slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ω, τι κόσμος μπαμπά...


Δεν ξέρω αν βάσει... βιογραφικού που υπέβαλε στον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή του υπουργικού γραφείου, και ύστερα από... δημόσια διαβούλευση επελέγη ο απόστρατος κ. Σάκης Παπανικολάου.

Αναφέρονται κάποια στοιχεία περί των δραστηριοτήτων του στα έγγραφα που έφτασαν στα χέρια μας με την... ευγενή φροντίδα γραφείου της ΠΑ. Γι’ αυτό ρωτάω ευθέως αν αληθεύει ότι διαγράφηκαν από τον ατομικό φάκελό του όλα τα δυσμενή στοιχεία που τον αφορούσαν.

Επίσης αν αληθεύει ότι όταν τοποθετήθηκε Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσινγκτον – προηγουμένως ως αντισμήναρχος διετέλεσε υπασπιστής των υπουργών Άμυνας της Σημιτικής οκταετίας – και η Πολεμική Αεροπορία ζητούσε πληροφορίες για σοβαρότατα προβλήματα αεροσκαφών, εκείνος δεν απαντούσε ή απαντούσε όποτε ήθελε, στα παρακάτω έγγραφα:
– Φ 604/ΑΔ5618/31135001/15.05.03 ΚΕΦΑ
– 6577/19.11.2003/FAX ΚΕΦΑ
– 5144/10.02.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5483/22.04.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5557/13.05.04/ FAX ΚΕΦΑ κ.ά.
Αληθεύει, όπως λέγεται, ότι ο κ. αντισμήναρχος ελέγχθηκε για τα παραπάνω; Περιμένω από τον υπουργό απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη τότε.

Να σημειώσω ακόμη ότι....http://apneagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8414.html

Ο Μανόλης Μαργαρίτης και ο συνδυασμός ΝΑΞΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ για το θάνατο του Δημήτρη Φραγκίσκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την απώλεια του αγαπητού μας φίλου , αυτοδιοικητικού και αγωνιστή Δημήτρη Φραγκίσκου , ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά συμπαραστεκόμαστε στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του και τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια .

ΝΑΞΟΣ 26-8-2010

ΝΑΞΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μανόλης Μαργαρίτης

Απόφαση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων για τον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων στην Νάξο στις 2 Αυγούστου, όπου ο Δήμαρχος Νάξου και Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων κ. Νίκος Μαράκης έθεσε το θέμα των δυσλειτουργιών από την εφαρμογή της νέας Αυτοδιοικητικής Αρχιτεκτονικής, που είναι ευρέως γνωστή ως «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», στον Νέο Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η ΤΕΔΚ Κυκλάδων απέστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιγράφοντας τις δυσλειτουργίες που θα......




προκύψουν από την οριακή εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η ΤΕΔΚ Κυκλάδων προτείνει την άρση των δυσλειτουργιών αυτών μέσω της αύξησης των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από 27 σε 33 και της αύξησης του αριθμού των Αντιδημάρχων από 6 σε 8, ώστε 4 Αντιδήμαρχοι να έχουν έδρα την Νάξο.

Η υιοθέτηση των επιχειρημάτων της από 25 Μαΐου 2010 (αρ. πρωτοκόλλου 5286 και 5311) επιστολής μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση από την ΤΕΔΚ Κυκλάδων αποτελεί μία δικαίωση για τις θέσεις μου, η οποία δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχε το έντονο ενδιαφέρον του νυν Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη μετάβαση του Δήμου Νάξου στα Νέα Δεδομένα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ώστε ο Νέος Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην πρόκληση της ισόρροπης ανάπτυξης της Νάξου ως ενιαίο Διοικητικό Κέντρο με τα Νησιά των Μικρών Κυκλάδων απαντώντας με επιτυχία στην πρόκληση του ορεινού και πολυνησιακού χαρακτήρα του Νέου Δήμου.

Η συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν την πρόοδο του τόπου, βασισμένη σε λογικά και δίκαια αιτήματα, πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένα είναι το θεμέλιο στο οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε τα Πρώτα Βήματα του Νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πάνω στο θεμέλιο αυτό με όραμα, γνώσεις και πολύ δουλειά θα βασιστεί η ανάπτυξη των 5 νησιών που αποτελούν τον Νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ιάκωβος Β. Γιακουμής

Ιστόχωρος: yakoumis.blogspot.com

Η παράταξη Νικόλα Βενιέρη για το θάνατο του Δημήτρη Φραγκίσκου

«ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΉ

Νάξος 26-08-2010

Ο επικεφαλής της παρατάξεώς μας, Νικόλαος Βενιέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι μας και σύσσωμη η δημοτική παράταξη μας, στο άγγελμα της θλιβερής είδησης τουθανάτου του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου, εκφράζουν την θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήρια τους στους οικείους του, από σήμερα δε ο Δήμος Νάξου και η τοπική αυτοδιοίκηση ευρύτερα, στερούνται τις γνώσεις και τις υπηρεσίες ενός ανθρώπου της αυτοδιοίκησης.

Εκ της Δημοτικής Παρατάξεως.

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Φραγκίσκος

Έχασε την μάχη με το θάνατο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νάξου Δημήτρης Φραγκίσκος.

Το ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΙΖΕΙ 25 δις στις Τράπεζες... όπως θα έλεγε κι ο Κρόγιας

... όπως θα έλεγε κι ο Κρόγιας και οι λοιποί πρασινοφρουροί που τώρα κάνουν τις πάπιες:

Παπακωνσταντίνου: «Επιπλέον εγγυήσεις 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
Το μέτρο συνιστά παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα…δεν χαρίζουμε τίποτα στις Τράπεζες με την τροπολογία που διοχετεύει χρήμα στην πραγματική οικονομία».

Με τις πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις του για «φως στο τούνελ» της ελληνικής οικονομίας, συνόδευσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την τροπολογία του, με την οποία αυξάνονται κατά 25 δισ. ευρώ τα κονδύλια για την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που χορηγούν οι Τράπεζες.

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως η πρόσθετη αυτή εγγυοδοσία, (με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσά τα οποία προέβλεπε ο νόμος Αλογοσκούφη του 2008), δεν συνιστά σύγκλιση της κυβερνητικής πολιτικής με εκείνην της ΝΔ, αλλά τουναντίον διατήρηση της «ριζικής διαφοράς τους», καθώς η ρύθμιση, σκοπεί μεν στην ενίσχυση της ρευστότητας των Τραπεζών, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (ΣΣ. Ενώ της ΝΔ δεν είχε όρους... ρε τους αλήτες), με τελικό αποτέλεσμα την ενίσχυση της «πραγματικής οικονομίας, των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις πρόσφατες θετικές, διεθνείς αξιολογήσεις της πορείας της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε πως «τα προβλήματα παραμένουν και η ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση, η οποία, ωστόσο, είναι πιο ρηχή από αυτήν που θα μπορούσαμε να αναμένουμε. Η συρρίκνωση βρίσκεται κάτω από το 3% το πρώτο εξάμηνο - και το 2010 προβλέπουμε πως θα κλείσει κάτω από το προβλεπόμενο 4% του σχεδίου. Σίγουρα θα χαθούν θέσεις εργασίας στην προσπάθεια να οικοδομήσουμε μια οικονομία που δεν θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια, αρχίζουμε, όμως, να βλέπουμε φως στο τούνελ, ύστερα από μήνες απόλυτης μαυρίλας για τις προοπτικές της χώρας». «Η εικόνα αλλάζει», τόνισε (ΣΣ Επ' αυτού περισσότερα αύριο με νουμεράκια για να δούμε πόσο αλλάξει η εικόνα τον τελευταίο μήνα).

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε επίσης πως δεν υφίσταται «νέο Μνημόνιο», αλλά «επικαιροποιημένο» και πως, «ποτέ δεν τέθηκε, ούτε και θα τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά μονάχα εφαρμογή προγράμματος συμμαζέματος και διαρθρωτικά μέτρα. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους εξακολουθούν να προβλέπουν ζοφερό μέλλον για την ελληνική Οικονομία».

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία καθαυτή, ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να διαφοροποιήσει τη ρύθμιση και τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις του νόμου Αλογοσκούφη (τις οποίες αναπροσαρμόζει λογιστικά), υπογραμμίζοντας πως το μέτρο συνιστά «παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα»: «Δεν χαρίζουμε τίποτα στις Τράπεζες και η κίνησή μας δεν συνεπάγεται την αυτόματη παροχή εγγυήσεων 25 δισ. στις Τράπεζες. Τους δίνουμε την δυνατότητα πιστωτικής επέκτασης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, κατόπιν υποβολής σχετικού σχεδίου από κάθε Τράπεζα ξεχωριστά, ώστε να διοχετευτούν χρήματα στην πραγματική οικονομία», ανέφερε ο υπουργός.

Η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με αρκετά σαρκαστικές ωστόσο τις βολές του εκπροσώπου της για την «ανακολουθία» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ: Ο Κώστας Τζαβάρας υπενθύμισε τις δηλώσεις της νυν υπουργού Οικονομίας το 2008, κατά τις οποίες, «ο ρόλος στήριξης της πραγματικής οικονομίας ανήκει στο κράτος και όχι στις Τράπεζες» και αναρωτήθηκε «ποια είναι τα στοιχεία αυτά που σας οδηγούν στην πράγματι σωστή απόφαση, όταν δεν έχετε εξασφαλίσει τα προαπαιτούμενα που τότε αξιώνατε από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Σχολιάζοντας, κατά τα άλλα, την παρέμβαση του υπουργού, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε πως «η ανευθυνότητά σας, μας έχει βυθίσει ανάμεσα στα άλλα στη σημερινή δεινή κατάσταση: Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι μετά το κόψιμο των εισοδημάτων, τη μείωση της κατανάλωσης και το στέγνωμα της αγοράς, έχουμε αύξηση του πληθωρισμού; Είστε άραγε ευχαριστημένος απ' αυτό το αποτέλεσμα; Το έχετε εντάξει στο χρονοδιάγραμμα για να σώσετε τον τόπο από την κρίση;», ρωτησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Διαμάχη

Διαμάχη ανάμεσα στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου, με αφορμή το υλικό που επιλέχθηκε από την ανάδοχο εταιρία για την επίστρωση των πεζοδρομίων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Ο πρόεδρος του Οργάνου Μανώλης Μανωλάς, αφ...ού άφησε αιχμές σε βάρος τις Τεχνικής Υπηρεσίας πρότεινε (έγινε ομόφωνα δεκτό από τα μέλη του Δ.Σ.) τη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει τη μελέτη του έργου και θα προτείνει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, με πρόθεση αυτά να είναι από επιχειρήσεις της Νάξου και όχι από εισαγωγές, όπως αποφάσισε η ανάδοχος εταιρία. Εν τω μεταξύ, νέα έντονη διαμαρτυρία εξέδωσαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του μαρμάρου στη Νάξο σε βάρος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Α. Λυκουρέντζος: Μήνυμα στους διαφωνούντες

likourantzos_nd.jpg

Όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ στις Περιφέρειες δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ, υπογράμμισε μιλώντας στον Real FM o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

" Νέα θύματα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Νάξου"

Με τον παραπάνω τίτλο εστάλη στη naxos news άρθρο, που υπογράφουν οι τέσσερις μουσικοί ενός σχήματος που, όπως υποστηρίζουν, ενώ είχαν συμφωνήσει με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων του Π.Ο.Δ.Ν. για τη διεξαγωγή μιας συναυλίας στις 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο "Ι. Καμπανέλλης", όταν έφτασε η παραμονή της συναυλίας, οι διοργανωτές δήλωναν άγνοια!
naxosnews
Bookmark and Share

" Νέα θύματα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Νάξου"

"Τον Μαϊο του 2010 ο πολιτιστικός οργανισμός δήμου Νάξου πρότεινε στον μουσικοδιδάσκαλο Άγγελο Μιχελή και στο μουσικό του σύνολο "Αφανείς" τη διεξαγωγή τεσσάρων συναυλιών (της 15ης Αυγούστου , της 25ης Αυγούστου , της 4ης Σεπτεμβρίου και της 10ης Σεπτεμβρίου του 2010)
Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της συναυλίας της 15ης Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Αγ.Μηνά, ζητήθηκε από τους διοργανωτές η επόμενη συναυλία (της 25ης Αυγούστου) να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" λόγω της ιδιαιτερότητας των μουσικών οργάνων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που κατέστησε αναγκαία την πραγματοποίηση αυτής σε κλειστό χώρο.
Την 24η Αυγούστου κατεύθασαν στο νησί, τα μέλη του μουσικού συνόλου απο την Αθήνα για την πραγματοποίηση προβών και της μουσικής προετοιμασίας.Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του μουσικού σχήματος ζήτησε απο τους υπευθύνους του πολ.οργανισμού το κλειδί της αίθουσας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική πρόβα.
Προς έκπληξή του, οι υπεύθυνοι του οργανισμού δήλωσαν παντελή άγνοια για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, "αδειάζοντας" ουσιαστικά τον εκπρόσωπο του πολ. οργανισμού που ήρθε σε συνεννόηση μαζί του.
Ανακύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
-Πότε, άραγε σκόπευαν οι υπέυθυνοι να ενημερώσουν το σχήμα για την ακύρωση της συναυλίας;- καθώς η ενημέρωση των μελών έγινε τυχαία- (όταν ζητήθηκε το κλειδί της αίθουσας).Αξίζει να αναφερθεί ,οτι κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος,το σχήμα ενημερώθηκε (επαναλαμβάνουμε κατά τυχαίο τρόπο) για την ολοσχερή ακύρωση και των υπολοίπων τριών συναυλιών)
-Ποιός άραγε αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών,στο όνομα του πολ.οργανισμού;
-Ποιός θα αναλάβει να καλύψει τα συμφωνηθέντα έξοδα και τις αμοιβές των προσκεκλημένων μουσικών απο την Αθήνα;
-Θα σταματήσει άραγε ποτέ η διαρκής ασυνενοησία μεταξύ των υπευθύνων;

Οι μουσικοί του σχήματος:
naxosnews
Άγγελος Μιχελής - Monika Fries - Βασίλης Μπαράκος - Ειρήνη Διαλεχτή".

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργο





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο έλεγχος των δαπανών υγείας και οι σπατάλες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελούν μια διαχρονική πρόκληση για τα οικονομικά των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και μεγάλο βάρος για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Η κυβέρνηση, με καθυστέρηση πολλών μηνών, εξαγγέλλει για δεύτερη φορά (Δεκέμβριος 2009) Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η Ν.Δ., είχε προχωρήσει στον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταγών των Ασφαλιστικών Ταμείων και σήμερα η εξαγγελία αυτή της κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, ο Υπουργός δεν έδωσε στοιχεία για τις αναγκαίες υποδομές υποστήριξης του συστήματος, δεν καθόρισε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, Φορέα Διαχείρισης και κυρίως δεν προέβλεψε την αναγκαία διαβούλευση - συνεννόηση με τον υγειονομικό κόσμο, χωρίς την οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει το έργο.

Ο περιορισμός της σπατάλης πρέπει να μπει σε υψηλή προτεραιότητα από την κυβέρνηση, γιατί είναι κοινωνικά άδικο τα βάρη της κρίσης να συνεχίζουν να τα πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Επί τάπητος τίθενται οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκτός του ότι θα επιμείνει στην αντιπολιτευτική...
πλατφόρμα κατά του μνημονίου, αναμένεται να καλέσει τα στελέχη του κόμματος σε «επιστράτευση» εν όψει της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, νέα ονόματα προσώπων που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στο Δήμο Ζωγράφου θα στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Ι. Καζάκο, στη Νέα Ιωνία τον Νικ. Κουκουλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο, Επιχειρηματία και στο Ίλιον τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκη, εκπαιδευτικό. Στο Δήμο Φλώρινας η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν Νομάρχη του νομού Ι. Βοσκόπουλο, στο Δήμο Παγγαίου τον Ι. Φιλόσογλου, Δήμαρχο Ελευθερούπολης και Πρόεδρο ΤΕΔΚ και στο Δήμο Δράμας τον νυν Δήμαρχο Θωμα Μαργαρίτη.

20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!!

Διαβάστε τι αποφάσισε εν μέσω κρίσης ο κ. Πρωθυπουργός με το ΦΕΚ B 1182/2010 , 6 Αυγούστου 2010
20 παραπάνω συμβούλους για το για το γραφείο του !!

Πόσο θα μας στοιχίσουν αυτοί;;
212.586 ευρώ για το υπόλοιπο του έτους και 642.751 ευρώ επιπλέον στον προϋπολογισμό για κάθε έτος !!!
Τώρα το πόσο θα παίρνει ο καθένας δεν γνωρίζουμε, αλλά οι “ειδικοί” σύμβουλοι ως ειδικοί που είναι, μάλλον θα παίρνουν την μερίδα του λέοντος
Καλά οι υπόλοιποι σύμβουλοι, στο Γραφείο του πρωθυπουργού πόσοι είναι;
Τι κάνουν και γιατί δεν επαρκούν;
Ποια είναι η απαίτηση που δικαιολογεί και μάλιστα σε περίοδο “φτώχειας”, την πρόσληψη 20 επιπλέον συμβούλων, κόστους 642.751 ευρώ ;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/20-642751.html

  • Share/Bookmark

Έρχεται μεγάλο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, όσα γίνουν το 2011 τα προβλέπει ο νόμος. Αυτό είπε χθες Τετάρτη ο Α. Λοβέρδος και μας άφησε όλους σύξυλους αφού πολλοί από εμάς δεν ξέραμε τι περιμένει χιλιάδες συνταξιούχους. Σύμφωνα λοιπόν με τα γραφόμενα στο νόμο έκτρωμα που δεν ξέραμε, έρχεται μεγάλο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις και νέο ξεσκαρτάρισμα στις αναπηρικές.

Ειδικά για τις επικουρικές αναμένεται να υπάρξουν περικοπές όταν το ερχόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη και θα φανούν ποια ταμεία είναι ελλειμματικά. Εκεί οι συνταξιούχοι θα παίρνουν μικρότερη σύνταξη λες κι αυτοί δεν κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές τους. «Ένας φορέας επικουρικής ασφάλισης που η αναλογιστική μελέτη θα δείξει ποια είναι η κατάστασή του θα προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα του», είπε ο Α. Λοβέρδος. Τι σημαίνει αυτό; Σχεδόν όλα τα ταμεία θα βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης.

Στόχος επίσης της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθεί 1 δισ. το χρόνο από τις δαπάνες για την υγεία και την υπερσυνταγογράφηση. Και καλά, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνταγών είναι καλό ώστε να αποκαλυφθούν τα κόλπα. Μήπως όμως είναι “Δούρειος Ιππος” ώστε να κοπούν φάρμακα που χρειάζονται χιλιάδες άνθρωποι και τώρα καλύπτονται εν μέρει από τα ταμεία τους. Διότι ήδη πολλοί ασφαλισμένοι, ακόμη και σε… ευγενή ταμεία, αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους σκευάσματα που άλλοτε είχαν απλή συμμετοχή.

Τέλος, ταφόπλακα μπαίνει και στη διαιτησία αφού ουσιαστικά εργοδότες και συνδικάτα θα μπορούν να προσφεύγουν όταν υπάρχει διαφωνία εφόσον λαμβάνεται υπόψη η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης με όρους κόστους, αν συμφέρει δηλαδή. Υπό την απειλή απολύσεων δηλαδή ο εργοδότης θα αναγκάζει τον εργαζόμενο να υποκύπτει χωρίς να προσφεύγει στη Διαιτησία

Ο Θανάσης Γρυλάκης δημοσίευσε το έμβλημα του συνδυασμού

Υποψήφιος Δήμαρχος

Θανάσης Γρυλλάκης

Σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο ευδαιμονισμός, η κρίση ηθικών αξιών, η έλλειψη ιδανικών, η αδιαφάνεια, η αταξία, η ασυδοσία, η απραξία, ο Αρπιστής της Κέρου (από τα ωραιότερα, σπουδαιότερα και τα πιο γνωστά ειδώλια του Κυκλαδικού Πολιτισμού) δίνει το έναυσμα για τη μετάβαση σε μία Νέα εποχή όπου ο πολίτης θα έχει ουσιαστική  Συμμετοχή στις αποφάσεις που τον αφορούν, θα ανήκει στην πόλη και δεν θα είναι αυτός που του ανήκει η πόλη.

Η αλλαγή και η φυγή προς το Μέλλον θα είναι βασισμένη πάνω στις αρχές της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, της Ισότητας και στις αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς.

Η Ανανέωση, η Αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και η Πρόοδος θα προέλθει μέσα από την Κοινωνία η οποία έχει καθήκον και υποχρέωση να επιλέξει  ικανά στελέχη τα οποία θα συγκροτήσουν τη Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΞΟΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Μανώλη Μαργαρίτη στο blog μας

Ικανοποιημένος από το αίσιο τέλος που είχαν οι συζητήσεις του με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και ψυχής των Ενεργών Πολιτών Μανώλη Λυκουρόπουλο εμφανίζεται ο Μανώλης Μαργαρίτης επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΞΟΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με αποκλειστικές του δηλώσεις στο blog μας. Ο κ. Μαργαρίτης μας είπε για τον Μανόλη Λυκουρόπουλο ότι είναι ένα ηθικό στοιχείο της Ναξιακής Κοινωνίας, ότι είναι ένας σκεπτόμενος και ανεξάρτητος Ναξιώτης. Μας αποκάλυψε επίσης ότι η συνεργασία του με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ενεργών Πολιτών, είναι η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Και χαρακτήρισε τη συνεργασία αυτή ως ένα μήνυμα για τη νίκη που θα έλθει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Σε πολιτική απομόνωση οι γυναίκες στη Νέα Δημοκρατία!

Διαβάζοντας τα δελτία τύπου από την ιστοσελίδα της ΝΔ με θέμα τη στήριξη του κόμματος σε υποψηφίους δημάρχους, διαπιστώνουμε ότι τα 71 ανακοινωθέντα –μέχρι στιγμής- ονόματα υποστήριξης , όλα ανεξαιρέτως ανήκουν σε άνδρες!

Φαίνεται ότι –για τους εγκεφάλους της ΝΔ- καμία γυναίκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει μια τέτοια θέση ευθύνης! Προφανώς στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη η ισχύουσα αντίληψη είναι ότι η θέση της σημερινής γυναίκας βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας και όχι στο στίβο της πολιτικής και μάλιστα στο χώρο της αυτοδιοίκησης που συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας.

Το θέμα εγείρει σοβαρά ερωτήματα τα οποία απευθύνονται κυρίως στον Τομεάρχη Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κύριο Βασίλη Μιχαλολιάκο αλλά και στους πολιτικούς «παράγοντες» των τοπικών κοινωνιών οι οποίοι επιμελώς φροντίζουν την ανάδειξη και προβολή ανδρών υποψηφίων και δείχνουν τη νοοτροπία που κυριαρχεί στο κόμμα απέναντι στο γυναικείο φύλο! Ίσως οι γυναίκες ψηφοφόροι της ΝΔ –και όχι μόνον αυτές-πρέπει να σκεφτούν πολύ πριν ρίξουν την ψήφο τους σε ένα υποψήφιο που στηρίζεται από το κόμμα τους επειδή το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ανήκει σε ένα συγκεκριμένο φύλο…

Γιατί όπως φαίνεται το θέμα αναδεικνύεται σε μια υπόθεση εμφανέστατου κοινωνικού αποκλεισμού όπου η φυλετική ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες στα δύο φύλα ανήκουν στη σφαίρα του ανύπαρκτου!

Ίσως η ΝΔ θέλει να επαληθεύσει την ταμπέλα του συντηρητικού κόμματος που της έχουν εδώ και πολλά χρόνια αναρτήσει θεωρώντας ότι εμείς οι γυναίκες πρέπει να πούμε κι « ευχαριστώ» που μας έχουν επιτρέψει να ψηφίζουμε αφού η νοημοσύνη μας , η μόρφωση και οι ικανότητες μας δε μας επιτρέπουν κάτι περισσότερο!

Καλό θα ήταν η ΝΔ να καταλάβει ότι η ανανέωση της πρέπει να περιλάβει την διαγραφή παλαιοκομματικών και ξεπερασμένων προτύπων και στερεοτύπων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και να φροντίσει να ρίξει μια ματιά σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες που φροντίζουν να εκμεταλλευτούν όλες τις ικανότητες και τα προσόντα που διαθέτουν οι γυναίκες σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας.

Γιατί η σημερινή ζοφερή ελληνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτο κανενός είδους ανθρώπινο δυναμικό και ακόμη περισσότερο τις σύγχρονες Ελληνίδες που έχουν δείξει ότι μπορούν να στηρίζουν την κοινωνία μας μέσα από πολλούς και σύνθετους ρόλους.

(Μωυσίδου Ευαγγελία - Εκπαιδευτικός)

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_3685.html

Το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Νηρέας Νάουσας ευχαριστεί…

ark/alexiou_synaylia_1810_mpros.jpg …θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης της συναυλίας με τις Χάρις Αλεξίου & Μάρθα Φριντζήλα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Α .Μ .Ε .Σ ΝΗΡΕΑΣ»

Έτος ιδρύσεως 1959 Νάουσα Πάρου

Νάουσα Πάρου 23/08/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης της συναυλίας στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου στις 16/8 με τις Χάρις Αλεξίου & Μάρθα Φριντζήλα.

Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πάρου για την παραχώρηση του Σταδίου καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε. Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους με την εικόνα του Σταδίου μετά τη λήξη της Συναυλίας.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας τις εταιρίες Catering Αλιπράντης και Σκανδάλης Α.Ε. για τις δωρεάν παροχές τους, τα ξενοδοχεία Porto Paros και Saint George για την δωρεάν φιλοξενία μελών του καλλιτεχνικού σχήματος, , το τουριστικό γραφείο Ανεμόμυλος για την δωρεάν παροχή μετακινήσεων, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, τα 18 καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλη την Πάρο που μας βοήθησαν στην προπώληση των εισιτηρίων, τον εργολάβο Παπαδόπουλο Γιάννη και όλα τα παιδιά που εργάστηκαν αφιλοκερδώς την βραδιά της συναυλίας στο Στάδιο για την καλύτερη διεξαγωγή της.



Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΙΓΟΣ

Αντ’ αυτών
ΣΙΦΝΑΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΗΔΗΜΑ»

Του Μιλτιάδη Πελοποννήσιου μέλους της ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Image

Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών κου Ραγκούση αναφορικά με τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που φέρνει στο προσκήνιο το σχέδιο Καλλικράτης ,ειδικά όσο αφορά την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ,πληθαίνουν οι οργισμένες αντιδράσεις Κυκλαδιτών .

Μέσα από τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το ρόλο των Κυκλάδων στην νέα βαθμίδα τοπικής αυτοδιοίκησης , μας καθιστούν μια μικρή μειοψηφία ανήμπορη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του νομού ενώ θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την εκπροσώπηση ειδικότερα των μικρότερων νησιών καθιστώντας τους Δωδεκανήσιους , έστω και άτυπα, αρμόδιους διαχειριστές για το μέλλον των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών.

Φαντάζει εξωφρενικό το γεγονός η Σύρος να


αποτελεί τη μοναδική έδρα περιφέρειας με τόσο μικρή εκπροσώπηση καθώς και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες των Κυκλάδων να αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ενώ στον αντίποδα η Ρόδος να εκπροσωπείται μόνη της από 20 περιφερειακούς συμβούλους αριθμό ίδιο ακριβώς με το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων που αντιστοιχούν στις Κυκλάδες. Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα θα βιαστούν ίσως κάποιοι να πουν αλλά μάλλον με αυτές τις εξελίξεις αρχίζω να αντιλαμβάνομαι με διαφορετική ερμηνεία την έννοια «πήδημα» του γνωστού γνωμικού….
Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους κομματικούς κύκλους του Πα.Σο.Κ οι οποίοι διατυμπάνιζαν μέσω των τοπικών βουλευτών και του Νομάρχη Κυκλάδων καθώς και του καθόλα αρμόδιου υπουργού και γνώστη της Κυκλαδικής πραγματικότητας κου Ραγκούση ότι ο Καλλικράτης θα κινηθεί στα πλαίσια των αναγκών της τοπικής κοινωνίας των Κυκλάδων οι δεσμεύσεις πήγαν περίπατο μαζί με τις τελευταίες ελπίδες ορθής εκπροσώπησης και αναλογικότητας στα πλαίσια του νέου περιφερειακού συμβουλίου.
Παρά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν την πορεία προς την πλήρη πολιτική και αυτοδιοικητική απαξίωση των Κυκλάδων ,οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί ,με πρώτο και καλύτερο τον Νομάρχη Κυκλάδων κο Μπάιλα, ο οποίος νομιμοποιεί το αυτοδιοικητικό εγκλημα το οποίο συντελείται , με την πολυδιαφημιζόμενη συμμετοχή του στο νέο σχήμα από τη θέση του αντιπεριφεριαρχη Κυκλάδων, κωφεύουν επιδεικτικά….
Ίσως κάποιο να βολεύονται με το να είναι ‘’δεύτεροι στην πόλη’’ αλλά σε καμία περίπτωση οι Κυκλαδίτες δεν πρέπει να αποδεχτούν την εγκληματική αυτή απαξίωση εις βάρος τους, Η ανάγκη για μία λύση είναι επιτακτική αλλιώς οι Κυκλάδες θα βρεθούν δέσμιες σε ένα περιβάλλον απαξίωσης της πολιτιστικής τους ταυτότητας και ανήμπορες να προασπίσουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με τις ιδιαιτερότητες που τις χαρακτηρίζουν και τις ιδιομορφίες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και σεβασμού από μέρους των διοικούντων….
«Συγχαρητήρια» προς όλους τους αρμόδιους που συντελούν στην πλήρη αυτοδιοικητική απαξίωση και υποβάθμιση ενός ιστορικού και μεγάλης οικονομικής και τουριστικής σημασίας νομού όπως είναι οι Κυκλάδες μέσα από το πρόγραμμα Ι-Κτήνος (μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο σαν όνομα αντί του καλλικράτης με τόσες κτηνωδίες που συντελεί) αλλά δυστυχώς για εκείνους οι πολίτες των Κυκλάδων και ειδικότερα οι νέοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια…Η υποβάθμιση των Κυκλάδων για μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα κάποιων δεν θα περάσει …