slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Είπαμε ο Δήμας το έχει (σε αντίθεση με τον κ. Τίποτα): Μην ανοίξουμε κουβέντα για το έλλειμμα του 15,6% του 2009 γιατί το πράγμα θα μπερδέψει


 Τις θέσεις της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2012 εξέφρασε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δήμας είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι αυξημένης αβεβαιότητας, γιατί έχει στόχο να είναι πλεονασματικός όταν: πρώτον, η ύφεση του 2011 είναι τελικώς μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς είχε ,...

Κάλεσμα Πανναξιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα των Τραχώνων

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 
O Πανναξιακός καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν το παρόν στο παιχνίδι ΤΡΑΧΩΝΕΣ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ που θα γίνει την Κυριακή στις 13:00 στο γήπεδο των Τραχώνων στην Αθήνα στην περιοχή του Αλίμου.
Η παρουσία των φιλάθλων κρίνεται απαραίτητη και σ αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι.
Η είσοδος για τους φιλάθλους του Πανναξιακού θα είναι 5 ευρώ.
Μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία του γηπέδου στην παρακάτω Φωτογραφία σε κόκκινο κύκλο.

Τραγικό περιστατικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διεκόπη για αύριο το πρωί στις το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων λόγο του   αιφνιδίου θανάτου του Λευτέρη Καρυστίναιου.  

Εκδοτική θεματική σειρά για τον υλικό πολιτισμό και την ιστορία των νησιών των Κυκλάδων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων - Δράσεις Πολιτισμού), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ξεκινά την έρευνα και καταγραφή ιδιαίτερων από αρχιτεκτονική και ιστορική άποψη στοιχείων στα νησιά των Κυκλάδων, κάνοντας την αρχή από την Άνδρο και την Τήνο. Το υλικό που θα προκύψει θα συγκροτηθεί σε αντίστοιχες εκδόσεις, με κατάλληλα τεκμηριωμένα, λειτουργικά κείμενα και υψηλής ποιότητας  εικονογράφηση.

Να διατηρηθούν και διευρυνθούν οι εισοδηματικές ενισχύσεις νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα

Ερώτηση προς τους  κ.κ Υπουργούς - Οικονομικών- Εσωτερικών
- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Με την με αριθμ. 2/37653/0020/8-7-2002 ΚΥΑ των τότε υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθιερώθηκαν  οι λεγόμενες "εισοδηματικές ενισχύσεις νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα" σε εφαρμογή του ν.3016/2002 (παρ.2 άρθρ.27).
Με εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών κάθε χρόνο ορίζονται τα ανώτατα όρια εισοδημάτων μοναχικών ανθρώπων και οικογενειών που είναι δικαιούχοι αυτών των εισοδηματικών ενισχύσεων.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την κα Φώφη Γεννηματά, επαφές στο ΥΠΕΚΑ και το υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης

Με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος έθεσε ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του θεσμού, τις αλλαγές και διορθώσεις που απαιτείται να γίνουν, κάνοντας ειδική αναφορά στις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας Περιφέρειας.

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη, Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Μ.Κριτσωτάκη για κούρεμα στην προκαταβολή της ενιαίας ενισχύσης στους αγρότες


ΘΕΜΑ: «Κούρεμα» στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Μετά τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης στους αγρότες, μία νέα αρνητική έκπληξη περίμενε τους δικαιούχους σε ορισμένες περιοχές της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός εξ αυτών έλαβε μικρότερη προκαταβολή από την αναμενόμενη της τάξης του 50%.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων –ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ

17/10/2011
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις ληφθείσα και τις δρομολογούμενες αποφάσεις του Δήμου Νάξου, με τις οποίες συζητιέται να παραχωρηθεί για ΕΙΚΟΣΙ χρόνια στην ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. η διαχείριση των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων για ύδρευση /άρδευση, αποχέτευση), στα πλαίσια μιας Προγραμματικής Σύμβασης –Πλαίσιο που προτείνει η ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. (θυγατρική της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)

Ανακούφισή ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μετά τη διάψευση της παραχώρησης του νερού της Νάξου στην ΕΥΔΑΠ

                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ –ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
17/11/2011
Με αφορμή τοΔελτίο Τύπου του Δήμου με το οποίο ο Δήμος "διαψεύδει τα όσα διαδίδονται περί παραχώρησης του νερού της Νάξου στην ΕΥΔΑΠ",  η ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων :

Δήμαρχε για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Σαν νωρίς δεν άρχισαν τα προσωπικά παιχνίδια η κάνουμε λάθος;

Δείτε  το εξώφυλλο της Κυκλαδικής  

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;



Αυτοί οι δύο τύποι ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό. Ο ένας εξ αυτών, ο Μπένι, εξακολουθεί και κάνει το ίδιο σήμερα.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην οποίαν ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, δήλωσε ικανοποιημένος από την πληρωμή μέσω ΔΕΗ υποσχόμενος επίσης πως ''Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αν όμως εφαρμοστούν όσα αποφασίστηκαν''.
Και συνέχισε λέγοντας:
''Κανείς δεν θέλει να είναι φτωχός και άρρωστος, δεν υπάρχουν κακοί και ανάλγητοι, ούτε λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να σώσουμε τη χώρα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις''.


Και αναρωτιέμαι ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ υπενθυμίζοντας σου τι εσύ είπες στη ΔΕΘ για κάποιους που δεν έχουν να πληρώσουν.
θα υπάρξει όπως πριν ένα μήνα απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση της οποίας είσαι επικεφαλής;

Το ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο... Θα το ψηφίσει η ΝΔ;

To ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο: «Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε ο υπουργός Οικονομίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί για την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2012. Όπως σημείωσε, “έχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται” και άρα “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.
Δηλαδή τα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα, η μείωση των επιδομάτων, η κατάργηση του κατώτατου μισθού και το ευέλικτο ωράριο τι είναι;
[Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακόμα Νόμος του Κράτους θα τα ψηφίσει η ΝΔ; ΟΟΕΕΟΟ;]

«Αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας»

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Η επιβολή μέτρων στον ήδη πιεσμένο οικονομικά Ελληνικό λαό έχει ξεπεράσει τα όρια πλέον των δυνατοτήτων του.
Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας που πιέζεται, με τους πολίτες να αγωνιούν, να οργίζονται και να υποφέρουν είναι απόρροια της αλλαγής της καθημερινής ζωής όλων μας προς το χειρότερο.

«Γιορτή της Σούμας» στην Πάρο

Πάρος 18/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς» και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου συνδιοργανώνουν τη «Γιορτή της Σούμας», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Εκατονταπυλιανής.
Προσκαλούνται οι παραγωγοί σούμας του νησιού μας να δηλώσουν συμμετοχή προσφέροντας το προϊόν τους.

«Να διατηρηθούν και διευρυνθούν…»

18.11.2011
Ερώτηση
Προς τους κ.κ Υπουργούς
- Οικονομικών
- Εσωτερικών
- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Να διατηρηθούν και διευρυνθούν οι εισοδηματικές ενισχύσεις νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα

Με την με αριθμ. 2/37653/0020/8-7-2002 ΚΥΑ των τότε υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθιερώθηκαν  οι λεγόμενες "εισοδηματικές ενισχύσεις νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα" σε εφαρμογή του ν.3016/2002 (παρ.2 άρθρ.27).

«Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να μην απολέσουν τα νησιά μας ένα κεκτημένο ζωτικής σημασίας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:
«Την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία, οι τοπικές της αρχές και το σύνολο των φορέων έχουμε τεθεί χρόνια τώρα, ως αρραγές μέτωπο, σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να διαψεύσουμε σενάρια και να αποτρέψουμε την ολέθρια για την οικονομία των νησιών μας κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μια μικρή ομάδα κομματικών παραγόντων εξακολουθεί, όπως φαίνεται, να επενδύει μικροπολιτικά σε μια τυχόν καταστροφική εξέλιξη.

Στα 11 δισ. ευρώ τα πρόσθετα βάρη για το 2012... αλλά η ΝΔ δεν τα ψηφίζει ;)

[Κατά τ' άλλα η ΝΔ λέει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα! Αλλά η δικαιολογία είναι έτοιμη: "Αυτά είχαν ψηφιστεί απ' το ΠΑΣΟΚ" θα πούνε και καθάρισαν... έτσι νομίζουν τουλάχιστον...]

Νέα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 που θα κατατεθεί σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, λίγες ώρες μετά την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Στο δικτυακό ραδιόφωνο του zougla σε λίγο ο επιχειρηματία, κ. Δημήτρης Κώτσος

  Για την υπόθεση παραποίησης «όπως ο ίδιος καταγγέλλει » επίσημων εγγράφων με αποτέλεσμα να «βαλτώσει» ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο στη Νάξο.
Θα μιλήσει σε  λίγο στο δικτυακό ραδιόφωνο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&type=&mid=110 του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο  επιχειρηματία, κ. Δημήτρης  Κώτσος . Όπου σύμφωνα με  καταγγελίες του ο επιχειρηματίας   εμπλέκει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Κανελλόπουλο ότι παραποίησε επίσημη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ






Φλώριος Γ. Μπαρδάνης: θέλω να διαχωρίσω πλήρως την θέση μου από αυτή την κατάσταση,


Όλοι μας ξέρουμε την κλασική ταινία στα κινούμενα σχέδια, που η γάτα κυνηγάει το ποντίκι. Φτάνει λοιπόν η γάτα στο χείλος του γκρεμού και όμως συνεχίζει να τρέχει. Πέφτει μόνο όταν κοιτάζει κάτω και το συνειδητοποιεί.
          Αυτό συμβαίνει και στον τόπο μας. Τους λέμε." Ε, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ"
       Φίλες και φίλοι.....

Τσαμπουκάς μας πρόεκυψε ο Μαχαιρίδης μόλις έφυγαν τον Τζέφρι

Μαχαιρίδης:«Θα νεκρώσω το Αιγαίο αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ»
Μόλις η κυβέρνηση  άλλαξε Πρωθυπουργό μετά τα καραγκιοζλίκια του Τζέφρι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης άρχισε τους  τσαμπουκάδες και την αντιπολίτευση στον Βενιζέλο  και σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου αναφερόμενος  στο κυρίαρχο ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ  θέμα της   αύξησης του ΦΠΑ. δήλωσε ότι  «Δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Άλλα και αν αυτό συμβεί, θα νεκρώσω  το Αιγαίο, από την Μυτιλήνη μέχρι το Καστελόριζο. Θα κλείσουν τα πάντα μέχρι να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας». Έδω και  δυο χρόνια που το θέμα της   αύξησης του ΦΠΑ είναι στην επικαιρότητα  ο Περιφερειάρχης δεν  μιλούσε και πολύ περισσότερο δεν...

Πρωτόγνωρος ο εορτασμός του «Πολυτεχνείου» στην Πάρο


Πρωτόγνωρος ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φέτος στην Πάρο. Η εκπαιδευτική κοινότητα διοργάνωσε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Παροικίας. Με τη συμμετοχή του κόσμου η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο και τα γραφεία της ΔΕΗ.

Ποδόσφαιρο και πάλι με 15 παιχνίδια

Με 15 παιχνίδια συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Κυκλάδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2011.
Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο σαββατοκύριακο η ΕΠΣ Κυκλάδων ανέβαλε όλα τα παιχνίδια λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του τριήμερου απαγορευτικού στα πλοία.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των παιχνιδιών και οι διαιτητές που θα τα διευθύνουν:


Σκηνικό τρομοκρατίας στήνουν δυναμιτιστές στις νότιες Κυκλάδες






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δολιοφθορές και απειλές προς αλιείς
Επικίνδυνες καταστάσεις από την ολιγωρία των αρχών

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις νότιες Κυκλάδες, με επίκεντρο τα Κουφονήσια, από τη συνεχιζόμενη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα δυναμιτιστών και πεζοτρατών. Οι απειλές εναντίον όσων τολμούν να διαμαρτυρηθούν έχουν μετατραπεί, τις τελευταίες μέρες, σε δολιοφθορές στα αλιευτικά εργαλεία ψαράδων που αλιεύουν νόμιμα.