slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

📺Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη: Παγκόσμια συμμαχία απέναντι στην κλιματική αλλαγή-Παράνομη η κατοχή της Κύπρου - Δείτε βίντεο

Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αλλά και συγκεκριμένα η Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, θύμα της οποίας είναι η Μεσόγειος και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει η χώρα μας για να θωρακιστεί απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να γίνουν κι άλλα αλλά ακόμα και σε υπερεθνικό επίπεδο.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις φωτιές που έπληξαν την χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι και ευχαρίστησε τις χώρες που βοήθησαν στέλνοντας πυροσβέστες που ηρωικά αντιμετώπισαν τα φαινόμενα. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στις αυξημένες ροές σημειώνοντας πως χάνουν τη ζωή τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα και έχει αντιμετωπίσει το φαινόμενο, ωστόσο είναι ανάγκη να υπάρχει συνεργασία και μεταξύ χωρών.

Πέντε αυξήσεις για τους συνταξιούχους φέρνει το 2024 - Ποιοι και πόσα θα πάρουν

 


Στους κερδισμένους για το 2024 εντάσσονται και οι συνταξιούχοι που έχουν επιλέξει να εργάζονται
Του Χρυσόστομου Τσούφη

Πέντε αυξήσεις εισοδημάτων φέρνει το 2024 για τους συνταξιούχους συνεχίζοντας εκεί από όπου θα τελειώσει το 2023.

Από 1/1/2024 περίπου 2.5εκατ συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση στις κύριες συντάξεις τους περίπου 3,5%. Το 3% προκύπτει από το μισό του αθροίσματος των αυξήσεων πληθωρισμού κι ανάπτυξης (με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις που βεβαίως μπορεί να μεταβληθούν) ενώ περίπου μισή μονάδα είναι τα ...περσινά χρωστούμενα αφού ο ρυθμός ανάπτυξης αποδείχτηκε υψηλότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις. Υπολογίζεται ότι :

Αιγαίο: Ραγδαία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές τους τελευταίους μήνες – Αναλυτικός πίνακας

Ραγδαία είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες με δουλεμπορικά να καταφθάνουν διαρκώς στα ελληνικά νησιά.
Οι αριθμοί που αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 έως τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 2.854 διασώσεις και 28 συλλήψεις διακινητών. Αντίστοιχα όλο τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν γίνει 524 διασώσεις και 23 συλλήψεις διακινητών.

ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.


 


 

H πολιτική εκμετάλλευση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Θήρας, από το σημερινό της πρόεδρο και υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Ορφανό και η ορθή ενημέρωση των πολιτών της Σαντορίνης και της Θηρασίας, υποχρεώνει τη Θηραϊκή Πολιτεία να δημοσιοποιήσει στοιχεία προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ουσίας.

Η Παράταξη της Θηραϊκής Πολιτεία είχε αποκαλύψει πρόσφατα, την απίστευτη σπατάλη της τάξεως των 350.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΘ, για συμβούλους, δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση, χωρίς να υπάρχει κανένας απολογισμός αποτελεσμάτων.

Κοινό Τηνίων - Επίσκεψη σε Κρόκο και Κάμπο την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

 


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" συνεχίζει τις επισκέψεις στα χωριά της Τήνου, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στον Κρόκο (19.00) και στον Κάμπο (20.00).

Καλούμε τους κατοίκους να μας συντροφέψουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πρότασή μας για την διοίκηση του Δήμου Τήνου

Σας περιμένουμε!

Ένωση Ξενοδόχων Νάξου Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και των εκπροσώπων μας στην Π.Ο.Ξ για την περίοδο 2023-26.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ΈΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 10:30 ως τις 15:30, να διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και των εκπροσώπων μας στην Π.Ο.Ξ για την περίοδο 2023-26. Η συμμετοχή όλων κρίνεται αναγκαία!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 1. ΛΑΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Galini Hotel – Άγιος Γεώργιος) 2. ΛΕΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Astir of Naxos Hotel – Άγιος Γεώργιος) 3. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Perla Hotel – Αγ. Προκόπιος Νάξου) 4. ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Nastasia Village Hotel – Χώρα Νάξου) 5. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Naxos Palace Hotel – Αγ. Προκόπιος) 6. ΡΕΦΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Iria Beach Hotel – Αγ. Άννα) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΞ. 1. ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Princess of Naxos - Άγιος Γεώργιος) 2. ΛΑΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Galini Hotel – Άγιος Γεώργιος) 3. ΛΕΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Astir of Naxos Hotel – Άγιος Γεώργιος) 4. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Barbouni Hotel – Χώρα Νάξου) 5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Perla Hotel – Αγ. Προκόπιος Νάξου) 6. ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Nastasia Village Hotel – Χώρα Νάξου) 7. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Naxos Palace Hotel – Αγ. Προκόπιος) Με εκτίμηση, Ένωση Ξενοδόχων Νάξου

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών

WhatsApp Image 2023-09-21 at 6.07.16 PM prop
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το προεδρείο του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).
Παρέστησαν ο πρόεδρος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο α’ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Ιωάννου, ο β’ αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Αλεξόπουλος, Σήφης Βοτζάκης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Μάνος Χρυσός.
Ο Υπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολύπλευρες αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του ιστορικού Συνδέσμου, διαβεβαιώνοντας πως θα σταθεί αρωγός, όπου χρειάζεται.