slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νομοσχέδιο για τις ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δήμων και Περιφερειών

Το άρθρο 48του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατετέθη στη Βουλή τη νύχτα της Δευτέρας 30ηςΜαΐου, καταργεί το έκτακτο νομικό πλαίσιο της πανδημίας ειδικά για τον τρόπο λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α.και των Διοικητικών Συμβουλίων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων τους.



Συγκεκριμένα, το κατατεθέν άρθρο 48 προβλέπει:

ΑΜΣ Φιλωτίου: Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για να μείνει «ζωντανός» ο σύλλογος

Η τεράστια προσφορά στην κοινωνία από τον ΑΜΣ Φιλωτίου είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, καθώς ο σύλλογος της ορεινής Νάξου, ποικιλοτρόπως προσφέρει στον πολιτισμό και τον αθλητισμό από το 1952 που έχει ιδρυθεί.


Είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις Ναξιώτη που δεν έχει λάβει μέρος σε κάποια από τις πολλές δράσεις του συλλόγου.

Σήμερα, είναι ο μοναδικός πολιτιστικοαθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στην ορεινή Νάξο, προσφέροντας ευκαιρίες σε νέους και νέες να βρίσκουν απασχόληση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση δίνει παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην χορήγηση παράτασης για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες για 45 ημέρες ακόμη. Έτσι, η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι πλέον η 15η Ιουλίου 2022 και αφορά την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του 2021 για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει στις 31 Μαΐου.

Η θετική αυτή εξέλιξη, δίνει ένα ακόμη χρονικό περιθώριο στους πολίτες για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους για τους δασικούς χάρτες».  












Χαράλαμπος Κόκκινος : Η κοινωνία μας αναμένει αναπτυξιακές δράσεις και όχι δημιουργία αναποτελεσματικων "οργανισμών" και "εταιριών" από την Π.Ν.Α.

 Η κοινωνία αναμένει αναπτυξιακές δράσεις και όχι  δημιουργία αναποτελεσματικων  " οργανισμών" και "εταιριών" από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου! 


Με αφορμή την πρόσφατη( κατά πλειοψηφία)  απόφαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου για την ίδρυση "Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού" (DMO) στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου  επισημάνουμε τα παρακάτω:

-Η κοινωνία μας αναμένει αναπτυξιακές δράσεις και όχι δημιουργία αναποτελεσματικων "οργανισμών " και "εταιριών"  από την Περιφερεια Νοτίου Αιγαίου(Π.Ν.Α.) !

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το θάνατο του τελευταίου Ιερολοχίτη, Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άγγελμα του θανάτου του τελευταίου Ιερολοχίτη, Καταδρομέα στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, ο οποίος τίμησε την πατρίδα μας στη διάρκεια της 40ετούς σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό και μεταξύ άλλων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου, ανάμεσά τους και στη Μάχη της Νάξου, όπου ευρισκόμενος ως απεσταλμένος του Συμμαχικού Στρατηγείου για την προετοιμασία της Μάχης κατά των Γερμανών, συμμετείχε μαζί με τον Ιερό Λόχο και ήταν από τους πρώτους που εισήλθαν στο Κάστρο της Νάξου και αιχμαλώτισαν του Γερμανούς, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Κ. Μονογυιού: Τεράστιες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας


  Στο πλαίσιο του Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στην Αθήνα για την εμβάθυνση των σχέσεων και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της καινοτομίας και της αγροδιατροφής η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στη Σαντορίνη τον Υπουργό Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Faleh, 8 Υφυπουργούς της Κυβέρνησης, υψηλόβαθμους αξιωματούχους καθώς και πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή, κατόπιν επιθυμίας τους να επισκεφθούν το νησί μας για τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας.

  Πρώτος σταθμός ήταν το πανέμορφο και το υψηλότερο χωριό του νησιού Πύργος, όπου τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν την καταπληκτική θέα της Καλδέρα, της Οίας, της Θήρας, της Νέας και της Παλιάς Καμένης και της Θηρασιάς με φόντο το γαλανό Αιγαίο.

Η εκπομπή ΑΓΡΟweek στην Νάξο και την Ε.Α.Σ. Νάξου!

Το χθεσινό επεισόδιο της εκπομπής ΑΓΡΟweek της ΕΡΤ3 ήταν αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην Νάξο και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Μεταξύ αρκετών άλλων θεμάτων, η αγροτική εκπομπή στάθηκε ιδιαίτερα στα εκλεκτά και ξακουστά τυροκομικά προϊόντα της Ε.Α.Σ. όπως, π.χ., η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., στο πώς αυτά παράγονται και στο τι τα κάνει να ξεχωρίζουν, με εντυπωσιακές εικόνες μέσα από το Τυροκομείο της Ένωσης και την διαδικασία παραγωγής των τυριών.
Επίσης, αποτύπωσε σε πάμπολλα πλάνα τις ασύγκριτες ομορφιές του νησιού μας!

Προβολή της Νάξου σε Γαλλία και Πολωνία

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, η επίσκεψη του δημοφιλούς Γάλλου ταξιδιωτικού blogger Quentin Lafon στη Νάξο. Ο κ Lafοn είναι έμπειρος μπλόγκερ και φωτογράφος, με προσωπική ιστοσελίδα https://ursofrench.fr/, εντυπωσιακή διεθνή εμπειρία σε χώρες από όλο τον κόσμο και με δυναμική παρουσία στο Instagram. Διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του, τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες του και την αισθητική των δημοσιεύσεων του. Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο επιτυχημένος blogger προσεγγίζει αποτελεσματικά δεκάδες χιλιάδες Γάλλους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα και προτίμηση σε αυθεντικές εμπειρίες, θαλάσσια σπορ, παραδοσιακά χωριά και γαστρονομία, ενώ έχει δώσει τα «διαπιστευτήρια» του για την προβολή της Ελλάδας, μέσα από προηγούμενες συνεργασίες με τη δραστήρια υπηρεσία του ΕΟΤ στη.... Γαλλία: