slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821» ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 1821-2021: 200 Χρόνια από την Ελληνική επανάσταση

 Σήμερα τιμούμε το 1821, τιμούμε τους ήρωές του, τους μάρτυρες της ελευθερίας, όχι για εκείνους, αλλά για μας. Το μήνυμα του 1821 επίκαιρο, όσο ποτέ· μας διδάσκει πως πρέπει να ζει κανείς και πως να πεθαίνει· πως ανθρώπινο χρέος μα και κριτήριο για την ανθρώπινη υπόσταση πρέπει να είναι η ετοιμότητα για θυσία, που είναι το περιεχόμενο του ηρωισμού. Στην κρίσιμη ώρα να είμαστε έτοιμοι, σηκώνοντας το βάρος της προσωπικής αλλά συνάμα και της ιστορικής μας ευθύνης, να υπερβούμε τα όποια εμπόδια και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο λόγος του Στρατηγού Μακρυγιάννη έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα χρέος ιερό κι απαράγραπτο:

Μήνυμα Μηνά Λυριστή για την επέτειο διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

  

Τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Ιστορίας, διότι αφορούν τον αγώνα των λίγων, των αδύναμων και των διαιρεμένων απέναντι στους πολλούς, τους ισχυρούς, τους συμπαγείς.

Οι Ρωμιοί που ξεσηκώθηκαν είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Άλλοι μιλούσαν τα ελληνικά, άλλοι τα αρβανίτικα. Άλλοι κατέβηκαν από τα βουνά, άλλοι ήρθαν από τα νησιά. Άλλοι γραμματιζούμενοι και άλλοι αγράμματοι.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 1821-2021 : Διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση)…..

1821-2021 :  Διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση)…..
Εθνική παρακαταθήκη να μείνει η Ελλάδα , ελεύθερη και δυνατή!
Συμπληρώνονται διακόσια (200) χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Ελληνισμός εορτάζει σε όλη την οικουμένη και τιμά όλους/όλες , που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και διαφύλαξαν στο πέρασμα των αιώνων τα εθνικά μας ιδανικά. 
Αυτοί οι αγώνες, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Η ένδοξη ιστορία μας , μας καλεί σε εθνική ενότητα και εγρήγορση. 
Είναι εθνική παρακαταθήκη για όλες τις γενιές της πατρίδας μας να μείνει η Ελλάδα, ελεύθερη και δυνατή!
Μας το υπενθυμίζουν διαχρονικά , οι στίχοι του Κωστή Παλαμά:
 ……<<Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί……>>………

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβερνητική εκπρόσωπο: «Το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο με τα self test – Ισχύουν οι δηλώσεις Σκέρτσου, Πιερρακάκη ή οι διαρροές του Μαξίμου;»

 

Η κα Πελώνη εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αντιπολίτευση «λάσπης στον ανεμιστήρα» ανήμερα της Εθνικής Γιορτής, μόνο που ξέχασε να αναφέρει ότι η κυβέρνησή της ήταν αυτή που επέλεξε να ανακοινώσει μεσάνυχτα παραμονή της 25ης Μαρτίου με fast track διαδικασίες τον διαγωνισμό των self tests.

Με καθυστέρηση ενός έτους ξαφνικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μεσάνυχτα θυμήθηκε ότι  ενδιαφέρεται για μαζικά τεστ και την επιδημιολογική εικόνα της διασποράς.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει ακόμα και την περίθαλψη σε ζήτημα «ατομικής ευθύνης». Μπροστά στην κατάρρευση των νοσοκομείων προχωράει σε επιθετικά εξιτήρια για να βρεθούν κλίνες ΜΕΘ. Όπως δημόσια καταγγέλθηκε στο Open ασθενείς στο «Σωτηρία» παίρνουν βιαστικά εξιτήρια με οξυγόνο για το σπίτι τους, λόγω της ανυπαρξίας κλινών.  

Αντί για επίταξη ιδιωτικών κλινικών η κυβέρνηση επιλέγει να προασπίζεται τα συμφέροντα των κλινικαρχών και επιμένει στο δόγμα Γεραπετρίτη ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κλίνες». Η μόνη ανάγκη που αναγνωρίζει η κυβέρνηση είναι η διενέργεια αδιαφανών διαγωνισμών όπως αυτός για τα self test.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και παλινωδίες, το μήνυμα που στέλνει η ΕΕ προς την Τουρκία για την μεγαλύτερη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας της τελευταίας 25ετίας είναι ανισοβαρές και κατώτερο των αναγκών και των περιστάσεων.

Τα Συμπεράσματα ορθώς καθιερώνουν μια διττή ευρωτουρκική προσέγγιση πίεσης και συνεργασίας που η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει εις το έπακρον. Αλλά από τη μία αναδεικνύουν με λεπτομέρεια τα επόμενα βήματα μιας θετικής ατζέντας, από την άλλη δεν αναφέρονται σε μηχανισμό κυρώσεων αλλά σε "αξιοποίηση επιλογών και εργαλείων" επαναλαμβάνοντας αναφορές προηγούμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων. Επιπλέον τα Συμπεράσματα αναφέρουν ότι αυτές οι "επιλογές και τα εργαλεία" θα χρησιμοποιηθούν εάν υπάρξουν "νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο" χωρίς να καθίσταται σαφές από το Κοινό Ανακοινωθέν Μπορέλ ποιές ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Άλλωστε σύμφωνα με το Κοινό Ανακοινωθέν που καλωσορίζει και η Κυβέρνηση:

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία - «Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τα self test της Siemens – Αντί για συνταγογράφηση και δωρεάν μοριακά test δίνει δεκάδες εκατομμύρια στη Siemens»

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες τηρεί σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test της Siemens. 

Ενώ αρνείται επί ένα χρόνο τη συνταγογράφηση των τεστ, λίγες μόλις μέρες μετά την έγκριση των self test της Siemens στη Γερμανία, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προμηθευτεί 10 εκατ. self test.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ: Μεταφορά Εξωτερικών Κλιματιστικών Μονάδων στο δώμα των κτιρίων

Προς:
- Σύλλογο Μηχανικών Νάξου

- Ψυκτικούς Νάξου

- Σύλλογο Υδραυλικών Νάξου

- Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Νάξου

- Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου

- Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου

- Σύλλογο Ξενοδόχων Νάξου

Στο ενδεχόμενο πιθανών μελλοντικών εργασιών ανακαίνισης παλαιών κτιρίων ή ανέγερσης νέων, κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά και τοποθέτηση των εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων επί του δώματος των κτιρίων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4759/2020.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας παρακαλείσθε για την....