slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αισιόδοξος για επιτυχή πορεία και περήφανος για τα στελέχη του ο Μανώλης Μαργαρίτης


Ο νέος δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 105,4 FM» δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχή πορεία της νέας δημοτικής αρχής και υπερήφανος για τα στελέχη που τον πλαισιώνουν. Επίσης χαρακτήρισε την διημερίδα για τον Καλλικράτη που πραγματοποιήθηκε προ ήμερων στην Αθήνα αξιόλογη και διευκρινιστική.

Ενημερώθηκαν για τα έργα του Δήμου

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Λιανό, Γιάννη Μαργαρίτη, Μανώλη Πολυκρέτη, Τοτόμη Πρωτονοτάριο και τους τοπικούς συμβούλους Μάκη Συμεώνογλου, Σπύρο Παπαδόπουλο από την Δημοτική Κοινότητα Νάξου και τους εκλεγμένους από την Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αρσενίου είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάξου Δημήτρη Γρυλλάκη και τον Αποστόλη Φυρογένη και συζήτησαν για τα διαφορά έργα του Δήμου Νάξου. Στη συνεχεία έκαναν αυτοψία στις περιοχές όπου θα γίνει η επέκταση δικτύου αποχέτευσης. Το δίκτυο ξεκινά από την περιοχή του Καστρακιού και θα καταλήξει στο ΒΙΟΚΑ.

ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΄΄΄ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ΄΄

Αν και η απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα έχει λήξει τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά .Σοροί απορριμάτων σκορπούν...κινδύνους για την υγεία των περιοίκων και δημιουργούν μία τροτοκοσμική εικόνα που μόνο Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν θυμίζει.Αιτία,όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι συνδικαλιστές είναι ότι στον ΧΥΤΑ δεν υπάρχει πλέον προσωπικό να χειρίζεται τα μηχανήματα προωθήσεως.Και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε είναι τα ακριβότερα απο κάθε Ελληνική και μέχρι ενα βαθμό και Ευρωπαϊκή πόλη.

Τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ βαρεθήκαμε να την επαναλαμβάνουμε...Πάντως όπως και να χαρακτηρίσεις αυτή τη κατάσταση ...το μεγαλείο της ανευθυνότητας δεν πρόκειται να το προσεγγίσεις!

Του Γιώργου Θεοχάρη

Κόμμα των αποτυχημένων και των "τέως" ανακοινώνει η Ντόρα

Ανακοίνωσε σήμερα η Ντόρα τα ηγετικά στελέχη του νέου της Κόμματος. Το πολιτικό της γραφείο είναι το νέο κόμμα! Πολιτικό Σχεδιασμό θα κάνει ο πρώην γαμπρός της και πρώην διευθυντής του γραφείου της Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Τα οργανωτικά του κόμματος θα έχει ο άλλων πρώην διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Τέλος ο αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής (δύο φορές) και εκπρόσωπος της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές Γιάννης Οικονόμου, διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της ΔυΣΗΣ.

Παράλληλα, το κόμμα των τέως συμπληρώνουν δύο αποτυχημένοι δήμαρχοι και μαυρισμένοι στις τελευταίες εκλογές ο Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, τ. Δήμαρχος Ύδρας και Παύλος Καμάρας στην Πεύκη, ο τ. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αράχοβας Ανδρέου Γιώργος, η μαυρισμένη και αυτή υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με το Νικήτα, Νίκη Αραμπατζή, υπεύθυνη για τα αγροτικά του Κολωνακίου, ο υπέργηρος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, τέως και αυτός Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Γιαννουλάκης Δημήτρης, ο τέως Ευρωβουλευτής, πολιτικά ανύπαρκτος Γκλαβάκης Γιάννης, γεωπόνος-αγρότης, πρώην ευρωβουλευτής, η τέως Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς και κολλητή του Προκόπη Βάσω Κόλλια, ο μαυρισμένος τ. υφυπουργός του Σημίτη Κοτσώνης Θεόδωρος, η κόρη της Φάνης Πάλη Πετραλιά γόνος μιας ακόμη πολιτικής οικογένειας, ο κολλητός του Σουφλιά, μαυρισμένος Βουλευτής στην Άρτα Παπαγεωργίου Γιώργος, ο άνθρωπός της στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος, που κατάφερε με τις οργανωτικές του ικανότητες να την φέρει τρίτη στις εσωκομματικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, ο άλλος κολλητός του Προκόπη Τσίφτης Σέργιος, (τέως και αυτός περιφερειάρχης επί Προκόπη) και ο ακραία νεοφιλελεύθερος – υβριστής της Ν.Δ. - Υφαντής Κώστας.

Αυτοί θα συνεπικουρούνται από το πολιτικό κονκλάβιο που αποτελείται από τον Σκυλακάκη, τον Μαρκογιαννάκη, τον Κιλτίδη, τον Νικηφοράκη και τον Αυγενάκη...

Καλά κρασιά λοιπόν...

"Η φούσκα των ομολόγων θα διαλυθεί ευκολότερα από του Βατοπεδίου"

Δριμύτατη επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση των ομολόγων εξαπέλυσε ο συντονιστής της ΝΔ στην Επιτροπή Νίκος Νικολόπουλος.

«Τρεισήμισι χρόνια τρεις ανακριτές απέδωσαν κατηγορίες σε 40 περίπου ιδιώτες, μα σε κανένα πολιτικό πρόσωπο. Σε τρεις μήνες οι "κλουζώ" του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν δήθεν ευθύνες δύο πρώην Υπουργών.

66666666666666666666666666666.jpg
Αποδεικτικό των προειλημμένων αποφάσεων και της βούλησής τους για συκοφαντία είναι οι 274 σελίδες του πορίσματος, στις οποίες δεν υπάρχει, από κανέναν, καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και σε διατάξεις νόμων που παραβίασαν πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο βουλευτής και συμπλήρωσε:

«Η "φούσκα" των ομολόγων θα διαλυθεί πολύ πιο εύκολα από ό,τι κατέρρευσε η σκευωρία του Βατοπαιδίου.

Το ΠΑΣΟΚ αμετανόητο και πλέον επικίνδυνο συνεχίζει να σπιλώνει συνειδήσεις και να συκοφαντεί πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς ούτε ένα στοιχείο, χωρίς μία μαρτυρία».

Δημοσιογραφικές κουράδες

olympiada

Όπως αποκαλύφθηκε από το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε το wikileaks, οι Αμερικανοί ζητούσαν από τον Καραμανλή, να αποδεχθεί να μην αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών (να γράφουν δηλαδή νέτο-σκέτο Maceodnia – Macedonian) και σε αντάλλαγμα ο Γρούϊος,…

δεν θα …έβαζε σε δημοψήφισμα τη διπλή ονομασία (μεγάλη χάρη θα μας έκανε!).
Το ότι ο Καραμανλής δεν συναίνεσε σε αυτή την προδοσία και ανάγκασε τους συμμάχους μας να διαπιστώσουν ότι μια “σοσιαλιστική κυβέρνηση” θα τα κατάφερνε καλύτερα (να μας πείσει ότι είναι λύση να αποδεχθούμε να ονομάζονται Macedonia τα Σκόπια στα διαβατήριά τους), είναι για τις δημοσιογραφικές κουράδες “Αδυναμία του Καραμανλή”.
Τι να πεί κανείς; Μπορεί να πεί τίποτε σε έναν τέτοιο βιασμό της νοημοσύνης μας;

Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία

Αρμοδιότητες η καταπολέμηση του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος (και η παρακολούθηση των μη αρεστών ;))

Την ίδρυση της Οικονομικής Αστυνομίας υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα συσταθεί και επισήμως αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπάγεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και εποπτεύεται από τον Αρχηγό του Σώματος.

Θα λειτουργεί ως μια ευέλικτη υπηρεσία, με πανελλαδική εμβέλεια, για την καταπολέμηση του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τα στελέχη της θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και άλλων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του εξωτερικού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας είναι:

- Η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων
- Οι παράνομες συναλλαγές στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων
- Η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος
- Η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος
- Η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων
- Το λαθρεμπόριο
- Η κατάχρηση δημόσιας περιουσίας
- Οι παραβάσεις που αφορούν στα Πρακτορεία , σε τυχερά παιχνίδια και καζίνο.
- Η μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα
- Οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
- Η μη έκδοση αποδείξεων από ιατρούς, όπως και σε περιπτώσεις παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών.
- Οι παράνομες συνταγογραφήσεις και η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων.

Τη νέα υπηρεσία θα στελεχώσει το εξειδικευμένο προσωπικό νέων επιστημόνων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί πρόσφατα στην Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή θα αποτελείται από τέσσερα τμήματα:
- Το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,
- Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων,
- Το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και
- Το Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Με τη σύσταση της νέας υπηρεσίας επιχειρείται οργανωτική αναβάθμιση των δύο κεντρικών Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής (Νοτίου Ελλάδος) και Θεσσαλονίκης (Βορείου Ελλάδος), ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ευελιξία και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ιδίως στις περιπτώσεις δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, στη νέα Υπηρεσία προστίθεται η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ δημιουργείται το Κεντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την επαρκή προετοιμασία και λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την τήρηση της δημόσιας τάξης και Ασφάλειας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικών αγώνων, τοπικού και διεθνούς επιπέδου.

Παράλληλα, το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. θα συγκεντρώνει στοιχεία και πληροφορίες για κάθε μορφής εγκληματικότητα, από ολόκληρη τη χώρα, για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση κυρίως του οργανωμένου εγκλήματος.

Συνελήφθησαν τέσσερις για την απόπειρα ληστείας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Πριν από λίγη ώρα το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου εξιχνίασε την απόπειρα ληστείας που έγινε σήμερα το πρωί στο Ταχυδρομείο Νάξου.
Οι συλληφθέντες είναι δυο Έλληνες, πατέρας και υιός, ένας Σύριος και ένας Ιρακινός.
Συμφωνά με πληροφορίες ο ένας Έλληνας φύλαγε τσίλιες και ο άλλος έκανε την απόπειρα ληστείας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους άντρες της Ασφάλειας και στον Διοικητή του A/Τ Νάξου και σε όλο το προσωπικό του τμήματος για την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης που είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της Ναξιακής κοινωνίας.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΕΡ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν οι συμβασιούχοι να δώσουν τον αγώνα τους τόσο δικαστικά όσο και εξωδικαστικά όλο και περισσότερο θυμίζουν συνθήκες πολέμου

Οι δικαστές στα Πρωτοδικεία της χώρας όλο και περισσότερο μας πείθουν ότι δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την ''γραμμή'' της κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο κανόνας στις αποφάσεις τους, Προσωρινές Διαταγές και Οριστικά Ασφαλιστικά Μέτρα να είναι απορριπτικές.

Το γεγονός ότι σε τέτοιες συνθήκες προέκυψαν θετικές δικαστικές εξελίξεις μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

Τρείς αποφάσεις με πλήρη αιτιολογία, δύο προσωρινές διαταγές και μια Γνωμοδότηση δημοσιεύθηκαν δικαιώνοντας συμβασιούχους stage με τις υπ'αριθμ. αποφάσεις:

  1. Σημαντική εξέλιξη δύο αποφάσεων ( 164 /2010 και 165 /2010 που αφορά 10 συμβασιούχους stage του Δήμου Αρταίων) οι οποίες επιδικάζουν σημαντικά ποσά για τα πέντε χρόνια εργασίας τους. Αφορούν αναδρομικές χρηματικές διαφορές που προκύπτουν από το ποσό το οποίο ελάμβαναν έναντι αυτού που έπρεπε να λαμβάνουν ως εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
  2. Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ με αριθμ. ( 7 /2010 ) του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου Ν. Κολιοκώστα που αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης - Τμήμα Διοικητικού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

· Διότι θεωρεί ποινικό αδίκημα την μη υλοποίηση Προσωρινών Διαταγών και Αποφάσεων Ασφαλιστικών Μέτρων με ταυτόχρονη καταβολή των μηνιαίων αποδοχών από τον ΦΟΡΕΑ στον οποίο απασχολούνται και

· Επειδή προέρχεται από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο ο οποίος στις 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 πρόκειται να κρίνει το θέμα των συμβασιούχων συνολικά.

  1. Δύο αποφάσεις Ασφαλιστικών μέτρων που αφορά 9 συμβασιούχους stage του ΙΚΑ ( 8730 /2010 που αφορά 3 άτομα και 8731 /2010 που αφορά 6 άτομα ).
  2. Μια απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων που αφορά 6 συμβασιούχους stage του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου (8732 /2010)

Και τις τέσσερις αυτές υποθέσεις τις χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του κ. Νικολουτσόπουλου Χρήστου τον οποίο έχουμε επιλέξει ως νομικό σύμβουλο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων.

  1. Δύο προσωρινές διαταγές, μια στις 24/11/2010 που αφορά 65 συμβασιούχους stage και μια στις 25/11/2010 που αφορά 67 συμβασιούχους stage του ΟΑΕΔ, διατάζοντας τον φορέα (ΟΑΕΔ) να αποδεκτεί στις υπηρεσίες του τους συμβασιούχους stage έως την συζήτηση των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων και να τους καταβάλλονται οι νόμιμες αποδοχες. Ο νομικός παραστάτης των συναδέλφων είναι ο κ. Παυλάτος.

Συνάδελφε, στις 2O Ιανουαρίου 2011 στοχεύουν την εργασία σου, το μέλλον σου, τα όνειρα σου, τη ζωή σου, στοχεύουν ''εσένα''. Σκέψου όλα αυτά τα χρόνια της καθημερινής παρουσίας σου σε μια Κενή Οργανική Θέση που καλύπτεις, την καθημερινή κατάθεση ψυχής για την εξυπηρέτηση του Έλληνα Πολίτη και σκέψου αν αξίζει να μείνεις αμέτοχος, να μείνεις άπραγος και τελικά να μείνεις άνεργος. Κοινό σύνθημα όλων των συμβασιούχων είναι: Θα είμαι και εγώ έξω από τον Άρειο Πάγο 20/01/2011.

Δραστηριότητες Πολιτιστικού Οργανισμού Δρυμαλίας Νάξου

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου
2o Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο
Το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου διοργανώνουν το 2ο Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο (σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, ήχοι/λόγος/δημιουργική χρήση φωνής, παντομίμα/ελεύθερη έκφραση, http://www.facebook.com/l/81ec2fLeHYz2sAjZi9PIe6DSFlA;κ.λ.π.) για ενήλικες, με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και χοροθεατρικών εργαστηρίων Σοφία Πολυκρέτη, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ., στη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου.
Στο σεμινάριο μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε ενήλικας, ανεξάρτητα αν παρακολούθησε το προηγούμενο.

Εργαστήρι κοσμήματος
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ., στον "Πολυχώρο Τέχνης", στο Χαλκί, θα ξεκινήσουν μαθήματα κατασκευής κοσμήματος.

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Λύκειο Τραγαίας θα ξεκινήσουν μαθήματα παραδοσιακών χορών για ενήλικες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 22850 31955

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ:Καμιά από τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες που έθετε το φιλόδοξο Εθνικό Πρόγραμμα για το έτος, δεν προωθήθηκε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με την ευκαιρία της ημερίδας για το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Μαζί ενάντια στη Φτώχεια», κλείνει έναν θλιβερό απολογισμό ενός πολύ σημαντικού, συμβολικού «Ευρωπαϊκού Έτους».

Σε μια περίοδο, που οι κοινωνικές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι δείκτες του κινδύνου της Φτώχειας ανεβαίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην χώρα μας, η κυβέρνηση αγνόησε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παραμέλησε προκλητικά την ανάληψη των σχετικών σημαντικών δράσεων.

Καμιά από τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες που έθετε το φιλόδοξο Εθνικό Πρόγραμμα για το έτος, δεν προωθήθηκε.

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της απασχόλησης και της ελκυστικότητας της εργασίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τους νέους, τους μακροχρόνια ανέργους και άλλες ομάδες σε δυσμενή θέση στην αγορά εργασίας» (Προτεραιότητα 1).

Δεν προωθήθηκε η «Αντιμετώπιση της μειονεκτικής θέσης προσώπων και ομάδων όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση» (Προτεραιότητα 2).

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της οικογένειας, με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών, και στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας» (Προτεραιότητα 3)

Δεν προωθήθηκε η «Κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ, των μεταναστών και ατόμων/ομάδων κοινωνικά ευάλωτων λόγω πολιτισμικών χαρακτηριστικών» (Προτεραιότητα 4).

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, το 2010, «συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια» με τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Κατάργησε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο για την καταπολέμηση της Φτώχειας)
  • Διέκοψε την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής (Επίδομα Αλληλεγγύης)
  • Περιέκοψε τις συντάξεις, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  • Πάγωσε το επίδομα ανεργίας για τρία χρόνια, επίδομα που - στα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. - είχε αυξηθεί κατά 45%.

Η αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, εκδηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και με περιοριστική οικονομική πολιτική.

Αντιμετωπίζεται θετικά με πολιτικές ανάπτυξης, που γεννούν θέσεις εργασίας και με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας, που φέρνουν αποτελέσματα και ανακουφίζουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Την πολιτική αυτή, δεν στήριξε, ούτε προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την πολιτική αυτή υπερασπίζεται και προωθεί η Ν.Δ.».

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ... ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ!!


Σήμερα το πρωί!!


Απίστευτο κι όμως αληθινό!! Οι ληστείς άρχισαν να χτυπούν την πόρτα της επαρχείας!!

Υπάλληλος του ταχυδρομείου δέχθηκε επίθεση έξω από τα ΕΛΤΑ Νάξου από κουκουλοφόρο με την πρόθεση να του αρπάξει την τσάντα με τα χρήματα των συντάξεων που μόλις είχε φέρει από την τράπεζα.

Για κακή τύχη του επίδοξου ληστή όμως δεν κατάφερε να την αρπάξει.

Τα χρήματα τελικά σώθηκαν και ο ληστής καταζητείται...

Ανοικτή συγκέντρωση- συζήτηση - ενημέρωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 μ.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Νάξου θα διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία για όλα τα μέλη του, με σκοπό αυτής να κατατεθούν ελεύθερα οι απόψεις και οι προβληματισμοί του εμπορικού κόσμου. Στην εκδήλωση θα είναι προσκεκλημένος και ομιλητής ο κ. Ανδρέας Πράσινος, Γενικός Γραμματέας της Οικονομικής και κοινωνικής Επιτροπής Νομαρχίας Αθηνών, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του στον κλάδο από το1997 μέχρι και σήμερα θα αναπτύξει θέματα που απασχολούν τους Εμποροεπαγγελματίες της Νάξου.

Εξ' άλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, εκπρόσωποι τύπου ορίστηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Μαστρογιαννόπουλος και Μανόλης Βασαλάκης.

Υ.Γ. Η διαχειριστική ομάδα του naxios.blogspot.com εύχεται στους νέους εκπρόσωπου τύπου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου καλή επιτυχία στο έργο τους. Υπενθυμίζοντας τους ότι η επιλεκτική ενημέρωση ποτέ δεν ωφέλησε ούτε αυτόν που την επιλέγει πολύ περισσότερο το φορέα που εκπροσωπεί .

Άνω – κάτω στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόλογα

ΔΕΞΙ

Αποδεικνύεται περίτρανα η σκευωρία του ΠαΣοΚ

Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η επιστολή του προέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Π. Περράτη στον πρόεδρο της Εξεταστικής για τα ομόλογα Χρ. Πρωτόπαπα στην οποία αναφέρει ότι ουδέποτε απέδωσε ευθύνες στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα για άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση έκδοσης ομολόγων.

«Στη μανία σας να με συκοφαντήσετε έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και φυσικά είστε προσωπικά υπόλογος» σημειώνει σε επιστολή του προς τον Πρωτόπαπα ο Δούκας. Η επιστολή που αλλάζει τα δεδομένα στην πολύκροτη εξεταστική, είναι η εξής :
« ΠΡΟΣ :
Τον κ. Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων
Χρήστο Πρωτόπαπα
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,

Στο προσχέδιο του πορίσματος της επιτροπής που προεδρεύετε, σχετικά με το δομημένο προϊόν XS 0251384904 στο οποίο επένδυσε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων μετά από φερόμενη έγκριση του ιδίου του τότε Υφυπουργού Οικονομικών, στις σελίδες 69 και 70 αναφέρεται ότι δήλωσα ότι «…όχι μόνο γνώριζε αλλά είχε δώσει και την έγκριση του ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας».

Το συμπέρασμα που βγάζετε είναι τελείως λανθασμένο
και βασίζεται στην δήλωση που έκανα ότι «….ζητήθηκε η έγκριση από το Υπουργείο για την τροποποίηση του προϋπολογισμού από την αρμόδια Διεύθυνση Προϋπολογισμού Δ/39 του Γ.Λ.Κ. που απαιτείται για κάθε τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ταμείου».

Σας θυμίζω ακόμη ότι στην ερώτηση της Βουλευτού κας Γιαννακά,
«Δεν ενημερώσατε, δεν είπατε στον φίλο σας για την αγορά των Ομολόγων;»
έδωσα κατηγορηματική απάντηση,
«΄Οχι, γιατί δεν χρειαζόταν καμιά έγκριση από το Υπουργείο για τις επενδύσεις του Ταμείου, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις επενδύσεις του».

Η απάντηση μου σε δική σας ερώτηση «Δεν περπατά καμιά επένδυση εάν δεν μεταβιβαστεί στο εποπτεύον Υπουργείο», αναφερόταν στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και μόνο.

Αυτή είναι η αυθεντική και πραγματική αλήθεια των δηλώσεων μου.
Παρακαλώ να κοινοποιηθεί στα Μέλη της επιτροπής.

Με τιμή
ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΡΡΑΤΗΣ»

40.000 ευρώ για τον εξοπλισμό γραφείου υφυπουργού

Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η κυρία Τσουρή αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Μετά από σχετικό διαγωνισμό επιλέχτηκε γνωστή αλυσίδα εμπορίας επίπλων, η οποία, απ' ό,τι φάνηκε, ήταν αρκετά «τσουχτερή». Τα ποσά των 23.000 ευρώ για έπιπλα και 17.600 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό δεν είναι ευκαταφρόνητα, ιδιαίτερα τέτοιους δύσκολους καιρούς για όλους τους Έλληνες.

To παράδοξο είναι, βέβαια, ότι το ποσό αυτό εγκρίθηκε αρχικά (9/11/2010) από τη Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων, αλλά δέκα ημέρες μετά (19/11/2010) ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος και ζητήθηκε η επανάληψή του από την Επιτροπή προμηθειών και κτιριακών εγκαταστάσεων του νεοσύστατου υπουργείου.

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=268093&q=100

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ”

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση “πολίτες για τα νησιά μας” καλεί τα μέλη και τους φίλους της κίνησης αλλά και κάθε δημότη που ενδιαφέρεται για τα κοινά του τόπου μας, σε συγκέντρωση – συζήτηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Σχολής Ουρσουλινών, την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη 6.30 μμ.
Καλό μήνα, λοιπόν με μια καλή αρχή για τη Νάξο και με θέματα:
* Την οργανωτική δομή της κίνησης
* Δημιουργία θεματικών επιτροπών
* Προγραμματισμός της στάσης και της δράσης μας στη νέα δημοτική περίοδο.