slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΤ | Τουρισμός 2022: Τα ρεκόρ στο Νότιο Αιγαίο συνεχίζονται και το φθινόπωροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Τουρισμός 2022:

Τα ρεκόρ στο Νότιο Αιγαίο συνεχίζονται και το φθινόπωρο

 

 

5,4 εκ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις από την έναρξη της περιόδου

 

 

Αύξηση σε σχέση με το 2019 παρουσίασε και ο Σεπτέμβριος

 

 

 

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Και ο Σεπτέμβριος συνέχισε το σερί των ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις προς τα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, καταδεικνύοντας ότι η ζήτηση των προορισμών, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της προηγούμενης περιόδου, παραμένει ισχυρή και μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το Νότιο Αιγαίο έχει σπάσει το ρεκόρ του 2019 σε διεθνείς αφίξεις κατά 14% μ.ο.

 

 

14% ψηλότερα ο Σεπτέμβριος με 850.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις

 

Με 14% αύξηση σε σχέση με το 2019 έκλεισε ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια της Fraport Greece στο Νότιο Αιγαίο.

 

Συγκεκριμένα, ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 850.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις μέσω 6.000 πτήσεων περίπου. Από αυτές, οι μισές είχαν προορισμό τη Ρόδο (περί τις 410.000) και 205.000 την Κω, ενώ στην Σαντορίνη προσγειώθηκαν 130.000 επιβάτες και στη Μύκονο 86.500.

 

 

Τα 5,4 εκ. ξεπέρασαν οι επισκέπτες από το εξωτερικό στο Νότιο Αιγαίο

 

Περισσότερες από 31.000 πτήσεις που μετέφεραν 4,8εκ. επιβάτες είναι ο απολογισμός της συνολικής τουριστικής περιόδου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου. Αν σε αυτά τα νούμερα προστεθούν και επιβάτες από το εξωτερικό που φθάνουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΙΑ που υπάρχουν διαθέσιμα για το διάστημα μέχρι 31 Αυγούστου, οι διεθνείς επισκέπτες έσπασαν το φράγμα των 5,4 εκ., ενώ υπολείπεται ένας τουλάχιστον ακόμα μήνας πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται επίσης ότι στα 5,4 εκ. επισκεπτών δεν συνυπολογίζονται οι επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

 

Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι οι συχνότεροι επιβάτες των απευθείας πτήσεων στα νησιά

Βρετανοί και Γερμανοί αναδεικνύονται από την έναρξη της τουριστικής περιόδου έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίες αγορές για τη Ρόδο με ποσοστό 23% και 20% αντίστοιχα και οι ίδιες αλλά με την αντίστροφη σειρά για την Κω (Γερμανοί 31% και Βρετανοί 25%).

Αντίστοιχα για τις Κυκλάδες, Βρετανοί και Ιταλοί αποτελούν τις κορυφαίες αγορές για την Σαντορίνη με 25% και 24% αντίστοιχα και οι ίδιες αλλά με την αντίστροφη σειρά για τη Μύκονο (29% οι Ιταλοί και 19% οι Βρετανοί).

 

Στην τρίτη θέση για τη Ρόδο αναδύεται με 7% η Πολωνία που ξεπερνά κατά 2% τη Σουηδία, το Ισραήλ και τη Γαλλία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ιταλία με 4%.

 

Η τρίτη θέση στην Κω ανήκει στους Ολλανδούς με 9%, «παραδοσιακά» δυνατή αγορά για το νησί του Ιπποκράτη και ακολουθούν τέταρτοι οι Πολωνοί με 7% και πέμπτοι με 4% Βέλγοι και Ιταλοί.

 

Για τα νησιά των Κυκλάδων, Γάλλοι και Γερμανοί καταλαμβάνουν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι αποτέλεσαν το 15% των επισκεπτών της Σαντορίνης και το 16% της Μυκόνου και οι Γερμανοί το 8% των επισκεπτών και στα δύο αυτά νησιά. Την πεντάδα για τη Μύκονο συμπληρώνουν οι Ελβετοί με 6% και για την Σαντορίνη οι Πολωνοί με 4%.

 

 

 

Στους πίνακες που ακολουθούν, οι κορυφαίες πέντε αγορές ανά προορισμό για την τουριστική περίοδο του 2022 (μέχρι 30 Σεπτεμβρίου):

 

Διεθνής κίνηση

Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2022

Μεγάλη Βρετανία

23%

Γερμανία

20%

Πολωνία

7%

Γαλλία, Ισραήλ, Σουηδία

5%

Ιταλία

4%

 

 

 

Διεθνής κίνηση

Διεθνής Αερολιμένας Κω

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανία

31%

Μεγάλη Βρετανία

25%

Ολλανδία

9%

Πολωνία

7%

Ιταλία, Βέλγιο

4%

 

 

Διεθνής κίνηση

Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ιταλία

29%

Μεγάλη Βρετανία

19%

Γαλλία

16%

Γερμανία

8%

Ελβετία

6%

 

 

 

 

Διεθνής κίνηση

Διεθνής Αερολιμένας Σαντορίνης

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2022

 

Μεγάλη Βρετανία

25%

 

Ιταλία

24%

 

Γαλλία

15%

 

Γερμανία

8%

 

Πολωνία

4%

 

 


Βάσια Παπαηλία
Εκπρόσωπος Τύπου
Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων
για την προώθηση της εικόνας του Ν.Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού.
 
M  +30 6944205583
E  southaegeanofficial@gmail.com
A  Ρόδος


Κοινό Τηνίων - Ανακοίνωση συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του 2023


Η Τήνος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

- Βιώσιμη διαχείριση η αλόγιστη εκμετάλλευση;
- Ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού ή καταστροφή του;
- Σχέδιο και προγραμματισμός ή ανάπτυξη χωρίς όρια;

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" αντιλαμβανόμαστε την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στον Δήμο μας.

Ανακοινώνουμε λοιπόν σήμερα, 8 Οκτωβρίου 2022, την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Όσοι διοίκησαν στο παρελθόν αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος. Εμείς καλούμε όσους το αντιλαμβάνονται, να γίνουν μαζί μας μέρος της λύσης.

Η Τήνος μπορεί να διαλέξει το μέλλον που της αξίζει.

Η Κατερίνα Μονογυιού στα εγκαίνια του Olympic Yacht Show 2022Η Κατερίνα Μονογυιού στα εγκαίνια του Olympic Yacht Show 2022


   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Olympic Yacht Show 2022, στο οποίο συμμετέχουν και φέτος κορυφαίοι οίκοι και κατασκευαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο φετινό Olympic Yacht Show οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πάνω από 100 σκάφη. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Προκοπίου: «Το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο όπως είναι και η ελληνική ναυτιλία».

Η βουλευτής Κστερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Το Olympic Yacht Show συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και την εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού της πατρίδας μας και προβάλλει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό Yachting στη διεθνή αγορά. Το Olympic Yacht Show ανοίγει πόρτες στα νησιά μας και τις Κυκλάδες μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σπουδαίο ότι αποφέρει πολλά έσοδα στη χώρα μας και δίνει εργασία σε πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα.»Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr