slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεϊμαράκης: Από την αρχή είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις


Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπενθυμίζει ότι από την αρχή είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο συνδιασκέψεων, στις οποίες θα μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης, έγραψε στο Twitter: «Από την αρχή είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη», ενώ στη συνέχεια με δεύτερη ανάρτηση πρόσθεσε:

ΑΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ!Νέο σοκ: Φόρος 33% σε καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται


Στο μικροσκόπιο της εφορίας θα μπαίνουν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων που υπόκεινται σε έλεγχο Πόθεν Έσχες.
Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ελεγχόμενους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην περίπτωση που επικαλούνται τόκους καταθέσεων προηγούμενων ετών, ή πώληση εισηγμένων μετοχών.
Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων, από εγκύκλιο του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Ιωάννη Μπάκα στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για το πότε θα

Βρούτσης: Η ΝΔ σήμερα δεν είναι ελκυστική δύναμη είμαστε όμως αξιόπιστοι


Είναι απαραίτητο ο επόμενο αρχηγός να βρίσκεται μέσα στο Κοινοβούλιο».
«Η ΝΔ σήμερα δεν είναι ελκυστική δύναμη» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ,Γιάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε:

Οι Πόντιοι έδιωξαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τη συγκέντρωση (βίντεο)


Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν θα επιτρέψουν την κομματική εκμετάλλευση του παμποντιακού αιτήματος για παύση του Νίκου Φίλη, έστειλαν οι συγκεντρωμένοι.
Ανάμεσα σε εκείνους που δέχτηκαν το μένος των διαδηλωτών ήταν και ο....

«Απαξιωτικά σχόλια επιπέδου «κίτρινων» περιοδικών σε βάρος καταξιωμένων υπαλλήλων»

Φωτο:cyclades24
Ανακοίνωση του τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ για τις σχέσεις Δημοτικής Αρχής-Δημοτικών Υπαλλήλων στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης
Με αφορμή τις αναφορές συναδέλφων μηχανικών για απαξίωση του έργου και του ρόλου τους από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω.
Όπως γνωρίζετε ο ρόλος των μηχανικών του Δημοσίου είναι καθοριστικός για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αφού εμπλέκονται σε πλήθος αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν από

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα το πρωί.μίλωντας  στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας και στην εντυπωσιακή απήχηση που είχε η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου World Travel Market και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση της σαιζόν, όπου έγινε η έναρξη της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, με την παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας των νησιών της, η οποία φέρει την υπογραφή του

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου


Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία παλιού δημαρχείου καλεί τους κατοίκους της Νάξου η

Ποιους καίει ο Πανούσης -Εδωσε ονόματα στον Αρειο Πάγο


Σοκ έχουν προκαλέσει το τελευταίο διήμερο οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και

Τρεις κάλπες στη Νάξο 29 στις Κυκλάδες

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε την εκλογική αναμέτρηση στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου αρχηγού και από το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δόθηκε στη δημοσιότητα κατάλογος με τα

«Μαύρο κουτί» το ελληνικό Δημόσιο



Του ΛΕΩΝΙΔΑ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Στα ταμεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την κρατική ενίσχυση επί υπουργίας Π. Λαφαζάνη, ύψους 30 εκατ. ευρώ, έχουν μείνει 4-5 εκατ. Τα υπόλοιπα δόθηκαν για την αποπληρωμή οφειλών... Οι ζημίες μόνο της τελευταίας χρήσης της ΕΒΖ έφτασαν τα 72,4 εκατ. ευρώ.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν είχε πει ότι αν δώσεις στο Δημόσιο τη διαχείριση της ερήμου, είναι ικανό να ξεμείνει από άμμο. Αυτό το είχε πει έχοντας στον νου του το αμερικανικό Δημόσιο, προφανώς διότι δεν γνωρίζει τη «μαύρη τρύπα» του ελληνικού Δημοσίου όπου κατάφερε να ξεμείνει ένα εργοστάσιο ζάχαρης από... ζάχαρη. Ή από

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Εραλδικης και Γενεαλογικης Εταιρείας Ελλάδος

Ιάκωβος Ναυπλιωτης
 -Σαραντηνος 

Εξαιρετική επιτυχία σήμερα στην παλαιά Βουλή είχε η Ημερίδα "επί τη συμπληρώσει 40 ετιας από της ιδρύσεως της Εραλδικης και Γενεαλογικης Εταιρείας Ελλάδος.Διακεκριμένοι επιστήμονες με τις ειδικές επί του θέματος γνώσεις με πλούσιο και ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό πέτυχαν όχι μόνο να ικανοποιησουν τους γνώστες του θέματος αλλά και να καταστήσουν εραστές του θέματος της Ημερίδας όσους δεν γνώριζαν. Ο Ιάκωβος Ναυπλιωτης -Σαραντηνος Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Γ.Ε.Ε.με την έντονη επιστημονική παρουσία του και τη λαμπουσα προσωπικοτητα του μας ενθουσίασε.Η ιστορικότητα του χώρου το πολύ ενδιαφέρον θέμα που ακόμα και αδαείς επί αυτού, προσήλωσε, κατέστησαν τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερη και χρήσιμη. Ευχαριστώ τον κ.Ναυπλιωτη Σαραντηνο Ιάκωβο για την τιμή που μου έκανε να

Αδύναμος κρίκος ο Καμμένος


Το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή βουλευτών από άλλα κόμματα συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα στα κορυφαία κλιμάκια του κόμματος.

Στο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου άρχισαν να κατανοούν ότι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Πάνος Καμμένος.

«ΠΟΛΥ ΕΝΔΟΤΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Πριν πας στην Τουρκία να ξεκαθαρίσεις τι είναι, γενοκτονία ή εθνοκάθαρση


Nα ξεκαθαρίσει το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει και του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.
«Ο πρωθυπουργός ποιεί τη νήσσαν» τονίζει και ζητεί «πριν πάει στην Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή αν είναι Εθνοκάθαρση».
Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει ως εξής:
«Είδατε τι συνέβη προ ημερών με τις δηλώσεις Φίλη;
Εμείς ζητήσαμε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Και ο Πρωθυπουργός ποιεί τη νήσσαν.
Εγώ τον προκαλώ. Πριν πάει στην Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή αν είναι Εθνοκάθαρση.
Θεωρώ πολύ ενδοτικό μήνυμα προς την Τουρκία τις δηλώσεις του υπουργού της Παιδείας, ενόψει μάλιστα του ταξιδιού που έχει προγραμματίσει ο Τσίπρας.
Και γιατί πάει τόσο ενδοτικός; Δεν κατάλαβα! Τι περιμένει από εκεί;».

Πηγή: Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Πριν πας στην Τουρκία να ξεκαθαρίσεις τι είναι, γενοκτονία ή εθνοκάθαρση | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/234765/meimarakis-se-tsipra-prin-pas-stin-toyrkia-na-xekathariseis-ti-einai-genoktonia-i#ixzz3qwdOxzug

VIDEO: Με μεγαλοπρέπεια η άφιξη της Ιεράς Λειψανοθήκης στον Άγιο Ελευθέριο Σαγκρίου


Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με την υποδοχή της Λειψανοθήκης στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ναού Ταξιαρχών Σαγκρίου, όπου ακολούθησε εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου.

Έδρα «ατσάλι»… υπέταξε και τον Κύδωνα [pics]

     Γράφτηκε από τον ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Πανναξιακού για την Γ’ Εθνική μπάσκετ και η έδρα αποδεικνύεται το πιο δυνατό σημείο της ομάδας… Πέμπτη αγωνιστική για τον Νότο και απέναντι στην ομάδα του Δαμιανίδη βρέθηκε ο Κύδωνας Χανίων.
Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σωστά στο δεύτερο ημίχρονο, αντιμετώπισαν με

Fwd: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Τήν Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τό Ἱερό Προσκύνημα θά πανηγυρίσει τήν ἱερά μνήμη τῆς

ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ


πού ἔζησε, ἁγίασε καί ἐτάφη στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἑκατονταπυλιανῆς.
Οἱ ἑορταστικές ἐκδηλώσεις τῆς πανηγύρεως αὐτῆς θά πραγματοποιηθοῦν κατά τό ἑξῆς πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὥρα 18.00 Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὥρα 07.00 Ὄρθρος καί στή συνέχεια Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ὥρα 10.00 Λιτάνευση τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Ὁσίας κατά τήν διάρκεια τῆς ὁποίας θά πραγματοποιηθεῖ ἡ ἐπίσημη ὀνοματοδοσία τῆς περιφερειακῆς ὁδοῦ, ὡς ὁδοῦ Ἁγίας Θεοκτίστης.
Ὥρα 17.00 Ἑσπερινός καί παράκληση τῆς Ὁσίας.

Τῶν ὡς ἂνω Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν θά προεξάρχει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος
Παρακαλεῖται ὁ εὐσεβής λαός τῆς Πάρου νά συμμετάσχει στίς παραπάνω Ἱερές Ἀκολουθίες καί τελετές πρός τιμήν τῆς Ὁσίας, πού ἁγίασε στόν ἀρχαῖο Ναό μας.

Στάση ...Κυψέλη


Γράφτηκε από τον http://sportcyclades.gr
Για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει με κάθε κόστος. Κάθε απώλεια άλλωστε στην έδρα του στη προσπάθεια που κάνει να φτάσει και πάλι στην κορυφή μετράει διπλά.
Για τον Πανναξιακό ήταν το πρώτο δυνατό τεστ για μία ομάδα που στήθηκε και πάλι σχετικά αργά, ξεκίνησε την προετοιμασία της με καθυστέρηση και έχοντας πολλά νέα πρόσωπα θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο δεύτερο κυρίως γύρο. Και βέβαια ήταν το πρώτο από τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών όπου υπάρχουν ταξίδια και λίγες προπονήσεις. Και μέσα σε όλα; Ο Πανναξιακός δεν είχε κερδίσει ποτέ στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Κυψέλη. Τρεις επισκέψεις ισάριθμες ήττες επί Α1 (πρωτάθλημα και πλέι οφ)…