slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εγκαίνια γραφείων K2 και Φοδσα Νοτίου Αιγαίου


Το περιβάλλον και η ανάπτυξη, οι μεγαλύτερες σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, διεθνώς
Εγκαινιάσθηκαν τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ2 της ΠΝΑΙ
Σε μία λιτή και σεμνή τελετή, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, τα εγκαίνια των γραφείων του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.) και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ2 Α.Ε. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στεγάζονται στο παλαιό Προξενείο της Ελλάδας στη Ρόδο, επί της οδού Ι. Καζούλη 8.

Μ. Γλυνός: Το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου δεν είναι για τα σκουπίδια!

 

Θύελλα αντιδράσεων στη Ρόδο και όχι μόνο  έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση που ελήφθη για τη στέγαση των υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο κτίριο που στέγασε το Ελληνικό Προξενείο στη διάρκεια της Ιταλοκρατίας. 

Για την ιστορία και κυρίως για όσους επιδεικτικά την αγνοούν, για να εφαρμόσουν τα δικά τους φιρμάνια, αναφέρουμε πως το κτίριο αυτό ανήκε στην οικογένεια του Σάββα Παυλίδη τον πρώτο Έλληνα εκλεγμένο Δήμαρχο. 

Τοποθέτηση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σχετικά με την Δημοτική Αστυνόμευση


 Περιγραφή: εμπορικοσ κεφαλιδα-δοκιμη2.JPG


Νάξος, 10/1/2022

                  Αρ. πρωτ.: 1462


Κοινοποίηση:

  • Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

  • Μ.Μ.Ε.




Αγαπητά μέλη,


Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον νέο προϊστάμενο της  Δημοτικής Αστυνομίας κ. Φραγκάκο Κυριάκο και όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς του Δήμου μας για την πρωτόγνωρη προσπάθεια που κάνουν ελευθερώνοντας την κεντρική οδό της πόλης μας από μόνιμα σταθμευμένα οχήματα δημιουργώντας χώρους στάθμευσης για να μπορούν οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται στα καταστήματα της πόλης μας.

Με  αυτόν τον τρόπο βοηθάνε τον κλάδο μας που αυτή την περίοδο πλήττεται οικονομικά και ταυτόχρονα διευκολύνουν την καθημερινότητα μας και βάζουν τάξη στην πόλη μας.

Εμείς ως Σύλλογος βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Δημοτικής  Αστυνομίας και ζητάμε από εσάς να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο γιατί δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν ποτέ αλλά και γιατί οι καρποί που θα αποδώσει σε όλους εμάς την Τουριστική περίοδο θα είναι ανεκτίμητοι.

Τέλος, ευχόμαστε στον νέο Προϊστάμενο  και στους  Δημοτικούς Αστυνομικούς Καλή και Δημιουργική χρονιά με Υγεία και υποσχόμαστε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο εγχείρημα τους αφού από τις πρώτες κιόλας μέρες αποφέρει καρπούς.





          ο Πρόεδρος                                         ο Γενικός Γραμματέας

 Νικόλαος Κουτελιέρης                                 Ευστάθιος Πολυκρέτης


«Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα»


«Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα».


Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως τις 12/1 σε όλο το Νότιο Αιγαίο και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

  • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας 

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

  •  Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.  

  • Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες. 

  • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα. 

  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. 

  • Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες  με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση.  Επίσης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf



Ερμούπολη  10 Ιανουαρίου 2022


«Μειώσεις έως και 268 ευρώ ανά μήνα, σε συντάξεις αναπηρίας και χηρείας, προκαλεί η εγκύκλιος του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου»

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν σήμερα ο αναπ. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός και 52 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ με θέμα: «Μειώσεις έως και 268 ευρώ ανά μήνα, σε συντάξεις αναπηρίας και χηρείας, προκαλεί η εγκύκλιος του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου».  Την ερώτηση συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.             

Κοροναϊός: Τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν στα Παραπολιτικά και στο Βασίλη Βενιζέλο για τη μετάλλαξη Όμικρον και το τέλος της πανδημίας


Βασίλης Βενιζέλος
Οι ειδικοί απαντούν αν η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί την αφετηρία ώστε ο κοροναϊός να είναι σύντομα παρελθόνΤο ερώτηµα αν η µετάλλαξη «Ο» µπορεί να εξελιχθεί στην αρχή του τέλους της πανδηµίας του κοροναϊού προσπαθούν να απαντήσουν σε όλον τον κόσµο οι επιστήµονες, µελετώντας όλα τα νέα δεδοµένα του στελέχους αυτού και παρατηρώντας την πορεία του στους νοσούντες από COVID-19. Μέχρι στιγµής έχει διαπιστωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η «Όµικρον» εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλον τον πλανήτη, µοιάζει λιγότερο παθογόνος από τη «∆έλτα», κάτι που δηµιούργησε ήδη την ελπίδα σε ορισµένους κύκλους ειδικών επιστηµόνων διεθνώς ότι η πανδηµία θα µπορούσε να τελειώσει σχετικά σύντοµα και, πάντως, µέσα στο 2022.