slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμφύλιος στο Νότιο Αιγαίο Εισαγγελική διερεύνηση για την υπόθεση των LED ζητά κατηγορηματικά ο Χ. Κόκκινος ( “Να χυθεί άπλετο φως”)

Καλημέρα. Διαφάνεια παντού - είναι διαχρονική απαίτηση της κοινωνίας μας. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών αρμόδια για θέματα διαφθοράς, μετά από αρκετή σκέψη και βαθύ προβληματισμό και με δεδομένο ότι: α) καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την ηγεσία τής Περιφέρειας #δημοσιεύματα που κατήγγειλαν τις διαδικασίες διαγωνισμού για προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου #led προϋπολογισμού 4,5 εκ. € στη Ρόδο, β) δε μου παραδόθηκε η αλληλογραφία τού παραπάνω διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι τη ζήτησα γραπτά, γ) ο διαγωνισμός καταγγέλθηκε από συλλογικά πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα, δ) η Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε τον παραπάνω διαγωνισμό τής Π.Ν.Αι., ε) δεν αναζητήθηκε κανείς/καμία ως υπεύθυνος/η για τον αποτυχημένο διαγωνισμό που συγκέντρωσε πληθώρα αρνητικών σχολίων για την Π.Ν.Αι.. Έχω εμπιστοσύνη στη #Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος. Βλ. δελτίο τύπου.
Νοτίου Αιγαίου σε

Μακεδονία. Άμεση διακοπή των συνομιλιών. Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*)

Μαζί με τα πολλά και σημαντικά που τρέχουν, πρέπει να θυμόμαστε και τους Σκοπιανούς και την Μακεδονία μας.

Σήμερα (23/3/18) είχε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ΄ Κοτζιάς συνομιλίες στα Σκόπια. Το υπουργείο εξωτερικών των Σκοπίων διένειμε το πρόγραμμα της συναντήσεως όπου φαρδιά πλατιά γράφανε «δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να υπάρξει συνεννόηση.

Να μην ανεχόμαστε και επιτρέπουμε στους θρασείς καπηλευτές να αυθαδιάζουν και να ασχημονούν, σε μια Ιστορία 5000 ετών.

Μήνυμα Αντιδήμαρχου Πάρου κ. Δώρας Σαρρή


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μία απλή επέτειος μνήμης και απόδοσης τιμής στους αγώνες των Ελλήνων για Εθνική ανεξαρτησία. Είναι μία διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και έχει για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό ως προς τα μηνύματα που εκπέμπει.

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε δικαιούχους στη Νάξο


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως επικεφαλής εταίρος της ΚΣ 53 και η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ως εταίρος της ΚΣ 53, ανακοινώνουν τη διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ, της Βασικής Υλικής Συνδρομής.
   Η διανομή θα γίνει την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018  και ώρες 9:00 – 12:00, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του τμήματος συγκοινωνιών και

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δ.Λ.Τ. Νάξου

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 πμ σε τακτική συνεδρίαση , για να συζητήσουμε τα κάτωθι θέματα:
1) Παραλαβή μελέτης «Εκσυγχρονισμός -αναβάθμιση υποστέγων χερσαίας ζώνης λιμένα

Νάξου»
2) Έγκριση 1ου λογαριασμού μελέτης" Πλαίσιο έργων ανάπτυξης λιμένα.....

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ


Ο θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και εστιάζει στους εξής  βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες, δ) την  «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια».
 Στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου η Θεματική Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 26-03-2018 έως την Παρασκευή 30-03-2018 .
Για την υποστήριξη των μαθημάτων έχουν κλιθεί και.....

Δήμος Νάξου: Ενημέρωση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2018

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους επιχειρηματίες που προτίθενται να
κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2018, να προσέλθουν στο Γραφείο Εσόδων
του Δήμου μας προκειμένου να καταθέσουν αίτηση, για την χορήγηση άδειας χρήσης
κοινοχρήστου χώρου, οπωσδήποτε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.
Σε αντίθετη περίπτωση, σας......

Γιάννης Βλασερός * : “Το αεροπλάνο «σωτήρας»της Σαντορίνης καθηλώνεται στο έδαφος.

Όταν πριν από αρκετά χρόνια ήμουν μοναδικός γιατρός του Υγειονομικού Σταθμού  Σαντορίνης το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν πως θα μπορούσα να διακομίσω ένα ασθενή που είχε ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης καί μάλιστα επείγουσας.Τότε άρχιζε μία ατελείωτη προσωπική αλλά καί του περιβάλλοντος του ασθενούς προσπάθεια να ευρεθεί μέσο αεροδιακομιδής που συνήθως καθυστερούσε ή δεν μπορούσε να

Ερχεται (πολλαπλό) χαράτσι για τα κατοικίδια -Τα τέλη που μπαίνουν. ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

 
Υποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Παναθηναϊκός: 20% ο Γιαννακόπουλος στο νέο πρότζεκτ -Επικεφαλής σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη


Τη μετοχική σύνθεση στο πρότζεκτ «Athens Alive» συμφώνησαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του, στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Λονδίνο, όπου η κάθε πλευρά συνοδευόταν από τους νομικούς της συμβούλους.

Πιο συγκεκριμένα, σε οριστική συμφωνία έφτασαν τα πολυεθνικά funds και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για το πλάνο «Athens Alive»

Αναλυτικά:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου


Δελτίο τύπου
Έπειτα από τη διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 18/3/2018 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».
Τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καταλαμβάνουν:
Πρόεδρος :   Γιάννης Δημ. Μαγγιώρος
Α’ Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Γεωρ. Σορώκος
Β’ Αντιπρόεδρος:   Τάκης   Αποστ.  Γιαννάκης
Γεν. Γραμματέας:  Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς
Ταμίας: Μιχάλης Νικ. Κάβουρας
Μέλος: Ηλίας Γεωρ. Κιουλαφής
Μέλος: Μιχάλης Δ. Καπρής
1ος Αναπληρωματικός:Στράτος Ζαχ. Τσολάκης.
2ος Αναπληρωματικός: Αντώνης Ιακ. Πιτταράς
3ος Αναπληρωματικός: Στράτος Σαβ. Περράκης
Εκπρόσωπος Τύπου: Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος
Το νέο συμβούλιο , αρκετά ανανεωμένο καλείται να.....

Fwd: Γ. Μανιάτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σε αποδρομή και το τέλος της είναι πολύ κοντά»




Δήλωση_Τομ._Εργασίας_Κοιν._Ασφάλισης_Κοιν._Αλληλεγγύης_Ν.Δ._κ._Γ._Βρούτση_για_τις_παράνομες_περικοπές_στις_συντάξεις


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται».
 
Πλήρης Δήλωση

«Εδώ και 21 μήνες -με πρόσχημα το άρθρο 96 του Ν.4387/2016- συντελούνται αναιτιολόγητα και άδικα παράνομες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.300 ευρώ.

Δελτίο Τύπου Νίκου Μανιού για Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ
                       «Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας».
Στην Ολομέλεια της Βουλής υποδέχθηκαν χθες 21 Μαρτίου 2018 τα μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας και τους συνοδούς τους ο Νίκος Μανιός, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων,  μαζί με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για το σύνδρομο Down.

«Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία»



«Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία το προσεχές διήμερο. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο που σκιάζεται από τις ταραγμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών, την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο και την εισβολή της στο Αφρίν της Συρίας.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1 Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 ώρα 19.00 Εκδήλωση για το έργο του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας το 2017 και Ελληνο-Νορβηγική Υποβρύχια έρευνα στη Νότια Ακτή της Νάξου. 

The Norwegian Institute at Athens cordially invites you to its
Annual Open Meeting which will take place on Friday, March 23, 2018 on the

Με πρόταση του Λιμεναρχείου Νάξου στο τραπέζι ξανά η αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού στη Χώρα της Νάξου

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω των τοπικών ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα  κάνουν λόγο για προσπάθεια αμφιδρόμησης της παραλιακής οδού στην Χώρα της Νάξου Πρόκειται για μια πρόταση που έχει απορριφθεί καθολικά στο παρελθόν από τους αρμόδιους φορείς και τους θιγόμενους επιχειρηματίες
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η προώθηση ενός τέτοιου μέτρου δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματαστο στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό της.... πόλης
Στην παρακάτω επιστολή θα διαβάσετε την θέση του Συλλόγου Μαζικής Εστίαση Νάξου που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος φορέας για για το παραπάνω θέμα :

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821...

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 5 φορές που το Μαξίμου χτύπησε τη Μαρέβα με ψευδείς ειδήσεις

«Αν κάποιος θέλει να βάλλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας…». Μια δήλωση με την οποία δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει. Είτε προφέρεται από τα χείλη της συζύγου ενός πολιτικού, είτε κάθε γυναίκας που νιώθει ότι βάλλεται για την απόφαση της να βρίσκεται στο πλευρό ενός άντρα.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-τομεάρχες για Τουρκία, Σκοπιανό και Beat


ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                           Στη γραμμή της υπευθυνότητας για τα εθνικά θέματα, χωρίς όμως να λείπουν και οι σοβαρές βολές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, πορεύεται η ΝΔ, όπως διεφάνη και από τη συνεδρίαση του συντονιστικού των τομεαρχών του κόμματος την Τετάρτη, όπου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των κινήσεων του κόμματος.
Κυρίαρχη θεώρηση στο εσωτερικό του κόμματος, όπως το αποτύπωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ότι, πέρα από την οικονομία, και στα εθνικά θέματα η χώρα είναι «στη

Μήνυμα Δήμαρχου Πάρου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια λαμπρή διπλή γιορτή. Συνεορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που αποτελεί τη χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης γέννησης του Χριστού μαζί με την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους που σήμανε ουσιαστικά την αναγέννηση του ελληνικού έθνους.

Η επέτειος αυτή εκτός από ημέρα μνήμης και δόξας για τους ήρωες της επανάστασης του 1821, μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα συλλογικότητας, ελευθερίας, εθνικής αξιοπρέπειας, σεβασμού, αλληλεγγύης και