κόμματα με διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά δυο διαφορετικοί κόσμοι. Η Νέα Δημοκρατία που πιστεύει στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη που αλλάζει και στη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης για μέτρα ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και, εκείνοι που σπρώχνουν τη χώρα στη μιζέρια του βαλκανικού μας περίγυρου. 

Στις εκλογές δεν υπάρχουν πια περιθώρια χαμένης ψήφου. Οι πολίτες δεν θα παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού και θα κάνουν τη σωστή επιλογή για την πατρίδα και τα παιδιά μας.

Πάρος: Προεκλογική Συγκέντρωση Ν.Δ


Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 2 Ιουνίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» η προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ

    

Ν.Νικολόπουλος: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την ανεργία

Για το ζέον ζήτημα της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, μίλησε στο Αντ1 972FM  ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε 150.000 νέες θέσεις εργασίας ως τα μέσα του 2013. Πως θα τον πετύχετε αυτόν το στόχο και τι χαρακτηριστικά θα έχουν αυτές οι νέες θέσεις;
Κατ’ αρχήν παρακαλώ να σημειώσετε πως για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ, προστίθενται 45-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Σημειώστε επίσης, ότι αν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια χρησιμοποιήσουμε τα μισά περίπου από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, θα έχουμε αύξηση 7 μονάδων του ΑΕΠ. Κάντε εύκολα τον πολλαπλασιασμό και θα δείτε πως μιλάμε για περίπου 300.000 θέσεις εργασίας! Ε, λοιπόν, εμείς είμαστε πολύ πιο συγκρατημένοι στις προβλέψεις μας. Γιατί δεν υπολογίζουμε 300.000 θέσεις εργασίας μόνο μέσα από τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ. Υπολογίζουμε  και τα άλλα μέτρα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, η μείωση του ΦΠΑ, οι πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις και φυσικά, η αποφασιστική πάταξη...

Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα οΣΥΡΙΖΑ!!! Τελικά θα αποχωρήσουμε ή όχι από το ΝΑΤΟ;


Από την συνέντευξη Τσίπρα στον Ν.Χατζηνικολάου:
Ν. Χατζηνικολάου: Δηλαδή θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ;
Α. Τσίπρας: Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν επιπόλαιο να το έλεγα.

Έχουμε όμως σαφή προγραμματική θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα ειρήνης και ασφάλειας. Δεν θα υπάρχει έλληνας φαντάρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε ξένες χώρες. Στο Αφγανιστάν ή στη Σομαλία. Να προστατεύσει τι εκεί; Ποια εθνικά συμφέροντα; Θα επαναπροσδιορίσουμε τους όρους παρουσίας μας εκεί. Αλλά δε θα προχωρήσουμε σε επιπόλαιες κινήσεις που θα θέσουν σε διακινδύνευση τα ζωτικά μας συμφέροντα.

΄Εχει σαλτάρει ο Μάνος, επειδή η ΝΔ τον έφτυσε ή κάνω λάθος;


Δείτε το διπλανό tweet του Στέφανου Μάνου με το οποίο εύχεται να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μέχρι και πριν λίγες μέρες δήλωνε απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να μπει κι αυτός στη ΝΔ. Το θέμα δεν είναι βέβαια η ευχή του πικραμένου Σ. Μάνου αλλά η τρικυμία στο κρανίο του:


Πως είναι δυνατόν να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ελάχιστη διαφορά και ταυτόχρονα να χάσει η ΝΔ με μεγάλη!!! Μόνο ο Μάνος μπορεί να μας το εξηγήσει... εκτός αν εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με ελάχιστη διαφορά τις φιλελεύθερες δυνάμεις του Βαλλιανάτου και η ΝΔ θα έρθει τρίτη και από απόσταση...

Μάνος είναι αυτός, γέρασε και 20 χρόνια από τότε που ήταν υπουργός, οπότε μπορούμε να τα περιμένουμε όλα απ' αυτόν

Fwd: [Δεξί X-Trem(i)] Κωνσταντίνος Χολέβας, Με ποια Τουρκία θα ρισκάρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων

Ώστε έτσι, λοιπόν! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλάφας προτείνει να κοπούν όλες οι δαπάνες για εξοπλισμούς και να αφήσουμε την Εθνική μας Άμυνα στην τύχη της. «Θα το ρισκάρουμε»» , δηλαδή αν μείνουμε άοπλοι και απαράσκευοι απέναντι σε μία Τουρκία που εξοπλίζεται συστηματικά και σχεδιάζει κακά εναντίον μας, μας λέει το στέλεχος αυτό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Βέβαια αφού κάποιοι σφύριξαν στον κ. Τσίπρα ότι έγινε σοβαρό ολίσθημα εθνικών και διεθνών διαστάσεων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε με τις διάφορες συνιστώσες και αφού έβγαλε συμπέρασμα –αν κατόρθωσε να βγάλει- έσπευσε να επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να αλλάξει το κλίμα. Οι δηλώσεις Μπαλάφα δεν...

Περιοδεία Π. Ψωμιάδη στη Θράκη με καρφιά κατά Τσίπρα

Το μήνυμα ότι η Θράκη, που δυστυχώς τα προηγούμενα 2,5 χρόνια μπήκε στην άγονη γραμμή, θα βρεθεί στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την Ξάνθη, κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα, της περιοδείας του στην ακριτική περιοχή.


Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Βόρειας Ελλάδας της ΝΔ, περιόδευσε και στη Ροδόπη, συνοδευόμενος από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, και βρέθηκε σε οικισμούς Ποντίων (Εκτενεπόλ Κομοτηνής, Καρυδιά, Υφαντές και Θρυλόριο), όπου μίλησε σε ισάριθμες ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Σε επισκέψεις του σε συνοικίες και χωριά μουσουλμάνων, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «σεβόμαστε το θρήσκευμα και την ιδιαιτερότητά σας. Και εσείς, όπως και όλοι οι Θρακιώτες, θα ψηφίσετε για το συμφέρον της κοινής μας Πατρίδας. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς απέναντι σας. Αλλά, την ώρα που η ΝΔ σας αγκαλιάζει, ο Τσίπρας παίζει μαζί σας περίεργα παιχνίδια».

Περιοδείες - Συγκεντρώσεις στη Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στα νησιά μας οι περιοδείες και συγκεντρώσεις των υποψηφίων και άλλων στελεχών μας. Συγκεκριμένα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου, ο Νίκος Συρμαλένιος, ο Γιάννης Πρωτονοτάριος και ο Γιάννης Θεωνάς περιόδευσαν στη Νάξο και μίλησαν σε συγκεντρώσεις στην Κόρωνο, στο Φιλώτι, στους Τρίποδες και στη Χώρα.
Χθες, Δευτέρα 4/6, ο Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στη Φολέγανδρο, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στη Σίκινο και τις επόμενες δύο μέρες στη Σαντορίνη.

Στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ η Τζούλια

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ σε βάρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου για την υπόθεση των ερωτικών DVD. Η πρωταγωνίστρια των επίμαχων ερωτικών ταινιών φέρεται να απέκρυψε την αμοιβή της με αποτέλεσμα να κινηθεί διαδικασία εις βάρος της από τον αρμόδιο εισαγγελέα,Χαρ. Τζώνη.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος διενήργησε πολύμηνη έρευνα, άσκησε εναντίον της Αλεξανδράτου ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά ισχυρισμούς τής κατηγορουμένης, που δεν αποδείχθηκαν αληθείς.Για το επίμαχο DVD, που είχε γυριστεί από την εταιρεία «Σειρήνα», η Τζούλια Αλεξανδράτου, όταν είχε κληθεί από το ΣΔΟΕ, είχε καταθέσει ότι δεν ήταν εμπορικό προϊόν, αλλά επρόκειτο για προσωπικές της στιγμές που διέρρευσαν από πρώην σύντροφό της.Είχε πει, επίσης, πως δεν υπήρχε κανένα συμφωνητικό και ότι δεν είχε εισπράξει αμοιβή.Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Σειρήνα», ωστόσο, όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό με την Τζούλια Αλεξανδράτου, βάσει του οποίου η προβλεπόμενη αμοιβή της ήταν 150.000 ευρώ.Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής.

parapolitika.gr

Μέλος του Ανταρ-Cia η δημοσιογράφος του "Εγέρθητω" από τον ελεγκτή του τρόλεϊ!!!

Δείτε ποιοι και πως κατασκευάζουν ψεύτικες λαθρολάγνες ιστορίες,που δημοσιεύουν μεγάλα εκδοτικά (και οχι μόνο) συμφέροντα....

Ύστερα από την δημοσίευση του θέματος με τον δήθεν ελεγκτή που είπε εγέρθητι σε μετανάστες μέσα σε λεωφορείο, λάβαμε μήνυμα από αναγνώστη όπου μας ενημέρωνε ότι η δημοσιογράφος...
Μήτρου Άννα, που αρθρογραφεί στο "Βήμα" είναι μέλος του ανταρ-Cia. Το διασταυρώσαμε εδώ και το δημοσιεύουμε με την πρόθεση να δείξουμε την αξιοπιστία του "ρεπορτάζ".

Κάτι άλλο που προκύπτει (ειδικά να δείτε όλη την λίστα των δημοσιογράφων) είναι ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ λειτουργούν με αριστερούληδες υπαλλήλους-δημοσιογράφους. Αν ήταν πραγματικά επαναστάτες θα τους είχαν στην δούλεψη τους οι εργολάβοι της ενημέρωσης;
Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη μας για την ενημέρωση.
Χαιρόμαστε που αυτοί που μας διαβάζουν είναι ενημερωμένοι και δεν τρώνε κουτόχορτο.

ethel-sinadelfos.blogspot.gr

Προεκλογική δράση της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
 1.      Περιοδείες-συζήτηση:
Στα πλαίσια της προεκλογικής δράσης  της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στις Κυκλάδες Ψαρρά Ευδοκία θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα τα παρακάτω χωριά:
 Την Τετάρτη 6-6-2012, ώρα 8.30μμ :   Εγγαρές  , Γαλήνη
Την Πέμπτη 7-6-2012,  ώρα 8.30μμ :   Ποταμιά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     Σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου, σας περιμένουμε όλους στην κεντρική πλατεία της Χώρας, στην εκδήλωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο καθαρισμός των ...

Οικολόγοι Πράσινοι ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Για την Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιούνη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
''Πράσινη Οικονομία: Μήπως σε περιλαμβάνει;''

Αυτό είναι το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Ο προβληματισμός δεν είναι τυχαίος. Αναφέρεται στη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία της φύσης. Οι κρίσεις και οι επικρίσεις για την ανυπαρξία ουσιαστικής περιβαλλοντικής πολιτικής στα εξαγγελθέντα προγράμματα των κομμάτων, που διακαώς θέλουν να πάρουν την εξουσία, είναι εύκολες

e-Επιλογές της 04/06/2012

 

Βρήκαμε το λόγο γιατί ο καθένας στον ΣΥΡΙΖΑ λέει το μακρύ του και το κοντό του...

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ!

Ο ανακριτής Μαλής σπάει την ομερτά των διεφθαρμένων και καλεί το ΚΥΣΕΑ των υποβρυχίων – Η απόρρητη επιστολή που τινάζει στον αέρα τα περί “άγνοιας”
Αποκαλύπτουμε την επιστολή που αποδεικνύει ότι το ΚΥΣΕΑ ήταν ενήμερο για την απάτη!
Στοιχείο της δικογραφίας η έκθεση Καμμένου προς τον Καραμανλή (1999) για τα υποβρύχια.
Το “απόρρητο” ΚΥΣΕΑ....
Ο Άκης στην φυλακή, αλλά το ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε την αγορά της ντροπής αντιμετώπιζε την άθλια προστασία των βαρώνων της διαπλοκής. Μόνο κάποιος ανεγκέφαλος πρασινοφρουρός θα πίστευε βέβαια ότι ο Άκης έφαγε μόνος του τα εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ της μίζας.
Οι υπογραφές των εκλεκτών του εκσυγχρονισμού στο επίμαχο ΚΥΣΕΑ δεν έπαιξαν σε κανένα από τα μεγάλα ΜΜ”Ε” αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχει το διαδίκτυο. Έτσι για να βλέπει ο κόσμος ποιοί συμμετείχαν (εσκεμμένα ή από “άγνοια” θα το κρίνει η δικαιοσύνη) στο μεγάλο φαγοπότι εις βάρος της πατρίδας.

"Ντροπή σου Πάνο Καμμένο, θλίβομαι που σε πίστεψα"



Τα λέγαμε, αλλά δεν ήθελαν να τ΄ακούσουν οι οπαδοί του Καμμένου, που έκαναν Θεό, τον παπατζή γιατρό, που μας τα ΄κανε κουδούνια με την μήνυση για εσχάτη προδοσία (όλοι οι σοβαροί άνθρωποι γελούσαν, αλλά ο ζαλισμένος αγράμματος κοσμάκης, τσιμπάει σαν πεινασμένη τσιπούρα στη φανταχτερή φράση "εσχάτη προδοσία"). Τώρα ο γιατρός περνάει γεννιές δεκατέσσερις τον Πάνο και πληρώνει με το ίδιο νόμισα τους οπαδούς του: τους αποκαλεί "ψεκασμένους", "γραφικούς", "βλάκες", "αρουραίους" και φυσικά -τι άλλο- "προδότες" !!!!!!!!!!!

Aλλά συνεχίζει ο παπατζής να έχει οπαδούς! Προφανώς υπάρχουν ακόμη πολλοί πυροβολημένοι, που πιστεύουν ότι θα δικαστούν, θα καταδικαστούν και θα εκτελεστούν στην Ομόνοια οι βουλευτές, που ψήφισαν σε ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο έναν νόμο (τα μέτρα εφαρμογής της δανειακής σύμβασης), για να μπορεί η χώρα να χρηματοδοτήσει το έλλειμμά της, όταν οι αγορές της ..

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ.!!!!!!!


Ο ένας ετοιμάζεται για την Βενεζουέλα και ο άλλος, ο αρχιερέας της Αναγνωστοπούλου ,για τα καταπατημένα των Αγίων Θεοδώρων ή για το Κορακοχώρι.Μετά την αποκάλυψη του βετεράνου Σπύρου Καρατζαφέρη που βασίζεται σε αξιόπιστη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής και οι δύο συνεργάτες του ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αποφάσισαν να καλέσουν ως μάρτυρες για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων και των πυραύλωνTOR- M1 τους πολιτικούς που έπαιξαν ύποπτο ρόλο στις συμβάσεις αμυντικών εξοπλισμών, τους έχει λουσει κρύος ιδρώτας.

Βίντεο του Π/Ν από την άσκηση "Θαλάσσιος Γρύπας 1/12"

Δείτε το:

Σε εποχή κρίσης: 6ο στον κόσμο το Πολεμικό Ναυτικό, 24ο το Τουρκικό!

Στην εποχή των μεγάλων περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις το Πολεμικό Ναυτικό κρατάει ψηλά τη σημαία της εθνικής μας υπερηφάνειας.

Στην database της ιστοσελίδας STRATEGYPAGE  http://www.strategypage.com/ όχι μόνο περιλαμβάνεται στη λίστα των κορυφαίων 40 πολεμικών ναυτικών διαφόρων χωρών.

Απεχθές χρέος, ληστρικό επιτόκιο, αριστερός αέρας και λοιπά παπάρια μάντολες

Πέντε μύθοι και η σκληρή πραγματικότητα 

Πώς καταρρίπτονται στην πράξη οι βαρύγδουπες εξαγγελίες, οι οποίες προβάλλονται από κόμματα ως «άσοι», που δεν ευσταθούν...

Η κατάρριψη κάποιων εκ των βαρύγδουπων προεκλογικών υποσχέσεων, στην οποία προέβη η «Κ»  την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε πολλά σχόλια και ζωηρό ενδιαφέρον. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε σήμερα με ακόμη πέντε μύθους, που προβάλλονται από τα κόμματα ως «προεκλογικοί» άσοι, αλλά που, καλώς ή κακώς, δεν ευσταθούν...

1. «Οι εταίροι και πιστωτές μας θα συνεχίσουν να μας δίνουν τις δόσεις του δανείου, γιατί φοβούνται ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας ισοδυναμεί με «πυρηνικό όπλο» το οποίο θα προξενήσει ζημία στην Ευρωζώνη και τη διεθνή οικονομία, μεγαλύτερη από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ».


Τα δάνεια για την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την κάλυψη των ελλειμμάτων δίδονται γιατί κανείς δεν θέλει να δημιουργηθούν ζημίες στο σύστημα στο οποίο όλοι ανήκουμε. Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα σχέδιο ανόρθωσης, διασώζεται η ίδια και το σύστημα θωρακίζεται. Αυτά ισχύουν μεταξύ κρατών που καλλιεργούν φιλικές σχέσεις, εμπεδώνουν θεσμούς αλληλεγγύης και σέβονται την υπογραφή τους. Η απειλή του ολέθρου, να παρασύρουμε δηλαδή όλους στον... τάφο, προσιδιάζει σε «κράτος-τρομοκράτη». Είναι προφανές πως ο υπολογισμός του κόστους μιας ανασυγκρότησης της Ευρωζώνης, που ήδη όλοι κάνουν, απειλούμενοι από τυχόν «ανατίναξη» της Ελλάδας ή άλλων κρατών, οδηγεί στην εκπόνηση σχεδίων σε δύο κατευθύνσεις.
Πρώτον, τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα αποδεχθούν επί μακρόν την καταπάτηση των συμφωνημένων κανόνων, κυρίως του δημοσιονομικού συμφώνου. Θα μας καταστήσουν το παράδειγμα προς αποφυγήν. Δεύτερον, θα επιταχυνθούν οι προσαρμογές που απαιτούνται ώστε η Ευρωζώνη να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα, στην κατεύθυνση μιας πιο ομοσπονδιακής Ευρώπης. Θα μοιραστούν χρήματα και εμείς δεν θα πάρουμε. Γι' αυτό λοιπόν... μύθος η απειλή. Μύθος, όμως, υπάρχει και στον τρόπο υπολογισμού του κόστους. Η Ευρωζώνη χρειάζεται, έτσι κι αλλιώς, ποσό που εκτιμάται στα 2 τρισ. ευρώ, για να αντικρύσει τις απειλές που σοβούν στα τραπεζικά συστήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ίσως και της Γερμανίας. Η αυτοανάφλεξη και το «κάψιμο» της Ελλάδας μπορεί να αποβεί το πλέον χρήσιμο «κόστος», αφού όλοι οι άλλοι θα γνωρίζουν τι συμβαίνει σε όποιον δεν μένει με την αγέλη. Το παράδειγμα της Lehman στις ΗΠΑ μάς θυμίζει πως, όταν εφαρμόστηκαν τα προγράμματα παρέμβασης, κάποιοι δεν ήσαν πλέον στο τραπέζι...

2. «Τα πολιτικά πράγματα στην Ευρώπη αλλάζουν. Η Ελλάδα αλλάζει πρώτη προς τα αριστερά και σε λίγο όλοι θα συμφωνούν μαζί μας».

Η αίσθηση που μεταδίδεται στην Ελλάδα για μια ραγδαία πολιτική αλλαγή στην Ε. Ε. επί το αριστερότερον, και μάλιστα στους αμέσως επόμενους μήνες, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Ειδικώς μάλιστα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη (Βέλγιο, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία κ. ά.) εδώ και ένα χρόνο παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των δυνάμεων της Ακροδεξιάς. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στη Γαλλία, το «συγγενές» κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη τέταρτο στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καθώς ο επικεφαλής του, κ. Μελανσόν, έχασε την τρίτη θέση από τη Μαρίν Λεπέν (!). Στη δε Ολλανδία, η οποία προβάλλεται από στελέχη του κ. Τσίπρα ως «επιβεβαίωση» των επερχόμενων αλλαγών, η ανερχόμενη άκρα αριστερά έχει κεντρικό της σύνθημα: «Τα ολλανδικά χρήματα στους Ολλανδούς και όχι στον Νότο της Ε. Ε.»! Με τα δεδομένα αυτά, οι όποιες ελπίδες για σταδιακή μετατόπιση από την περιοριστική πολιτική λιτότητας, σε νέες επιλογές, περισσότερο φιλικές στην ανάπτυξη, επαφίενται κυρίως στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, οι ηγέτες των οποίων κάθε άλλο παρά εκπέμπουν μηνύματα χαλαρότητας προς την ελληνική πλευρά. Ενδεικτική χωρίς άλλο είναι μία πρόσφατη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μοσκοβισί, ο οποίος είπε ότι «σοσιαλιστική πολιτική είναι αυτή που δεν έχει χρέη και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι ομνύουν στην Αριστερά». Επομένως, αποτελεί μύθο ή μήπως κρυφή επιθυμία ότι στην Ευρώπη συγκλίνουν όλοι σε κάποια ριζοσπαστική στροφή διατήρησης των ελλειμμάτων, κρατικοποίησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων, μεγαλύτερων χρεών. Μπορεί να συζητούν συνεχώς για την εξεύρεση καλύτερων κανόνων, αλλά όλοι επιθυμούν την αυστηρότατη εφαρμογή τους.

3. «Το δημόσιο χρέος θα διαγραφεί. Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου, που θα αποδείξει σε διεθνές δικαστήριο πως το χρέος μετά το 1974 είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, απεχθές».

Ο αποδεκτός από τους μελετητές, αλλά και τον ΟΗΕ, ορισμός για το απεχθές χρέος (odious debt) είναι απολύτως συναρτημένος με το καθεστώς που επικρατούσε κατά τη σύναψή τους. Με δύο λόγια, δάνεια προς μια δικτατορία, ένα τυραννικό καθεστώς ή ένα κράτος που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούν να αμφισβητηθούν ως παράνομα. Είναι προφανές πως τίποτε τέτοιο δεν ισχύει για την Ελλάδα. Ολα τα δάνεια που συνήψε το κράτος έγιναν από όργανα της δημόσιας διοίκησης, υπό τον έλεγχο των νόμων και του Συντάγματος. Ο δανεισμός υπήρξε δημόσιος, κατεγράφη στους κρατικούς προϋπολογισμούς, εξετάστηκε και εγκρίθηκε από τη Βουλή σε δημόσιες συνεδριάσεις. Είναι αμφίβολο αν το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή όποιο άλλο θα δεχτεί να δικάσει παρόμοια υπόθεση για μια χώρα-μέλος της Ε. Ε, όλων των διεθνών οργανισμών και της Ευρωζώνης. Ορισμένοι προτείνουν να θεωρηθεί απεχθές το τμήμα του χρέους που συνδέεται με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ομως η διάκριση για την τελική χρήση των δανειακών κεφαλαίων είναι πρακτικώς αδύνατη. Ακόμη όμως και αν δεχτούμε ότι όλα μπορούν να γίνουν, όπως υποστηρίζουν όσοι βλέπουν την Ελλάδα μεταξύ των κρατών του Τρίτου Κόσμου, αποτελεί επικίνδυνο μύθο ότι αρκεί να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αμφισβήτησης για να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους, να εξοφλούμε τα παλαιά ομόλογα και να αναγνωρίζουμε τα νεότερα διακρατικά δάνεια.

4. «Η Γερμανία και οι άλλες χώρες δανείζονται με 1% από την ΕΚΤ και μετά μας δανείζουν με ληστρικά επιτόκια».

Εδώ το λάθος είναι τριπλό. Πρώτον, κανένα κράτος δεν δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ολα δανείζονται απευθείας από τις αγορές κεφαλαίων με διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, η Γερμανία για ορισμένες περιόδους δανείζεται φθηνότερα και από το κεντρικό επιτόκιο του ευρώ. Δεύτερον, η ΕΚΤ τροφοδοτεί συνήθως με βραχεία και τώρα, λόγω κρίσης, με μεσοπρόθεσμη ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα του ευρώ. Η ρευστότητα αυτή δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μακροχρόνιους τίτλους, όπως είναι τα κρατικά δεκαετή ή ομόλογα, ειδικά μιας χώρας με τόσο μεγάλο κίνδυνο. Τρίτο λάθος αφορά το «τοκογλυφικό - ληστρικό» του επιτοκίου. Η Ελλάδα δανείζεται απευθείας από τα κράτη (και όχι τράπεζες) του ευρώ, στο πλαίσιο της πρώτης και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, με επιτόκια που βρίσκονται σήμερα κοντά στο 3%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού. Τα πρώτα δάνεια (Μάιος 2010) είχαν επιτόκιο υψηλότερο (μεταξύ 5-6%). Τον Μάρτιο 2011 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να μειώσει το κόστος για τα επόμενα δάνεια. Με τη συμφωνία για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση (Οκτώβριος 2011) ορίστηκε ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο, ώστε, σε συνδυασμό με το «κούρεμα», να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος στον ορίζοντα του 2020. Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες, πολλά κράτη δανείζουν την Ελλάδα, με κάθε νέα δόση, φθηνότερα από το κόστος που έχουν όταν δανείζονται τα ίδια. Γνωστά είναι τα παραδείγματα Ισπανίας και Ιταλίας, τις οποίες χρεώνουν οι αγορές με επιτόκιο 6-7%.

5. «Τα ελλείμματα του κράτους οφείλονται στις πληρωμές και στα σκάνδαλα των πολιτικών. Βουλευτές, υπουργοί και σύμβουλοι λαμβάνουν πολύ υψηλές αμοιβές, οι οποίες, αν περικόπτονταν ή επιστρέφονταν, το χρέος θα ήταν πολύ μικρότερο».

Σε όλες τις αμοιβές του πολιτικού προσωπικού έχουν γίνει σοβαρές περικοπές μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερες. Αλλά είναι μύθος να πιστεύει κανείς ότι το κονδύλι αυτό είναι σοβαρό μέρος του χρέους, όταν το συνολικό κονδύλι των αποδοχών βουλευτών, υπουργών και συμβούλων δεν υπερβαίνει τα 150-200 εκατ. ευρώ ετησίως. Προφανώς, είναι πολύ δυσκολότερο να υπολογιστεί η κλοπή δημόσιου χρήματος, που αφορά κατά κανόνα παράνομες πληρωμές από εταιρείες σε πολιτικούς ή και ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους. Τα σκάνδαλα αυτά είναι σίγουρο ότι αφορούν μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία αρκετά χρόνια. Σκάνδαλο είναι επίσης ότι οι πολιτικοί δεν έκαναν ό, τι χρειάζεται ώστε να μην υπάρχουν ψεύτικα επιδόματα και συντάξεις, υπερτιμολογημένα φάρμακα και προμήθειες και άλλα παρόμοια, που επίσης φαίνεται να αφορούν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Ομως, όλα αυτά δεν μπορούν να εξηγήσουν παρά ένα πολύ μικρό τμήμα του χρέους της χώρας. Επομένως, το πραγματικό σκάνδαλο παραμένει η φαύλη και αναποτελεσματική διαχείριση του συνόλου του δημόσιου χρήματος.

Των Μπαμπη Παπαδημητριου - Κωνσταντινου Zουλα - Γιαννη Παπαδογιαννη - Σωτηρη Nικα
kathimerini.gr 

Η Λίστα των υποψήφιων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων και οι πρόσφατες δραστηριότητες τους στις Κυκλάδες

ΤΟΠΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
 ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
 Με την ίδια λίστα υποψηφίων κατεβαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, στο Νομό Κυκλάδων. Η  λίστα υποψηφίων απαρτίζεται από πέντε (5) άτομα, έμπειρα τόσο σε θέματα περιβάλλοντος, όσο και σε θέματα ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού:

* Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου του Χαραλάμπους, κάτοικοςΝάξουXημικός μηχανικός, με εμπειρία σε περιβαλλοντικές μελέτες, αναπτυξιακά προγράμματα και θέματα αυτοδιοίκησης

* Δημήτρης Πολιτόπουλος του Φωκίωνος, το γένος Αρμάου από τηνΤήνο,  Αρχιτέκτονας με εμπειρία σε αποκαταστάσεις κτιρίων

* Ελένη (Λέλα) Μαγγανάρη του Ιωάννη,  κάτοικος Σαντορίνης,  Συγγραφέας

* Νικόλας Στεφάνου του Αιμίλιου, κάτοικος Πάρου, με σπουδές φιλοσοφίας και εμπειρία σε θέματα πληροφορικής και εφαρμογών στο διαδίκτυο.

* Φραντζέσκος Καλλιβρούσης του Στεργίου, από την Άνδρο,Αρχιτέκτονας Μηχανικός με ειδικότητα στη Βιοκλιματική αρχιτεκτονική

 Πρόσφατες δραστηριότητες Υποψήφιων βουλευτών των ...