slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι αποκαλύπτουν τα γκάλοπ που «τρέχουν» όλες οι εταιρείες, ποιος είναι ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ, και ποιοι μεθοδεύουν την τοποθέτηση «συνδιαχειριστή» παρά τω Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου

Τελικά δεν θα υπάρξει «καταιγιδα» από δημοσκοπήσεις τις επόμενες μέρες αφού οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν και τις εξελίξεις αυτής της βδομάδας για να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων τους για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Πρώτα συμπεράσματα σίγουρα έχουν εξαχθεί και συνοψίζονται στους παρακάτω τίτλους:

Σε NEA εκδήλωση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Καρυστιανού.


Σε εκδήλωση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά για το δυστύχημα των Τεμπών μιλά σήμερα το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023, Μαρία Καρυστιανού.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 50 ημερών που η κ. Καρυστιανού μιλά σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς έχει προηγηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου η συμμετοχή της σε αντίστοιχη εκδήλωση του έτερου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη.

Η ONEX Neorion Shipyards χορηγός στις δράσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, προς τιμή του Δημητρίου Βικέλα

Η ONEX Neorion Shipyards χορηγός στις δράσεις του Υπουργείου

Αθλητισμού, προς τιμή του Δημητρίου Βικέλα

Η εταιρεία ONEX Neorion Shipyards υποστηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις, που θεσπίζονται για πρώτη φορά, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα λόγιου, εμπνευστή της αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 1896, Δημητρίου Βικέλα, μέσω του καινοτόμου αθλητικού – παιδαγωγικού προγράμματος «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή
Παιδεία, Ιστορία & Αξίες, Δημήτριος Βικέλας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 6-12 Απριλίου 2024 στην Τήνο και τη Σύρο.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας,
Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ONEX Neorion Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας.
Στόχος του Υπουργείου είναι η ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση του

📺Σκληρή κόντρα για τα Τέμπη στη Βουλή - Ανδρουλάκης: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» - Πλεύρης: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μικροκομματικό όφελος από την τραγωδία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρενέβη εκτάκτως στη συνεδρίαση της ολομέλειας, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ως πρωταγωνιστή του τρίπτυχου «διαφθορά - συγκάλυψη - ατιμωρησία», επισημαίνοντας πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες».
Του Γιάννη Ανυφαντή
Ένα νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, η έφοδος των αστυνομικών χθες βράδυ στα γραφεία του ΟΣΕ, έπειτα από παραγγελία του εφέτη ανακριτή Λάρισας, που οδήγησε στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρενέβη εκτάκτως στη συνεδρίαση της ολομέλειας, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ως πρωταγωνιστή του τρίπτυχου «διαφθορά - συγκάλυψη - ατιμωρησία», επισημαίνοντας πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες».


«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πήρε απόφαση ο εφέτης ανακριτικής να κατάσχουν ηχητικά και συγκρίνουν με δικαιοσύνη. Άρα η θεσμική νόμιμη και δημοκρατική πρωτοβουλία μας έφερε αποτελέσματα, όπως και η πρόταση δυσπιστίας. Λέγατε τότε θα βγει ενισχυμένος ο πρωθυπουργός και αντί να συσπειρωθεί η ΝΔ, στείλαμε σπίτι τους τους συνεργάτες του. Αυτοί είστε, αναξιόπιστοι », τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


«Θεωρώ ότι όλα όσα είπε συνιστούν προσβολή στη δικαιοσύνη. Μας λέει ότι ένα χρόνο η δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα. Και πραγματικά είναι προκλητικό να λέγεται ότι επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να πάει στον Άρειο Πάγο, αυτή ήταν η ειδοποιός βάση για να κινηθεί η δικαιοσύνη» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, καλώντας την αντιπολίτευση να μην μπλέκει τη δικαιοσύνη σε μια πολιτική αντιδικία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.


«Υπάρχει διαγωνισμός ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου από την τραγωδία να υπάρξει και πολιτικό μικροκομματικό όφελος. Είδαμε προχθές την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τη μη θεσμική πρόταση για κατηγορητήριο για τον Κ. Καραμανλή και δεν έρχεται να καταθέσει την πρόταση (για προανακριτική), όπως θεσμικά ορίζει η βουλή και βλέπουμε τον κ. Ανδρουλάκη να πηγαίνει στον Άρειο Πάγο, λες και η εισαγγελία δεν παρακολουθεί τι γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Ανδρουλάκης επανήλθε, κατηγορώντας τη ΝΔ πως διοχέτευσε τους «χαλκευμένους» διαλόγους στα ΜΜΕ: «Διοχετεύσατε ως κόμμα χαλκευμένου διαλόγους σε φιλικό ΜΜΕ. Ένα χρόνο τι έκανε η δικαιοσύνη; Πρέπει να μάθει ο λαός ποιοι ήταν οι αδίστακτοι και διεφθαρμένοι που εκείνο το βράδυ θέλανε να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».


«Θέλουμε μια πολιτική δέσμευση για το εάν συναινείτε να πάει στον φυσικό του δικαστή ή θα τον αμνηστεύεστε. Αν δεν δεσμευθείτε ότι θα πάει ο κ. Καραμανλής να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή, δε θα ξεκινήσει μια τέτοια ιστορία. Και να μην ανησυχείτε θα κατατεθεί η πρωτοβουλία όπως πρέπει και μέχρι τότε θα νιώθετε την ανάγκη να απολογείστε και να καλύπτετε έναν υπουργό που βοά η κοινωνία», απάντησε στον Θ. Πλεύρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού που κατέθεσε τη Δευτέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΝΔ.



skai.gr

Αγρότες: Καταβλήθηκαν 39 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο σε 307.000 δικαιούχους

Η πρώτη δόση για το 2024 της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων σε επαγγελματίες αγρότες πιστώθηκε στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 307.301 δικαιούχων επαγγελματιών αγροτών πιστώθηκε το ποσό των 39.585.690,99€.

Συγκεκριμένα, με την Α 1037/24 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβλέφθηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για το έτος 2024.

Ποιοι αγρότες δικαιούνται την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο
Οι δικαιούχοι είναι επαγγελματίες αγρότες που έχουν:

– υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2023 και 2024, εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Οκτωβρίου 2024 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

– εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων από 1η Ιανουαρίου 2024 έως και 11 Μαρτίου 2024 ή υπαχθεί στα δικαιούχα επιστροφής πρόσωπα, όπως προβλέφθηκαν στην Α1180/23 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 

Δ. Καπούνης: «Ελλείψεις σε αρνί και κατσίκι το Πάσχα, γιατί να φτάνουν 18 ευρώ στον καταναλωτή;».

Ανάρπαστα έγιναν τα ελληνικά αρνιά την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, καθώς οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας τα πούλησαν στο εξωτερικό και σε υψηλές μάλιστα τιμές. Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Ότι για το Ορθόδοξο Πάσχα θα υπάρξουν ελλείψεις και οι καταναλωτές θα χρειαστεί να πληρώσουν ακριβά τον παραδοσιακό οβελία, ενώ η ζήτηση θα καλυφθεί με εισαγωγές από το εξωτερικό.

Τα Νέα Του Συνδέσμου Σικινητών

Λεπτομέρειες για τη πρόταση του Συνδέσμου την οποία
θα χρηματοδοτήσει το Cycladic Identity του Κυκλαδικού Μουσείου


Ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Πάρου», στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 - 2027», προϋπολογισμού 5.056.700,00 €.

 

Ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Πάρου», στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 - 2027», προϋπολογισμού 5.056.700,00 €.

Παραλαβή νέου σύγχρονου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Πάρου


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Πάρου, μετά την υπογραφή της υπ. αριθμ. πρωτ. 17059/ 11-11-2022 σύμβασης «Προμήθεια Απορριμματοφόρων Δήμου Πάρου», παρέλαβε ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο, που θα ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.

Πρόκειται για ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα με σύστημα συμπίεσης τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 12 κ.μ., συνολικής αξίας 148.800,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% και με φορέα χρηματοδότησης της σύμβασης το Δήμο Πάρου.

Βρούτσης: «Πρόσβαση Παντού και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.





✅Στην 3η επιστημονική ημερίδα «Πρόσβαση Παντού», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του αθλητικού -και όχι μόνο- κόσμου, για την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία. 

Καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Μουστάκη για κακή συντήρηση στο κλειστο γυμναστήριο Δημήτρης Περιστεράκης.

 



Η εγκατάλειψη από έξω προς τα μέσα...

Η επιγραφή του αείμνηστου Δημήτρη Περιστεράκη (πρώτη φωτογραφία πριν και μετά) δεν υπάρχει πια εδώ και χρόνια... Έτσι αποδίδουμε τιμή στους σημαντικούς Νάξιους;

Το κτίριο έχει επικίνδυνες ρωγμές και σε αρκετά σημεία φαίνονται τα  σκουριασμένα σίδερα. Εσωτερικά, στον κύριο αθλητικό χώρο στο παρκέ σε κάποια σημεία να έχουν ξεκολλήσει οι σανίδες, με αποτέλεσμα να αποτελούν παγίδες για τον τραυματισμό των αθλητών.

Νίκη Ευελπίδου – «Nature4Nature»: Στόχος μας είναι να δούμε τη Nature4Nature να αντικαθιστά τις μη περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κα Νίκη Ευελπίδου, επικεφαλής της «Nature4Nature» μιλάει στο Startupper.gr, για το πρώτο βραβείο, που κέρδισε η «Nature4Nature» στον Διαγωνισμό του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τις συνέργειες μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιωτικού τομέα, το μέλλον της «Nature4Nature» και την έρευνα που διεξάγεται στο ΕΚΠΑ.
Συντάκτης: Δήμητρα Τριανταφυλλάκη
Η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κα Νίκη Ευελπίδου, επικεφαλής της

Ιδρύθηκε Σύλλογος Μνήμης και Δράσης “Μανώλης Γλέζος”

Ο Μανώλης Γλέζος © Intime


Στην ίδρυση Συλλόγου, με την επωνυμία «Σύλλογος Μνήμης και Δράσης Μανώλης Γλέζος», προχώρησαν 87 φίλοι, συναγωνιστές, συμμαχητές του στους αγώνες για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια.