slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Φιλώτι οι εκδηλώσεις για το “Έτος Παπαδιαμάντη”

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Σ.Φ.Ν. γιόρτασε με τριήμερες εκδηλώσεις το “Έτος Παπαδιαμάντη”. Στις εκδηλώσεις, στις οποίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκός κ. Στέφανος Ήμελλος, εκπρόσωποι φορέων, οι ομιλητές, ο καθηγητής Φιλοσοφικής κ. Φώτης Δημητρακόπουλος, ο καθηγητής κ. Αντώνης Τζιώτης, ο ποιητής κ. Αντώνης Φωστιέρης και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ανέδειξαν το έργο του Παπαδιαμάντη σε σχέση με τη Νάξο και ιδιαίτερα με το μυθιστόρημά του “Οι Έμποροι των Εθνών”, το οποίο διαδραματίζεται στην.........

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


               
                 Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ώρα 22.00

Τρίτη 2/08:  1η Εκδήλωση μνήμης του Ακαδημαϊκού
  Ιάκωβου Καμπανέλλη

 ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ
Ιάκωβου Καμπανέλλη – Μονόλογοι
α. Πανηγυρικός
β. Γράμμα στον Ορέστη
γ.Επικήδειος

ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ‘ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ’ ώρα 21.30        

Θεατρική Παράσταση στο Ιάκωβος Καμπανέλης. Τρίτη 2 Αυγούστου στις 21.30

Hμερήσιας διάταξης Οικονομικής Επιτροπής


         
Επιτελούς βρήκαμε  και ένα θέμα  για τη Νάξο   στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/8/2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :
16)  Διενέργεια δημόσιας κλήρωσης για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Αποκατάσταση και μέτρα αναχαίτισης των καταπτώσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Κόρωνου -Σκαδού και Κορωνίδας – Ελιγμού στη ν. Νάξο» και έγκριση πρακτικού

Όσο συνεχίζετε η πολιτική του μνημονίου τοσο και η ύφεση θα βαθαίνει και τα έσοδα του Δημοσίου θα περιορίζονται.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ας καταλάβουν ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση πως:
ούτε με το 13ο νομοσχέδιο που ετοιμάζει,
ούτε με αυταρχισμό και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου στη δημόσια διοίκηση,ούτε και με τις λογιστικές αλχημείες που επιχειρούν με την...

Έπιασαν δουλειά οι νέοι προπονητές!!!

Το Σάββατο το απόγευμα Τουρσούγκας και Δερμάτης υπόγραψαν τα συμβόλαια συνεργασίας τους με τον Πανναξιακό και την Κυριακή το πρωί έκαναν κιόλας την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα. Στην προπόνηση εκτός από τις "παλιές" παίκτριες συμμετείχαν και τα νέα αποκτήματα, η "Σαμιώτισσα" Χριστίνα Χάρις και η Νάντια Μαύρου.
Οι δυο έμπειροι προπονητές ήθελαν να ..

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ Από τον Σεπτέμβριο -...ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ - δρομολογείται το «μικρό» ΕΣΥ για το Νότιο Αιγαίο


 Με βασικό θέμα συζήτησης την Υγεία στα νησιά, συνεδρίασε σήμερα (Δευτέρα) στη Νάξο το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκου Πολύζου, των βουλευτών Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και Ιωάννη Βρούτση, του διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Γιάννη Ροτζιώκου, των δημάρχων Νάξου και Αμοργού, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Να κάνουν έρευνα, αλλιώς να σιωπήσουν


Γράφει ο εκπαιδευτικόςΜανώλης Αυγερινός
Αρκετές μέρες τώρα οι ταξιτζήδες απεργούν.
Και τούτο γιατί, ο «επαρχιώτης» Ραγκούσης άνευ λόγου και αιτίας (αν και μυρίζει αποπροσανατολισμός της χρεoκοπίας) και καταμεσής της τουριστικής κίνησης, άναψε το φιτίλι της αντίδρασης εκ μέρους των ταξιτζήδων, αποφασίζοντας να αλλάξει το ΠΔ του Ρέππα, υπενθυμίζοντας ότι «εγώ είμαι ο υπουργός, εγώ αποφασίζω», θυμίζοντας το «l’  etat c΄ est moi » (το κράτος είμαι εγώ) του  Λουδοβίκου ΙΔ΄ πριν 3,5 και πλέον αιώνες.
Λες και αν όλα τούτα γίνονταν 2 μήνες πιο μετά, θα άλλαζε κάτι!
Μόλις θυμήθηκα τι λέει ο ίδιος ο Ραγκούσης επί 22 μήνες τώρα απευθυνόμενος στη ΝΔ, όταν αυτή αντιδρά στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ:«Δεν μπορούν να μιλάνε στους πυροσβέστες, αυτοί που έβαλαν τη φωτιά».
Το ίδιο θα πρέπει να πει και τώρα ο κύριος που εμφανίστηκε από το πουθενά.
Μόνο που πρέπει να το λέει κοιτώντας έναν καθρέφτη. Φαντάζομαι θα έχει σπίτι του καθρέφτη.
Ο κύριος που χάρη στο ΓΑΠ, μόλις σε λίγους μήνες, έφτασε στο ύπατο αξίωμα του υπερυπουργού ή «του πρωθυπουργού εσωτερικών» όπως του καταλογίζουν οι ίδιοι οι σύντροφοί του.

“ΕΛΒΕΤΙΑ”… ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

______112-
Χαράλαμπος  Κόκκινος
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
  • - ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Την 1.8.2011, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Νάξο, συζητήθηκε το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ στο Νότιο Αιγαίο. Στη συνεδρίαση, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος τοποθετήθηκε, παρουσίασε τα μεγάλα προβλήματα υγείας της Περιφέρειας στο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζου (ο οποίος κατά την τοποθέτησή του χαρακτήρησε τις παροχές υγείας στο Νότιο Αιγαίο αντίστοιχες της…

Περιοδεία Σαντορίνη, Ίο και Νάξο πραγματοποίησε ο Γιάννης Βρούτσης

ceb2cf81cebfcf85cf84cf83ceb7-418

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ.  Ιωάννης Βρούτσης επισκέφτηκε την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου το νησί μας,  για  να παρευρεθεί στην εορτή των αγροτών της  Ε.Γ.Θ.Π.  Κατά την παραμονή του στο νησί ο βουλευτής προέβη στις ακόλουθες συναντήσεις:
1) Επίσκεψη στο Κ.Υ. Θήρας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με την υποστελέχωση του και την ανεπάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού
2) Συνάντηση με το δήμαρχο Θήρας, κ. Ζώρζο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του δήμου και ζητήματα που σχετίζονται με  την εφαρμογή του ΄΄Καλλικράτη΄΄.

Και τώρα ... τι;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Μετά από το "ξεφούσκωμα" της κίνησης των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος όλο και περισσότεροι διερωτώνται αν μας έμειναν τρόποι αντίδρασης ενάντια σε αυτούς που έχουν κατσικωθεί  στο σβέρκο μας και μας ρουφούν το αίμα σιγά σιγά.