slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την κλαδική σύμβαση εργασίας σε Εστίαση και Τουρισμό


 


Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, προς την ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκδόθηκε χτες η 64427/07.07.2022 Εγκύκλιος, η οποία διευκρινίζει κάποια ζητήματα που αφορούν την από 24.05.2021 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά τις επιχειρήσεις στον Τουρισμό και την Εστίαση. 

Σύμφωνα με αυτή την Εγκύκλιο, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους και ταυτόχρονη αποδοχή της από τον εργοδότη, να επιμερίσουν τις 40 ώρες εργασίας τους σε 6 εργάσιμες ημέρες.

«Μετά από παρέμβασή μου στο Υπουργείο Εργασίας, εκδόθηκε διευκρινιστική Εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης, έχουν την επιλογή, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη τους, να επιμερίσουν τις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας σε έξι εργάσιμες ημέρες. Δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας! Συνεχίζουμε μαζί!» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας μετά την έκδοση της Εγκυκλίου

κλαδική σύμβασητουρισμός

Παρουσίαση του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών «Μίτος» και απονομή Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το «Μίτος», το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, που αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Το «Μίτος» παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θεσμοθέτησε το Υπουργείο και διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στην Εναλλακτική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ.

Υπενθύμιση: Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση Κοινοβουλευτικού Έργου την τριετία 2019 - 2022

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!!!

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, σε συνεργασία με τη ΝΕ Κυκλάδων και με την ΟΜ Νάξου, σας καλούν στην παρουσίαση του κοινοβουλευτικού μας έργου της τριετίας 2019 - 2022, το Σάββατο 9/7/2022, στις 11.30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Νίκος Συρμαλένιος: «Οι Περιφέρειες υποστελεχωμένες και έξω από το σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης»

 

 

Ομιλία στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα: «Οι περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον»

 Με τον αναπτυξιακό νόμο υποβαθμίζονται οι περιφέρειες και περιορίζονται οι δυνατότητες να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις τις δυνατότητές του και το ίδιο γίνεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα: «Οι περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον».

Σημαντικά οφέλη απο το κούρεμα της ΕπιστρεπτέαςΠροκαταβολής.Ατοκα χαριστικά δάνεια σε βάθος 10ετίας απο την λήψη τους


ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Από σήμερα ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών των άτοκων δανέιων στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην περίοδο της πανδημίας covid 2020-2021 .

Ανάλογα με την μείωση τζίρου σε σχέση με το 2019 και άλλα κριτήρια υπολογίστηκε το κούρεμα της συνολικής οφειλής.

Στην αρχή θυμάμαι πολλοί επιχειρηματίες είχαν αμφιβολίες άν έπρεπε να κάνουν αίτηση για να πάρουν το δάνειο μέσω του προγράμματος ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ Π[ΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ..και την αμφιβολία αυτή την ευλογούσαν δυστυχώς και συνάδελφοι που μάλιστα έλεγαν άμα πάρεις θα ελεγχθείς και λοιπά τραγικά,

Σήμερα λοιπόν οι επιχειρήσεις που απο το 2020 σχεδον 2 χρόνια πρίν από σήμερα έβλέπαν στον λογαριασμό τους ζεστό χρήμα χωρίς καμμία επιβάρυνση .,και μάλιστα επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να διαβούν το κατώφλι τράπεζας,είδαν να χαρίζονται ποσά πάνω απο το 50% του συνόλου και τα υπόλοιπα να ρυθμίζονται άτοκα σε 96 μήνες δλδ 8 χρόνια!!

πχ.Αν έιχες πάρει 50.000€ πριν 2 χρόνια θα πληρώσεις σε 10 χρόνια ( 2+8 της ρύθμισης ) 25.000€ ΑΤΟΚΑ και χωρίς έξοδα φακέλου ,χαρτόσημα, κλπ κλπ…

Χωρίς αμφιβολία όσοι αξιοποίησαν σωστά και για την επιχείρηση τους τα άτοκα δάνεια της επιστρεπτεας βγήκαν ωφελημένοι.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην περίπτωση που η ρευστότητα τους το επιτρέπει αξίζει να πληρώσουν όλο το ποσό με έκπτωση 15%.

Το συμπέρασμα είναι ότι όποτε μοιράζουν χρήμα εμείς δεν κρατάμε ομπρέλλα.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

Xαράλαμπος Κόκκινος : Πως θα αισθανόταν ο Ιπποκράτης για τη σημερινή κατάσταση της Δημόσιας Υγειας στο Ν.Αιγαίο...


Πώς  θα αισθανόταν ο Ιπποκράτης  ( "πατέρας" της Ιατρικής)    για  τη σημερινή τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο Ν.Αιγαίο ...                                  


Τα θλιβερά  γεγονότα που "στιγματιζουν" ανθρώπους και αναδεικνύουν τη  παρακμή της δημόσιας  υγείας  στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου  δεν έχουν τέλος!
 Ας δούμε κάποια από αυτά:
 
-Ο Έπαρχος της Κω( ιατρός στο επάγγελμα) δηλώνει ότι θα μεταβεί στη γειτονική Τουρκία για να βρει  αξιοπρεπή περίθαλψη! Στον αντίποδα η Αντιπεριφερειαρχης Υγείας της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου ( δεν εχει σχεση επαγγελματικα και επιστημονικα με την ιατρική  επιστήμη ) "ωραιοποιεί" τις τραγικές καταστάσεις του Ε.Σ.Υ. στο Ν.Αιγαιο και   εκτίθεται ( για πολλοστή φορα) η ίδια,  η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου και ο Περιφερειαρχης κ. Χατζημαρκος που την επέλεξε σε αυτή τη θέση. 

- Ο λαός της Κω κινητοποιείται και διαμαρτυρεται για  την απαράδεκτη κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί του!

- Ο Δήμος Νισύρου προχωρά σε έντονη διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω ( πατρίδα του "πατέρα "της ιατρικής του Ιπποκράτη).Απουσιάζουν πολλές ειδικότητες: παθολόγος, παιδιάτρου, ακτινολόγος....)

- Συμπληρώνονται τρεις (3) μήνες από την παραίτηση του διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου ! Παραμένει ακέφαλο όπως και αυτό της Καρπάθου! 

-Καταγγελίες  "εκ των έσω " για ελλείψεις ιατροφαρμακευτικου υλικού στο Γ.Ν. Ρόδου!

- Τα Ε.Κ. Ρόδου  και Κω ζητούν  καλύτερες συνθήκες στο Ε.Σ.Υ. για τους νησιώτες μας! 

-Πολλές παραμένουν  οι ελλείψειςσε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  στις δομές του Ε.Σ. Υ.  στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα !

Την ίδια ώρα:

- Η πανδημία του   covid/19 δυναμώνει ξανά και απειλεί  τη δημόσια υγεία!

-Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Ν.Αιγαίου νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για την προβληματική κατάσταση στις δομές Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας! 

- Τα εκατομμύρια  επισκέπτες μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αναμένουν  το αυτονόητο.Καλές υπηρεσίες και προστασία της υγείας του! 


Ας το αντιληφθούν και να ενεργήσουν άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι "πρωτευπεύθυνοι"  της περιοχης μας γιατί η κατάσταση στις παροχές Δημόσιας Υγείας  μοιάζει να είναι σε παρακμή  και  "εκτός ελέγχου "!Δεν αρκεί το φιλότιμο των ήδη υπηρετούντων ιατρών και νοσηλευτών...Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις,  στελέχωση ,κίνητρα και εφαρμογή νησιωτικων πολιτικων στην Υγεία!

Άραγε πως θα αισθανόταν ο  "πατέρας" της ιατρικής  Ιπποκράτης  βλέποντας αυτή την άσχημη κατάσταση στις δομές υγείας του Ν.Αιγαίου....


Χαράλαμπος Κόκκινος 

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
Περιφερειακός  Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 
Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.