slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση τιμής για το Νίκο Σφυρόερα από τα Δ.Σ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου και Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου


Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στον ποιητή και συγγραφέα Νίκο Βλ. Σφυρόερα, την οποία διοργανώνουν ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου και ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 19:00 στη Στοά του Βιβλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου).
Ο Νίκος Σφυρόερας γεννήθηκε το 1913 στ’ Απεράθου της Νάξου. Σπούδασε νομική, φιλολογία, θέατρο και βιβλιοθηκονομία. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης του περιοδικού Ελληνική Δημιουργία, και......

ΝΑΞΟΣ: Πρόσκληση στους υποψήφιους δημάρχους για συζήτηση με θέμα «ΝΑΞΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/5/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής (29-04-2014)




Απάντηση του Νίκου Μαϊτού στην καταγγελία Μανώλη Μαργαρίτη

Απάντηση του επικεφαλής της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  και υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Μαϊτού  στην καταγγελία του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη και  της παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» για την με απειλητικό ύφος φραστική επίθεση του Νίκου Μαϊτού στο Τζίμη Καραπάτη κατά την συνάντηση  που είχαν την Κυριακή το βράδυ στο Πρωτοδικείο Νάξου κατά την  κατάθεση της δήλωσης των συνδυασμών  και υποψηφίων. Ακολουθεί  η  δήλωση:

Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων




Ελάτε να γιορτάσουμε με λουλούδια και ζωντανή μουσική!..
από τις 11 το πρωί, Πέμπτη 1 Μαΐου 2014.
Διοργάνωση:

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

 Οι Πολίτες Για Τα Νησιά Μας συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιό μας, ένα ψηφοδέλτιο που διαπνέεται από νέο πνεύμα με αποκλειστικό κριτήριο την ανταπόκριση των υποψηφίων μας σε μία απαιτητική πενταετή θητεία. Σε

Ο Συνδυασμός «Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση» καταγγέλει : Οι πρακτικές εκφοβισμού και απειλών ανήκουν στο μαύρο παρελθόν

    Καταγγέλλουμε ότι το βράδυ της Κυριακής 27ης Απριλίου, όταν μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού μας μεταβήκαμε στο Πρωτοδικείο Νάξου για την κατάθεση της Δήλωσης Συνδυασμού Υποψηφίων και βγαίνοντας από το κτήριο του Πρωτοδικείου, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νησιωτική Πολιτεία», κ. Νίκος Μαϊτός, επιτέθηκε φραστικά και με...

Περιοδία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε Εγγαρές - Γαλήνη

Την Τετάρτη 30 Απρίλη, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Ευδοκία Ψαρρά, θα

Η θεατρική ομάδα της συν+αξίας παρουσιάζει το έργο ΟΔΥΣΣΕΑ γύρισε σπίτι του Ιάκωβου Καμπανέλη

Η θεατρική ομάδα της συν+αξίας παρουσιάζει το έργο ΟΔΥΣΣΕΑ γύρισε σπίτι του Ιάκωβου Καμπανέλη. Πρεμιέρα Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 | Παραστάσεις 02/05 | 03/05 | 04/05 Ώρα Έναρξης 21:00 Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλης | Δημοτικό Μέγαρο Νάξου. Είσοδος 4 € τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο. Η θεατρική ομάδα της συν+αξίας θέλοντας να τιμήσει το πολιτιστικό έτος «Ιάκωβου Καμπανέλλη» - 2014, παρουσιάζει μια συρραφή από έργα του ίδιου . Ως κεντρικό έργο επιλέξαμε το ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ, προσθέτοντας αποσπάσματα από τα έργα του «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» και «Μια Συνάντηση Κάπου Αλλού». Για δύο ώρες θα βρεθούμε σε μια ακροθαλασσιά - άλλοτε στο νησί της Κίρκης και άλλοτε στην Ιθάκη-. Εκεί, ύστερα από ένα

Πλήρες, Ανανεωμένο, Πολυσυλλεκτικό και Ανεξάρτητο το Ψηφοδέλτιο Νίκης του Γιώργου Χατζημάρκου


Ο Γιώργος Χατζημάρκος, κατέθεσε στη Σύρο εχτές Κυριακή 27 Απριλίου 2014, το πλήρες ψηφοδέλτιο της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο", ανανεωμένο, με μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων και πολυσυλλεκτικό, με υποψηφίους διαφορετικής ιδεολογίας, βγαλμένο και φτιαγμένο από την ίδια την κοινωνία.
«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως η αγάπη για τον τόπο, η ανιδιοτελής θέληση για προσφορά και η προοπτική ευημερίας και ανάπτυξης, μπορούν να αποδειχθούν μεγαλύτερο κίνητρο από τους οποιουσδήποτε κομματικούς και προσωπικούς περιορισμούς. Σε μια εποχή που κατά κοινή αποδοχή η συνεργασία αποτελεί προαπαιτούμενο για να πάει ο τόπος μας μπροστά, η ρήξη με το κατεστημένο είναι επιτακτική και εμείς την επισφραγίζουμε με την ολοκλήρωση της πορείας σύνθεσης μιας ομάδας που θα αναδείξει την περιφερειακή παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, νικητή των εκλογών και θα οδηγήσει τα νησιά μας στο μέλλον που τους αξίζει», δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»:

Ντάξ' υπερβολές τώρα... Κασσής: Ο Παπανδρέου είναι προδότης


«Μας έχει προδώσει όλους! Είναι βαριά κουβέντα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και να λιβανίζουμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ευθύνη και μας έφτασαν, ως ΠΑΣΟΚ, εδώ που μας έφτασαν;»

Ποιοί μετέχουν στο συνδυασμό “Νησιωτική Ανατροπή” του Μπενέτου Σπύρου

Κατατέθηκε χθες στο Πρωτοδικείο της Σύρου από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μπενέτο Σπύρου και την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Άννα Μαυρουδή ο συνδυασμός της Νησιωτικής Ανατροπής.

Το ψηφοδέλτιο της ανατροπής απαρτίζεται από 80 υποψηφίους σε όλο το Νότιο Αιγαίο, νέα πρόσωπα με έντονη κοινωνική δράση, ενεργοί πολίτες με ικανότητα και βούληση να αγωνιστούν για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων των νησιών μας και για την αξιοπρέπεια και την ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.
Με την κατάθεση του συνδυασμού «Νησιωτική Ανατροπή», ο επικεφαλής του και υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου δήλωσε τα εξής: