slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση υποψήφιας συμβούλου - Σταυρούλα Δρόσου (Φραγκιά)



-


Σταυρούλα Ν. Δρόσου (Φραγκιά)

Ιδιωτική υπάλληλος

 

Η Σταυρούλα κατάγεται και ζει με την οικογένεια της στο Εμπορείο. Τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα της γύρω από τον αθλητισμό, την υγεία, την παράδοση και την παιδεία, την ωθούν στο να δραστηριοποιείται ενεργά, με πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Εδώ και 15 χρόνια είναι Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός Θήρας», ενώ για πολλά χρόνια συμμετείχε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου Θήρας, δύο σημαντικούς φορείς εθελοντισμού για τον αθλητισμό και την παράδοση του τόπου.

Το ανιδιοτελές ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους της, την οδήγησε στο να εκπαιδευτεί σε Πρώτες Βοήθειες και Carpa, πάντοτε έτοιμη να βοηθήσει σε όποιον έχει ανάγκη.

Όντας μητέρα δύο κοριτσιών, υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Εμπορείου και σήμερα η ίδια είναι πρωτοετής φοιτήτρια στη Βυζαντινή Σχολή Μουσικής της Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και Νήσων. Η γη της Σαντορίνης, είναι μια ακόμη μεγάλη της αγάπη, με την οποία και ασχολείται στον ελεύθερο της χρόνο.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Σταυρούλα Δρόσου, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των  Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας. 

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια

 


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Ο Χρήστος Μιχαλάκης από τη Ρόδο υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Μιχαλάκη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η επανάσταση του Χάρη και το αμόκ που έπαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έμεινε εκτός βουλής


 Τι στοίχημα έβαλε ο Καστανίδης, νέος ρόλος για Μαραντζίδη, το πένθος του Προκόπη  
Επαναστάτησε ο Χάρης Καστανίδης γιατί ο Ν. Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης και τον άφησε εκτός βουλής. Σε δήλωσή του διαπίστωσε ότι ζούμε σε «εποχή έκπτωσης της πολιτικής» και πρόσθεσε για την έξωσή του: «Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου». Κοίτα ποιος μιλάει, σκέφτηκα, και ανέτρεξα λίγο στην πολιτική διαδρομή του επαναστατούντος.
 
Πρώτον, το Ηθικό πεδίο: Δηλαδή ο κ. Καστανίδης μας λέει ότι όλα καλά αν χάσει κάποιος άλλος εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ την έδρα του, αρκεί να διατηρήσει ο ίδιος τη δική του;

Δεύτερον, Ποια ιστορική συνείδηση του χώρου; Τον κ. Καστανίδη τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2012, μαζί με άλλους, που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο και το PSI. Τον Μάρτιο 2012, ο Χάρης Καστανίδης ίδρυσε μαζί με την Λούκα Κατσέλη το κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία» για να ζημιώσουν το ΠΑΣΟΚ. Απέτυχαν παταγωδώς στις εκλογές τον Μάιο του 2012 (0,96%). Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ξαναζημίωσαν το ΠΑΣΟΚ. Τον Αύγουστο 2013 ο Χάρης Καστανίδης «φλέρταρε» με τον Κουβέλη και εντάχθηκε στην αντιμνημονιακή πλέον ΔΗΜΑΡ. Το 2015 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Παπανδρέου (που τον είχε διαγράψει) και προσχώρησε στο ΚΙΔΗΣΟ. Με στόχο να ζημιώσει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ. Με τις διεργασίες που άρχισαν το 2017 για την ενότητα του χώρου, επί Φώφης Γεννηματά, ο κ. Καστανίδης ξαναβρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν δηλαδή ο δημοκρατικός κόσμος δεινοπαθούσε, από το 2012 και μετά, για να σώσει την πατρίδα από την καταστροφή, ο κ. Καστανίδης ήταν από την άλλη μεριά. Σήμερα επικαλείται «ιστορική συνείδηση του χώρου».

Το στοίχημα
Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να αφήσει τον Χάρη Καστανίδη εκτός βουλής μόνο για μια μέρα (όπως υπονόησε), είναι δικαίωμά του, αλλά δεν συμβολίζει τίποτα. Θα συμβολίσει κάτι αν τον αφήσει οριστικά εκτός, ξαναεπιλέγοντας την έδρα της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι ένα στοίχημα Ανδρουλάκη με τον εαυτό του: να επιδείξει αν διαθέτει ηγετική στόφα που θα παράγει πολιτική και σε συμβολικό πεδίο, να τολμήσει δηλαδή το ξεκαθάρισμα από τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό. Ευκαιρία να δούμε ποιος διαθέτει την ιστορική μνήμη «του χώρου» και ποια πλευρά θα επιλέξει.


Υστερόγραφο για Καστανίδη
Παρακολουθήσαμε το αμόκ που έπαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έμεινε εκτός βουλής ο κ. Καστανίδης. «Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση του Ανδρουλάκη να «φάει» τον Καστανίδη», έγραφε η «Αυγή», και ακολούθησαν έξαλλες επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ότι ο Τσίπρας άφησε εκτός βουλής τον Δρίτσα, εκκαθαρίζοντας άλλον έναν της Ομάδας των 53, της αριστερής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το σχολίασαν καν.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/elamefora/stoihima-kastanidi-neos-rolos-marantzidi-penthos-toy-prokopi">Τι στοίχημα έβαλε ο Καστανίδης, νέος ρόλος για Μαραντζίδη, το πένθος του Προκόπη - iefimerida.gr</a></p>

Αναγγελία υποψήφιας συμβούλου : Αδαμαντία (Μάντυ) Γκλαβά

Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Η Μάντυ γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως επέλεξε να ζήσει στο χωριό της μητέρας της, στον όμορφο Πύργο.  

Πολυτάλαντη, ανήσυχη και δραστήρια, συνδύασε το καλλιτεχνικό της πνεύμα με τη δουλειά. Εργάστηκε ως γραφίστρια σε μεγάλο τυπογραφείο της Αθήνας. Επιστρέφοντας στη Σαντορίνη, όντας μητέρα μικρών παιδιών, συνέχισε τη δραστηριότητα της σε διάφορες επιχειρήσεις και τομείς. Αργότερα αφιερώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης, για να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση όπου απασχολείται σήμερα.

Η αγάπη της για τη γνώση και την επιμόρφωση δεν σταματά και την οδηγεί στο να σπουδάσει στο

Η τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη στους επηρμένους, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται για τον Μαραντζίδη, ξεπέρασε το εκλογικό σοκ ο Βενιζέλος, και ποιος «κλάδεψε» τον Φίλη

Σε κατάσταση κομματικού συναγερμού προσπαθεί να θέσει με κάθε μέσο, τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος αντίπαλος από τον οποίο κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία είναι ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.
Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν, πως εφόσον η επόμενη Βουλή είναι επτακομματική, παρά την εφαρμογή του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία οφείλει να καταγράψει ένα ποσοστό άνω του 40% για να σχηματίσει μια ΙΣΧΥΡΗ όσο και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ Κυβέρνηση.
Η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου θα είναι διαφορετική, με αρκετές ιδιαιτερότητες και σε καμιά περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα (όχι βεβαίως για την πρωτιά) αλλά για μια ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στροφή Τσίπρα στη σοβαρότητα🤣🤣 με Μαραντζίδη... που πριν 5 μέρες ζητούσε την παραίτησή του🤣🤣

Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια «στροφή στην σοβαρότητα» ενόψει νέων εκλογών. Πρώτον, μαζεύει τους ανόητους από τα κανάλια και επιβάλλει face control στο ποιος θα μιλάει. Δικαιολογημένο. Που θα βρεθεί, όμως, η σοβαρότητα; Πάμε να δανειστούμε λίγη από κάποιον σοβαρό, ήταν μάλλον το σκεπτικό. Επέλεξαν, λοιπόν, τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη, για τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας, δίπλα στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Έναν πραγματικά σοβαρό άνθρωπο, πολυγραφότατο και με πείρα στις δημοσκοπήσεις. Τον είχαν προσεγγίσει για να μπει και στο Επικρατείας, αλλά αρνήθηκε (τον αντικατέστησαν με την Ακρίτα -αλλά τότε δεν ήταν ακόμα «σοβαροί»).

Τι έλεγε ο Μαραντζίδης τα τελευταία χρόνια

Η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η διαδικασία ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου προχωράει με γοργούς ρυθμούς, αναφέρουν κομματικές πηγές, σημειώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος». Τα προσεχή εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που δημιουργείται με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου το οποίο θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθόλη την προεκλογική περίοδο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής βρίσκει κανείς αρκετές εκπλήξεις σε πρόσωπα. «Αποτελούμενη από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και από πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς, η νέα Εκλογική Επιτροπή συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπογραμμίζουν δε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ».

Η σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής:

Ανέκδοτο

Το τέλος της (πολιτικής) λογικής είναι η ανάδειξη του Ε. Αντώναρου σε παράγοντα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου! Και η αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ των αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Σήμερα για παράδειγμα το ηλεκτρονικό «Πρώτο Θέμα» έφτασε στο σημείο να αναπαράγει τα τουιτ του για το ταξίδι του στην Πάτμο και να μιλάει για «ημερολόγιο διακοπών» με μια εσάνς ειρωνείας! Κάπου όμως έχει χαθεί το μέτρο! Τι είναι αστείο, και τι δεν είναι!
Μιλάμε για τον Ε. Αντώναρο που η πολιτική του σκέψη είναι εφάμιλλη του Δημοσθένη Βεργή! Και μάλλον αδικούμε τον Βεργή, διότι ο Βεργής κατά δήλωση του ψήφισε Μητσοτάκη!