slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκλειστικό - Θεσσαλονίκη: Ελέγχεται «ύποπτο» δείγμα από παιδί για οξεία ηπατίτιδα


Βασίλης Βενιζέλος
Διερευνάται από το αρμόδιο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΣύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr,
 το δείγμα από ένα μικρό παιδάκι, ηλικίας κάτω των 10 ετών, το οποίο νοσηλεύθηκε πολύ πρόσφατα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, αλλά η υγεία του είναι πλέον πολύ καλή και το παιδάκι έχει ήδη λάβει εξιτήριο, διερευνούν αυτή τη στιγμή οι ειδικοί επιστήμονες του αρμοδίου εργαστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για το ενδεχόμενο να είχε εκδηλώσει την περιβόητη αγνώστου αιτιολογίας οξεία ηπατίτιδα.

Ε.Κ.Κ. για Εργατική Πρωτομαγιά: Το «μέλλον» γράφεται από τους αγώνες

Από Γιώργος Αλβέρτης
1η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης, Τιμής, Αφετηρία Αγώνα
Η 1η του Μάη είναι η ημέρα-σύμβολο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και στις θυσίες της εργατικής τάξης, ορόσημο στο διαρκή αγώνα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, κοινή προκοπή και ευημερία.
Από την πρώτη απεργία επί σύγχρονου Ελληνικού Κράτος, εδώ στη Σύρο μας το Φεβρουάριο του 1879 έως και σήμερα, με σημείο αναφοράς τη μεγαλειώδη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, η ιστορία του Εργατικού Κινήματος, οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι αιματοβαμμένες διαδηλώσεις, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Τα αιτήματα και οι συμβολισμοί, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικά επίκαιρα αφού συνοψίζουν την αγωνία για επαρκείς μισθούς και συλλογικά δικαιώματα, ανθρώπινους όρους και ωράρια, δικαιότερη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022 "ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!" Κυριακή 1η Μάη, 11πμ στην Παραλία

 Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία, στις 11:00πμ

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα - σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας. 

Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, σήμερα που: 

Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Δήμους

 Αθήνα, 28 Απριλίου 2022


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

 

Τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr έχουν πλέον οι Δήμοι της χώρας. Σύμφωνα με όσα σχεδίασαν, υλοποίησαν και υπέγραψαν σε ΚΥΑ οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, σε κάθε Δήμο της χώρας παρέχονται ψηφιακές θυρίδες του gov.gr. Έτσι, εισάγεται ένας ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο του, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

 Οι θυρίδες των Δήμων στο gov.gr προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:

Εμποροεπαγγελματικος Σύλλογος Νάξου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

εμπορικοσ κεφαλιδα-δοκιμη2.JPG


Νάξος 28/4/2022

                                            

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το Άρθρο 12 του καταστατικού το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, λόγω  της επικείμενης λήξης της θητείας του αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 27ης Απριλίου  τη Σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για Τροποποίηση Καταστατικού και ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης Ερώτηση για τις προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά από τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν κατάφωρα και το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας»


 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει το θέμα του μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Τα έργα της Κύθνου και της Φολεγάνδρου στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τους Δημάρχους των δύο νησιών.

Η πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Κύθνο και στη Φολέγανδρο, καθώς και η ολοκλήρωση εκείνων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχαν χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και οι δήμαρχοι Κύθνου και Φολεγάνδρου Σταμάτης Γαρδέρης  και Ευθαλία Παπαδοπούλου.

Σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ήταν κοινή η διαπίστωση των δύο δημάρχων  για την καθοριστική συνδρομή της Περιφέρειας στην προώθηση αναπτυξιακών έργων στα νησιά τους  με σημαντικές χρηματοδοτήσεις και απεμπλοκή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης:  "Η γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί πρωταρχικό μέλημα καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στην επίτευξη του στόχου της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Παρά τις δυσκολίες,-  λόγω της πρωτόγνωρης περιόδου που διανύουμε – εξαντλούμε τις δυνατότητές μας ανταποκρινόμενοι σε οτιδήποτε είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο".

 




 

 

 

 


Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για ένα ανοικτό κόμμα

Στην τελική ευθεία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το «σπάσιμο» των κομματικών τειχών και την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος με την ανάδειξη των μελών του σε κεντρικούς πρωταγωνιστές, μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αλλά και την επιλογή του ονόματος της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές.