slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο»

Ημερίδα στο Χαλκί Νάξου με θέμα: «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Νάξου μέσα από τα μάτια των νέων».




Δήμος Δρυμαλίας Νάξου
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου
Τοπικό Συμβούλιο Χαλκείου
Επιτροπή Νέας Γενιάς Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)
Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Νάξου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στη διημερίδα
«Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο.
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Νάξου
μέσα από τα μάτια των νέων»
το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου 2010, ώρα 10:30 έως 13:00 στο Χαλκί (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Τραγαίας)
Σκοπός μας να αφουγκραστούμε άλλες απόψεις και προτάσεις, να καταθέσουμε τις δικές μας, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε για να γίνει το νησί μας καλύτερο...
Σας περιμένουμε.


Επίσης
Στο Χαλκί της Νάξου σήμερα 25 Αυγούστου
συναυλία κλασικού τραγουδιού
με το βαθύφωνο Στέλιο Μ. Βλησίδη.
Στο πιάνο θα συνοδεύει η πιανίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νέλλη Μυροθέου
Πρόγραμμα:
Άριες από όπερες και έντεχνα ελληνικά τραγούδια
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
και ώρα 20:00
στο Χαλκί (Λύκειο Τραγαίας)

Συνέντευξη Υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Λιανού

Δελτίο Τύπου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ρούλα Μπράουν και στη διάρκεια της καθημερινής εκπομπής «Από τη Νάξο με αγάπη» του ραδιοφωνικού σταθμού “Μεσόγειος FM 105,4” Κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου (ΠΟΔΝ), Κωνσταντίνος Καρποντίνης ομολόγησε σε ραδιοφωνικό σταθμό με περίσσιο θράσος ότι .....

υπερκοστολόγησε τιμολόγια για κάλυψη άλλων αναγκών. Ομολογία που δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο προθάλαμο οικονομικού σκανδάλου, ανάλογο μ’ αυτό του 1999. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Νάξου, ότι ενώ όλα αυτά τα έγγραφα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, στα τοπικά Media και η Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων, παραδόξως ο ίδιος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί αν και τους χωρίζει μόνο ένας όροφος στο αυτό Δημαρχιακό μέγαρο.
Εξέφρασε την αντίθεσή του με την αγορά παρακείμενου οικοπέδου στο ΧΑΔΑ Νάξου το οποίο αγοράστηκε με τιμή ανά στρέμμα 35.000 ευρώ κι ενώ η αντικειμενική του αξία είναι μόλις 13.800 ευρώ. Κατηγόρησε επίσης, τα μέλη της επιτροπής ότι οι ορκωτοί εκτιμητές δεν έκαναν αυτοψία του οικοπέδου και θεωρεί ότι ενόψει του «Καλλικράτη» (ενοποίηση Δήμων) θα έπρεπε να αναζητηθεί χώρος σε κεντρικότερο σημείο του Νησιού αφενός για την καλύτερη λειτουργικότητα του αφετέρου για εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος. Εξέφρασε δε την έκπληξη του για την ταχύτατη και με συνοπτικές διαδικασίες αγορά τη στιγμή που άλλα έργα μείζονος σημασίας βρίσκονται σε στασιμότητα. Και αναρωτήθηκε τι σκοπιμότητα κρύβετε πίσω από αυτές τις διαδικασίες δύο μήνες πριν τις εκλογές;
Αναφέρθηκε στην αναξιοπιστία και ανευθυνότητα του νυν Δημάρχου όσον αφορά το αποθεματικό του Δήμου Νάξου. Στην πρώτη του συνέντευξη πριν από δέκα ημέρες καμάρωνε γι’ αυτό (σ.σ. το αποθεματικό) αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, στην τελευταία του συνέντευξη ομολόγησε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και δεν μπορεί να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων.
Στο καυτό θέμα τέλος της καθαριότητας του Νησιού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, εκδήλωσε την απορία του για τον λόγο που ο νυν Δήμαρχος είναι υπερήφανος. Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν για τη τραγική κατάσταση στην Αλική με τα κουνούπια, όλοι βλέπουν καθημερινά τους τόνους σκουπιδιών και την βρώμα που σκεπάζει τη πόλη και τα χωριά. Είναι αυτήκοοι μάρτυρες των αρνητικών σχολίων για την εικόνα όχι μόνο της Χώρας αλλά και του νησιού. Επίσης, ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων να εκφράσουν δημόσια για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής. Και, κάλεσε τους συνυποψήφιους Δημάρχους των άλλων παρατάξεων να πάρουν θέσεις για τα τεκταινόμενα στο ΠΟΔΝ και για την αγορά του οικοπέδου.

Την προσχώρησή του στο συνδυασμό του Μανώλη Μαργαρίτη ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο Μανωλης Λυκουροπουλος

Την προσχώρησή του στο συνδυασμό του Μανώλη Μαργαρίτη ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο Μανώλης Λυκουρόπουλος, μέλος των Ενεργών Πολιτών, επιβεβαιώνοντας πλήρως της πληροφορίες του σταθμού μας. Όπως είπε, τον έπεισε η δυναμική, το όραμα και οι θέσεις τ...ου κ. Μαργαρίτη, αλλά και το πολυσυλλεκτικό και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που καταρτίζει. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο κ. Μαργαρίτης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νάξου, ενώ κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα. Επίσης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, καθώς όπως έκανε γνωστό, ήταν μια προσωπική απόφαση να συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Μαργαρίτη. Απ' την πλευρά του, ο Μανώλης Μαργαρίτης εξέδωσε σήμερα το πρωί επίσημη ανακοίνωση με την οποία καλωσορίζει τον κ. Λυκουρόπουλο στο συνδυασμό του.

Η ΑΝΙΚΗΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Εθνική επιτυχία είναι πια τα πρόστιμα που το εθνοσωτήριο ΣΔΟΕ επιβάλει στους εγκληματικούς εμπόρους και τα λουκέτα που επιβάλλεται να μπουν στις εγκληματικές επιχειρήσεις.

Μπράβο παιδιά. Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες εμπορίου. Να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα έχει όραμα, δεν θα κλέβει, δεν θα βασίζεται στην λαμογιά για να χτίσει βίλλες Και μην ακούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι όσοι έχουν τις βίλλες τις έχτισαν με λαδώματα και κοινοτικά κονδύλια και δεν πιάνονται ποτέ.
Ούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε πολιτικούς και δημάρχους καθώς και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς τους.
Ο μικρομεσαίος ήταν πάντα ο κλέφτης και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του. Ακούς εκεί να έχει καταφέρει να αποκτήσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο.

Πόθεν έσχες ρε εγκληματία?
Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα χρειαζόταν ένα σοβαρό νοικοκύρεμα. Εγώ θα το πω ακόμα και εγχείριση για να βγουν κάποιοι όγκοι που επί δεκαετίες απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Έλα όμως που μόνο αυτοί οι όγκοι δεν πλήττονται. Όλοι οι άλλοι πλην αυτών στενάζουν και όταν μια κοινωνική τάξη βγαίνει για να διαμαρτυρηθεί η απάντηση είναι πάντα ο μπαμπούλας της…
Τρόικας.
Αν φτάσουμε στο χειρότερο και μας βγάλουν από το Ευρώ ποιος θα πληγεί περισσότερο? Ο μικρομεσαίος και ο μισθωτός που έχει γίνει η ζωή του κόλαση ή ο βολεμένος? Ποιοι επωφελούνται από όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία παίρνει συνεχώς συγχαρητήρια η κυβέρνηση από το εξωτερικό? Και το πιο σημαντικό ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο Ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε κλπ κλπ, πόσο ακόμα πιστεύει το υπουργείο οικονομικών ότι μπορεί να ξεζουμίσει τον μικρομεσαίο και πόσα θα μαζέψει από το ξεζούμισμα?

Η αγορά πεθαίνει. Δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσω αυτό γιατί όποιος είναι λίγο στην πιάτσα και δεν ζει σε περιφραγμένη βίλλα το ξέρει πολύ καλά. Κάθε μαγαζί που κλείνει παρασέρνει τους προμηθευτές του και όσες εταιρίες συνεργάζονται στη ρουφήχτρα. Αυτό το ντόμινο έχει μόλις αρχίσει και επεκτείνεται. Η ύφεση έχει μόλις αρχίσει.
Κάποιοι αισιόδοξοι προσδοκούν ότι τα αναπτυξιακά μέτρα που ΘΑ ανακοινώσει η κυβέρνηση θα δώσουν ώθηση στην αγορά.

Δεν πρόκειται γιατί έχει χτυπηθεί ανελέητα το βασικό στοιχείο που κρατάει ζωντανή μια αγορά: ο καταναλωτής.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα και τρέμει για το αύριο.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι Έλληνες επενδυτές τα μαζεύουν για άλλες χώρες.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ηλίθιοι να ακουμπήσουν τα λεφτά τους σε μια χώρα που έχει τόσο μεγάλους φόρους και τόσο άφραγκους καταναλωτές.
Η κυβέρνηση κάνει μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη χώρα χωρίς να έχει ασχοληθεί να βρει μόσχευμα. Απλά βγάζει αυτό που θεώρει “άρρωστο” πιστεύοντας ότι το υπόλοιπο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα καλύτερα από πριν. Δεν δουλεύει έτσι φωστήρες μου. Αν είχατε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας θα το ξέρατε αλλά δεν έχετε δουλέψει. Μια ζωή στελέχη κάποιου κόμματος περιμένατε την ώρα που θα γίνεται βουλευτές και υπουργοί. Για ελάτε στη πιάτσα να σας δω. Για ελάτε να κάνετε “ανάπτυξη” με τρεις και εξήντα και τους τόκους των τραπεζικών δανείων στα ύψη να δω πόσο φωστήρες είστε.
Ναι ξέχασα. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον τζόγο. Όπου να ‘ναι θα μπουν και τα φρουτάκια και τα online καζίνα για να αρμέξουν τα τελευταία ευρώ. Στην Αμερική εκτέλεσαν την αγορά σε πολύ πλούσιες πολιτείες μέχρι που τα απαγόρευσαν. Εδώ θα είναι η χαριστική βολή για το λιανεμπόριο. Αλλά τα έσοδα των ταμείων είναι σημαντικότερα είπαμε. Ο πολίτης ζει για να χρηματοδοτεί το κράτος.

Καημένε Αντρέα.

Μπορεί να μην σε ψήφισα ποτέ αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έδωσες κοινωνικές παροχές και δεν μασούσες όταν μας την έπεφταν τα γεράκια από δύση και ανατολή. Που είσαι να δεις το βλαστάρι σου που σώζει την Ελλάδα από τα “λάθη” σου. Αισθάνεσαι πατρική υπερηφάνεια εκεί που είσαι ή καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που τον έβαλες στη πολιτική?

Βίκτωρ Όρμπαν. Πως λέμε Παπανδρέου; Καμία σχέση

Αν θυμάστε, πριν ένα μήνα ο δεξιός και όχι σοσιαλιστής (σημειώστε το αυτό), νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν είπε όχι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ για λήψη νέων μέτρων λιτότητας εναντίον του Ουγγρικού λαού, προκειμένου να δοθεί η τελευταία δόση των 5,5 δισ. ευρώ από το συνολικό δάνειο των 20 δισ. που είχαν εγκριθεί για την Ουγγαρία το 2008.

Αντί της λιτότητας και του ξεζουμίσματος του ουγγρικού λαού η δεξιά κυβέρνηση του Όρμπαν αποφάσισε να επιβάλει έκτακτη εισφορά ύψους 0,45% στον τζίρο των τραπεζών για...
τρία χρόνια, κάτι που θα αποδώσει στο ουγγρικό δημόσιο περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ, απαλλάσσοντας αντίστοιχα τους Ούγγρους πολίτες από μια χωρίς διέξοδο συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη.

Φυσικά το ΔΝΤ και η ΕΕ αντέδρασαν άμεσα και απαίτησαν να μην αγγιχτούν οι τράπεζες, αλλά να επιβαρυνθούν οι πολίτες, όπως γίνεται και σε μας. Ο Όρμπαν, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον κ. Παπανδρέου και φυσικά δεν είναι σοσιαλιστής ούτε διεθνιστής, δεν ενέδωσε με αποτέλεσμα να μην δοθεί η τελευταία δόση. Αντίθετα διακήρυξε ότι η λιτότητα που έχει χτυπήσει τον ουγγρικό λαό για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια δεν μπορεί να είναι η μελλοντική λύση και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάλεσε δε τον ουγγρικό λαό να ανασκουμπωθούν όλοι για να επιτύχουν ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ουγγρικής οικονομίας, γιατί αυτό είναι η μόνη λύση.

Όμως, τα παπαγαλάκια των δυτικών ΜΜΕ έχουν στραφεί εναντίον του Όρμπαν που τόλμησε να βάλει χέρι στις τράπεζες, οι περισσότερες των οποίων είναι δυτικών συμφερόντων και προβλέπουν καταστροφή της Ουγγαρίας, τη στιγμή μάλιστα που η Ουγγαρία έχει ήδη πιάσει τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας. Σύμμαχος στην προσπάθεια των δυτικών ΜΜΕ είναι το σοσιαλιστικό κόμμα της Ουγγαρίας, που παρότι υπέστη εκλογική πανωλεθρία πρόσφατα δεν βάζει μυαλό και έχει ταχθεί υπέρ των τραπεζών και του ΔΝΤ.

Το πραγματικό πρόβλημα για το δυτικό χρηματοπιστωτικό κύκλωμα δεν είναι η Ουγγαρία αυτή κάθε αυτή αλλά η συμπεριφορά της. Έχει δημιουργηθεί ο φόβος μήπως το παράδειγμα της Ουγγαρίας το ακολουθήσουν και άλλα κράτη που είναι υπό διεθνή κατοχή και κυρίως η Ελλάδα από την οποία πλέον εξαρτώνται διεθνή συμφέροντα τρισεκατομμυρίων δολαρίων, π.χ CDS κ.λ.π. Φοβούνται δηλαδή μήπως δημιουργηθεί ένα κύμα διεθνούς απειθαρχίας προς το ΔΝΤ.

Εμείς εκείνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως η Ουγγαρία πήρε δάνειο μόνο 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2008 και παρότι πέρασαν τέσσερα χρόνια εξαντλητικής λιτότητας από το 2006 που διέλυσε την ουγγρική οικονομία και έφτασε την ανεργία στο 12% (κάτι μας θυμίζει αυτό), εντούτοις της ζητείται να συνεχίσει να παίρνει και νέα σκληρά μέτρα εναντίον του λαού και υπέρ των τραπεζών.
Αναρωτιόμαστε:
Εμείς που πήραμε 110 δισεκατομμύρια ευρώ και με μια κοινωνία εντελώς διαφορετική, μια κοινωνία που δεν έχει καθόλου παραγωγική νοοτροπία, ούτε κατάλληλες υποδομές και με ένα τεράστιο προηγούμενο χρέος, πόσα χρόνια λιτότητας χρειαζόμαστε; Στην περίπτωσή μας μάλιστα, μιλάμε για ιλιγγιώδη ποσά που καλείται να αποπληρώσει (και μάλιστα με υψηλά επιτόκια) μία χώρα εντελώς αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή.
Μήπως, λέμε μήπως, πρέπει να δούμε και άλλες λύσεις από τώρα πριν να είναι πολύ αργά;

Άκυρη η έγκριση του Π.Ο.Δ.Ν.;

naxosnews
Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου με 6 παρόντα μέλη από τα 11 και ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό οικονομικού έτους 2009. Όμως, η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είναι λογικά άκυρη! Δεν γνωρίζουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Π.Ο.Δ.Ν., ότι ένα θέμα για να εγκριθεί πρέπει να ψηφιστεί από 7 και όχι 6 μέλη; Πόσες αποφάσεις έχουν άραγε ληφθεί με 6 ψήφους αντί 7 που ορίζεται σαφώς στη σχετική τροποποίηση της 3-2-99;
Bookmark and Share

Γιατί βάσει πάντα της σχετικής απόφασης με αρ. απόφασης 11/99, που ελήφθη στη δεύτερη συνεδρίαση του 1999 που έκανε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου, με την οποία έγινε τροποποίηση και συμπλήρωση του Οργανισμού Κανονισμού, Διοίκησης και Λειτουργίας του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου, από 15μελές το διοικητικό συμβούλιο μειώθηκε σε 11μελές, ενώ με τροποποίηση του Άρθρου 8 του Κανονισμού, ορίστηκαν σε 7 τα μέλη που απαιτούνται για να υπάρχει απαρτία!

Αυτή η απόφαση ισχύει και σήμερα, αφού δεν υπήρξε από τότε άλλη σχετική που να την αναιρεί.
Τελικώς, αποδεικνύεται, ότι η απόφαση έγκρισης απολογισμού του 2009, είναι άκυρη, αφού παρόντα ήταν 6 μέλη.
Παρόντα μέλη ήταν: Κώστας Καρποντίνης, Στράτος Φουτάκογλου (δικηγόρος), Στέλλα Τζακωνιάτη, Δημήτρης Τσακωνιάτης, Νίκος Βασαλάκης και Γιώργος Φωστιέρης.
Απόντα μέλη ήταν: Ηλίας Δημέας, Γιάννης Δρυμαλίτης, Σοφία Καραβία, Γιάννης Φρατζέσκος και Στάθης Λεγάκης.

Στο 7% θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, εφόσον γίνει, η μετάτα...


Επιβάρυνση χωρίς αντίκρισμα χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τη μετάταξη ΦΠΑ, από το 2011, εκατοντάδων αγαθών και υπηρεσιών σε 23% από 11%, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της, Β. Κορκίδης.

Ελλάδα: Στο 7% θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, εφόσον γίνει, η μετάταξη ΦΠΑ, από το 2011, εκατοντάδων αγαθών και υπηρεσιών σε 23% από 11%Η μετάταξη του ΦΠΑ χαρακτηρίζεται ότι είναι μία λανθασμένη εκτίμηση, μία βεβιασμένη απόφαση που θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ελληνικό εμπόριο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την εν λόγω εξέλιξη, δηλώνοντας τη δυσκολία να αντεπεξέλθει σε αυτήν τη νέα αύξηση.

''Η, χωρίς φραγμούς, άγρα φορολογικών εσόδων θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή ανατιμήσεων στην αγορά, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συνιστούν και τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ως βασική λύση για τα Δημόσια Έσοδα η αποψίλωση των εισοδημάτων των μισθωτών και των μικροεπιχειρηματιών και την ίδια στιγμή να απορούμε για την υστέρηση εσόδων και τη μείωση του ΑΕΠ'', είπε ο κ. Κορκίδης.

Σημείωσε δε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα μετάταξης του ΦΠΑ από 01-01-2011, τα εναλλακτικά σενάρια μετάταξης όσο και οι εξαιρέσεις κατηγοριών δεν θα αποτρέψουν τις φορολογικές ανατιμήσεις στα περισσότερα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Από τις 34 κύριες κατηγορίες με συντελεστή 11% σχεδιάζεται αύξηση σε περίπου 24 ομάδες αγαθών και υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί στα επίπεδα του 7%.

Με δεδομένο ότι ο τζίρος του συνόλου των αγαθών της μέσης κατηγορίας ΦΠΑ ξεπερνάει τα 52 δισ. ευρώ ετησίως, η μετάταξη του ΦΠΑ του 30% αυτής της κατηγορίας υπολογίζεται από την ΕΣΕΕ ότι θα επιβαρύνει επιπλέον τον καταναλωτή με 2 δισ. ευρώ.

''Εφόσον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υιοθετήσει το σενάριο μετάταξης του ΦΠΑ και το συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα καταθέσει στις 4 Οκτωβρίου, τότε θα συζητάμε για ταφόπλακα στην αγορά, για αυτοκτονία στον τουρισμό και για το ισχυρότερο πλήγμα στα νοικοκυριά'' συμπλήρωσε ο κ. Κορκίδης.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Την Σαντορίνη επισκέφτηκε τη Κυριακή 22/8/2010 ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτομας και ο συνεργάτης του κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος

Συναντήθηκαν και συζήτησαν την προοπτική ίδρυσης Τοπικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ με τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ Θήρας κ.Ηλία Πελέκη την Γραμματέα κ.Ειρήνη Βαλσαμάκη και τον προτεινόμενο από την Δημοτική Οργάνωση  ως υπεύθυνο  του υπό ίδρυση Τοπικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ  κ. Ιωάννη Δανέζη.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ή ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ


"Μεθυσμένη Πολιτεία" η κυβέρνηση - Πρώτα διαρρέουν και μετά διαψεύδουν τον ανασχηματισμό! Τρικυμία εν κρανίω στην κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μη "κάψουν" το ήδη "καμένο χαρτί" του ανασχηματισμού:

Πρώτα διαρρέουν όλο το σχέδιο ανασχηματισμου και αναδόμησης του κυβερνητικου σχήματος, μετά το επιβεβαιώνει εμμέσως, πλην σαφώς, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος Γ.Πεταλωτής και σήμερα πριν λιγη ώρα ο πρωθυπουργος Γιώργος Παπανδρέου ζητεί "Να σταματήσει η συζήτηση περί ανασχηματισμο" κατά την συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. «Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσουν είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο όλες αυτές οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού», είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την παραφιλολογία (που κύκλοι του Μαξίμου διέρρευσαν!) γα την ανασχηματισμό «ένα εύκολο σπορ, που ενισχύει μόνιμα την εντύπωση, που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια».

Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί που είναι πανάκεια. Είναι πολιτική μας βούληση η συλλογική και καθημερινή μας δουλειά που είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας κάθε κυβέρνησης». Πρακτικά προσπαθει να μην αει το ήδη καμένο χαρτί του ανασχηματισμού, αλλά ήδη είναι πολύ αργά.


Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που μέλη της κυβέρνησης μετάσχουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μίλησε και για τις δομικές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί!

Κύκλοι της αγοράς δηλώνουν σαφώς προβληματισμένοι από τις κυβερνητικές παλινωδιες και το θολό τοπίο που υπάρχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν αλλαγές (!) αλλά είπε ότι "οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες, οι δε δομικές αλλαγές μελετώνται, χωρίς αυτό να σημαίνει ανασχηματισμό, ενώ όπου προκύψουν κενά θα υπάρξουν αντικαταστάσεις". Όπως σημείωσε, η επιτροπή που έχει συσταθεί για τη γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών έχει παρουσιάσει αρκετές προτάσεις για αλλαγές. Διευκρίνισε, όμως, ότι αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν ειδικά το ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα, αλλά περισσότερο το ζήτημα του εσωτερικού συντονισμού, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση, την προώθηση προτεραιοτήτων, τη διαβούλευση, την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, την κινητοποίηση και συμμετοχή του δημόσιου λειτουργού και υπαλλήλου και του πολίτη, αλλά και την προώθηση της διά βίου εκπαίδευσης και της συνεχούς καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση, μέσα από ένα κεντρικό επιτελείο. Δηλαδή απλά δίινει άλλο τίτλο στον ανασχηματισμό που ετοιμάζει λες και οι τίτλοι έχουν ουσία...

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό κέντρο συζητήθηκαν έπειτα από εισηγήσεις των κυρίων Μ. Χρυσοχοΐδη και Σπ.Βούγια τα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που απαιτούνται για την ανάπλαση της περιοχής. Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Αθήνα πρέπει να γίνει πιλότος για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος για τα κοινωνικά προβλήματα. Το κέντρο της πρωτεύουσας -είπε- πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για «Μνημόνιο 1» και «Μνημόνιο 2» οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η συζήτηση αυτή είναι άνευ περιεχομένου, διότι δεν υπάρχουν διαφορετικά μνημόνια, αλλά ένα, το οποίοι επικαιροποιείται κάθε τρίμηνο.

Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας επαινούν την κυβέρνηση

Τι θα ακολουθήσει το νέο μπαράζ επαίνων προς την κυβέρνηση;

Η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εφαρμόζοντας πειθαρχημένα τις μεταρρυθμίσεις και –όπου καθίσταται δυνατό- εκπλήσσοντας τις αγορές με την επίτευξη των στόχων προϋπολογισμού νωρίτερα του αναμενόμενου. Για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερώσει περαιτέρω και να απλοποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο σε τομείς-κλειδιά για την οικονομία, όπως ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, η ενέργεια, οι μεταφορές αλλά και μια σειρά κλειστών επαγγελμάτων”.

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα φυσικά ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν αυτός που μας έβαλε στη μεγάλη αυτή οικονομική περιπέτεια και μας πέταξε στα μούτρα και το περίφημο πλέον “καλό κουράγιο”.

Λίγες ώρες μετά τα εύσημα από τον άλλο… εχθρό, τη Moody’s, ήρθε ο Ρεν για να πανηγυρίσει σχεδόν διότι η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα όσα η Τρόϊκα της επέβαλε. “Η Αθήνα έχει διαψεύσει όσους αμφισβητούν τις προσπάθειες της, εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο και αποδοτικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής”, αναφέρει σε άρθρο του στην Wall Street Journal. Χαρακτηρίζει επίσης αβάσιμες τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ προβλέπει ότι πιθανό η εντυπωσιακή πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να οδηγήσει το ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερα του προβλεπόμενου.

Μέχρι και οι Financial Times έγραψαν χθες ότι μπορούμε να αποφύγουμε την πτώχευση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ και ο Ρεν -και όλοι οι άλλοι- μας λέει να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε την πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξει, τη φτώχεια και την ανεργία μήπως και κάποτε δούμε φως στο τούνελ.

Μα φυσικά, δουλειά του είναι να λέει αυτά τα πράγματα. Τόσο αυτός όσο και το ΔΝΤ είναι “νεκροθάφτες” των λαών, οπότε ο κόσμος δεν πρέπει να τους λαμβάνει σοβαρά. Διότι οι αγορές θέλουν ακριβώς τέτοιες προβλέψεις, η Ελλάδα όμως ζητά διαφορετική πολιτική και οικονομική κατεύθυνση.

Κι εν πάση περιπτώσει, πριν από λίγες εβδομάδες, όταν το ίδιο το ΔΝΤ μας γέμισε από επαίνους, λίγο μετά τα στοιχεία για τα έσοδα και την ύφεση ήταν τέτοια που όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει πρόγραμμα σταθερότητας. Τώρα τι θα ακολουθήσει το νέο μπαράζ επαίνων;

σως η πιο μαυρισμένη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης


Σήμερα είχε άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί παρέλασαν κατάμαυροι οι περισσότεροι από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε εμφανιστεί με τροπικό μαύρισμα ο πρωθυπουργός (Ποιός δουλεύει και ποιός μας δουλεύει- http://www.antinews.gr/?p=57732), ο οποίος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον –κατάλευκο- ισραηλινό πρωθυπουργό, Νετανιάχου και την κρουαζιέρα τους στον Πόρο, αναχώρησε και πάλι για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη. Προηγουμένως, ως γνωστόν, είχε «οργώσει» το Αιγαίο.

Την ίδια περίπου ώρα λοιπόν, που ο έγχρωμος, Lamar Odom της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ μοίραζε αυτόγραφα σε παιδιά από ακαδημίες μπάσκετ, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονταν οι ηλιοκαμμένοι υπουργοί. Αυτοί που ακολούθησαν το παράδειγμα του πρωθυπουργού κατά πόδας, ήταν κατά σειρά μαυρίσματος οι εξής:

Πρώτος: Ανδρέας Λοβέρδος. Υπουργός «Απασχόλησης», ο άνθρωπος που γονάτισε τους Ελληνες με το Ασφαλιστικό.

Δεύτερος: Γιάννης Ραγκούσης. Υπουργός Εσωτερικών, που προαλοίφεται για υπερυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Τρίτος: Μιχάλης Ρέππας. Ετοιμος να πουλήσει τα «ασημικά» των ΔΕΚΟ, ο άνθρωπος που κρατάει τις επαφές με τους μεγαλοεργολάβους. Αφού «καθάρισε», με τη βοήθεια του Mega, με τους φορτηγατζήδες, δικαιούτο παρατεταμένες διακοπές.

Λιγότερο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητα, μαύρισαν οι: Διαμαντοπούλου, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Βενιζέλος (καθόταν φαίνεται κάτω από την τέντα του υπερπολυτελούς κότερου, με το οποίο έκανε βόλτες), ακόμα και η Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν μαύρισε ο Μ.Χρυσοχοΐδης. Λέγεται ότι έφευγε μόνο το Σαββατοκύριακο. Ο κατά τα λοιπά λαλίστατος, αλλά έχων το στόμα του κλειστό τους τελευταίους μήνες, μετά από δύο θανάτους που προκάλεσαν τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με φήμες από το περιβάλλον του, «μαγειρεύει» κάτι σχετικά με την τρομοκρατία, ενώ οργανώνεται ενόψει ανασχηματισμού. Να σημειωθεί ότι ένα από τα θέματα του «άτυπου» (;) υπουργικού συμβούλιου ήταν το μεγάλο «αγκάθι» του κέντρου της Αθήνας (εγκληματικότητα, πορνεία, ναρκωτικά, κ.ο.κ.).

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ έκανε και ο Μανόλης Λυκουρόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΝΑΞΟΣ,ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ

ΜΕΛΛΟΝ»,τον άξιο συμπολίτη μας ,στέλεχος και ψυχή των Ενεργών Πολιτών ,τον Μανόλη

τον Λυκουρόπουλο .Η προσχώρηση του αυτή ,η οποία αποτελεί και την απαρχή για

πολλούς ,δίπλα στα ισάξια και ικανότατα στελέχη του συνδυασμού μας ,αποτελεί ιδιαίτερη

τιμή για εμάς και την επιβεβαίωση για την προδιαγραφόμενη αλλαγή  στην πορεία της

Νάξου, προς τα εκεί που της αρμόζει .

 

 

Νάξος  25-8-2010

ΝΑΞΟΣ,ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μανόλης Μαργαρίτης 

Τον έκανε… σάντουιτς το Δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη σήμερα στον Μεσόγειος 105,4 FM η Ρούλα Μπράουν


Μπορεί σήμερα στον Μεσόγειος 105,4 FM η κ. Μπράουν να μην ήταν και τόσο σκληρή με τον Δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη εξάλλου είναι γνωστή στους πάντες η ευγένεια της . Ό Δήμαρχος όμως ήταν πολύ σκληρός με τα στελέχη των δυο τοπικών του Πασοκ στην Νάξο στέλνοντας τους σαφές μήνυμα ότι μετά και την επίσημη στήριξη που έλαβε από το κυβερνόν κόμμα ότι πρέπει αφήσουν την αδράνεια και να πράξουν τα δέοντα. Διότι μπορεί ο Δήμαρχος να έχει καλή επικοινωνιακή τακτική ,χαιρετούρες ,χαμόγελα, παρακολούθηση θρησκευτικών τελετών, πάρτι χτυπήματα πλάτης ,ότι θέλεις μπάρμπα και άλλα τινά . άλλα αν έλειπε ο προεδράρας της ενώσεως ο συνδυασμός θα είχε μείνει μόνο με τις μεταγραφές των συνταξιούχων δεξιών Στάθη Αγγελή και Γιάννη Σιδερή και του αριατεροδεξιού Νίκου Βλησιδη .