slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Μπαρδάνης στην εφημερίδα «Κυκλαδική : Η έλλειψη υποδομών σημαντικό εμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Νάξου

Η έλλειψη υποδομών, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Νάξου, αν και αναμένονται έργα στο μέλλον. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Μανώλης Μπαρδάνης, μίλησε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» για τη φετινή τουριστική χρονιά, την οποία χαρακτήρισε ως “δύο ταχυτήτων”.

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

«Παρά την καλή έναρξη, υπήρξαν διακυμάνσεις στη ζήτηση λόγω της αυξημένης προσφοράς, αλλά οι πληρότητες αυξήθηκαν τον Αύγουστο και αναμένεται και ο Σεπτέμβριος να κλείσει δυναμικά», αναφέρει ο Μανώλης Μπαρδάνης. Τόνισε επίσης στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των επισκεπτών για τη λειψυδρία και στην αναμενόμενη αύξηση των τελών ύδρευσης, τονίζοντας ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προσπαθούν να μην επιβαρύνουν τους επισκέπτες με επιπλέον κόστη.

Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης 2024--2025 Φιλιππας Φλωρακα Γιάννη Χαλκου

Αεροδρόμιο Νάξου : 31% αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο

 Πως αλλάζουν οι καιροί ε; Πριν από δέκα χρόνια στον απολογισμό που είχαμε κάνει για το πρώτο οκτώμηνο του 2014 είχαμε αναφέρει ότι η κίνηση του αεροδρομίου Νάξου είχε ξεπεράσει τους 16.000 επιβάτες συνολικά… Και πανηγυρίζαμε.
Σήμερα; Δέκα χρόνια αργότερα, το αεροδρόμιο της Νάξου σπάει το φράγμα των 16.500 επιβατών για τον μήνα Αύγουστο και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ρεκόρ για τους λάτρεις των αριθμών. Δεύτερο σερί μήνα με περισσότερους από 16.500 επιβάτες στο αεροδρόμιο “Απόλλων”…

Το 34% των εργοδοτών σχεδιάζει προσλήψεις- Οι πιο ανταγωνιστικοί κλάδοι

Ένα σαφές βελτιωμένο κλίμα προσλήψεων αναμένεται στην Ελλάδα για το 4ο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup στην οποία συμμετείχαν 524 Έλληνες εργοδότες. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναμένει ενεργούς ρυθμούς προσλήψεων με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης 19 ποσοστιαίων μονάδων. Οι προοπτικές έχουν ενισχυθεί κατά 8 μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2 μονάδες από πέρυσι. Το 34% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των προσλήψεων, το 20% προβλέπουν μείωση ενώ το 37% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.