slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios


Σύρος: Ικανοποίηση της Μίνας Γκάγκα για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα στην υγειονομική μονάδα του νησιού.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι, η τετράωρη επίσκεψη στη Σύρο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Η κα. Γκάγκα έφθασε στο νησί με αεροπορική πτήση λίγο μετά τις 10 και μισή το πρωί, όπου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα και αμέσως μετά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σύρου, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητή, Μιχάλη Ζουλουφό και το διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και με εκπροσώπους της ΕΙΝΝΟΣ και του Σωματείου Εργαζομένων.

Έκτακτη σύσκεψη του ΣΑΣ για Κάρπαθο Κάσο - Νέα σύμβαση με στόχο την Παρασκευή το απόγευμα να υπάρχει πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο


Έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρόεδρο Ε. Κυριαζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, με τη συμμετοχή του Γιώργου Χατζημάρκου ως εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Μοναδικό θέμα της επείγουσας σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης για την κάλυψη, το συντομότερο δυνατό, της συγκοινωνιακής ανάγκης των νησιών Καρπάθου και Κάσου και της σύνδεσής τους με τον Πειραιά, η οποία προέκυψε μετά την αδυναμία του F/B Olympus να εκτελέσει τα δρομολόγιά του.

 

Η σύσκεψη κατέληξε στην ομόφωνη θετική εισήγηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την υπογραφή εκ μέρους του επείγουσας προκήρυξης σχετικά με τη σύναψη νέας σύμβασης, με στόχο πολύ άμεσα, ει δυνατόν από την ερχόμενη κιόλας Παρασκευή, να υπάρξει πλοίο που θα καλύψει το συγκοινωνιακό κενό για Κάρπαθο και Κάσο.

 

Συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά σε τρία δρομολόγια την εβδομάδα, δύο μεγάλα από Πειραιά και ένα τοπικό, ως εξής:

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το  MEDITERRANEAN  COLLEGΕ, το ΙΕΚ  ΑΛΦΑ, τα AΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και το Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2), προκηρύσσει συνολικά εννέα (9)  υποτροφίες διδάκτρων για το έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα οι υποτροφίες δίδονται ως εξής :