slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιδού η επιστολή που υπέγραψε προς την Τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές ο αντιμνημονιακός Τσίπρας (photo)


Με μια προσωπική επιστολή που απευθύνεται στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνόδευσε τα μέτρα 8 δισ. ευρώ που έστειλε στους δανειστές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Στην επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η αποστέλλει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρθυμίσεις και πρωτοβουλίες με βάση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς τα αιτήματα των θεσμών για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Σε θετική τροχιά μπαίνει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Παρουσία των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Νίκου Μανιού και Αντώνη Συρίγου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου συνάντηση του Δημάρχου, της Επάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θήρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργού Υγείας, αποτελούμενη από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης και ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου.

Τι απαντά ο δικηγόρος του εφοπλιστή στις καταγγελίες για καταπάτηση δρόμου στη Σχοινούσα


Απάντηση στα όσα καταγγέλθηκαν και ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή σχετικά με την προσπάθεια καταπάτησης δρόμου στην Σχοινούσα, δίνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ιδιοκτητριών εταιρειών του παραλιακού αγροτεμαχίου κ. Αριστείδης Κανελλόπουλος.
Ο κ. Κανελλόπουλος ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως παράνομη ενέργεια και όλα όσα ειπώθηκαν τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και από μερίδα κατοίκων της Σχοινούσας είναι αναληθή. Μάλιστα καταγγέλλει ότι δέχτηκε προπηλακισμούς και απειλές από δύο ομάδες κατοίκων, τους “παραπληροφορημένους” και “προπαγανδισμένους” καθώς και τους ιδιοκτήτες των όμορων ιδιοκτησιών, οι παράνομες και αυθαίρετες πρωτοβουλίες των οποίων έχουν προκαλέσει το όλο θέμα και αποσκοπούν αποκλειστικά στα στενά επιχειρηματικά και ιδιοκτησιακά τους συμφέροντα... Ο κ. Κανελόπουλος επισυνάπτει και σειρά εγγράφων όπως και φωτογραφίες, που πιστοποιούν τα λεγόμενα του...
Διαβάστε αυτούσια την απάντηση:

Φτώχεια και ανεργία μαστίζουν το Νότιο Αιγαίο

Φτώχεια και ανεργία μαστίζουν το Νότιο Αιγαίο
  • Το 5% των νοικοκυριών σε συνθήκες ακραίας φτώχειας 
  • Το 13%, κάτω από το όριο της φτώχειας
  • Τα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο ήταν, το 2011, σε ποσοστό  27% του συνόλου
Της Ρένας Παυλάκη – Διακίδη

Σοκάρουν τα στοιχεία για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου που φέρνει στο φως επιστημονική έρευνα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα οποία χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο!

Από την Κουμουνδούρου στο «τιμόνι» του ΟΛΠ – Το νέο ΔΣ (ονόματα)


Ο Γιάννης Κούβαρης, μέχρι σήμερα μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ.
Η ανακοίνωση του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου έγινε στο πλαίσιο της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται εκτός από τον

Κάψιμο των Μάηδων στο Κορονοχώρι

φώτο :naxostimes.gr
Τους Μάηδες που φτιάχτηκαν την Πρωτομαγιά στους Μύλους θα κάψουν αύριο, παραμονή του Αϊ Γιαννιού του Κλήδονα, στο Κορονοχώρι.
Την εκδήλωση, που ξεκινά στις 8:30 το βράδυ, διοργανώνει η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα» στην πλατεία μπροστά από το Ηρώων στο Κορωνοχώρι. Θα προσφερθεί κέρασμα γλυκού από τις γυναίκες των χωριών.

Μας δουλεύει ο Τσίπρας; Άλλη δήλωση στα Ελληνικά άλλη στα Αγγλικά! (video)




Πρωτοφανές αυτό που έκανε ο Τσίπρας λίγο πριν το ξεκίνημα της συζήτησης στην εξαμερή.

Αφού προσερχόμενος προς τους δημοσιογράφους έκανε άλλη δήλωση στα Αγγλικά και άλλη δήλωση στα Ελληνικά!

Με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο!

Δείτε και μόνοι σας το video:

Αναβίωση του έθιμου του Άη Γιάννη του Κλήδονα στην Κωμιακή

Το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου καλούν στην αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 7:30 το βράδυ.
Ο "Κλήδονας" θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία των Ροδινών όπου θα ακολουθήσει το κάψιμο των Μάηδων και θα προσφερθούν μεζέδες και κρασί. 

Η Σίκινος αποκλεισμένη από τις Κυκλάδες!

Ένα ταξίδι μου στη Σίκινο, στο μικρό ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων το Σαββατοκύριακο, με έφερε αντιμέτωπο με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζε
ι αυτό τον καιρό.
Τα δύο πλοία που εκτελούσαν την ενδοκυκλαδική επικοινωνία σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους, με αποτέλεσμα το νησί να μην έχει διασύνδεση με Σύρο, Πάρο, Νάξο και Ίο, από τα οποία προμηθεύεται, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αποκόπτονται οι πολύτιμοι για την οικονομία του νησιού τουρίστες.
Η επανέναρξη της επικοινωνίας του με τα άλλα Κυκλαδονήσια είναι θέμα επιβίωσης του νησιού και ομόθυμο και αγωνιστικό αίτημα όλων των κατοίκων του.
Οι ιθύνοντες πρέπει να παρέμβουν άμεσα και....

Ανοικτή επιστολή του Π.Α.Σ. Νάξου - Προτάσεις για τις αθλητικές υποδομές

Την άποψη ότι «η Νάξος παίζει ποδόσφαιρο με συνέπεια και στα σωματεία της Νάξου γίνεται σοβαρότατη δουλειά» εξέφρασε το Δ.Σ. του Π.Α.Σ Νάξου σε ανοιχτή επιστολή του.
Το Δ.Σ. παρέθεσε κάποιες σκέψεις του και προτάσεις του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που εστιάζουν κυρίως στην αξιοποίηση των ποδοσφαιρικών αθλητικών χώρων που υπάρχουν στο νησί, ζητώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τον δήμο, ο οποίος στέκεται αρωγός στα αθλητικά σωματεία και τα αιτήματα τους, όπως αναφέρει.

Ομολογία Μητρόπουλου: Η κυβέρνηση μετακινείται στις θέσεις των δανειστών



Οι ενδείξεις για συμφωνία σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλου είναι ταυτόχρονα και ένδειξη ότι «είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν μνημονιακά μέτρα στη συμφωνία
Μιλώντας στον AΝΤ1 ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων μέσω

Το ΠΑΣΟΚΙΚΟ παρελθόν του νεοΣΥΡΙΖΑίου ΦΥΓΟΔΙΚΟΥ Ρουμελιώτη μας θυμίζει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας

 
Το παρελθόν του Π. Ρουμελιώτη αποκαλύπτει ο Γιώργος Σούρλας, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος ενθυμείται το ρόλο που διαδραμάτισε το στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά.

«Η σκέψη και πόσο μάλλον η πρόταση να αναλάβει καθήκοντα ο Π. Ρουμελιώτης συνιστά μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα. Μόνο από επιλήσμονες του καθήκοντος θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού: Είναι ο πολιτικός για τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων στις

Guardian: Παράταση 6 μηνών και €18 δισ. δίνουν οι δανειστές «H πρόταση περιλαμβάνει υπόσχεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

 


Την εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και τη σταδιακή εκταμίευση έως και 18 δισ. ευρώ προβλέπει η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian. Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει υπόσχεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά μετά το τέλος της εξάμηνης παράτασης.


Στο πλαίσιο της εξάμηνης παράτασης η

Επιστολή Νίκου Μανιού στο Υπ. υγείας για τις εφημερίες των γιατρών στα νησιά


 
Με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο Νίκος Μανιός ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την εξασφάλιση με κάθε τρόπο των αναγκαίων πόρων ώστε τα Κ.Υ, τα Π.Π.Ι, και τα Π.Ι. να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
Όπως αναφέρει ο κ. Μανιός "ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με αυξημένες πιθανότητες να

Δήλωση Χατζημάρκου: Αδιανόητο να επανέρχεται στις διαπραγματεύσεις ο ΦΠΑ στα νησιά


Με αφορμή τις διαρροές περί της επαναφοράς του θέματος της κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τελευταίας τεχνολογίας απορριμματοφόρο δωρεά στη Σχοινούσα

Δωρεά εφοπλιστή Κωνσταντίνου Ι. Μαρτίνου.

Στη δωρεά ενός απορριμματοφόρου προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Μαρτίνος.
Πρόκειται για μικρό δορυφορικό απορριμματοφόρο όχημα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, χωρητικότητας 4m³, με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας, της εταιρείας Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.. Το όχημα βρίσκεται από χθες στη Σχοινούσα, καθώς η δωρεά προορίζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας, σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή, κ. Κωνσταντίνου Ι. Μαρτίνος

Αιγαιοπελαγίτικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη


Μια ταξιδιάρικη συναυλία με δωρεάν είσοδο στο θέατρο "Δόρα Στράτου" στο Φιλοπάππου

Μια ταξιδιάρικη συναυλία με δωρεάν είσοδο στο θέατρο "Δόρα Στράτου" στο Φιλοπάππου, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30. Όσοι προσέλθουν μπορούν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια φέρνοντας μαζί τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να ενισχύσουν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΒΙΟΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ
Τραγουδούν: Μαρία Αναματερού, Θοδωρής Μέρμηγκας
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Δελτία εισόδου στο τηλέφωνο: 210 9214650

Εφόδους στα σπίτια προαναγγέλλει ο Χρυσόγονος «Σε περίπτωση ρήξης θα μαζευτούν τα χρήματα από τα σπίτια»


Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Κώστα Χρυσόγονου στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο οποίος για να διεκτραγωδήσει τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ρήξης με τους πιστωτές είπε ότι θα έπρεπε να μαζευτούν τα χρήματα που υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων. Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε

VIDEO: Καταγγελία για προσπάθεια καταπάτησης δρόμου από εφοπλιστή στη Σχοινούσα


Την προσπάθεια να καταπατηθεί δρόμος -που σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Σχοινούσας θεωρούν δημόσιο- από εφοπλιστή κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες για τα νησιά μας" Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά από το σώμα. 
Πρόκειται για ένα δρόμο ο οποίος οδηγεί στην παραλία Λιβάδια και σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο του νησιού Νικολέτα Σίμου, είναι ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης στην

ΚΛΗΔΟΝΑΣ ΣΤ'ΑΠΕΡΑΘΟΥ 2015




Ψύλλοι-ψύλλοι κάβγουνται κι Άης Ιάννης έρχεται...
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" σας προσκαλεί την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην Παναγία (μπροστά στην εκκλησία), να αναβιώσουμε το έθιμο του Κλήδονα, να πηδήσουμε τις φωτιές του Άι Γιάννη, να φέρουμε το αμίλητο νερό από τα τρία πηγάδια του χωριού και να φάμε το αρμυροπιτάρι!

VIDEO: Στο δημοτικό συμβούλιο τα σκουπίδια στην Αλυκή - Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Η ...παραλίγο χωματερή του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες για τα νησιά μας" Βασίλης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, η οποία εάν έλειπε ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, θα είχε καταντήσει μια δεύτερη χωματερή, ενώ ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποκάλυψε ότι ήδη έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα...

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, μπορεί μεν ο δήμος να μάζεψε τα περισσότερα σκουπίδια, όμως κάποιοι επιμένουν να "μπερδεύουν" τον υδροβιότοπο ...με σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να ρίχνουν εκεί, μπάζα, σκουπίδια, στρώματα κι ότι άλλο έχουν για πέταμα... Επίσης αυτό που επεσήμανε ήταν σχετικά με το δρόμο που "ξεφύτρωσε" στην περιοχή και κοντεύει να φτάσει στο αεροδρόμιο...

"Στο συμφέρον του δήμου μας είναι να βρει και να καταγγείλει τους ενόχους για όλα αυτά τα περιστατικά στις αρμόδιες υπηρεσίες... Δεν είναι λύση να μαζεύουμε τα σκουπίδια, μετά πάλι να τα ξαναρίχνουν και να μην τιμωρείται κανείς γι αυτό" σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μπει σήμανση στην περιοχή, αλλά και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ που έχει αρμοδιότητα για το περιβάλλον να ενεργοποιηθεί για την προστασία και την ανάδειξη της Αλυκής.

"Η περιοχή είναι τεράστιας οικολογικής σημασίας και θα μπορούσε να γίνει και τεράστιας τουριστικής σημασίας. Μια μελέτη για την προστασία και την ανάδειξη της λίμνης και κατ΄ επέκταση όλης της περιοχής αυτής θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση" είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, γνωστοποίησε ότι (όπως έχει αποκαλύψει το naxostimes.gr) έχουν ήδη πέσει τα πρώτα πρόστιμα σε κάποιους που έριξαν σκουπίδια στον υδροβιότοπο. Επισήμανε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών θα τοποθετηθεί και σήμανση στην περιοχή.

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος:


ΒΟΜΒΕΣ Γ. Ανωμερίτη : «Εγώ δεν ήλθα για να ξεπουλήσω το λιμάνι»


Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στο «Βήμα» Για πολιτικές ευθύνες στο θέμα της γραμμής που ακολουθήθηκε για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά κάνει λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα» μία ημέρα πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων όπου θα γίνει γνωστό το όνομα του διαδόχου του. «Εγώ παραμένω συνεπής στις θέσεις μου, άλλοι άλλαξαν τις δικές τους» διακηρύσσει αφήνοντας σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση, με τις προγραμματικές θέσεις της οποίας λέει ότι συμφωνούσε. Εκτιμά ότι το λιμάνι έχει μείνει πίσω και παράλληλα επιμένει ότι το νομικό και οικονομικό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης είναι λανθασμένο.- Ποιοι είναι οι......