slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έναρξη λειτουργίας διαβητολογικού ιατρείου μέσω τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Σας ενημερώνουμε ότι, στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου θα λειτουργήσει και Διαβητολογικό Ιατρείο μέσω τηλεϊατρικής. Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία του  Ενδοκρινολογικού και Παιδοψυχιατρικού Ιατρείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά 12:00-15:00 στο γραφείο των Επισκεπτών Υγείας (τηλ. 2285360645).

Κωνσταντίνος Δοκιμάκης: H ανάπτυξη των Κυκλάδων περνάει μέσα από την επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής διασύνδεσηςΑυτές τις ημέρες το νησί μας φιλοξενεί το Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του τo ζήτημα της νησιωτικότητας.
Η έννοια της νησιωτικότητας είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο, που περιλαμβάνει ένα πλέγμα πολιτικών από την Ανάπτυξη και τις Μεταφορές, μέχρι την Υγεία/Πρόνοια και την Ασφάλεια. Η κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της  χαρακτηριστικά και κυρίως τα δικά  της αναπτυξιακά ζητούμενα.
Ένα βασικό και διαχρονικό  πρόβλημα της Σύρου, αλλά και ευρύτερα των Κυκλάδων είναι η ποιότητα και η πυκνότητα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης  με την υπόλοιπη χώρα.
Η αλήθεια είναι  - χωρίς καμία απολύτως διάθεση τοπικισμών και υπερβολών- ότι  η

Έκτακτο: Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έφτασαν λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Εργασίας...

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας έκανε το πρωί της Δευτέρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απώλειες συναδέλφων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, παραμένουν κλειστά όλα τα γκαράζ καθαριότητας των Δήμων της χώρας με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ


 

Υποψήφια με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η Νάτασα Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Τήνου

Την υποψηφιότητά της με την παράταξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η Νατάσα Δεληγιάννη, από την Τήνο.

Η εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Δήμο Τήνου, στην δήλωσή της με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να  συμπορευτεί  με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΟλοκληρώθηκε χθες η τριήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιου Λεονταρίτη στη Σαντορίνη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και ενημέρωσε το Σώμα για τις επικείμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain, τη φυγή των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό.  «Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με θέμα τη φυγή των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό. Που αποτελεί πράγματι μία σύγχρονη απειλή. Αλλά οριοθετεί και ένα μεγάλο κίνητρο, ένα μεγάλο στοίχημα για την

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη από την παρουσία του στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Παγκρήτιου Ένωσης στην Αθήνα

_DPC9425.jpg_DPC9378.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Παγκρητίου Ένωσης στην Αθήνα.  Αφού συνομίλησε με μέλη της Ένωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Το Πανεπιστημιακό άσυλο στην υπηρεσία των Μπαχαλάκηδων, των Ναρκέμπορων και των … Λαθρομεταναστών!Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Λόγω επαγγέλματος συζητώ συχνά με φοιτητές και φοιτήτριες και αυτά που μου λένε με κάνουν να ντρέπομαι αλλά και να εξοργίζομαι για όλα αυτά που συμβαίνουν στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία μεταπολιτευτικά από ναούς της γνώσης έχουν μετατραπεί σε φωλιές κακοποιών και παρακρατικών στοιχείων. 
Για μένα όλα ξεκίνησαν από την ...

Ανακοίνωση για προγράμματα κατάρτισης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε., λόγω μεγάλης ζήτησης, θα πραγματοποιήσουν και απογευματινά τμήματα με Κατασκευή ενδυμάτων. Εκμάθηση ραπτομηχανής, επιδιόρθωση και μεταποίηση ρούχων (κόντεμα, μάκρεμα, στένεμα, φάρδεμα, φερμουάρ).
Το πρώτο τμήμα θα είναι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16:00 – 19:00. Ημερομηνία έναρξης 19/11/2018 και το δεύτερο κάθε Τρίτη και