slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Πούτιν-Σαμαρά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μόσχα, η συνάντηση του Ρώσουν Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αντώνη Σαμαράς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, “στο προσωπικό γραφείο του Πούτιν, οι δυό τους μπροστά στο τζάκι” μας πληροφορούν Ρώσοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά το ρωσικό πρωτόκολλο θεωρείται σημαντικό γεγονός η παραχώρηση από τον Ρώσο ηγέτη ιδιαίτερης συνάντησης σε ξένο πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος και όχι πρωθυπουργό.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

Διαλύονται οι παιδικές βιβλιοθήκες για χάρη του μνημονίου

 Επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου σχετικά με το μέλλον των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και των εργαζομένων τους, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Ο Τ. Κουράκης, μετά το τέλος της διαδικασίας, δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για τη διάλυση των 28 Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών του ΟΠΕΒ, οργανισμού χρηματοδοτούμενου κατά το 90% από το Υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας εντελώς μετέωρους τους 32 υπαλλήλους του, ήδη απλήρωτους εδώ και δυο χρόνια, επιβεβαίωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο συναντήθηκε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόταση του Επιμελητηρίου για σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές στήριξης των επιχειρηματιών, της αιγαιοπελαγίτικης διατροφής και ανάπτυξης δεικτών επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.
 Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, στην επικείμενη προκήρυξη του αντίστοιχου μέτρου (ΕΣΠΑ), να υποβληθεί κοινή πρόταση των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ώστε να........

Ανακοίνωση των Τμημάτων Οικολογίας-Περιβάλλοντος και Αυτοδιοίκησης του Συνασπισμού σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης»

• Ο Συνασπισμός εκφράζει εξ αρχής την διαφωνία του με τη διαδικασία του ΠΔ, ζητά την απόσυρση του σχεδίου και τον καθορισμό των κατηγοριών και του περιεχομένου των χρήσεων γης με την νομοθετική διαδικασία, ώστε η όλη συζήτηση να μην γίνεται με διαδικασίες fast track ερήμην της κοινωνίας.
• Η όλη πολιτική καθορισμού των κατηγοριών και περιεχομένου χρήσεων γης με τον τρόπο που γίνεται και με τις μεταβατικές διατάξεις του σχεδίου ΠΔ, ουσιαστικά αχρηστεύει τις διαδικασίες ΣΧΟΟΑΠ σε πολλούς Δήμους και προκαταλαμβάνει τον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό. Για μια ακόμα φορά η συμμετοχή και οι δημοκρατικές διαδικασίες καταπατούνται. Όσο αφορά την περιφέρεια Αττικής είναι σαφές ότι προκαταλαμβάνει το Ρυθμιστικό Σχέδιο, που βρίσκεται στην .......

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας.
Με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Rodrigo Chaves Samudio συναντήθηκε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.Ο πρέσβης ζήτησε από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να αποδεχθεί την πρότασή του να είναι ένας εκ των διεθνών παρατηρητών στις επικείμενες εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα του.

Μείωση του ΦΠΑ στο 19% προτείνει η ΝΔ

Μειώσεις συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος, στον ΦΠΑ, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων και στη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων και επαναφορά του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος στις 12.000 ευρώ προβλέπει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Το πλήρες πακέτο των προτάσεων της Ν.Δ. κατέθεσε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος και βουλευτής Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης, στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

1. Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2. Τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δαμαριώνα.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 30 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 19.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων: α) Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, β) Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, γ) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Νάξου, δ) ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.,ε) Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου..........

Ο Μεσόγειος FM μας προσκαλεί στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2012

Ο Μεσόγειος FM σας προσκαλεί στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2012, χρονιά που συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας στον αέρα.
Η εκδήλωση της Κοπής της Πίτας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Πανόραμα» (Τσουντάνη) στον ....

Συνάντηση δήμαρχου Μ. Μαργαρίτη με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου για το χαράτσι

Θέμα: Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφτηκε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου, κάνοντας παρέμβαση για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης , συνοδευόμενος από τις δημοτικούς συμβούλους – επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων Ευδοκία Ψαρρά και Θέκλα Κίζη, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ Νάξου, όπου συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Νίκο Μαρούλη, προκειμένου να ζητήσουν να μην διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τουλάχιστον μέχρι την............... έκδοση της σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου ότι πρόκειται άμεσα να κατατεθούν, από πλευράς Δήμου, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ, ώστε να διασφαλιστεί η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος. Ο προϊστάμενος του τοπικού υποκαταστήματος γνωστοποίησε ότι δεν θα προβεί σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών εναντίον του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, συνεχίζεται από το Δήμο η συλλογή αιτήσεων των δημοτών, που πληρώνουν στις τράπεζες το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να καταβάλλουν το ειδικό τέλος. Μέχρι στιγμής, έχουν αποδοθεί στη ΔΕΗ, μέσω του Δήμου, 521 τέτοιες αιτήσεις.

Ενημέρωση σχετικά με το άρθρο 14 του προς θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τις χρήσεις γης για την εκτός σχεδίου δόμηση

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – και από εμένα προσωπικά- για την οριστική διαμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. με το οποίο καθορίζονται όλες οι δυνητικές χρήσεις γης στην εκτός σχεδίου περιοχή σας ενημερώνω επιπρόσθετα για τα εξής:
* Με αίτημα μας, το οποίο έκανε αποδεκτό ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της
 βουλής το επίμαχο Π.Δ., αμέσως μετά τις 31/01/2012.
* Το προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ. στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι δυνητικές χρήσεις γης για την εκτός σχεδίου περιοχή, θα αποτελέσει δεσμευτικό πλαίσιο –«μπούσουλα», στο οποίο οφείλουν να προσαρμοστούν οι μελλοντικοί πολεοδομικοί σχεδιασμοί (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ, Ρυθμιστικά Σχέδια, Ρυθμιστικά Σχέδια Πόλης κ.λ.π.) που θα θεσμοθετηθούν μετά την θέση σε ισχύ του ....