slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΝΑΕ Δ. Δράκου για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών


Πολλές φορές οι Ν.Α. στην προσπάθεια ικανοποίησης του έργου της μεταφοράς των μαθητών - στη λογική της ίσης αντιμετώπισης των διαφόρων κατηγοριών των μαθητών, της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς τους και της πολυσυνθετικότητας των χρονοβόρων διαδικασιών - εγκαλούνται ποικιλότροπα. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Μαγνησίας, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης κτλ.

Επιβάλλεται συνεπώς, όπως έχουμε επισημάνει με την από 16/01/2009 επιστολή μας, όσο ποτέ άλλοτε, ο επαναπροσδιορισμός του νομοθετικού πλαισίου στη βάση της ίσης αντιμετώπισης των μαθητών, της μείωσης του υψηλού κόστους, της απλούστευσης των διαδικασιών, του περιορισμού των αρμόδιων φορέων και του σαφούς τρόπου προσδιορισμού του κόστους δαπάνης του έργου προσαρμοσμένου πλέον στις σημερινές συνθήκες.

Η νομοθετική μεταρρύθμιση είναι επιπλέον αναγκαία λόγω μεταβίβασης της σχετικής αρμοδιότητας, μέσω του «Καλλικράτη», στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Θεωρούμε τουλάχιστον παράλογο, πολιτικά επικίνδυνο και ύποπτο, να εγκαλούνται με οποιονδήποτε τρόπο συνάδελφοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την μεταφορά των μαθητών εξαιτίας του ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου.

Πολύ περισσότερο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι είναι δυνατό αυτά να συμβαίνουν μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Σε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι ο Μανώλης Μαργαρίτης

Επισκέψεις στα νησιά του νέου Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, «Στροφή στο Μέλλον» Μανώλης Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης συνοδευόμενος από συνεργάτες και στελέχη του συνδυασμού επισκέφθηκε την Ηρακλειά, την Σχοινούσα και το Κουφονήσι.
Ο κ. Μαργαρίτης είχε συναντήσεις με φορείς και κατοίκους των νησιών. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τον νέο σχέδιο «Καλλικράτης». Στους κατοίκους των νησιών, που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το σχέδιο Καλλικράτης, ο κ. Μαργαρίτης έδωσε διευκρινήσεις ενώ επετεύχθησαν και αγαστές συνεργασίες ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.





ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δελτίο Τύπου

Η ανεξάρτητη παράταξη «Δημοτική Δράση» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και διακηρύσσοντας για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια της υπάρχουσας δημοτικής αρχής και έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη το «εγώ» και να προτάξει το «εμείς». Να αρνηθεί τη διαφαινόμενη αντίθεση, μπροστά στην σύνθεση με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο για την αλλαγή που τόσο επιθυμούν οι συνδημότες μας.

Η «Δημοτική Δράση» επιδεικνύοντας συναινετική διάθεση και ενωτικό πνεύμα έκανε αρχικά συζητήσεις με τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» που όμως δεν κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα παρά τις καλές προθέσεις και των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε επαφές με την ανεξάρτητη κίνηση «Στροφή στο Μέλλον» όπου βρέθηκε μετά από συζητήσεις η χρυσή τομή συνεργασίας. Οι λόγοι που οδήγησαν στην οριστικοποίησή της προήλθαν από το γεγονός ότι υπήρξε πιο ουσιαστική συνεννόηση στελεχών και από τις δύο παρατάξεις που συνετέλεσε στη δημιουργία δυναμικού ρεύματος, που θα φέρει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις οι «Οικολόγοι – Πράσινοι Νάξου» αποφάσισαν να διατηρήσουν την πολιτική τους αυτονομία.


Ο νέος Συνδυασμός που θα προκύψει από τη συνεργασία των δύο δημοτικών παρατάξεων «Στροφή στο Μέλλον» και «Δημοτική Δράση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Μαργαρίτη καλεί τους δημότες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να τον υπερψηφίσουν και να του δώσουν τη δυνατότητα της μεγάλης αλλαγής στα δημοτικά πράγματα των νησιών μας.


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

Περιοδεία Κόκκινου σε Νάξο- Μύκονο

 

Ερμούπολη 20 Σεπτεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

Τα κυκλαδονησια Νάξος και Μύκονος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Κου Χαράλαμπου Κόκκινου , επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

Κατά την παραμονή του στα δυο νησιά, ο Κος Κόκκινος είχε συναντήσεις με φίλους και στελέχη του συνδυασμού και οριστικοποίησε τους/τις υποψηφίους που θα ανακοινώσει σύντομα. Είχε συναντήσεις με υποψηφίους δημάρχους των νησιών ενώ στις επαφές  που είχε με τους πολίτες και εκπροσώπους φορέων καταγράφηκε η απόγνωση και η αγωνία  για το μέλλον αφού είναι κοινή διαπίστωση η απουσία πολιτικών πρωτοβουλιών , η έλλειψη αναπτυξιακών δράσεων , η μειωμένη τουριστική κίνηση και η διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο Κος Κόκκινος τόνισε ότι :

«Στόχος μου είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η ευημερία όλων των  νησιών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου και θέληση μας να ξαναμπούν σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά . Η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση δεν ταιριάζει στην περιοχή μας. Δεν θα συμβιβαστούμε με την παρακμή αλλά θα επιδιώξουμε την συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων προκειμένου να προετοιμάσουμε το μέλλον  που θα ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες των πολιτών και στα οράματα μας».

Ο διασυρμός του Καραμανλή

Του  Θύμιου  Παπανικολάου      www.resaltomag.gr  

Τα μεγάλα εγκλήματα αναζητούν πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Εδώ έχουν διαπραχτεί εγκλήματα εσχάτης προδοσίας, έχει παραδοθεί η χώρα στη φασιστική μπότα των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, σκάβουν τους τάφους μας ΚΑΙ αυτοί που βάλανε φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα έγκλήματα, τα διατεταγμένα ανδρείκελα, συνεχίζουν το γνωστό τροπάρι: Να αναθεματίζουν τον Κώστα Καραμανλή για τις συμφορές.

Έχει η υποκρισία τα όριά της. Αλλά τα ανδρείκελα με πρώτους και καλύτερους την κυβέρνηση και αυτή την εμετική ροδέλα των «νταβάδων», τον Καρατζαφέρη, έχουν ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας και της σχιζοφρένειας.


Συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της σκανδαλολογίας: Αυτό το χυδαίο, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ παιχνίδι που καρατομεί πρόσωπα και επικαλύπτει τις πολιτικές και κυρίως τη μήτρα των σκανδάλων…

Ο Καρατζαφέρης αυτό το «όνειδος» του ανδρεικέλου, ο «δοκιμαστής» κλόουν των «νταβάδων», απτόητος και χωρίς ελάχιστη τσίπα επιχειρεί να επικαλύψει το δικό του έγκλημα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (υπέγραψε την κατοχή μας) με σκανδαλολογικά γαυγίσματα εναντίον του Καραμανλή.

Ξαφνικά, επίσης, κάποια άλλα όντα των υπονόμων, μέσα στη θύελλα της υλοποίησης των γενοκτονικών σχεδίων κατά της Ελλάδας, θυμήθηκαν ότι ο Καραμανλής δεν «φοράει παντελόνια»!!!

Και οι ξετσίπωτες πόρνες των ΜΜΕ, με πρώτες αυτές των κρατικών καναλιών, περιφέρουν στις πασαρέλες τους το «όνειδος» του λακεδισμού, και το «λούστρο» των «νταβάδων»: Τον Καρατζαφέρη να ρίχνει τις ηθικές του αναθυμιάσεις εναντίον του Καραμανλή…

Με τον Καραμανλή μας χωρίζει άβυσσος. Ο Κόσμος του δεν είναι ο δικός μας. Βρισκόμαστε αδιάλλακτα και ασυμφιλίωτα εχθρικοί προς τον κόσμο του Καραμανλή, το κόμμα του και τις καθεστωτικές τους ιδέες.

Δεν έχουμε, συνεπώς, καμία φοβία μήπως και παρεξηγηθούμε.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ανοικτά ότι εδώ παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Δεν αναποδογυρίζεται απλώς η πραγματικότητα, αλλά ισοπεδώνεται κυριολεκτικά, προκειμένου να εμφανιστεί η τραγωδία της κατοχής μας σαν έργο ενός προσώπου: Του Καραμανλή.

Βάζουν στο στόχαστρο τον Καραμανλή για πολλούς λόγους:


α). Για να επικαλύψουν και αποκρύψουν τα ανδρείκελα που υπέγραψαν την κατοχή μας (κυβέρνηση-Καρατζαφέρης), αλλά και ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ των ανδρεικέλων που δούλεψαν, ο καθένας με τον τρόπο του και την πολιτική του, στην υλοποίηση των εγκλημάτων εσχάτης προδοσίας κατά της Ελλάδας.

Και το καθεστώς των ανδρεικέλων είναι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και οι φορείς των πολιτικών εκείνων που παρουσίαζαν την ΕΕ ως «παράδεισο» και «σωτηρία»…

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όλες οι «τσόντες» τους, καθώς και τα δήθεν αριστερά κόμματα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΑ για το σημερινό έγκλημα, αλλά και για τις καρκινώδεις εστίες των σκανδάλων και των μιζών…

Το να αποκόβεις ένα πρόσωπο- γρανάζι αυτής της καθεστωτικής μηχανής και να πας να του φορτώσεις όλα τα εγκλήματα αυτό είναι ΜΕΓΙΣΤΗ και ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΑΠΑΤΗ…


Και γίνεται ακόμα πιο αυθάδης και φρενοβλαβής αυτή η ΑΠΑΤΗ, όταν αυτό το κάνουν τα πωρωμένα ανδρείκελα του δοσιλογισμού που υπέγραψαν τη ληξιαρχική πράξη της κατοχής μας: Ο νέος Τσολάκογλου και ο υπασπιστής του Καρατζαφέρης…

β). Ο Καραμανλής, βεβαίως, επιλέγεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος και για έναν ακόμα λόγο: Τόλμησε να κουνηθεί λίγο στους διεθνείς και εγχώριος «νταβάδες» και να διεκδικήσει μια μικρή, ελάχιστη, πολιτική αυτονομία, όπως είχαν κατακτήσει κάποιοι δυναμικοί πολιτικοί του παρελθόντος: Ο Ανδρέας και ο θείος του…

Κουνήθηκε, λοιπόν λίγο, έριξε κάποιες ματιές προς τη Ρωσία (αγωγός κ.λπ) και ψέλλισε κάποια όχι: Ανάν, ένταξη των Σκοπίων κ.λπ…

Αυτές οι ελάχιστες διεκδικήσεις εξαγρίωσαν σε τέτοιο βαθμό τα διεθνή θηρία που δεν αρκέστηκαν απλώς στην κατεδάφισή του, αλλά στην ολοκληρωτική πολιτική και ηθική εξόντωσή του, στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του…

Ο Καραμανλής δεν είχε το ανάστημα, ούτε τα στηρίγματα να παλέψει. Για να παλέψεις τις ύαινες των «νταβάδων» πρέπει να στηρίζεσαι στο λαό, στα λαϊκά κινήματα και στην οργάνωση του λαού: Αυτά προκαλούσαν αλλεργία σε ένα πιστό σκυλί του καθεστώτος, όπως ήταν ο Καραμανλής και το κόμμα του…

Ως πιστό σκυλί του καπιταλιστικού συστήματος και ως κεντρικός κυβερνητικός του βραχίονας, μοιραία ο Καραμανλής «έβαλε μυαλό», παρέδωσε τα πάντα και υποτάχθηκε πλήρως.

Τον στραπάτσαραν, μάλιστα, τόσο πολύ που τον εξανάγκασαν όχι μόνο σε παραίτηση, αλλά σε κάτι ακόμα χειρότερο: Να αγωνιστεί για τη συντριβή του και τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό του.

Όταν, βεβαίως, «κουνιέσαι» και κατόπιν αγωνίζεσαι για την ήττα σου και τη συντριβή σου δεν υπάρχει έλεος: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα, που μάλλον ο Καραμανλής αγνοούσε...


Ο Καραμανλής με τις μικροζαβολιές του καθυστέρησε πολύ τα πράγματα για τους διεθνείς «νταβάδες»…

Η Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι ο Καραμανλής είχε πλήρως υποταχθεί, παρά το γεγονός ότι ασπαζόταν ενθέρμως τις ΔΙΑΤΑΓΕΣ των ξένων κέντρων εξουσίας, δεν ήταν ΙΚΑΝΗ να εκτελέσει τις διαταγές με σιγουριά, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, διεξοδικά, το γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε πολλά πλεονεκτήματα στην υλοποίηση των συμβολαίων θανάτου της Ελλάδας…

Ωστόσο η ανατροπή και η κατεδάφιση του Καραμανλή δεν αρκούσαν για τους διεθνείς μαφιόζους.

Ο Καραμανλής έπρεπε να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ παραδειγματικά για το «θράσος» του να κάνει «ζαβολιές» στους διεθνείς αυτοκράτορες.


ΣΗΜΕΡΑ οι αυτοκράτορες δεν συγχωρούν καμία «ζαβολιά». Δεν αρκεί να είσαι δικός τους, πρέπει να γλείφεις και τις μπότες τους, φανερά και μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου…


Είναι και αυτός, λοιπόν, ένας λόγος που θέλουν να εξοντώσουν ολοκληρωτικά τον Καραμανλή, να του τα φορτώσουν όλα και να τον διασύρουν ηθικά…

Οι αχυράνθρωποι, τα αυθάδη ανδρείκελα, όπως ο Σημίτης, μένουν στο απυρόβλητο, αν και επί της δικής του κυβερνητικής θητείας στέριωσαν τα θεμέλια των σημερινών συμφορών μας.

Μητσοτάκης και Σημίτης αποτελούν τα σύμβολα και το «όνειδος» του δοσιλογισμού, του δολοφονικού νεοφιλελευθερισμού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Αυτοί μένουν στο απυρόβλητο…

Π.Γεννηματάς:Πρέπει να σταματήσει αυτό το "πείραμα"


"Οι δανειστές μας θα χάσουν τα λεφτά τους ότι και να κάνουν"


Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ειπώθηκαν από τον επίτιμο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτη Γεννηματά σε Κυριακάτικη πρωινή εκπομπή.Φυσικά είναι φανερό ότι ο κ.Γεννηματάς δεν είναι εκφραστής των συμφερόντων του λαού, αλλά απλά ένας άνθρωπος του συστήματος που όμως βλέπει και τονίζει τα αδιέξοδα της φορομπηχτικής πολιτικής που ακολουθείται.
"Γίνεται ένα πείραμα στου κασίδη το κεφάλι επειδή δεν υπάρχει στιβαρή κυβέρνηση να πει στην Τρόικα πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Ελλάδα στα οικονομοτεχνικά μοντέλα που έχουν στα χαρτιά εκείνοι.Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν άλλες ευρωπαικές οικονομίες.Η κάθε χώρα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες φοροδοτικότητας.Δεν γίνεται τα ποσοστά αυτής της φοροδοτικότητας να αλλάξουν σε........ μια νύχτα προς τα πάνω επειδή έτσι νομίζουν κάποιοι.
Δεν γίνεται σε μια νύχτα να διορθωθούν λάθη και εγκληματικές πρακτικές δεκαετιών η αιώνων."
Και επανέλαβε την άποψή του (σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς τους απλούς τηλεθεατές γνωρίζει) ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπησει και όλα αυτά που συμβαίνουν είναι στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης. "Ολοι αυτοί που λένε ότι δεν θα χρειαστεί αναδιαρθρωση του χρέους στην Ελλάδα απλά εκφράζουν τον ευσεβή τους πόθο να μην χάσουν οι δανειστές κεφάλαια.Όμως οι δανειστές θα χάσουν στην Ελλάδα κεφάλαια γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς."
Στη συνέχεια μπήκε στην κουβέντα ο Διονύσης Χιόνης - Καθηγητής Οικονομικών Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου- αντιδρώντας και λέγοντας:
"Η χρεοκοπία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.Τι θα κάνουμε αν μείνουμε εκτός αγορών για 5 χρονια;Μόνο η εκτέλεση του προυπολογισμού απαιτεί 82 δις."
Βέβαια μου κάνει εντύπωση πως λέει τέτοια πραγματα καθαρά εκφοβιστικά ο κ.καθηγητής γνωρίζοντας φυσικά ότι ο προυπολογισμός θα μπορούσε να εκτελεσθεί μια χαρά αν δεν χρειαζόταν να πηγαίνουν τόσα κεφάλαια στην εξυπηρέτηση του χρέους.Ειναι γνωστό ότι το τεράστιο κομμάτι του δανεισμού πηγαίνει σε πληρωμές για την ίδια την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους και όχι φυσικά σε μισθούς, συντάξεις όπως ψέματα λέγεται από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της γραμμής Τρόικα-ΔΝΤ, ούτε σε δημόσιες επενδύσεις που όλο και περικόπτονται με τραγικές συνέπειες για το μέλλον.(Σχεδόν 90% του δανεισμού πηγαίνει στην εξυπηρέτηση του χρέους!)

Είναι σίγουρα γνωστό σε όλους τους έστω και λίγο ειδικούς, ότι αν δεν είχαμε σαν κύριο καθήκον την αποπληρωμή αυτού του χρέους -για το οποίο δεν ευθυνόμαστε όλοι εμείς οι άσωτοι όπως λέγεται για εντυπωσιασμό- η Ελληνική οικονομία θα εξυπηρετούσε μια χαρά τις ανάγκες της ακόμα και σε αυτά τα χάλια που την κατάντησε η Παγκοσμιοποίηση και οι κυβερνήσεις των 2 μεγάλων κομμάτων.
Ειναι ακόμη άξιο απορίας πως δεν ξέρει ο κ.καθηγητής ότι όταν μια οικονομία μπεί σε βαθιά ύφεση νεκρώνοντας ουσιαστικές λειτουργίες, δύσκολα και μετά από πολλά χρόνια επανέρχεται.

Ομως ο κ.Γεννηματάς ξαναπήρε το λόγο λέγοντας.
"Η Ελλάδα χρεοκόπησε άλλες δύο φορές στην ιστορία (1893 και 1932) και φυσικα αμέσως μετά την χρεοκοπία και τις 2 φορές βοηθήθηκε από τις αγορές.Ποιό είναι το πρόβλημα;Έτσι κι αλλιώς θα μείνουμε έξω από τις αγορές τουλάχιστον 5 χρόνια, μπορεί και παραπάνω. Σταματήστε επιτελους να τυφλώνετε τον κόσμο!"

Δεν μένουν και πολλά για να πω εγώ όταν ένας εκπρόσωπος του καπιταλισμού όπως ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι τόσο ξεκάθαρος.
Το μόνο που θέλω να πώ με πολύ λίγα λόγια είναι αυτό.
Ειναι όλο και πιο φανερό πως ακόμα κι αν δεν ήταν επώδυνη για το λαό αυτη η πολιτική, ακόμη κι αν δεν είχε τετοιο τρομερό κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος, πάλι θα ηταν μια καταστροφική και λάθος πολιτική που στεγνώνει την αγορά και επομένως και τα έσοδα και δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε πεντακάθαρο αδιέξοδο. Αυτό δε που προβληματίζει είναι ότι είναι βέβαιο ότι και η κυβέρνηση το ξέρει και το βλέπει.
Γιατί λοιπόν επιμένει;

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα.
Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, ποιός θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του Ελληνικού λαού;
Αυτη η κυβέρνηση που δεν έχει τολμήσει -ή δεν θέλησε- να αρθρώσει ούτε ένα όχι;
Θα ήταν σίγουρα τραγικό!
Ειναι βέβαιο πως πρέπει εδώ και τώρα να παλέψουμε για μια λαική εκπροσώπηση και μια κυβέρνηση που να μπορεί κατω από την πίεση και του λαικού κινήματος να ανταποκριθεί σε μια τόσο κρίσιμη για το λαό περίσταση.

Καλώς ήρθες στα μέρη μας κύριε Χρήστο μας


Παγαποντιές και ... άλλα κόλπα!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

           e-mail  prevejohn@yahoo.gr

H είδηση ……. (από το εξωτερικό)

έρχεται μέσω Βρυξελλών αφού εκεί φρόντισε να το δηλώσει πρώτα ο υπουργός Οικονομίας ... κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της χώρας αυτής.

Έτσι για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των προϊόντων με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο... συντελεστή 23% βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αφού τα έσοδα θα είναι άμεσα καθότι η παρακράτηση του φόρου γίνεται στα διυλιστήρια και εισπράττεται άμεσα!

Ο σχολιασμός ……(από το εσωτερικό)

Πάντως οφείλουμε να το ομολογήσουμε ότι το 1ο έτος της μ.Δ.Ν.Τ  εποχής η κυβέρνηση μας πρωτοτυπεί σε πολλά!

Θυμάστε τον κ. Παπανδρέου ο οποίος με φόντο βαρκούλες και μικρά σπιτάκια από ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου, μας ανάγγειλε το ευχάριστο γεγονός της προσφυγής της χώρας μας στις ανοιχτές αγκάλες του Δ.Ν.Τ. Φαντάζομαι η σκέψη που πρυτάνευσε σε αυτή την απόφαση δηλ. από που θα μας ρίξει την βόμβα ήταν να μετριάσει την σοβαρότητα της είδησης με το ήσυχο και ήρεμο πλάνο της εικόνας και ομολογώ ότι κάπου τα κατάφερε!!!

Μετά και κατ' εξακολούθηση  πολλά από τα επώδυνα μέτρα που μας αφορούσαν εξαγγέλλονταν σε μέσα του εξωτερικού τις περισσότερες φορές στο ξεκάρφωτο όπως λέμε στην απλή λαϊκή μας διάλεκτο δηλ. άλλα ρώταγαν οι δημοσιογράφοι και μαζί με την απάντηση τους πέταγαν και την είδηση απλά για να γραφτεί και να μαθευτεί και εδώ στην χώρα των ιθαγενών..... για να είμαστε προετοιμασμένοι!!!

Αυτή η τακτική μου θυμίζει κάτι νομοσχέδια που περνάνε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στη Βουλή και κάπου μέσα τους κρύβουν και κάποιες τροπολογίες που αφορούν άσχετα ως προς το νομοσχέδιο θέματα με την κουτοπόνηρη σκέψη ότι ίσως περάσουν απαρατήρητες και γίνει η δουλειά τους!!!

Η άλλη πρωτοτυπία τους είναι οι διαρροές …. πλημμύρα ολόκληρη ειδήσεων που αφορούν μέτρα δυσβάστακτα, γεμάτα υπερβολές και τα οποία όταν τα ακούμε  μας έρχεται τρέλα για το πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε!!!

Συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα, τόνοι μελανιού στις φυλλάδες και η απελπισία αλλά και ο θυμός να φτάνει στα ύψη με το πέρασμα των ημερών και τότε τσουπ πετάγετε κάποιος κυβερνητικός και από τα 20 μέτρα που μας πανικόβαλαν μας λέει ότι θα ισχύσουν τα 10 και τότε όλοι μας ευχαριστημένοι λουφάζουμε στην γωνιά μας και λέμε "δόξα το θεό" που αποφύγαμε τα χειρότερα!!!

Παγαποντιές και άλλα κόλπα (που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Βλάσης) εκ του πονηρού μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ίσως αυτό είναι το νέο είδος διακυβέρνησης που μας υποσχέθηκαν προεκλογικά δηλ. τα σοβαρά που μας αφορούν να μας τα ανακοινώνουν από τόπους μακρινούς. Έτσι λοιπόν και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας προετοίμασε από τις Βρυξέλες για τις σκέψεις που κάνει για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης και μάλιστα μας το χρυσώνει και με ολίγη κοινωνική σάλτσα δηλ. θα μας επιστρέφει την διαφορά της τιμής ανάλογα του τι δηλώνουμε!!!!!

Η απορία μου είναι σε μια πολυκατοικία που οι συμμετέχοντες στην δαπάνη του πετρελαίου είναι πολλοί πως θα γίνεται η εκκαθάριση και η επιστροφή των χρημάτων;   Άσε που για να πάρεις πίσω χρήματα από το δημόσιο θα πρέπει να τρέχεις μέρες ολόκληρες χάνοντας σίγουρα  περισσότερα από τις χαμένες ώρες της δουλειάς σου!!!

Συνεχίζουν λοιπόν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ντροπή να εξανεμίζουν για να μη πω να κλέβουν  το λιγοστό εισόδημα των περισσοτέρων Ελλήνων. Συνεχίζουν εδώ και καιρό να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και να πειραματίζονται με τις αντοχές μας. Ας προσέξουν λοιπόν και ας αλλάξουν τακτική όσο είναι καιρός γιατί η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και η οργή μας έχει γίνει ένα ποτάμι που μέρα με την ημέρα φουσκώνει και ουέ κι αλλοίμονο αν ξεσπάσει … θα τους πνίξει όλους!!!

ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ "ΒΟΗΘΗΣΑΝ" ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

75 χιλιάδες ευρώ («Λεφτά Υπάρχουν») διανέμουν η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Σαχινίδης στο διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ως «εφ' άπαξ αμοιβή» του έτους 2010 «για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ».

Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας, απύθμενη η ελαστικότητα των υπουργικών διαβεβαιώσεων, ανεξερεύνητη η διαδικασία των «Γενικών Εξετάσεων»: άραγε δεν επαρκούν για την διεξαγωγή και την υποστήριξή τους οι δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών που τις διεκπεραιώνουν κάθε χρόνο; άραγε είναι τόσο αναγκαία και καθοριστική η συμμετοχή των (πόσων; 80; 100; 200;) υπαλλήλων ενός ΝΠΔΔ; άραγε αυτή η (έστω απαραίτητη) συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού του ΟΕΔΒ δεν μπορεί να
παρασχεθεί στο πλαίσιο της τακτικής υπηρεσίας τους;

άραγε δεν υπάρχει ούτε το στοιχειώδες θάρρος στις αποσκευές των πολιτικών ταγών, ώστε να επικαλούνται και να εκτρέφουν και να αμείβουν «αποδεδειγμένη συμμετοχή», για να διαιωνίσουν μια εικονική πραγματικότητα, αντί να φροντίσουν για ρωμαλέες αποδοχές έναντι υπαρκτής, αποδοτικής, δημιουργικής εργασίας; άραγε οι αφεντάδες μας θα συνεχίσουν για πολύ ακόμα να παριστάνουν πως χαϊδεύουν αυτιά, να ξεγελούν τις διψασμένες τσέπες των ραγιάδων, να διαιρούν τους υπηκόους, να επεκτείνουν υλικά και ψυχικά την τυραννία τους;

(για την ιστορία: η κοινή απόφαση Διαμαντοπούλου-Σαχινίδη δημοσιεύεται στο υπ' αριθμ. 1375 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 2ας Σεπτεμβρίου 2010 – και αποτελεί ένα ακόμη μνημείο πασοκισμού, τοσούτω μάλλον καθόσον ήδη έχει χορηγηθεί «εφ' άπαξ αμοιβή στο διοικητικό προσωπικό της Κεντρικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την αποδεδειγμένη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ», συνολικού ύψους (προσδεθήτε και μη καπνίζετε – εδώ κι αν «Υπάρχουν Λεφτά»:) 2.821.000 ευρώ – με απόφαση των ίδιου Υπουργικού διδύμου, δημοσιευθείσα στο υπ' αριθμ. 1248 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 6ης Αυγούστου 2010. Οπότε τι αξία έχουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια των 75 χιλιάδων (έστω διασταλτικά χορηγούμενα) μπροστά στην «αποδεδειγμένες συμμετοχές» στου Μνημονίου τον καιρό…).

filotimia.blogspot.com

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ?????

Θεόφιλος στηρίζει Μπάιλα για αντιπεριφερειάρχη


Την αμέριστη στήριξη στον Δημήτρη Μπάιλα για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη εξέφρασε ο αντινομάρχης Κυκλάδων Λάζαρος Θεόφιλος.
«Είναι ο πλέον κατάλληλος και για την παράταξη αλλά και για τον τόπο», δήλωσε σχετικά ο κ. Θεόφιλος που δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ο αντινομάρχης Κυκλάδων είπε ωστόσο, ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Θεόφιλος, έμμεσα, παρότρυνε τους Νίκο Μαράκη και Θανάση Γρυλλάκη να τα βρουν και να συνεργαστούν, καθώς όπως είπε, «…θα πρέπει να αφήσουμε όλοι πίσω μας τις προσωπικές πικρίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα. Ο νέος Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων χρειάζεται ευρύτερα σχήματα».