slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου - Στήριξη Φορέων του νησιού


O τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τόσο με τα ενοικιαζόμενα καταλύματα και οχήματα, όσο και με τα καταστήματα μαζικής εστίασης.
Όπως είναι φυσικό όλα τα παραπάνω είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένα με το εμπόριο προμήθειας πρώτων υλών, παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες και απορρόφησης τοπικών προϊόντων.

Η Νάξος συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας "Empty chairs" (pics -video)

naxosfan.blogspot.com  

Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετείχε χθες μαζί με άλλα 50 σωματεία από όλη την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας "Empty chairs"
Οι επαγγελματίες των επιχειρήσεων της εστίασης ζητούν από την πολιτεία να στηρίξει τον κλάδο δίνοντας άμεσες λύσεις στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η κρίση του κορονοϊού και στέλνουν σαφές μήνυμα ότι εάν δεν ικανοποιηθούν, τα καταστήματά τους θα παραμείνουν κλειστά και μετά την.....
άρση των μέτρων
Την πρωτότυπη εκδήλωση - διαμαρτυρία κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΡΤ μεταφέροντας πλάνα από την Νάξο με απευθείας σύνδεση στο απογευματινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων
 TI ZHTANE ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, ημέρα 1η: Η αισιοδοξία και η αγωνία των Ναξιωτών για το καλοκαίρι!

 
Ξεκίνησε σήμερα το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, σημειωτέον, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Αφού μας ενημέρωσε διεξοδικά για το τόσο διαφορετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σκηνικό που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου (με τους επιβάτες να είναι ελάχιστοι κι αυτοί έχοντας εξασφαλίσει και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)…

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!


Με απόφαση της κυβέρνησης, στις 11 Μάη ανοίγουν τα σχολεία για την Γ΄ Λυκείου και στις 18 Μάη για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, το Γυμνάσιο και τα ΔΙΕΚ. Ωστόσο, δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, καλλιεργώντας έτσι προβληματισμούς και ανησυχίες σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το κύριο που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι το πως θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, ένα «πρώτο σημαντικό κύμα» αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν έχει αποσταλεί προς τους Δήμους, και έχει ήδη παραληφθεί από τους περισσότερους. Αν αυτό ισχύει θα το μάθουμε σύντομα. Παρόλα αυτά κάθε άλλο πάρα επαρκή μπορούν να χαρακτηριστούν τα όποια μέτρα ανακοίνωσε, αφού οι εκπαιδευτικές δομές εξοπλίζονται ως συνήθως από τις Σχολικές Επιτροπές με όλο το αναγκαίο υλικό, όπως κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, κάδους, καθαριστικά και λοιπά αντισηπτικά, χωρίς φυσικά καμία πρόβλεψη πρόσθετης  χρηματοδότησης των Δήμων για το σκοπό αυτό. Ποιοι θα πληρώσουν και πάλι; Οι «συνήθεις ύποπτοι».
Εύλογα λοιπόν  προκύπτουν και επιπλέον ερωτήματα:

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από Απάντηση του Υ.Π.ΠΟ. σε ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιούτην πανδημία και την εγκληματικότητα.

Σε ερώτηση της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού για θέματα προστασίας των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα απάντησε το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
Ελήφθησαν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες των νησιών και να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού Covid-19,με συνεχείς ελέγχους και ενημέρωση. Έχουν δε εφαρμοστεί ειδικές δράσεις αυτή τη περίοδο από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων βάση επιχειρησιακών σχεδίων για την αποτελεσματική αστυνόμευση απέναντι στην παραβατικότητα.
Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα.

Σας παραθέτουμε την απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη στην ερώτηση της βουλευτού.