slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οδηγός για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου Πηγή : Οδηγός για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου


Στο κείμενο που ακολουθεί θα καταγραφούν με απλά και κατανοητά λόγια οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής του νέου φόρου ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)
1. Ποια αλλαγή έγινε στις δόσεις του ΕΝ.ΦΙ.Α;

Κλιμάκιο γιατρών σε Πάρο, Νάξο και Σύρο


Με δυο αποφάσεις του διοικητή της 2ης Δ.Υ.Πε Πειραιώς και Αιγαίου από αύριο έως και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου επισκέπτονται την Πάρο, την Νάξο και τη Σύρο κλιμάκιο γιατρών, με σκοπό την παροχή Υπηρεσιών Προληπτικής Ιατρικής και Προαγωγής Υγείας.
Ακολουθούν οι δυο αποφάσεις του διοικητή της 2ης Δ.Υ.Πε Πειραιώς και Αιγαίου καθώς επίσης οι ειδικότητες των γιατρών που θα επισκεφθούν τα τρία νησιά και το πρόγραμμα μετακίνησής τους.

1η απόφαση:

Εκ δεξιών του Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Αντώνης Σαμαράς    
Στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διεξάγεται η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Το παρών δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Ασφαλώς, έχει αξία να σημειώσουμε πως εκ δεξιών του Αντώνη Σαμαρά, κάθισε ο...

Συγχαρητήρια Μ.Μαργαρίτη στους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συγχαίρει και ευχαριστεί τους άνδρες που στελεχώνουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου για την προσπάθεια και την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στην Κόρωνο, στις 2 Οκτωβρίου 2014. Με σωστή οργάνωση και συντονισμό, άμεσα και αποτελεσματικά, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποτρέποντας μεγάλη φυσική καταστροφή και τον..

ΦΩΤΟ-Ο ξαφνικός… έρωτας της “Αυγής” για τον χυδαίο καιροσκόπο Κουβέλη


Για τρίτη ή τέταρτη σερί μέρα είναι (σχεδόν) πρώτο θέμα είναι στην “Αυγή” ο χυδαίος πολιτικός καιροσκόπος της Αριστεράς Κουβέλης. Εμείς χάσαμε κυριολεκτικά το μέτρημα…Τώρα γιατί το επίσημο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ προμοτάρει το εν λόγω πολιτικό…

Κινδυνεύει με διαγραφή κι απ'τον ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ! Βρίζει τον αγαπημένο τους Καμμένο: «Να σταματήσει τα καραγκιοζιλίκια!»


Πάντως πρέπει να πούμε ένα μεγαλοπρεπές μπράβο για το ταλέντο του Καμμένου! Ρε μπαγάσα Πανάρα που τηνξετρύπωσες στην Κοζάνη και την κουβάλησες στην Αθήνα! Σ'ευχαριστούμε για το γέλιο που μας προσφέρετε!
Η Ραχήλ Μακρή σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha δεν…

ΚΛΑΜΑ !!!! Δικαιώθηκε από το Σ.τ.Ε η Χ. Καλογήρου και ανακηρύσσεται Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με βάση την οποία κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης της Χρ. Καλογήρου κατά της πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που ακύρωνε την εκλογή της στη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
«Επιβεβαιώθηκε η απόφαση των πολιτών», η πρώτη δήλωση της ....

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ! Νέο πακέτο 21 εκ. € για τους Ελληνες αγρότες


Αποζημιώσεις ύψους 21 εκ. ευρώ για την Ελλάδα προβλέπει νέο πρόγραμμα για έκτακτα μέτρα στήριξης της αγοράς ευπαθών οπωροκηπευτικών συνολικού ύψους 165 εκ. ευρώ, που ενέκρινε η Κομισιόν μετά τη ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών ορισμένων γεωργικών προϊόντων της ΕΕ.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίζει ανώτατη ποσότητα...

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕ! Δεν κάλεσαν το Γιώργο Βουλγαράκη στα 40 χρόνια της ΝΔ!

Εμείς  από εδώ έχουμε  υποστηρίξει όλους τους συνεργάτες του Καραμανλή (εξαιρούνται τα σούργελα ) οι οποίοιστοχοποιήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν τον ίδιο, ειδικά όταν έπεσαν από την εξουσία και όλοι τους βάραγαν και το ίδιο θα κάνω με συνεργάτες του Σαμαρά όταν θα χάσουν την εξουσία και δεν θα τους "γνωρίζουν" οι "φίλοι" τους. Στην πορεία δικαιώθηκα αφού το σκάνδαλο Βατοπεδίου αποδείχθηκε ΠΑΣΟΚικό κατασκεύασμα... ούτε ο Ρουσόπουλος φέρει ευθύνες ούτε ο Βουλγαράκης τον οποίο έκανανφύλλο και φτερό ακόμα και μέσω του ΣΔΟΕ. Αθωώθηκαν πανηγυρικά και οι δύο και έμειναν οι Καρχιμάκηδες με τη λάσπη για οφσόρ που ποτέ δεν υπήρξαν.


Όμως η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη για όποιον αποφάσισε να στείλει πρόσκληση, ας πούμε στον υβριστή της ΝΔ Ανδριανόπουλο (ο οποίος τους έφτυσε κατάμουτρα και δεν θα πάει στην ομιλία), ή ακόμα και στον Ρουσόπουλο που σαν αριστερός βόλεψε ότι αριστερό κυκλοφορούσε στο ΑΠΕ και όχι στον Βουλγαράκη που...

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Νάξου για τις διακοπές παροχής ρεύματος

Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη αντιπροσωπείες  της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής και της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές παροχής ρεύματος.
Συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ  κ Μαρούλη και την προϊσταμένη στο κατάστημα της ΔΕΗ κ Αγαπητού, όπου ανάφεραν τις θέσεις και τα αιτήματά μας που ήταν τα εξής:

Έντονη κόντρα Ρήγα – Συρμαλένιου για την σχολή μαρμαρογλυπτικής Τήνου

Σκληρές κατηγορίες εναντίον τόσο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και προσωπικά κατά του Ν. Συρμαλένιου, χρησιμοποίησε σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ρήγας.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απαντά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας, στην παρέμβαση, που έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος, αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας, με την οποία τοποθετείται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) στο Εποπτικό Συμβούλιο της Σχολής Μαρμαροτεχνίας Πανόρμου Τήνου.
Προ μερικών ημερών, κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο εντάχθηκε και η πρόταση, που υπέγραψαν οι βουλευτές κ.κ. Π. Ρήγας και Α. Καραμανλή, με ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2014, για τροποποίηση του

Ν.Συρμαλένιος : Απερίφραστη ομολογία Ρήγα

Απερίφραστη ομολογία Ρήγα
Νέα κόντρα Συρμαλένιου-Ρήγα 

Ο λαλίστατος βουλευτής των Κυκλάδων του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, με αφορμή την τροπολογία για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη στο εποπτικό συμβούλιο της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής του Πανόρμου Τήνου, την οποία και καταψηφίσαμε, δεν δίστασε για μια ακόμα φορά με την εμπάθεια που τον διακρίνει, να επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά, κατηγορώντας μας ότι διαστρέφουμε την πραγματικότητα.
Για κακή του τύχη όμως, ομολογεί απερίφραστα, ότι η τοποθέτηση του Μητροπολίτη στο εν υπνώσει από το 1955 Εποπτικό Συμβούλιο, σχετίζεται άμεσα με τις επιλογές της τοποθέτησης του Διευθυντή της Σχολής καθώς και με την επιλογή του....

Γ. Βρούτσης: Χτίζουμε για πρώτη φορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε στέρεες και υγείς βάσεις


Ομιλία υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
ποτέ άλλοτε ένα θέμα στη δημόσια συζήτηση δεν μονοπώλησε τόσο πολύ το ενδιαφέρον, όσο το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.
Ταυτόχρονα, όμως, ποτέ κανένα άλλο θέμα δεν έτυχε τόσο επιπόλαιης μεταχείρισης και άκρατου λαϊκισμού όπως το ασφαλιστικό.
Η σημερινή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, το σκεπτικό της, αλλά και οι τοποθετήσεις που προηγήθηκαν έρχονται να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά αυτή την

Φλέγοντα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης Χατζημάρκου - Βαρβιτσιώτη

Ακτοπλοΐα, μεταναστευτικό και άνυδρα νησιά ήταν τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σήμερα Παρασκευή, στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης στην υφιστάμενη κατάσταση στην ακτοπλοΐα, με ζητούμενο τη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιωτών στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, πολύ δε