slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

Διεκδικεί ειδικό ρόλο στις εκλογές χωρίς ωστόσο να επιζητά την κάθοδό του.

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ
Ο Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλοστο θέμα της διαδοχής.
Ο Κώστας Λαλιώτης απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2002 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και έκτοτε δεν είχε ενεργό ρόλο.
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα «σχέσεις αποστάσεων» και η μόνη φορά που υπήρξε στενή συνεργασία ανάμεσά τους ήταν στις εκλογές του  2007, ή όταν ο κ. Λαλιώτης είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Η ήττα στις εκλογές και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει με τους δικούς του ανθρώπους ορίζοντας τον Γ. Ραγκούση Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου Εκπρόσωπο Τύπου, απομάκρυνε τους δύο άντρες παρά το γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, ο κ. Λαλιώτης είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Κ. Λαλιώτης εμπεριέχει ένα ισχυρό συμβολισμό και έχει επιρροή στην παραδοσιακή βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σε παλαιά κυρίως στελέχη. Παράλληλα θεωρεί πολύτιμη και σημαντική την εμπειρία του σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.
Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή του στην Εκλογική Επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ) αλλά και με έναν ειδικό ρόλο που σχετίζεται με την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.
Η περίπτωση να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά (όπου εκλεγόταν κατά το παρελθόν) θα πρέπει να αποκλειστεί αφού δεν είναι στις προθέσεις του.

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων


Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας. Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω......................................

Το άχαρο τέλος της παπανδρεϊκής δυναστείας


 
Λένε ότι η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη επεκτείνει, και η τρίτη … τα διαλύει.
Νομίζω μάλιστα, πως κάτι τέτοιο είναι ενσωματωμένο και στο (άγραφο) βρετανικό δίκαιο, όπου για να αποφευχθεί η «ασωτία» της τρίτης γενιάς των Λόρδων, των Κόμηδων, και των υπόλοιπων συνήθως χαραμοφάηδων κληρονόμων, οι πύργοι, τα κάστρα, και γενικά η ιδιοκτησία, παραμένουν στην οικογένεια μόνο για 99 χρόνια. Έτσι, κάθε τόσο, θα πρέπει να αγοράζονται από την αρχή.
Το αξίωμα λοιπόν αυτό, είναι ιδιαίτερα εύγλωττο στα καθ`ημάς, στη περίπτωση της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου.
Μια δυναστεία που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Παπανδρέου, από το Καλέντζι της Αχαΐας, όταν πρωτοδιορίστηκε νομάρχης Λέσβου το 1916. Η συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής είναι γνωστή, και αρκούντως εντυπωσιακή.....................................

Θα τους καταδιώκει μονίμως ο “Τιτανικός”!

Η χθεσινή κατάθεση του κ. Προβόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα μπορεί στην «ούγια» να έγραφε «κεντρικός τραπεζίτης», όμως για όσους θέλουν να τη διαβάσουν προσεκτικά «έκαψε» το ΠΑΣΟΚ και τους πράσινους μύθους που επί χρόνια θέλησε να καλλιεργήσει για το «λεφτά υπάρχουν» και το «δεν ξέραμε την κατάσταση της οικονομίας».
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν εξ αρχής απόλυτα σαφής: «Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα .....

Επιστρέφουν στη ΝΔ πέντε από τους διαγραφέντες βουλευτές

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επιστρέφουν οι βουλευτές Μ.Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θ.Λεονταρίδης (Σερρών), Αν.Καρυπίδης (Σερρών), Αλ.Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Ζ.Τζηκαλάγιας (Καστοριάς).

Οι παραπάνω βουλευτές ήταν μεταξύ των 21 της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ταχθεί κατά του Μνημονίου στην ψηφοφορία που είχε γίνει στην Ολομέλεια στις 12 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια...
υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο για τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και τα εργασιακά, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής.

Άλλοι έξι βουλευτές της ΝΔ επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός.

Απόντες ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης.

Που θα στηθούν κάλπες στο ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου. Στις Κυκλάδες θα στηθούν κάλπες σε όλα τα μεγάλα νησιά, αλλά και σε αρκετά μικρότερα. Συνολικά και με βάση την ενημέρωση από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, στις Κυκλάδες θα στηθούν 15 κάλπες. ekloges-pasok

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 9 π.μ. έως τις 17:00. Μπορεί να ψηφίσει κάποιος με την αστυνομική του ταυτότητα και καταβάλλοντας το ποσό των 2 ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω που ακριβώς θα στηθούν κάλπες στα νησιά των Κυκλάδων. Σημειώνεται ότι για κάποια νησιά, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής τοποθεσία των εκλογικών κέντρων.

ΣΥΡΟΣ: Γραφείο Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ (Νεωρίου 16) στην Ερμούπολη

ΑΜΟΡΓΟΣ: Δημαρχείο

ΑΝΑΦΗ: Δημαρχείο

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: ;;;

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: π. Επαρχείο Θήρας

ΙΟΣ: Δημαρχείο

ΚΙΜΩΛΟΣ: Δημοτικό Σχολείο

ΚΥΘΝΟΣ: ;;;

ΜΥΚΟΝΟΣ: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών

ΝΑΞΟΣ (2 κάλπες): ΚΕΓΕ Χώρας Νάξου και Καφενείο Παναγιώτη στον π. Δήμο Δρυμαλίας

ΠΑΡΟΣ: Δημαρχείο

ΣΕΡΙΦΟΣ: Γραφείο Πληροφοριών Δήμου

ΣΙΦΝΟΣ: Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία

ΤΗΝΟΣ: Δημαρχείο

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες

Του Κώστα Λασκαράτου
Οι Βαγγέλης Αντώναρος και Προκόπης Παυλόπουλος μιλούν στο newsbomb - Απόπειρα «πολιτικής εξόντωσης» του πρώην πρωθυπουργού βλέπει η Μαβίλη.
«Ο Καραμανλής σε αυτά είναι ‘Βούδας’. Προτιμά να μην εκφράζεται», η απάντηση στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, στο ερώτημα: «ποια ήταν η πρώτη κουβέντα τουΚώστα Καραμανλή στο άκουσμα της είδησης, πως η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησεποινική δίωξη, κατά αγνώστων δραστών, για σχέδιο δολοφονίας του;».
«Στόχος δεν ήταν μόνο ο πολιτικός. Στόχος ήταν το πολιτικό σύστημα....

Η βάση της ΝΔ ρυθμιστής και κυρίαρχος του παιχνιδιού

   

Ομιλία Σαμαρά στον Badminton, αρχή της εκστρατείας για ηγεσία ΝΔ
Την επομένη των εκλογών του 2009, όταν η ΝΔ έχασε παταγωδώς την εξουσία από ένα ΠΑΣΟΚ που αποδείχτηκε σύγχρονη λαίλαπα και καταστροφέας της χωράς, οι χιλιάδες οπαδοί της, η βάση της άρχισε να αυτοοργανωνεται. Και ....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Ρώσος πράκτορας της FSB, που είχε αποκαλύψει σχέδιο δράσης κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ο ίδιος που αποκάλυψε σε Έλληνα πράκτορα, με τον οποίον διατηρούσαν στενή επαφή, το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή με....

Να περιορίσουμε τα ρεύματα μην πάθουμε καμιά πνευμονία


Το «Ρεύμα» που ανήγγειλε ότι συγκροτεί ο Γ. Ραγκούσης μάλλον πρέπει να πούντιασε τον υφυπουργό Άμυνας. Οι σύντροφοί του, ... Μιλτ. Παπαϊωάννου και Μίμης Ανδρουλάκης, τον αντιμετώπισαν με ειρωνεία που παραπέμπει σε…ιατρικό ρεπορτάζ.Ο πρώτος είπε «μην καθόμαστε πολύ στα ρεύματα γιατί κυκλοφορεί και γρίπη», και ο δεύτερος «να περιορίσουμε τα ρεύματα μην πάθουμε καμιά πνευμονία». Η κακία τους όμως μάλλον σχετίζεται με την πληροφορία ότι ο Γ. Ραγκούσης προτίθεται να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών όπου εκλέγονται και οι δύο. Εκτός και αν ο Ευάγγ. Βενιζέλος από την υπερβολική αγάπη που τρέφει στον Ιωάννη τον στείλει από τη Β΄ στην Α΄ Αθήνας. Ο λόγος;

Η αποκαθήλωση και η μετακόμιση


Η αποκαθήλωση ενός πολιτικού αρχηγού είναι πάντοτε κάτι καταθλιπτικό. Η αποκαθήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου από την Ιπποκράτους ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες και κορυφώθηκε χθες με την έλευση φορτηγού μεταφορικής εταιρείας για να αδειάσει το γραφείο του προέδρου. Πρόκειται για το γραφείο τη σχεδίαση του οποίου επέβλεψε...

Παράταση της προσκόμισης δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν διατροφής τροφίμων

ΕΛΛΗΣας ενημερώνουμε ότι, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, δίνεται παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων  σε άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημαρχιακό Μέγαρο) και ώρες από 10:00 – 14:00. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν μαζί με την αίτηση είναι τα κάτωθι:

Λ. Κατσέλη: Οι άνανδρες επιθέσεις προδίδουν πανικό




Η κ. Κατσέλη αιτιολόγησε την απόφασή της να προχωρήσει στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει ασπαστεί τον τελευταίο καιρό συντηρητικές ιδέες.
Για «άνανδρες επιθέσεις» που, όπως είπε, «προδίδουν αδυναμία και πανικό» έκανε λόγο η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή την κριτική που δέχεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Λεφτά υπάρχουν»… μόνο για τους «ημετέρους»…

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση δίνει κρυφά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους Υπουργών «προικίζοντας» προκλητικά τα golden boys.
Με απόφαση που υπέγραψαν ο ........