slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορωνοϊός: Δεν «βράζει» η χώρα – Το πρόβλημα είναι αλλού


Μόνον οι «σκληροί» δείκτες μας λένε πλέον την αλήθεια                                                                             Βασίλης Βενιζέλος                                                                                                                     Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι νέες εισ
αγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και η αύξηση των διασωληνωμένων, την τελευταία εβδομάδα.

«Βράζει», λένε διάφοροι, η χώρα από τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού!

Για να δούμε, όμως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Στο στάδιο ανάδειξης οριστικού αναδόχου βρίσκεται το έργο «Επισκευές - Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Φολεγάνδρου (Β' Φάση)», το οποίο εγκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή 29-10-2021, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Η εταιρεία «Κωτσιόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου» αναδείχθηκε ως οριστικός ανάδοχος του έργου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Φολεγάνδρου, καθώς έχουν ήδη εκτελεστεί έργα επισκευής και συντήρησης στις σχολικές μονάδες του νησιού.


Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης κουφωμάτων, συντήρησης προαύλιων και αθλητικών χώρων, ανακατασκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάστασης παλαιού συστήματος θέρμανσης, συντήρησης ξύλινων δαπέδων και ανακαίνισης των χρωματισμών στα Δημοτικά Σχολεία Χώρας και Άνω Μεριάς, καθώς και στο Γυμνάσιο της Χώρας.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου , ύψους 220.000,00 ευρώ, την εκπόνηση μελετών και τη δημοπράτησή του.


Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ανέφερε:

«Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών βελτίωσης των σχολικών μονάδων της Φολεγάνδρου.

Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας προς τη νεολαία του νησιού, την οποία ενημερώνουμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί και το γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό, όπως τους είχαμε υποσχεθεί».


 



Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Σεμινάριο «Tα πάντα για την πατάτα» με την συμμετοχή της Ε.Α.Σ. Νάξου!

 

Σεμινάριο με τίτλο «Tα πάντα για την πατάτα» με την συμμετοχή της Ε.Α.Σ. Νάξου!


Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα». Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας.


Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Great Taste Awards 2021: Βράβευση για το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης


  Νάξος. Ο παράδεισος των τυριών. Κι αυτό το βλέπετε σε κάθε διαγωνισμό... Πάντα, υπάρχει κι ένα τυρί προέλευσης Νάξου....
Το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης 4μηνης ωρίμανσης βραβεύτηκε με 1-αστέρι από την Great Taste, από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους θεσμούς βραβείων τροφίμων και ποτού παγκοσμίως.
Από τα 5,383 προΐοντα από όλες τις γωνιές του πλανήτη που έλαβαν βραβείο Great Taste στη φετινή, πρόσφατη διοργάνωση, το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης θα μπορεί πλέον να εμφανίζει το αδιαμφισβήτητο μαύρο-χρυσό λογότυπο στη συσκευασία του, μια σφραγίδα αριστείας που αναγνωρίζεται από λιανοπωλητές και καταναλωτές
Μερικά από τα σχόλια των κριτών των Great Taste Awards 2021:

Σοβαρά προβλήματα με τηλεφωνία και διαδίκτυο στην Ανάφη με ευθύνη της COSMOTE

 Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε  αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ανάφης προς την Cosmote, με την οποία διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζοτν στην τηλεφωνία και στη χρήση διαδικτύου στο νησί και ενημερώνουν την εταιρεία ότι αν δεν προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων τα οποία αναλύονταν στην από 22/9/2021 προηγούμενη επιστολή τους, σχετικά με τα τεχνικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με το δίκτυο επικοινωνίας της εταιρίας στη σταθερή και διαδικτυακή σύνδεση, θα κινηθούν νομικά προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς πληρώνουν για υπηρεσίες τις οποίες δεν απολαμβάνουν.

«Συγκρότηση σε σώμα της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Σύρου »




Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Σύρο, η οποία προέκυψε μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Η νέα σύνδεση  της  Δημ.Τ.Ε  Σύρου – Ερμούπολης είναι η εξής:


Πρόεδρος :      Μπαρμπούνης Ευστάθιος

Αντιπρόεδρος: Κασιμάτης Ιωάννης

Γραμματέας:   Κανελλόπουλος Γεώργιος

Ταμίας:           Κάραλη Παρασκευή

Υπεύθυνη εκλογικής ετοιμότητας:  Γιασεμή Κωνσταντίνα

Υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης : Τρουμπετάκης Στυλιανός

Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας: Καταγής Βασίλειος

Υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου φορέα: Δαλέζιος Νικόλαος

Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής & ισότητας των φύλων: Ξανθοπούλου Αντωνία

Υπεύθυνη Παραγωγικών & επιστημονικών φορέων: Νικολακοπούλου Ευτυχία


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ


ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ