slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συγγραφή τιμητικού τόμου Ιωάννου Ρήγου

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                     (πρώτη ανακοίνωση)

 

 Η Εταιρεία Κυκλαδικών  Μελετών και η Αδελφότης των εν Αθήναις Τηνίων προτίθενται  να προβούν  στην έκδοση  ενός τιμητικού τόμου στην μνήμη του αειμνήστου Ιωάννου Ιακ. Ρήγου. Ο τιμητικός τόμος θα ενταχθεί στην σειρά εκδόσεων της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Ο Ιωάννης Ιακ. Ρήγος γεννήθηκε το 1905 στο Πύργο της Τήνου από οικογένεια τεχνιτών του μετάλλου. Μετά την αποφοίτησή του από το Ελληνικό Σχολείο η οικογένεια μετακινήθηκε στην Αθήνα. Ο ίδιος από τα χρόνια του Μεσοπολέμου και εντεύθεν δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο του Γενικού Εμπορίου στον Πειραιά. Από τα χρόνια της Κατοχής, μόνος και μαζί με άλλους Κυκλαδίτες, ασχολήθηκε με την ανακούφιση των χειμαζομένων κατοίκων της Τήνου και των άλλων κυκλαδίτικων νησιών.

Το «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» έριξε αυλαία (και) για τη φετινή σεζόν με live από... τη Νάξο!




Όπως ακριβώς και πέρυσι, έτσι και φέτος το «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» του Open έκλεισε την τηλεοπτική σεζόν με ζωντανή σύνδεση από τη Νάξο!

Ευρισκόμενος εν πλω στα καταγάλανα νερά του νησιού μας έπαιξε τον ρόλο του… ανταποκριτή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, που μαζί με τον Ναξιώτη ξενοδόχο, Μιχάλη Κρητικό, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι στη δημοφιλή εκπομπή και κάλεσαν όλον τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί μας!