slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη "Πεντηκοντόρος" (βίντεο φωτογραφίες)

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς του λαϊκού μας πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι η παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη.
Η χρήση του πλοίου ως αυτόνομη κατασκευή σε σχέση με άλλες ξυλοκατασκευές, απαιτεί επι πλέον πλευστότητα, ικανότητα φορτίου, ασφάλεια και αυτόνομη κίνηση. Η ναυπηγική για πολλούς αιώνες από την αρχαιότητα ως το 18ο αιώνα ήταν ο πιο ζωντανός πυλώνας της εθνικής οικονομίας.
Η εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης.......

Σκληρή κριτική στον Φίλη από τους έφηβους βουλευτές

Βομβαρδισμό ερωτήσεων για όλα τα μέτωπα της παιδείας δέχτηκε ο Υπουργός Παιδείας από τα 286 μέλη της 21ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που δεν του χαρίστηκαν. Άλλοι ευγενικά κι άλλοι πιο επιθετικά, ζήτησαν από τον Νίκο Φίλη να τους δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις προθέσεις του.
Αρχαία Ελληνικά, κατάργηση μαθητικών παρελάσεων, θρησκευτικών και πρωινής προσευχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Βουλής των Εφήβων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΚΙΜΩΛΟ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΟ

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σε χρήση το  νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Σέριφο και ανοίγει νέους ορίζοντες για το νησί
Σε Σέριφο και Κίμωλο, μετά την Μήλο, περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος
Στα νησιά της Σερίφου και της Κιμώλου περιόδευσε το τελευταίο διήμερο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Μήλου κ. Νίκο Βενάκη.

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Μήλου για την χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί

Ο.Μ. Μήλου Δελτίο Τύπου 
Οι πολίτες της Μήλου αντιστάθηκαν στις Σειρήνες και τον εκφοβισμό και γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου στην εκδήλωση της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 10 Ιουλίου.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Επίδοξος καναλάρχης σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ...


Ο άνθρωπος έχει κάνει αίτηση για να πάρει άδεια για να γίνει καναλάρχης.
Χρόνια εργολάβος και μάλιστα μεγαλοεργολάβος, αλλά τώρα θέλει να μπει και στο χώρο των media.
Η στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένη.
Οφείλει όμως και να το δείχνει.
Έτσι λοιπόν έπραξε, θεωρρώντας προφανώς ότι η συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρόκριμα για την

Το Σάββατο 16 Ιουλίου το Φεστιβάλ πατάτας στη Νάξο


Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… τηγανιτές πατάτες: αυτό είναι το καλοκαιρινό τρίπτυχο της απόλαυσης με την διαφορά βέβαια ότι όποιος επισκεφθεί την Νάξο θα βρει και τα τρία προϊόντα σε άφθονες ποσότητες και άψογη ποιότηταΛίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… τηγανιτές πατάτες: αυτό είναι το καλοκαιρινό τρίπτυχο της απόλαυσης με την διαφορά βέβαια ότι όποιος επισκεφθεί την Νάξο θα βρει και τα τρία προϊόντα σε άφθονες ποσότητες και άψογη ποιότητα.

Ο λόγος για το 7ο Φεστιβάλ πατάτας που διοργανώνουν οι άνθρωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το

Σάββατο 16 Ιουλίου καθώς το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουλίου θα.....

Την Τετάρτη 13/7/2016 στις 18:00 η δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο

ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
ΝΑΞΟΣ 11/7/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
             Μετά την πρώτη άκαρπη προσπάθεια, το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. σας προσκαλεί στην δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 13/7/2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου στο ΔΑΚ Νάξου.
            Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι τα εξής :

ΕΚΤΑΚΤΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.


1) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2) Προς τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Δονούσας.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 12 Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30μ.μ. με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Περίπτωση Νάξος: από το μερικό στο όλον


Περίπτωση Νάξος: από το μερικό στο όλον
Φυσική ομορφιά, κλίμα και ένα συναρπαστικό σύνολο, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, συνθέτουν ένα πλούσιο, προσοδοφόρο αειφόρο κοίτασμα για τη χώρα μας, από το οποίο αντλούμε ελάχιστα -οικονομικά τουλάχιστον- οφέλη.
Ενώ πρόθυμα φαντασιωνόμαστε ανακάλυψη νέων πόρων που θα ενισχύσουν την ευημερία μας –χαρακτηριστική η έξαρση που δημιουργεί κατα καιρούς η είδηση για ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο - αδυνατούμε να εστιάσουμε στο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο, έτοιμο να αποδώσει εφόσον το αξιοποιήσουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΗΛΟΥ

Γ. Χατζημάρκος: «Το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου γίνεται και πάλι Φάρος Πολιτισμού»

Ένα κόσμημα για ολόκληρο το Αιγαίο,  το μνημείο ανακαινίστηκε και ξεκινά μια νέα περίοδο στην μακραίωνη ιστορία του

Στο κορυφαίο  γεγονός για τον πολιτισμό του Αιγαίου αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα,  της

Fwd: Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου Νικοδήμου 2016




Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας

«Επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση στη Μήλο»

Δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τ.Ο Μήλου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Βρούτσης Ιωάννης επισκέφθηκε την Μήλο το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Ιουλίου.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Μήλο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Δαμουλάκη Γεράσιμο, με το Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη Νίκο, με Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και με φορείς και πολίτες στα Πολλώνια, στην Ζεφυρία, στην Πλάκα, στο Τριοβάσαλο και στον Αδάμαντα.

Γιάννης Βλασερός Γ.Τ. Π. Ν.Χ.ΠΑΣΟΚ: Μέτα τα Υποθηκοφυλακεία τι άλλο θα ακολουθήσει; Μήπως κατάργηση και των νησιωτικών Ειρηνοδικείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, καταστροφικές πολιτικές σε βάρος των

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ BΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ Επιβραβεύθηκαν με μετάθεση τρεις μέρες μετά τον έλεγχο σε πεντάστερο ξενοδοχείο



Το ακίνητο φέρεται να ανήκει σε γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του νησιού, μέλη της οποίας σχετίζονται και με γνωστά καταστήματα εστίασης.
Οι μετακινήσεις των ενστόλων ήρθαν, κατά...

Η οικογένεια του Πανναξιακού θρηνεί το χαμό του Νίκου Σάββα


ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. και η διοικούσα επιτροπή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, συνήλθαν σήμερα Παρασκευή 8-7-2016 σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από το άκουσμα του θανάτου του πρώην ποδοσφαιριστή-μέλους της αθλητικής οικογένειας του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. και εξέχοντος μέλους της Ναξιακής κοινωνίας Σάββα Νικολάου και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος και μέλη του να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Επικύρωση και "πράσινο" φως για έργα

Ηταν η 21η Μαϊου ιστορική ημέρα για τον ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς στα γραφεία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ υπογράφηκε η συμφωνία παραχώρησης του γηπέδου ''Γιάγκος Γρατσίας'' με αποτέλεσμα να περάσει στα χέρια του Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τα επόμενα 25 χρόνια. Παρόντες εκείνη την ημέρα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και σύλλογοι και για το Φιλώτι είχε ξημερώσει μία άλλη ημέρα όσον αφορά τη προοπτική ανάπτυξης του αθλητισμού στην ορεινή Νάξο. Και αυτό γιατί το μόνο που υπολείπονταν ήταν η επικύρωση της συμφωνίας από την

Για άλλη μία χρονιά το Κτελ Νάξου ξεχασε Πολίχνη, Καστράκι, Γλυφάδα,Αλυκό και Πυργάκι


Για άλλη μία χρονιά το Κτελ Νάξου μας δείχνει ότι Νάξος είναι από την Πορτάρα ως την πλάκα......πάλι το Πολίχνη, το Καστράκι , η Γλυφάδα το Αλυκό και το Πυργάκι ζητιανεύουν κανένα δρομολόγιο ......ντροπή στους υπεύθυνους. ..

Με χιλιάδες σ' αγαπώ στολίζω τον ύπνο σου (BINTEO)


Παρουσίαση του βιβλίου "αγαπημένη λέξη μου έγινε τ' όνομά σου" από τον Γιάννη Μεγαλακάκη το βράδυ του Σαββάτου (09/07) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φιλωτίου με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών, τον Αντώνη Μανιό να μιλάει για το βιβλίο του νεαρού χοροερευνητή.