slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

'' ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ''...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Οι εργοδότες θα ελέγχονται, πλέον, από ένα ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Εργασίας, όσον αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων που απασχολούν, όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ...
διασφαλίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο ο κατώτατος μισθός, αφού δεν θα είναι δυνατή η συμπλήρωση δήλωσης επιχειρήσεων, από τη μεριά των εργοδοτών, στην περίπτωση που οι απολαβές εργαζόμενου υπολείπονται των 586 ευρώ.
Ο ίδιος έλεγχος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, θα γίνεται και για την εκ περιτροπής εργασία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Περιφερειακο Συμβουλίοο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε έναν ακόμα εμπαιγμό επιδόθηκε η πλειοψηφία  του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίασή του στις 26/02/2013 σχετικά με το θέμα «το καλάθι αγροτικών προϊόντων» για να πείσει τους αγρότες ότι η ΚΑΠ δεν είναι η οριστική καταστροφή τους, αλλά η ευκαιρία , η λύση μέσα από ένα καλάθι, ή ....

Κυριακή 3 Μαρτίου η εθελοντική αιμοδοσία Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος  Κυνηδαριωτών Νάξου συνεχίζει με συνέπεια και ευθύνη να διαδίδει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η χώρα μας χρειάζεται πολλούς αιμοδότες για να καλυφθούν οι αναγκαίες ποσότητες αίματος, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ –ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ–ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ. 
Είναι το σύνθημα του συλλόγου μας για άλλη μια φορά και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και από 10:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι στην λέσχη του συλλόγου (Δερβενακίων 20–Γαλάτσι).

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί να προωθήσουμε το μήνυμα της αιμοδοσίας του συλλόγου σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.
Πρέπει όσοι περισσότεροι μπορούμε να συμμετέχουμε στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας. 

Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Σύρο


Την Κυριακή 3/3, στις 5μμ, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Σύσκεψη για τις Κυκλάδες, που διοργανώνει το Κεντρικό Τμήμα Αυτοδιοίκησης (Κ.Τ.Α.) του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο πλαίσιο αντίστοιχων συσκέψεων που πραγματοποιούνται σε καθεμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Σκοπός  των συσκέψεων αυτών είναι ο συντονισμός των αυτοδιοικητικών δυνάμεων (α΄ και β΄ βαθμού) του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με........

Αεροδιακομιδές ασθενών από τον Δήμο Σίφνου.




Ο Δήμος Σίφνου με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει στους δημότες του την υπογραφή σύμβασης με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, βάσει της οποίας όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Σίφνου είναι ασφαλισμένοι για αιφνίδια ασθένεια ή ατύχημα ή αιφνίδια έξαρση χρόνιου νοσήματος.
Η σύμβαση υπογράφηκε και ισχύει από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και καθορίζει  ότι:

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Μετά τις εκλογές το φασιστικό μόρφωμα που λέγεται «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να «πατήσει πόδι» στο νησί μας. Αφού «είδαν πόρτα » από τους μαζικούς φορείς του νησιού και όσους  παριανούς διαθέτουν κατάλληλους χώρους, με νύχια και με δόντια παλεύουν να κάνουν συγκέντρωση στη Πάρο.
·        Αυτοί που νοσταλγούν τον Ρούντολφ Ες, τον Χίτλερ και τους βασανιστές της χούντας
·        Αυτοί που ψηφίζουν  νόμους στη Βουλή μαζί με τα άλλα ....

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Η τοποθέτηση του περιφερειακού μας συμβούλου ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗ για το "Καλάθι της ΠΝΑ" στη συνεδρίαση του ΠΣ στη Ρόδο


Στο κυρίαρχο θέμα της   4ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  την Τρίτη 26-2-2013 στη Ρόδο,  με θέμα  «Έγκριση του προγράμματος "Καλάθι της Περιφέρειας Νοτίου    Αιγαίου" σύμφωνα με τους νόμους 4015/11 & 4056/12 για την τυποποίηση, την πιστοποίηση, την εμπορία και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας», αγορητής της παράταξής μας ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου Παύλος Χρυσαφίδης ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα.
Κυρία πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, κατ΄ αρχάς διαβάζοντας τις.............

Την Κυριακή τα Χοιροσφάγια στην Απείρανθο Νάξου

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος '' Τα Φανάρια '' σας προσκαλεί την Κυριακή 3 του Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα χοιροσφάγια... Γλέντι και χορός συνοδεύουν το έθιμο στ' Απεράθου στην πλατεία του χωριού. Δεν πρόκειται βέβαια να παρακολουθήσετε τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή, αφού πάνε χρόνια που αυτό δεν γίνεται σε δημόσια θέα, αλλά θα γευτείτε τους νόστιμους μεζέδες, το ντόπιο κρασί και θα γλεντήσετε, χορεύοντας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι..

Η Μονή Εσφιγμένου προσφέρει πολύτιμο πίνακα για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας [εικόνα]


Σε μια ξεχωριστή κίνηση προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα προχωρούν οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι αποφάσισαν να παραχωρήσουν ένα από τα πιο ιστορικά κειμήλια που κατέχουν, την περίφημη «Σκηνή του Ναπολέοντα» στη Γαλλία.

Οι σκληροπυρηνικοί μοναχοί της μονής Εσφιγμένου προχωρούν σε μια ξεχωριστή κίνηση, προκειμένου να ....

Κυκλάδες: Φυτεύτηκε ο σπόρος για την πραγματοποίηση της Έκθεσης στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος.


Το wcn.gr ευχαριστεί δημόσια τα ηλεκτρονικά μέσα των Κυκλάδων για την άμεση ανταπόκριση στην δημοσίευση του δελτίου τύπου που αφορούσε την διοργάνωση τουριστικής έκθεσης των Κυκλάδων στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος. Η ώθηση από την μεγάλη δημοσιότητα την παραμονή της συζήτησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν πολύ σημαντική στην ενίσχυση της προσπάθειας.

Επιχείρηση προσέλκυση τουριστών

samarasmaximouΜετά την επιχείρηση «προσέλκυση επενδύσεων» το Μέγαρο Μαξίμου βάζει μπροστά και την «επιχείρηση προσέλκυσης τουριστών».
-Του Γιάννη Πιτταρά-
Το βαρύ χαρτί της ελληνικής οικονομίας, που πλήττεται και αυτό από την οικονομική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Τα μέλη του ΣΕΤΕ πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας να πείσουν τον .....

Ιδιωτικοποιούνται 20 αεροδρόμια

www.fosphotos.com/Alexandros Katsishttp://thepaper.gr 
Εικοσι αεροδρόμια της χώρας μας θα δοθούν σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Ανάμεσα τους τα  αεροδρόμια της Σαντορίνης, και , Μυκόνου,
Το πρώτο κομμάτι του σχεδίου περιλαμβάνει να παραχωρηθούν άμεσα 20 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει στην λίστα του τους εξής

Αλήθεια ή ψέμα; (Μέρος 2ο)



Αλήθεια ή ψέμα; (Μέρος 2ο)
Αναρωτιέται ο Γλαρός Ιωάννης, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ (Τ.Ο Ρόδου)

Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι,  για το Εθνικό Συμφέρον, αντέστη στις πολλαπλές πιέσεις του ξένου παράγοντα και προχώρησε σε συμφωνία, που ήταν λίαν επωφελής για την Πατρίδα μας, αφού θα αναβάθμιζε την γεωστρατηγική της θέση και θα την καθιστούσε ενεργειακό κόμβο;

Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι, συνήψε συμφωνίες, για τους κάτωθι αγωγούς;

ΛΑΒΑΡΑΚΙΑ Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Α.Μ.Σ. Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» στα πλαίσια  των προσπαθειών του για εύρεση οικονομικών πόρων και κατ΄ επέκταση την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου έχει ήδη τυπώσει και κυκλοφορήσει λαβαράκια με το σήμα του συλλόγου. Η αγορά αυτών από τους φίλαθλους  της ομάδας μας θα είναι μία  σημαντική οικονομική συνεισφορά για  το σύλλογο μας.   Τα λαβαράκια  έχουν δύο μεγέθη : το μεσαίο (αξίας  10 ΕΥΡΩ) και το μικρό για το αυτοκίνητο (αξίας 6 ΕΥΡΩ). Για αγορές μπορείτε να καλέσετε στο 6972552791 Γενικός Γραμματέας Τσάφος Στέφανος ή 6945972230 Ταμίας Ποτικιάν Γεώργιος.

Κόβει πίτα ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟ Νάξου


15θημερο προσφοράς από τα καταστήματα "Ραντεβού"


Συνάντηση νέων αγροτών Πάρου.


Συνάντηση νέων αγροτών Πάρου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Νηρέα στην Νάουσα της Πάρου, διεξήχθη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου μια συνάντηση νέων αγροτών. Η συνάντηση συντονίστηκε από την ομάδα που είχε πάρει μέρος πριν 2 εβδομάδες σε αποστολή στην Θεσσαλονίκη, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση Ζοοtecnhia, να πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και να ξεναγηθούν από την ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών) στην παρουσίαση πετυχημένων πρακτικών νέων αγροτών.

Ο Κώστας Μπιζάς για το Καλάθι του Νοτίου Αιγαίου


mpizas kostasΚατ’ αρχήν οφείλω να συγχαρώ την Ειδική Επιτροπή και την ομάδα Εργασίας  για την σύνταξη και την εισήγηση του Προγράμματος <<Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων>> στο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που προωθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο τη δημιουργία ενός αγροδιατροφικού προτύπου για αυτοκατανάλωση αλλά και για .....

Κατώτατος μισθός και αγοραστική δύναμη.


Κατώτατος μισθός και αγοραστική δύναμη.
Γ. Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για  τον κατώτατο μισθό. Η συζήτηση αυτή πυροδοτήθηκε κυρίως από δηλώσεις που έκανε ο Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες αλλά και η Ελληνίδα Επίτροπος κα Δαμανάκη. Η βάση των δηλώσεων είχε να κάνει με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η συζήτηση αυτή είναι τελείως λανθασμένη διότι η ανταγωνιστικότητα στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών επηρεάζεται από μια σειρά από παράγοντες, ένας εκ των οποίων μόνον ....

Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) - ποιοί εντάσσονται και ποιοι εξαιρούνται.


κοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση οι ασφαλιστικοί φορείς επικουρικής ασφάλισης οι οποίοι εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ή εξαιρούνται.

Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Εργασίας.



Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση στην τελευταία επιστολή μας. Όπως ο ίδιος μας διευκρίνισε, έχει δρομολογηθεί η λύση του προβλήματος διπλοασφάλισης που ταλαιπωρεί χιλιάδες επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων.

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ






Οικολογικός Άνεμος 
στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος
http://ecoanemos.wordpress.com, email: ecoanemos@gmail.comΤο καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειας θέλει κι άλλο πλέξιμο!
Για να είναι χρήσιμο και να κρατήσει στον χρόνο
Εισήγηση του Νίκου Χρυσόγελου Περιφερειακού Σύμβουλου με τον Οικολογικό Άνεμο, 
Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο,
Για το Θέμα 3: Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ρόδος 26/2.

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΜΙΑΚΗΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ Η προσφορά του Πνευματικού Κέντρου σαν μοναδικό κύτταρο πολιτισμού στο χωριό
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κωμιακής στηρίζει το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.