slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρήκε το ρόλο του ο Γιώργος Παπανδρέου Κριτής σε σόου μαγειρικής

Τον ρόλο του κριτή σε διαγωνισμό μαγειρικής ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο μιας συνάντησης που είχε στη μαρίνα Πάτρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ο ίδιος ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook, βρέθηκε στον ίδιο χώρο με το συνεργείο της ισραηλινής ταξιδιωτικής εκπομπής «The Best in the World».
Οι συντελεστές της εκπομπής του ζήτησαν να συμμετάσχει ως κριτής και ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία.

Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Με 50-60 ημέρες δουλειά ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει!».


Για την έως τώρα τουριστική κίνηση στη Νάξο μίλησε, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, τονίζοντας ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως όλοι περίμεναν.

«Δεν υπάρχει ο κόσμος που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι. Η εκτίμηση είναι ότι, σε σχέση με πέρυσι, είμαστε κάτω από 20% ως και 25%. Από αυτά, δε, που ακούμε από τα γύρω νησιά (Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο), σε αυτά η κίνηση είναι ακόμη πιο μειωμένη, μέχρι και 30%. Στη Νάξο υπάρχουν ελάχιστοι Έλληνες τουρίστες αυτή τη στιγμή, ενώ πολύ λίγοι έχουν κάνει και κρατήσεις για αργότερα. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν υπάρχουν χρήματα, είναι και ακριβά τα μεταφορικά… Εκτιμώ πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι επανάληψη ούτε εκείνου του 2019 ούτε του περυσινού. Η ελπίδα, ωστόσο, πεθαίνει τελευταία!», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.

Υποψήφιος ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Μανώλης Μουσελλής από την Κάλυμνο

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Μανώλη Μουσελλή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου.

 

Ο κ. Μουσελλής, ελεύθερος επαγγελματίας, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β΄ βαθμού, νυν Έπαρχος Καλύμνου και με ουσιαστική συνδικαλιστική δράση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για δεύτερη φορά:

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων για σπίτια και επιχειρήσεις μετά τις εκλογές - Αναγκαίο όσο ποτέ ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων’’

‘’ Μετά τις εκλογές , πολίτες, οικογενειάρχες και επιχειρηματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αφού το ιδιωτικό χρέος είναι πλέον μη διαχειρίσιμο. Κινδυνεύει η πρώτη κατοικία οικογενειών ενώ επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια μέσα σε μία νύχτα’’ επισημαίνει ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ.Βουλευτής Κυκλάδων κ.Γιάννης Πολυχρονάκος.

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαλαμίνα: Θα στηρίξουμε την οικογένεια, θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις








Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να μην μπούμε σε περιπέτειες είπε ενόψει των εκλογών του Ιουνίου

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η Οκτωβρίου -Χωρίς «πέναλτι» η αλλαγή παρόχου

Χωρίς «πέναλτι» θα παραμείνει η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας με κυμαινόμενο τιμολόγιο μετά την 1η Οκτωβρίου, οπότε καταργούνται τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν από πέρυσι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα τεθούν στη διάθεση των καταναλωτών τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων (κυμαινόμενα ή σταθερά).


Επιπλέον, οι όποιες αλλαγές στις συμβάσεις που θα εφαρμοστούν από την ημερομηνία αυτή σε σχέση με το προηγούμενο (προ κρίσης) καθεστώς θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στους καταναλωτές με επιστολή από τον προμηθευτή τους.

Εκδήλωση με θέμα: "Από παιδιά, έφηβοι. Ανησυχίες και προβληματισμοί"

 

Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση δημιουργεί σωματικές και ψυχικές αλλαγές στα άτομα που την βιώνουν και προβληματισμό στους γύρω τους. Πως ένα κορίτσι ή αγόρι θα αποδεχθεί την νέα κατάσταση και  θα περάσει το στάδιο αυτό, χωρίς προβλήματα;

Ο Ανδρουλάκης δηλώνει ότι προτιμά την ακυβερνησία!

Γιάννης Σιδέρης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι οδεύει πλησίστιος στην αυτοδυναμία. Ισχύς του, πέραν του όποιου δικού του έργου, η αδυναμία των αντιπάλων του. Και δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που καθεύδει και μετά τις εκλογές θα βρεθεί σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Είναι και το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει επιδοθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να διευκολύνει εμμέσως την αυτοδυναμία Μητσοτάκη.
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο η πρόθεσή του, να επιθυμεί δηλαδή να παραμείνει στην αντιπολίτευση, προκειμένου να επενδύσει στον επόμενο εκλογικό κύκλο, οψέποτε αυτός πραγματοποιηθεί. Άλλωστε η επιφυλακτικότητα του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να γίνει κατανοητή λόγω τραυματικής εμπειρίας του παρελθόντος.

Βοήθειά μας με τον Νατσιό της ΝΙΚΗΣ

Το κόμμα ΝΙΚΗ πήρε ποσοστό 2,92% και 172.208 ψήφους σε όλη την επικράτεια, δηλαδή οριακά δεν μπήκε στη Βουλή. Αναμένεται τώρα να κινηθεί πάνω από το 3%, οπότε συντόμως θα έχουμε στην Ελλάδα ένα κόμμα ακροδεξιών, θρησκο-φανατικών, αντιευρωπαϊκών, φιλορωσικών αντιλήψεων. Βοήθειά μας!
Καθαρό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας
Η ΝΙΚΗ ιδρύθηκε το 2019 από τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό, αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κατάργηση της Συμφωνίας αποτελεί μια από τις κυρίαρχες θέσεις του κόμματος, ενώ χαρακτηρίζεται ως «προδοτική».

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ομιλήτρια τη Ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά

Την Δευτέρα 19/6/2023 στις 8 μμ, θα πραγματοποιηθεί  προεκλογική εκδήλωση της  Οργάνωσης Μελών  ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  με ομιλήτρια τη Ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά,
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του ξενοδοχείου Ερμής, στην

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση στη Μύκονο

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νησί της Μυκόνου.

Εκεί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τον Έπαρχο κ. Στυλιανό Μπρίγγο, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Μυκόνου Ν.Δ. κ. Ιωάννη Θεοχάρη, καθώς και τα μέλη της τοπικής.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθώς και με φίλους, κομματικά στελέχη και κατοίκους του νησιού.  

Κοινό Τηνίων - Οικονομία μικρής κλίμακας, ισόρροπη ανάπυξη

Την δεύτερη από τις έξι ανοιχτές εκδηλώσεις συνδιαμόρφωσης του προγράμματός της, ολοκλήρωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων", με τίτλο Οικονομία Τοπικής Κλίμακας και Ισόρροπη Ανάπτυξη.

Αρχικά, τοποθετήθηκαν οι εισηγητές της εκδήλωσης με την εξής σειρά:

Συνεδρίαση Συμβουλίου της Κοινότητας Νάξου

  Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου, καλεί τα μέλη του Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση στο γραφείο της Κοινότητας στο Δημαρχείο Νάξου, αύριο  Τετάρτη 14 Ιουνίου, και ώρα 15:00 με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη...