slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ το μοναδικό εκκρεμές ζήτημα με Τουρκία

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εργαστεί για την επίλυση του μοναδικού εκκρεμούς σημαντικού ζητήματος με τη γείτονα Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε στην ομιλία του, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν έχουμε μπορέσει να διευθετήσουμε αυτή τη διαφορά επί περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μοιραίο να παραμείνει άλυτη», είπε χαρακτηριστικά.

📺Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σας καλώ να γυρίσετε, πάμε μαζί»

Με ένα βίντεό του στα social media ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Πάμε όλοι μαζί! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 
Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι. Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας! Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!», έγραψε στο X. 
Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε επισήμως την κούρσα ο Πολάκης - Ποιοι υπέγραψαν την υποψηφιότητά του

Τον χορό της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία άνοιξε και επισήμως σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, καθώς φαίνεται να διατηρεί μέχρι στιγμής το προβάδισμα σε οργανωτικό επίπεδο.

Ο κύριος Πολάκης κατέθεσε στο κόμμα την αίτηση της υποψηφιότητας του από κοινού με τη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά και 32 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.