slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Νάξο το "Μένουμε Ελλάδα" της ΝΕΡΙΤ



Γράφτηκε από τον/την Popi
Στη Νάξο βρίσκεται από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου συνεργείο της εκπομπής της ΝΕΡΙΤ "Μένουμε Ελλάδα" προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για το νησί και τις ομορφιές του.
Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι την....

Στο "Άκου τι είπαν" του Φερεντίνου οι... Ναξιώτισσες! (video)


Στη δημοφιλή εκπομπή - τηλεπαιχνίδι του ALPHA "Άκου τι είπαν" με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο συμμετείχε μια γυναικεία ομάδα από τη Νάξο, οι "Ναξιώτισσες"! 5 νεαρές μορφωμένες κοπέλες (Ματούλα, Μαρία, Ελευθερία, Ματούλα Γιάννα), κατάφεραν και κέρδισαν την αντίπαλη ομάδα, αποτελούμενη επίσης από κοπέλες που ήταν ηθοποιοί, με το όνομα, "Άλφα Ρέζους Θεϊκό".Τα κορίτσια της Νάξου με πολύ εξυπνάδα, θάρρος και αποφασιστικότητα, κατάφεραν και

ΠΑΣΟΚ: ¨Ενα παράδειγμα για τη σχέση αλήθειας – δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση


Τη σημερινή απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ που παρουσίασε ο Μ. Ντράγκι και αφορά την εφαρμογή των εξαγγελιών της 22ας Ιανουαρίου 2015 περί ποσοτικής χαλάρωσης, σχολίασε με ενημερωτικό της σημείωμα η Χαριλάου Τρικούπη. Υπό τον τίτλο "ένα παράδειγμα για τη σχέση αλήθειας – δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση, το ΠΑΣΟΚ εξηγεί τι έλεγε στις 23 Ιανουαρίου 2015 ο Α. Τσίπρας και τι ο Ευ. Βενιζέλος":.

Αντώνη Σαμαρά αν αγαπούσες αυτή την παράταξη και τον κόσμος της που παρόλα τα μεγάλα σου λάθη σε αγάπησε θα διαχειρίζοσουν την ήττα με 8,5 % με την αξιοπρέπεια με την οποία διαχειρίστηκε ο Καραμανλής την ήττα του 2009 ΒΙΝΤΕΟ



Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία διέρχεται μια από τις χειρότερες κρίσεις της Ιστορίας της, έχοντας υποστεί βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και συρρικνούμενη περαιτέρω στις εβδομάδες που ακολούθησαν, το θέμα της ηγεσίας βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στα γαλάζια στέκια.

Ας θυμηθούμε λοιπόν πώς διαχειρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής την ήττα του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έκτακτο συνέδριο ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης


Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ζήτησε ο αντιπρόεδρος της βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Λίγος,Διχαστικός και εκβιαστικός ο Σαμαράς


Σαμαράς: «Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη»
«Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας, να πάρει τώρα την ευθύνη»
«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» , τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος, που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.«Όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και είπε ότι σκέφτηκε την

Άνθρακες ο θησαυρός το πολυδιαφημισμένο σ/ν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Το πολυδιαφημισμένο ν/σ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που θα ερχόταν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή, πριν δύο (2) εβδομάδες, δόθηκε τελικά για ολιγόωρη διαβούλευση σκορπίζοντας απογοήτευση σε όσους είχαν πιστέψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 21:00 η μεγάλη μουσική εκδήλωση «Ελλήνων Μουσικές μες στους Αιώνες» στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών


ΓΕΦΥΡΕΣ
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης ΜαραγκόπουλοςΗ ελληνική μουσική μέσα από την ιστορία της, έργα από τον 1ο π.Χ. αιώνα έως σήμεραΗ Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και το Εθνικό Ωδείο ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για την διάσωση και διάδοση της Ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, επιχειρούν μέσα από το έργο «Ελλήνων Μουσικές μες στους Αιώνες» να παρουσιάσουν την διαδρομή και την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής από τους ελληνιστικούς χρόνους έως σήμερα. Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική παράσταση, ένα μουσικό ταξίδι για την ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Μουσικής διαχρονικά που ενσωματώνει σημαντικά ιστορικά στοιχεία μέσα από έγκριτες πηγές της γραπτής και προφορικής παράδοσής μας.
Κείμενα: Μανώλης Βαμβακάς, Νικόλας Βαφειάδης
Παρουσίαση: Νικόλας Βαφειάδης

Η «ελληνική αριστερά» και η ιδεολογική τρομοκρατία...

 H  «ελληνική αριστερά» (και τονίζω το ελληνική) ήταν πάντα μια ειδική περίπτωση πολιτικού χώρου, για να το προσδιορίσω έτσι.

  Αυτοπροσδιορίζεται πάντα, δίνοντας στην ίδια τα χαρακτηριστικά που θέλει. Όπως φιλολαϊκή, φιλεργατική κλπ.
 Δικαίωμα της θα πει κανείς. Εξάλλου το ίδιο κάνουν όλοι σε όλους τους χώρους.
Μόνον που εδώ έχουμε και κάτι άλλο.Έχουμε κάτι που δεν γίνεται πουθενά αλλού. Τουλάχιστον στις δυτικές δημοκρατίες. Πλην του αυτοπροσδιορισμού η

Η ΝΔ αποδομεί τις δικαι-παπαρ-ολογίες Πανούση...


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τους παράνομους μετανάστες και τα όσα είπε ο κ. Πανούσης στη σημερινή συνέντευξή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην Ευρώπη βρέχει χρήμα αλλά η Ελλάδα... κρατά ομπρέλα


Στην υπόλοιπη Ευρώπη τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι, για την τόνωση της ρευστότητας. Σε όλη την Ευρώπη; Οχι. Εξαιρείται η ΕλλάδαΤην έναρξη εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από τη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με άλλα λόγια θα δοθεί το πράσινο φως για την αγορά κρατικών ή ιδιωτικών ομολόγων ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα από τις Τράπεζες και την ΕΚΤ, σε μία αναλογία 80/20, δηλαδή το 80% των ομολόγων θα αγοράζεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες και το 20% από την ΕΚΤ.

ΠΑΣΟΚ: Η χθεσινή συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου συνιστά πρωτοφανές και πολλαπλό θεσμικό ατόπημα


Η χθεσινή τρίωρη, τηλεοπτικά μεταδιδόμενη, συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου ως Προέδρου της Βουλής συνιστά πρωτοφανές και πολλαπλό θεσμικό ατόπημα:
Πρώτον, είναι αδιανόητο και κοινοβουλευτικά αντιδεοντολογικό ως προς θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής να ενημερώνεται για τις αποφάσεις, προτάσεις ή απόψεις της Προέδρου της Βουλής ο Τύπος, πριν ενημερωθούν και - όπου χρειάζεται να αποφασίσουν ή να διατυπώσουν τη γνώμη τους  - τα κατά τον Κανονισμό της Βουλής αρμόδια όργανα. Πρωτίστως η Διάσκεψη των Προέδρων και τελικά η ίδια η Ολομέλεια του Σώματος.

Όσο δεν αλλάζει, η ΝΔ θα φθείρεται. Και θα μικραίνει

Να φύγει ο Σαμαράς… Και ποιός να έρθει;
Να μείνει ο Σαμαράς… Και τι θα καταφέρει;
Καλωσήρθατε στη Νέα Δημοκρατία του 2015. Δηλαδή, της επομένης της πιο βαριάς ήττας στην ιστορία της, από το κόμμα…

Τα καλοκαιρινά δρομολόγια της Blue Star Ferries για τις Κυκλάδες


Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Blue Star Ferries, έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια των πλοίων της από και προς τα νησιά των Κυκλάδων για τους καλοκαιρινούς μήνες με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα περσινά δρομολόγια, με δεδομένο ότι πλέον το Blue Star Ithaki δεν ανήκει στο στόλο της, και το Blue Star Patmos (φωτογραφία) που έκανε την εμφάνιση του

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 από 16.00 έως 20.00 η 41ηαιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου


Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φιλωτιτών την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 από τις 16.00 έως τις 20.00 στα γραφεία του, στου Ψυρρή.
Παρακαλούμε να προσέλθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα των συγχωριανών μας.
Πρόκειται για μια υπέρτατη προσφορά ζωής. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε ακμαία και πλήρη την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας, την Τράπεζα της μεγάλης ΕΛΠΙΔΑΣ!
Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τους πολίτες, αποτελεί ένα δώρο ζωής για οποίον έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

015 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιού στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

 Ο Γ. Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης 
Αθλητισμού  Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχος Νάξου
Μαργαρίτης Ιωάννης στην ΙΤΒ
Γ. Χατζημάρκος στην ΙΤΒ: «Να αποσυνδεθεί ο τουρισμός από την συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα» * Πληθωρική είναι φέτος η παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ΙΤΒ, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Τρίτης, από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αυτή είναι η σκ@τόφατσα ο 40χρονος ανώμαλος


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 40χρονου παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω τη Δευτέρα, την ώρα που επιχειρούσε να επιδοθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του εις βάρος ενός ανήλικου παιδιού και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο βαν.
Πρόκειται για τον

Που το πάνε; Που το πάνε;

Το πλοίο συνεχίζει την πορεία του εν μέσω θαλασσοταραχής, με τους αξιωματικούς να δίνουν στους ναύτες διαφορετικά παραγγέλματα τις κρίσιμες ώρες. Οι φήμες στο πλοίο οργιάζουν για τις πραγματικές δυνατότητες του, με αποτέλεσμα να
επικρατεί πρωτοφανής αναστάτωση μεταξύ των επιβατών. Ο καπετάνιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια από τα παρακείμενα πλοία, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα. Που το πάνε αυτοί;